9 Dagen Intrigerend China met een vleugje muziek - oktober 2018

Delen op sociale media:

In samenwerking met Muziekinstituut Griffioen uit Laren (Noord-Holland) lanceert Ying Ying Travel een splinternieuw reisconcept. Tijdens de 2de week van oktober 2018, afreis di. 9 oktober om precies te zijn, organiseert Ying Ying Travel en Muziekinstituut Griffioen een unieke en hoogstaande 9-daagse cultuurreis China met extra aandacht voor het muzikale aspect. 

Aangezien de organisatie van dit project Belgisch-Nederlands is, kunnen deelnemers de keuze maken uit een vertrek vanuit Zaventem (B) of Schiphol (NL).

Het programma "Intrigerend China met een vleugje muziek" vangt aan in de indrukwekkende Chinese metropool Shanghai. In Shanghai bezoek je naast de Highlights onder meer het Shanghai conservatorium. Naast een Jazz show in het befaamde Fairmont Peace Hotel voegen we 3 à 4 maanden voor afreis nog een klassiek concert van hoog niveau toe. Concerten worden nu éénmaal niet eerder publiek bekend gemaakt in China. 

In het pittoreske waterstadje Zhujiajiao woon je 's avonds "Water Heavens" van de Grammy Award-winnende componist Tan Dun bij. Op zaterdagavond licht deze vredige en oude waterstad Zhujiajiao op met één van de meest creatieve en unieke hedendaagse muziekuitvoeringen van China. Water Heavens is een syncretische muziekprestatie waarbij water centraal staat.

In Suzhou, die andere bekende waterstad, maak je kennis met de lokale muziekstijl Pingtan. Verhalen en ballads worden in Suzhou dialect gebracht. Deze kunstvorm is meer dan 200 jaar oud en beleef je in de wondermooie Tuin van de Meester der Visnetten, één van de mooiste van de vele tuinen die Suzhou rijk is. Van een professionele leraar krijg je in Suzhou eveneens een bonsai demonstratie.

In Hangzhou, waar het 9-daags programma eindigt, bezoek je onder meer de beroemde Longjing theeplantage, de boeddhistische Lingyin Tempel en één van China's oudste apotheken bij Qinghefang.

Tip: Na het 9-daags programma "Intrigerend China met een vleugje muziek" kan je indien gewenst je verblijf in China uitbreiden met één of meerdere van onze China-bouwstenen. Wens je Beijing met de Chinese Muur en de Verboden Stad, Xian met het Terracotta Leger of één van de mooie natuurgebieden zoals Zhangjiajie of Gele Berg aan deze begeleide rondreis te koppelen, dan kan dit uiteraard. Ying Ying Travel werkt éénder welke extensie à la Carte voor u uit. Ook de internationale vluchten bekijken wij dan samen. Neem hierover even contact op met ons kantoor in Geel (België).

Onder REISVERLOOP vind je dag per dag een beschrijving van het programma met enkele sfeerfoto's.

Kaart reisroute : 

 

 

Begeleide groepsreis

Reisverloop

Dag 1: Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam

Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar Shanghai Pudong International Airport.

De internationale vluchten zijn samen met Ying Ying Travel te bekijken. Voeg je na de 9-daagse cultuurreis "Intrigerend China met een vleugje muziek" nog een extensie aan de reis toe, dan heeft dit uiteraard ook gevolg voor de internationale vluchten en bekijken wij deze samen met jou. We stellen jou de beste vluchtcombinaties aan de scherpste tarieven voor. Reis je liever business, laat het ons ook even weten.

Interesse in extensies binnen China, Tibet of zelfs Mongolië? Neem dan per email met Ying Ying Travel contact op. In onderling overleg maken wij voor jou een exclusief voorstel à la Carte.

Tip: Klik hier voor meer info over onze China bouwstenen of bestemmingen!

, ,
Dag 2: Shanghai (L, D)

Aankomst Shanghai Pudong Int. Airport.

Verwelkoming door onze lokale Engelstalige gids en transfer naar Shanghai City Downtown.

Geleid bezoek aan de Yu Tuinen (16de eeuw). Je ontdekt één van de allermooiste tuinen van China die uniek gelegen is in hartje Shanghai. Daarna bezoek je Old Town Shanghai met het toeristische deel of ook wel de Baazar en het niet-toeristische gedeelte van Old Town.

Heerlijke lunch in een lokaal Chinees restaurant.

In de namiddag wandel je over de Bund en Nanjing Road.

Later op de dag geniet je van een ontspannende Huangpu River Cruise. Aan Pudongkant zie je de prachtig verlichte wolkenkrabbers en aan Puxi- of Westkant de mooie koloniale gebouwen. Het contrast kan niet groter zijn en dit maakt Shanghai zo uniek als wereldstad.

Diner in een lokaal Chinees restaurant.

Overnachting in 5* Les Suites Orient, Bund Shanghai. Verblijf in een Deluxe City View Room.

, , ,
Dag 3: Shanghai (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Geleid bezoek aan het Conservatorium van Shanghai.

Na dit bezoek Dim Sum lunch in een lokaal Chinees Restaurant.

Tijdens de namiddag breng je op een bijzondere manier bezoek aan de Franse Concessie en Xintiandi of "de Nieuwe Hemel en Aarde". Gedurende een halve dag is er een professionele architectuurgids voorzien om de bijzondere architectuur van de typische woningen van Oud Shanghai, ook wel Shikumen, grondig toe te lichten. Een uiterst boeiende en unieke ervaring.

Diner in een lokaal Chinees Restaurant.

Avondprogramma:

Ofwel Jazz Show in het beroemde Fairmont Peace Hotel aan Nanjing Road (inclusief pakketprijs).

Ofwel een nog nader te bepalen klassiek concert (exclusief pakketprijs) (va. 3/4 maanden voor afreis krijgt YYT als organisatie meer informatie over de mogelijkheden wat betreft toevoeging klassiek concert).

Ter info: Indien de Jazz Show in het Fairmont Peace Hotel op de avond van dag 3 valt, dan plannen we het klassiek concert op de avond van dag 4 en andersom.

Overnachting in 5* Les Suites Orient, Bund Shanghai. Verblijf in een Deluxe City View Room.

, , ,
Dag 4: Shanghai (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Je start een nieuwe dag Shanghai met een les Tai Chi in Fuxing Park. Deze Tai Chi les wordt door een professionele Tai Chi Meester gebracht. Ideaal om de dag aan te vatten.

Daarna bezoek je Shanghai Museum. Dit museum is erg groot en er zijn talrijke interessante collecties te bewonderen. Om alles zo overzichtelijk mogelijk te maken bezoek je Shanghai Museum met een audiogids (inclusief). Je ziet er o.a. een geweldige collectie antiek Chinees brons. Verder zie je jade, munten, meubels en porselein. Loop zeker eens tot aan de 4de verdieping om de verschillende klederdrachten van de vele etnische groepen die in China leven te bewonderen.

Lunch in een lokaal Chinees Restaurant.

Tijdens de namiddag staan er met het Shanghai Propaganda Poster Art Center en 1933 Shanghai opnieuw twee boeiende bezoeken gepland. In het Propaganda Poster Art Center worden posters uit het Maoïstische tijdperk tentoongesteld, en met name uit de Culturele Revolutie. 1933 is een art deco slachthuis en dus gebouwd in de jaren dertig.

Diner in een lokaal Chinees Restaurant.

Avondprogramma:

Ofwel Jazz Show in het beroemde Fairmont Peace Hotel aan Nanjing Road (inclusief pakketprijs).

Ofwel een nog nader te bepalen klassiek concert (exclusief pakketprijs) (va. 3/4 maanden voor afreis krijgt YYT als organisatie meer informatie over de mogelijkheden wat betreft toevoeging klassiek concert).

Overnachting in 5* Les Suites Orient, Bund Shanghai. Verblijf in een Deluxe City View Room.

, ,
Dag 5: Shanghai-Zhujiajiao Watertown (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Vandaag is het zaterdag. Als je in het weeked in People's Park komt, kun je er niet omheen: de wedding market. Als je hier nietsvermoedend rondloopt, zou je zomaar kunnen denken dat je op een paraplumarkt terechtgekomen bent. Waar het echt om gaat, zijn echter de briefjes op die paraplu's: daarop prijzen ouders hun kinderen aan, in de hoop eindelijk een geschikte partner voor ze te vinden. En ja, dat maakt het best een beetje een vreemde plek, zeker omdat veel van de kinderen die hier door hun ouders gepromoot worden hier zelf niet zo blij mee zijn.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

In de namiddag verlaat je Shanghai en maak je de transfer naar Zhujiajiao, één van de mooiste en meest pittoreske waterstadjes die in de Yangtze Delta gelegen zijn. Het is heerlijk kuieren over de smalle, geplaveide steegjes en langs de grachten met vele leuke bruggetjes die Zhujiajiao rijk is. Al glijdend over de kanaaltjes maak je per gondel een romantisch en rustgevend tochtje.

Typisch diner in een lokaal Chinees restaurant.

Avondprogramma:

's Avonds woon je "Water Heavens" van de Grammy Award-winnende componist Tan Dun bij. Op zaterdagavond licht de vredige en oude waterstad Zhujiajiao op met één van de meest creatieve en unieke hedendaagse muziekuitvoeringen van China. Water Heavens is een syncretische muziekprestatie waarbij uiteraard water centraal staat.

Klik hier voor een kort voorproefje!

Overnachting in het schitterende Boutique Hotel Ahn Luh Zhujiajiao. Verblijf in een Patio Pavillion.

, , , , ,
Dag 6: Zhujiajiao Watertown-Suzhou (B, L, D)

Geniet van een heerlijk ontbijt bij Ahn Luh Hotel Zhujiajiao.

Aansluitend transfer per privé car naar Suzhou. Suzhou doet met zijn vele kanalen, bruggetjes en schilderachtige huizen aan het water, aan Venetië of Giethoorn denken. Verder is Suzhou al vanaf de 14de eeuw vermaard om de zijdeproductie. Op die zijde worden de meest kunstzinnige borduursels aangebracht. 

Vooraleer de deuren van de beroemde Tuin van Nederige Administrateur voor het grote publiek opengesteld worden, breng je een geleid privé bezoek. Hierdoor kan je met volle teugen en in alle rust genieten van al het moois dat een tuin uit Suzhou te bieden heeft.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Pingjiang Road is een oud charmant straatje met heel wat eetgelegenheden en kleine leuke winkeltjes. Rode lampionnen kleuren de oude witte huizen. Je verkent Pingjiang Road per rickshaw.

Tiger Hill ligt in één van de oudste delen van Suzhou en op slechts enkele kilometers van het centrum van de stad. Het dankt zijn naam aan een legende. In 496, nadat koning Wu zijn vader bovenop de heuvel had begraven, verscheen er een witte tijger om het graf te bewaken. Tiger Hill is vaak in mist gehuld. Volgens de lokale overlevering zou de mist vandaag nog steeds deze witte tijger verbergen. Je betreedt via een dramatische okerpoort de magische wereld van Tiger Hill. De Yunyuan Tempel met zijn imposante scheve pagode die 1000 jaar geleden gebouwd werd, domineert Tiger Hill.

Suzhou is eveneens beroemd om zijn bonsai. Vergis je niet, bonsai is ontstaan in China en werd later een eeuwige Japanse passie. Hier, bij Tiger Hill, krijg je gedurende 1 uur een demonstratieles van een bonsai-meester die met delicate, traditionele gereedschappen zijn prachtige miniatuurboompjes snoeit.

Diner in een lokaal Chinees restaurant.

Avondprogramma:

's Avonds maak je een avondtour in die andere beroemde Suzhou-tuin: de Tuin van de Meester der Visnetten. Na de rondleiding maak je kennis met de lokale muziekstijl Pingtan. Verhalen en ballads worden in Suzhou dialect en met traditionele instrumenten gebracht. Een mooier kader voor een Pingtan optreden is ondenkbaar. 

Aan het einde van deze wel erg bijzondere dag begrijp je maar al te goed waarom UNESCO de Werelderfgoedstatus aan de tuinen van Suzhou toekende.

Overnachting in 5* Pan Pacific Hotel Suzhou. Verblijf in Deluxe Room.

, ,
Dag 7: Suzhou-Hangzhou (B, L, D)

Ontbijt in Pan Pacific Hotel Suzhou.

Aansluitend transfer per privé car naar Hangzhou.

Aankomst Hangzhou. Check-in en buffet lunch in 5* JW Marriot Hotel Hangzhou.

Na verpozing en opfrissing in het hotel begin je aan een leuk fietstochtje van het centrum van Hangzhou tot aan het mooie, imposante West Lake. Fietsen en veiligheidshelmen zijn voorzien. Onderwege bezoek je een lokale markt. Je fietst langs de oevers van West Lake om nadien bij de pier in te schepen voor een ontspannende boottocht over het romantische meer waar Hangzhou zo om gekend is.

Diner in een lokaal Chinees restaurant.

Vrije relaxe avond in Hangzhou. Geniet van alle faciliteiten van het 5* hotel.

Overnachting in 5* JW Marriott Hotel Hangzhou. Verblijf in Deluxe room.

, , ,
Dag 8: Hangzhou (B, L, D)

Geniet van een heerlijk ontbijt in het hotel.

Hangzhou is een Chinese metropool, maar dan wel één vol oases van rust, fijne theehuizen, vrolijke locals en een dosis groen om jaloers op te worden. In eigen land razend populair, maar in het Westen vaak nog een grote onbekende.

Je begint de dag met een bezoek aan de Lingyin Tempel, een pareltje in Hangzhou dat weinig westerse mensen weten te vinden. Lingyin Tempel ligt in een mooi aangelegd park waar je in rotsen uitgehouwen Boeddhabeelden ontdekt. Je voelt meteen de bijzonder inspirerende sfeer.

Aansluitend bezoek je de theeplantage die gekend is vanwege de beroemde Longjing (of Dragon Well) Tea. Je geniet van een traditionele theeceremonie in Meijiawu Tea Village. 

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

In dit groene gebied wordt 800 hectare aan bergen met thee bedekt. Het gebergte vormt een natuurlijke barrière om de noordwesten wind te blokkeren. In de zuidelijke vallei loopt het Jiuxi riviertje. Deze vallei is diep, breed, gaat dwars door de Qian Tang rivier en zorgt bijgevolg voor de ideale omstandigheden om Longjing thee te verbouwen. Je maakt een relaxe wandeling van ongeveer 2 uur tussen Longjing en Jiuxi.

Als afsluiter van de dag kuier je over de historische Qinghefang Street. Je bezoekt de oude apotheek Huqingyutang waar men op voorschrift van een dokter allerlei kruidenmengelingen klaarmaakt. Let zeker op de mooie architectuur van dit gebouw.

Afscheidsdiner in een lokaal Chinees restaurant.

Overnachting in 5* JW Marriott Hotel Hangzhou. Verblijf in Deluxe room.

, , , ,
Dag 9: Hangzhou (B)-Retour Europa of vervolg met een extensie naar keuze binnen China

Ontbijt in JW Marriot Hotel Hangzhou.

Einde van onze 9-daagse rondreis in groep "Intrigerend China met een vleugje muziek".

In samenspraak met Ying Ying Travel plannen wij de terugreis naar Europa of bekijken wij een eventuele extensie binnen China. 

Informeer naar onze vele extensiemogelijkheden binnen China. Hier alvast enkele leuke ideeën:

 1. Zhangjiajie met het "Avatar"-landschap en de langste glazen brug ter wereld
 2. Beijing met de Chinese Muur, de Verboden Stad, Tiananmen en het Zomerpaleis
 3. De oude Chinese hoofdstad Xian met het Terracottaleger
 4. Tibet, het dak van de wereld
 5. Gele Berg met het pittoreske Hongcun
 6. Yangtze Riviercruise
 7. Danxia landformaties en de graslanden van zuidelijk Gansu
 8. De rode aarde of het lappendeken van Hongtudi
 9. De karstbergen van Yangshuo met de rijstterrassen van Longsheng
 10. Lijiang, Jade Dragon Snow Mountain en de Tiger Leaping Gorge (eventueel de extensie Shangri-La)
 11. Xishuangbanna, Yuangyang en Jianshui
 12. Chengdu met het panda-reservaat en Leshan Boeddha
 13. ...
 14. ...

 

Ying Ying Travel is overal in China aanwezig. Laat ons weten welke locatie je wenst te bezoeken en wij werken alles à la Carte voor je uit.

  Faciliteiten

  Voor deze bijzondere rondreis "Inspirerend China met een vleugje muziek" selecteerden Ying Ying Travel en Muziekinstituut Griffioen vier erg charmante en stijlvolle 5* sterren accommodaties.

  In Shanghai logeer je bij 5* Les Suites Orient. Je verblijft er in een Deluxe City View Room. Les Suites Orient ligt op wandelafstand van de Bund. Het is geen groot hotel, de service is uitstekend, persoonlijk en voelt steeds als thuiskomen. Absoluut de juiste keuze!

  In Watertown Zhujiajiao logeer je in het bijzonder charmante 5* Ahn Luh Boutique Hotel. Je verblijft er in een Patio Pavillion. Deze accommodatie is zo enig mooi en de ligging binnen het schilderachtige Zhujiajiao kan je niet beter wensen.

  In Suzhou logeer je in 5* Pan Pacific Hotel. Je verblijft er in een Deluxe room. Sfeervol, stijlvol en vooral Typisch Suzhou.

  In Hangzhou opteerden we voor 5* JW Marriott Hotel. Je verblijft er eveneens in een Deluxe room.

   

  Inclusief

  • 5-sterren hotelaccommodaties in half dubbel/twin kamer met dagelijks ontbijt
  • Alle maaltijden zoals vermeld in het reisschema met telkens 1 glas soft drink inclusief
  • Tours en transfers zoals vermeld in het reisschema en uitgevoerd per privé car met airconditioning
  • Alle entreegelden van de bezoeken zoals vermeld in het programma
  • Engelssprekende lokale gids van Shanghai tot Hangzhou
  • Professionele en privé architectuurgids (halve dag) in de Franse Concessie van Shanghai
  • Professionele en privé Taichi leraar in Fuxing park Shanghai
  • Professionele en privé Bonsai leraar bij Tiger Hill in Suzhou
  • Professionele en privé Theeceremony meester bij Meijiawu in Hangzhou
  • Huangpu Riviercruise in Shanghai
  • Gondeltocht in Zhujiajiao
  • Rickshawtour in Suzhou
  • Geleide fietstocht bij West Lake in Hangzhou (huur fiets en helm inclusief)
  • Boottocht over West Lake in Hangzhou
  • Water Heavens Performance in Zhujiajiao (standaard seat)
  • Privé rondleiding buiten de openingsuren bij de Tuin van de Nederige Administrateur in Suzhou
  • Night Tour in de Tuin van de Meester der Visnetten in Suzhou
  • Pingtan Performance in de Tuin van de Meester der Visnetten in Suzhou
  • Jazz Performance in het beroemde Fairmont Peace Hotel aan Nanjing Road in Shanghai
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten Europa-China (te bekijken per deelnemer en afhankelijk van al dan niet extensie China)
  • Klassiek concert (details betreffende dit concert volgen va. 3 à 4 maanden voor afreis)
  • China Visa
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (zie extra informatie)
  • Camera/Video entrance fees
  • Alle andere zaken die niet vermeld staan onder inclusief
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. Om u te helpen het dossier voor uw visumaanvraag zo goed mogelijk samen te stellen bezorgt YYT u een overzicht van accommodaties en programma.

  Bij reservatie zijn de officiële namen zoals vermeld op uw paspoort en geboortedatum door te geven. Best bezorgt u ons een scan van de 1ste pagina (met foto) van uw geldig internationaal reispaspoort zodat wij ook in China alle reservaties zo vlot en zo snel mogelijk kunnen maken.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

   

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu