16 Dagen China Round Trip First Class - okt/nov 2017 - rondreis uitgevoerd

Delen op sociale media:

Ontdek hier de nieuwe 16-daagse rondreis China Round Trip First Class Oktober/November 2017. Tijdens deze tour worden alle verplaatsingen uitgevoerd met privé car met airco terwijl we tijdens onze Budgetreizen meestal lokaal openbaar vervoer gebruiken. Verder reizen we tijdens First Class naar meer afgelegen gebieden als Sanjiang en Longsheng, zijn de meeste maaltijden inclusief en verblijven we in de meest comfortabele hotels en guesthouses.

Het enige verschil met de First Class Tour van september is dat we bij deze afreis 1 nacht langer in het Sunworld hotel in Beijing verblijven. In september is er een nachtelijke terugvlucht (dag 15 op dag 16) met Hainan Airlines. Tijdens deze reis overnachten we eerst nog 1x in Beijing en maken we dan pas de transfer naar de luchthaven van Beijing voor de terugvlucht met FINNAIR.

Klik hieronder op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Veel leesplezier ! Nog vragen ? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder !

Download hier het volledige reisprogramma "China Round Trip First Class" - Afdrukbare versie

Kaart reisroute: 
Begeleide groepsreis

Reisverloop

Dag 1: Brussel - via Helsinki tot Shanghai

Internationale vlucht Brussel via Helsinki tot Shanghai Pudong Airport. Aankomst voormiddag van dag 2 in Shanghai.

Uitvoering met FINNAIR.

,
Dag 2: Aankomst Shanghai (L, Welkomstdiner)

Aankomst in de vroege voormiddag in Shanghai. Verwelkoming door het lokale team. Transfer service per privé car met airconditioning.

Lichte lunch in een lokaal restaurant en aansluitend transfer naar het perfect gelegen 4* Sunrise on the Bund Hotel. Rustmoment en gelegenheid om geld te wisselen en andere praktische zaken te regelen.

Welkomstdiner in het futuristische Shanghai, dé stad van de 21ste eeuw !

Avondwandeling onder begeleiding van de lokale gids en de YYT-begeleider over de Bund en Nanjing Road. Vrije tijd Nanjing Road en later op de avond retour naar het hotel. Verplaatsingen tijdens deze First Class Tour steeds per privé-car met airco.

Overnachting in 4* Sunrise on the Bund Hotel Shanghai. Zoals de naam van het hotel reeds aangeeft verblijf je vlakbij de wereldberoemde Bund met enig mooi uitzicht op de wolkenkrabbers van Pudong.

, , , , ,
Dag 3: Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in Sunrise on the Bund Hotel Shanghai, zowel westers als Chinees ontbijtbuffet.

Volledige dag Shanghai Tour onder begeleiding van onze lokale gids en YYT-reisbegeleider. Alle verplaatsingen per privé car met airconditioning.

Tour Pudong met bezoek aan de Pareltoren van het Oosten en bijhorend Historisch Stadsmuseum Shanghai (inclusief). Durf jij op het glazen platform van de Pareltoren ? Wandeling langs de andere wolkenkrabbers : Jin Mao Toren, WTC (gekend als de kurkenopener) en Shanghai Tower. Vooral deze laatste is imposant.

Daarna gaat het terug naar de Puxi kant (ten westen van de Huangpu) en via Nanjing Road/de Bund tot Old China Town met de prachtige Yu Tuinen. 

Chinese lunch vlakbij Yu Garden.

Bezoek aan de Yu Tuinen (inclusief), één van de mooiste tuinen van China die uniek gelegen is in hartje Shanghai. Aansluitend vrije tijd in Old China Town Shanghai. Proef er van de heerlijke Dim Sum hapjes.

Overnachting in 4* Sunrise on the Bund Hotel Shanghai.

, , , , ,
Dag 4: Shanghai - Waterstad Zhujiajiao - Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, westers en Chinees.

Samen met de lokale gids en de YYT-reisleider bezoek je het romantische waterstadje Zhujiajiao. Ten zuiden van de grootstad Shanghai en op anderhalf uur rijden ligt het pittoreske waterstadje. Door de stad loopt een wirwar van kanaaltjes met prachtige bruggen en oude statige huizen.

Optioneel : Een gondeltocht in het waterstadje Zhujiajiao is absoluut de moeite waard !

In Zhujiajiao zie je oude Chinese mannen en vrouwen kuieren doorheen de smalle steegjes. Het geheel heeft een middeleeuws sfeertje. Uiteraard is er voldoende vrije tijd voorzien om Zhujiajiao op eigen tempo te verkennen. 

Lunch met enkele typische streekgerechten is inclusief.

Retour naar Shanghai en vrije tijd omgeving Nanjing Road. Transport zoals elke dag per privé car met airconditioning.

Overnachting in 4* Sunrise on the Bund Hotel Shanghai.

Optioneel : Informeer bij je YYT-reisleider naar de acrobatieshows van Shanghai. Nergens ter wereld vind je beter !

, , , , ,
Dag 5: Shanghai - Guilin - Yangshuo (B, L) met binnenlandse vlucht

Vroeg ontbijt of ontbijtpakket bij vertrek. Transfer naar luchthaven Shanghai voor de binnenlandse vlucht naar Guilin in de Zhuang A.R. Guangxi.

Verwelkoming door het lokale team en transfer per privé car met airco naar Yangshuo. Tijdens deze rit zie je langs beide kanten van de baan de prachtige karstbergen verschijnen. Enig mooi !

Aankomst Yangshuo en check-in in 3* New Century Hotel Yangshuo. Korte verpozing en aansluitend lunch.

Ons hotel ligt vlakbij het bruisende West Street, je maakt samen met je YYT-reisleider een verkennende wandeling in Yangshuo centrum.

Nadien korte transfer naar het rustige en idyllische Jiuxian voor aanvang van een enig mooie fietstocht (huur fiets is inclusief !) doorheen het Chinese platteland. We fietsen langs de Yulongrivier en wie dit wenst doet een gedeelte vanop een bamboevlot (bamboevlottentocht is optioneel en ter plaatse te beslissen). Je geniet volop van de rust en de ontzettend mooie karstbergen. Je fietst van dorpje naar dorpje. De moeite !

Retour naar het hotel en vrije avond in West Street. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om 's avonds iets te eten : uiteraard Chinees.. maar ook pizza en steak met frietjes. Geniet van de sfeer van West Street.

, , , , ,
Dag 6: Yangshuo - Yangdi - Xingping - Yangshuo (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Samen met de Chinese gids en je YYT-reisleider maak je per privé car de transfer van Yangshuo tot Yangdi. Dit dorpje is gelegen aan de Li-rivier. Hier start een 90 min.-durende Li River Cruise. Je ziet het mooiste gedeelte van de Li-Rivier met o.a. de Negen Paarden Heuvel. Zie jij ze alle negen ?

Aankomst in het Xingping waar je bij een lokale familie gaat lunchen. Een aparte ervaring.

Vrije tijd in Xingping.

Retour naar Yangshuo centrum.

's Avonds krijg je de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken. Deze unieke show is optioneel en beslis je dus ter plaatse.

De werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen op het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhaal van de derde dochter van de Liu familie. Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend.

Klik hier en je krijgt alvast een kort voorproefje van de beroemde avondshow van Yangshuo.

Impression Liu Sanjie werd geregiseerd door Zhang Yimou, zeer bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Niet te missen !! 

Na de show is de avond nog niet voorbij. In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen of helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. In sommige cafeetjes worden de mooiste Chinese liedjes live en enkel onder begeleiding van een akoestische gitaar gebracht. Gezelligheid troef in Yangshuo ! Dit is vakantie !

Doe je het liever allemaal wat rustiger aan, informeer dan eens naar een Chinese voetmassage (optioneel). Je YYT-reisleider regelt het graag voor jou.

, , , , ,
Dag 7: Yangshuo - Longsheng (B, L, Speciaal Diner)

Na het ontbijt check-out en je verlaat Yangshuo.

Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of beter de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus, daarna gaat het te voet verder.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Lunch in een lokaal restaurant op de berg is inclusief.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames onderweg tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo !

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

's Avonds is er in het hotel een Speciaal Diner (inclusief) met onder andere het heerlijke lokale gerecht bamboerijst.

Overnachting in het Longsheng Ping'an Guesthouse Hotel.

Tip : Voorzie voor deze dag een aparte tas voor wasgerief en kleding ! We verblijven één nacht op de top van de berg en uw hoofdbagage blijft aan de voet van de berg in een depot !! De kost van het depot is inclusief.

, , , , ,
Dag 8: Longsheng - Sanjiang (B, L, D)

Lekker ontbijt in het hotel met koffie, brood, gebakken ei, ...

Vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, het prachtige uitzicht en het Zhuangdorpje. Sta een keer een beetje vroeger op en laat de enig mooie zonsopgang u verrassen. De vaak laagliggende mist maakt het plaatje compleet. De sportievelingen onder ons doen de hiking naar het 2de viewpoint.

Lunch in het hotel is inclusief. De gerechtjes van Ping'an Guesthouse zijn werkelijk heerlijk.

Na de lunch beginnen we aan een gezapige afdaling. We nemen een andere route dan de dag voordien. Eénmaal aan de parking gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. We halen onze bagage op en trekken verder door richting Sanjiang.

Sanjiang, wat staat voor "drie rivieren", ligt op een 2-tal uurtjes rijden ten westen van Longsheng. De rit is mooi. Je ziet het landelijke leven, het "echte" China.

Valt er onderweg iets interessants te beleven, dan stoppen we uiteraard. Misschien houden we even halte bij een fruitboer aan de kant van de weg of passeren we langs een groot opgezet huwelijksfeest waarbij het ganse dorp van de partij is... het kan allemaal ! We trachten zoveel mogelijk het Chinese landelijke leven van dichtbij te beleven.

Aankomst in Sanjiang, nog steeds in de Autonome Regio Guangxi maar niet zo ver van de grens van de Chinese Provincie Guizhou.

Check-in in het 5* Dong Xiang Guesthouse. De benaming "Guesthouse" doet dit 5* Hotel echt te kort, maar goed .. zo is de naam nu eenmaal. Dit is het beste hotel in Sanjiang, vlakbij de 's avonds mooi verlichte Fengyu Brug. Deze houten brug van meer dan 103 jaar oud is mooi overdekt in pagodestijl. Vanuit ons hotel heb je enig mooi zicht op deze brug, we wandelen er zeker een keertje samen naar toe. Shops en supermarktjes liggen vlakbij ons centraal gelegen hotel.

Diner in een lokaal restaurant in het centrum van Sanjiang is deze avond inclusief.

Dong Xiang heeft een leuke spa met binnen- en buitenzwembad. Probeer zeker eens de 6 verschillende hete kruidenbaden. De kamers zijn allemaal ruim, hebben balkon en draadloos internet op de kamer mag geen probleem zijn. Kortom, een topper van een hotel !

Optioneel stellen we deze avond de folklore show in het Sanjiang County Bird's Nest aan u voor. Tijdens deze zeer mooie show maak je kennis met de dans, muziek en klederdracht van het Dongvolk dat in en rond de regio van Sanjiang leeft. Leuk om weten is dat we de volgende dag de Dongdorpen bij de Chengyang Wind- en Regenbrug bezoeken. Kom alvast in de juiste stemming met de kleurrijke en temperamentvolle Sanjiang Dans- en Muziekshow !

Overnachting in 5* Dong Xiang National Guesthouse Sanjiang.

, , , , ,
Dag 9: Sanjiang - Chengyang - Guilin (B, L, D)

Uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel. Je bakt hier zelfs je eigen wafels tijdens het ontbijtbuffet.. in China ! 

Na deze heerlijke maaltijd beginnen we aan de rit per autocar richting Dong-dorpjes. Bij aankomst arriveren we bij de Wind- en Regenbrug van Chengyang. Deze prachtige brug is gemaakt van hout en steen en geheel zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer.

We wandelen over de brug om aan de overkant van de Linxi-rivier terecht te komen in de kleine, rustige dorpjes van het Dong-volk. Vanop de Wind- en Regenbrug heb je perfect zicht op de dorpjes en het charmante landschap rondom. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartelust spelen. Hier adem je frisse berglucht en geniet je tegelijkertijd van de typische architectuur van de meer dan 1000 jaar oude cultuur van het etnische volk, de Dong. 

Naast de authentieke dorpjes staat Sanjiang bekend om zijn vele mooie trommeltorens, grote waterwielen, indrukwekkende wind- en regenbruggen en vooral om zijn vele festivals ! Met een beetje geluk beleef je één van de festivals van de Dong !

We wandelen door de dorpjes, over de smalle paadjes die tussen de rijstvelden aangelegd zijn en langs de rivier. We nemen een keer een kijkje in één van de trommeltorens die tegenwoordig meer fungeren als vergaderruimte of een plek waar mensen gewoon gezellig samen zijn.

Lunch in Chengyang is inclusief.

Vrije tijd in Chengyang en aansluitend retour naar Guilin. Bij aankomst Guilin centrum check-in in het perfect gelegen 4* Bravo Hotel Guilin. Dit leuke hotel ligt rechtover het mooi verlichte meer en op 10 min. stappen van het bruisende centrum van Guilin.

Diner in het stadscentrum en avondwandeling Guilin onder begeleiding van je YYT-reisleider.

Overnachting in 4* Bravo Hotel Guilin.

, , , , ,
Dag 10: Guilin - Xian (B, L, Speciaal Diner) met binnenlandse vlucht

Ontbijt en aansluitend transfer naar de luchthaven van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Xian, de oude Chinese hoofdstad. In Xian staat alles in het teken van de rijke Chinese geschiedenis.

Ontvangst door het Xian-team en transfer naar ons centraal gelegen 4* Aurum International Hotel. Ook dit hotel heeft een binnenzwembad waar je gratis gebruik van kan maken.

Na een korte verpozing begin van de City sightseeing onder begeleiding van de lokale Chinese gids en je YYT-reisleider. Je begint met de oude Stadsmuur van Xian en het kalligrafiestraatje.

Xian beschikt over een zeer unieke en volledig intact gebleven 12-meter hoge stadsmuur. Je maakt een wandeling over de stadsmuur of fietst de volledige muur rond (ca. 100 min). Je krijgt een schitterend uitzicht over de binnenstad en geniet ten volle van de net geen 14-kilometer lange fietstocht. Tijdens de rit maak je vele foto's. Je ziet een plaatselijke groentenmarkt, uitgelaten kinderen tijdens hun speeltijd, mensen die Tai Ji beoefenen, een Tibetaans Boeddhistische Lamatempel, ... noem maar op. Vanaf 12 meter hoogte kan je alles perfect gade slaan. 

Toegang tot de Stadsmuur van Xi'an is altijd inbegrepen, het huren van een fiets is steeds optioneel en ter plaatse te beslissen ! 

Lunch in een plaatselijk Chinees restaurant is inclusief.

Opfrissing en eventueel zwempartij in het hotel. Je maakt je klaar voor het avondprogramma van Xian.

's Avonds geniet je van één van de mooiste shows van de rondreis : de Tang Dynastie Muziek- en Dansshow van Xian. Deze show wordt voorafgegaan door een heerlijk dumplingbanquet.

, , , , ,
Dag 11: Xian - Beijing (B, L) per softsleeper nachttrein

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma : het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt. Uw YYT-reisleider vertelt er alles over tijdens de rit naar het Mausoleum.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Vooraleer je de 3 pits met soldaten en paarden bezoekt ga je naar de 360° cinemazaal. Daar krijg je het verhaal dat in de autocar reeds werd verteld nog een keer op het witte doek te zien. Hoog tijd nu voor de 3 pits en de musea met de twee strijdwagens. Het bezoek aan het Terracotta Leger is uiteraard één van de hoogtepunten van onze rondreis ! Het golfkarretje om uw naar de 1ste pit te brengen is bij YYT steeds inclusief.

Chinese lunch is vandaag eveneens inbegrepen. Misschien proberen we een lokaal noodles restaurant ? De streek van Xian is erom gekend.

Retour naar Xian downtown en indien voldoende tijd naar het kwartier van de Hui, vlakbij Drum- en Beltoren.

Vanavond neem je de nachttrein voor het traject van Xian naar Beijing. In de Hui-wijk heb je de gelegenheid om nog iets te eten of om wat inkopen te doen voor op de nachttrein. 

Transfer naar het treinstation. We reizen naar Beijing in de beste klasse : softsleepers ! 

, , , , ,
Dag 12: Beijing (B, L)

Vroege aankomst in Beijing.

Onthaal door het team van Beijing en transfer naar het 4* Beijing Sunworld Hotel. Ons hotel is heel centraal gelegen in de hoofdstad op 5 min. stappen van Wangfujing, de meest gekende winkelstraat van China. 

Na het ontbijt, westers en Chinees ontbijt, en een opfrismoment begin je aan het dagprogramma. Je start met een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

Na deze 2 toppers is het hoog tijd voor de lunch.

Nadien retour naar het hotel, rustmoment en aansluitend geleide wandeling over Wangfujing en de beroemde eetstraatjes. De rest van de dag vrije tijd.

Optioneel : Heb je zin om 's avonds de Shaolin Kungfu Show mee te maken in het Rode Theater van Beijing, verwittig dan je YYT-reisleider en hij/zij regelt graag uw tickets en transport.

Optioneel : Eerder interesse in een avond Beijing Opera ? Zelfde opdracht : verwittig even je YYT-reisleider.

Overnachting in 4* Sunworld Hotel Beijing.

, , , , ,
Dag 13: Beijing (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in het leven ! Transfer zoals elke dag per privé car met airco.

Tijdens deze reis bezoeken we de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China : de Chinese Muur ! Een kabelbaan en rodelbaan voor de afdaling zijn bij Mutianyu voorzien (kabellift/rodelbaan facultatief). Je kan ook gewoon te voet naar boven.

Lunch bij lokale mensen die vlakbij de Chinese Muur wonen. Op die manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen die de Chinese Muur naar de hoogste toppen brengt.

Op de terugweg naar Beijing Downtown voorzien we een fotostop aan de Olympische site van Beijing met de Watercube, het zevensterrenhotel en uiteraard het immense Vogelneststadion of Bird's Nest. Hier sprong onze Tia Hellebaut in 2008 naar gouden hoogtes. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

Retour naar het hotel en vrije avond op Wangfujing of elders in Beijing.

, , , , ,
Dag 14: Beijing (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het prachtige domein van de Tempel van de Hemel. We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. Je wordt vriendelijk verzocht om het ook eens te proberen.

Chinese lunch in een lokaal restaurant.

Daarna transfer naar het Zomerpaleis met het grote Kunmingmeer. Dit meer staat bekend om zijn zoetwaterparels. Op onze weg naar het Zomerpaleis houden we nog een korte stop om eens te kijken hoe je echte en valse parels van elkaar kan onderscheiden.

Ten noordwesten van Beijing ligt het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter maak je nog een tocht met de Drakenboot op het Kunmingmeer. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

Retour naar Beijing Downtown en ons hotel op Wangfujing. Wangfujing is misschien niet de drukste maar zeker de bekendste winkelstraat van Beijing. Naast de chique zijde- en lederwinkels staat Wangfujing bekend om zijn straatjes met "exotische" eetwaren. Schorpioenen, zeepaardjes, zijderupsen en allerlei andere insecten worden er als snack gegeten. Maar je kan er ook een heerlijke loempia proeven.

Proef eens een knapperige schorpioen of krekel ! De eetkraampjes van Wangfujing zijn wereldberoemd.

Diner is vrij. Vlakbij het hotel zijn meerdere gelegenheden.

Overnachting in 4* Sunworld Beijing Wangfujing.

, , , , ,
Dag 15: Beijing (B, L, Speciaal Afscheidsdiner met rode wijn inclusief) - Retour naar Brussel

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was de tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Weetje : In de Hal van het Grenzeloze Geluk vind je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld.

Aansluitend transfer naar de historische hutongwijken van Beijing. Eerst verkenning van deze typische wijken van Beijing per Rickshaw (inclusief).

Maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongwoningen. Je kan een babbeltje met de mensen slaan en vragen stellen over het leven in de Hutong. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes onze maaltijd aan het voorbereiden is. 

Met een beetje geluk leert men je hoe je op de juiste manier dumplings maakt !

Na de lunch wandel je door de hutongwijken. Je ziet de Bel- en Drumtoren van Beijing. Vaak doet men er aan Taiji. Niemand zal je tegenhouden om het ook eens te proberen.. integendeel. Je bezoekt leuke, maar voor westerse mensen vaak ongekende plekjes, zoals de Nan Luo Gu Xiang en de Yan Dai Xie Jie. Er zijn toffe, hippe winkeltjes en bij de Yan Dai Xie Jie heb je gezellige dakterrasjes en uiteraard de mooi verlichte meren Houhai en Qianhai gescheiden door een pittoresk bruggetje. Vrije tijd.

's Avonds is er het afscheidsdiner in een leuk en bekend restaurant in Beijing. Tijdens het afscheidsdiner is rode wijn steeds inclusief.

Retour naar Wangfujing en overnachting in 4* Sunworld Wangfujing Hotel Beijing.

, , , , ,
Dag 16: Aankomst Brussel

Na het ontbijt transfer naar de Internationale luchthaven van Beijing. Check-in voor de internationale vlucht met FINNAIR naar Helsinki en aansluitend de vlucht Helsinki-Brussel. Aankomst Brussel 17u10.

Einde van de 16-daagse begeleide rondreis China Round Trip First Class.

,

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 3*, 4* en 5* categoriehotels in de normen van het land. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Logies > 1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer

  Overzicht hotels China Round Trip First Class Oktober-November 2017 :

  • 4* Sunrise on the Bund Hotel Shanghai (binnenzwembad)
  • 3* New Century Hotel Yangshuo
  • Ping'An Guesthouse Longsheng (top van de berg)
  • 5* Dong Xiang Hotel Sanjiang (zwemparadijs/spa met binnen- en buitengedeelte)
  • 4* Bravo Hotel Guilin (buitenzwembad)
  • 4* Aurum International Hotel Xian (binnenzwembad)
  • 4* Sunworld Wangfujing Beijing

   

  Afbeeldingsresultaat voor hotel sunrise on the bund shanghai                                                                       

  Afbeeldingsresultaat voor sunrise on the bund shanghai

                                                                            Sunrise on the Bund Hotel Shanghai

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel tot Shanghai (heen 26/10/17) & Beijing tot Brussel (retour 10/11/17) 
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd int. vluchten
  • 2 binnenlandse vluchten: Shanghai-Guilin, Guilin-Xian
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vluchten
  • Softsleeper nachttrein Xian-Beijing
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij aanvang tot einde van de reis in Brussel
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/trein/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels 
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • Tang Dynastie muziek- en dansshow Xian voorafgegaan door dumplingbanquet
  • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij elke inbegrepen lunch en diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Boottocht op Li-rivier van Yangdi tot Xingping
  • Drakenboot op Kunmingmeer bij Zomerpaleis Beijing
  • Golfcar bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet: in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem luchthaven (heen en terug)
  • Visumkosten Single Entry China (vrijblijvend via Ying Ying Travel - zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Tip : World Gold & World Royal Protection = meest interessante verzekeringen bij verre reizen
  • Verplichte fooi : € 65,- (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs, gidsen, bagagedragers en rickshawfietsers in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 16/12/16 : € 126,50- (= indien je zelf alle formaliteiten in orde brengt).

  Prijs indien visum China Single Entry via Ying Ying Travel geregeld wordt : ca. € 155,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! De visumaanvraagformulieren met de informatie voor visumaanvraag worden bij reservatie overhandigd.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

   

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. De basisprijs is dan vaak niet dezelfde. Deze is afhankelijk van de gekozen data, het aantal deelnemers, de keuze van de hotels en dergelijke.

  Deze rondreis kan eveneens voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat. Dit kan met YYT-reisleider, informeer ernaar !

  Minimum aantal deelnemers voor afreis do. 26/10/2017 is 10 personen. Indien dit aantal niet gehaald wordt dan zal YYT een vrijblijvend privé voorstel "op maat" aanbieden. Opteer je ervoor om in voorkomend geval de reis niet op privé-basis uit te voeren, dan heeft YYT het recht om de reis te annuleren en krijg je voorschot terugbetaald.

  Maximum aantal deelnemers voor deze rondreis is 18 personen + YYT-reisleider.