Avontuurlijk China! 18 dagen China Round Trip First Class Part II - juni 2019

Delen op sociale media:

Op dit moment werken we volop aan onze SPLINTERNIEUWE Nederlandstalige rondreis Avontuurlijk China First Class Deel II. Het wordt een bijzondere rondreis met China's mooiste natuurwonderen in de provincies Gansu en Hunan. Daarnaast bezoeken we bij de graslanden van Langmusi onder andere één van de minder gekende Tibetaanse gemeenschappen.

Deze rondreis wordt op dit moment klaargezet en is dus zeer binnenkort boekbaar. Nog heel eventjes geduld!

Begeleide groepsreis

Reisverloop

Dag 1: Vertrek vanuit Brussel (of Amsterdam) voor vlucht naar Beijing

Internationale vlucht Brussel-Beijing. Aankomst vroege ochtend van dag 2 in Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing- binnenlandse vlucht tot Lanzhou (D)

Vroege aankomst in Beijing. We blijven in transfer op de internationale luchthaven van Beijing en nemen de connecterende vlucht naar Lanzhou, hoofdstad van de Chinese provincie Gansu en de enige stad waar de Gele of 'Moeder-rivier' van China dwars door het stadscentrum stroomt. De Gele Rivier is de tweede langste rivier van China en de vijfde langste ter wereld.

Aankomst Lanzhou en verwelkoming door onze lokale Engelstalige gids en privé chauffeur. Transfer per privé car naar het hotel. Ten noorden van het West Lake Park passeren we langs een prachtige sculptuur van een moeder met kind, uiteraard verwijzend naar de Gele Rivier. De sculptuur is één van de mooiste van zijn soort en heeft hoge artistieke waarde.

Aankomst hotel. Verpozing en opfrissing. 

Welkomstdiner en vrije avond in het centrum van Lanzhou.

Dag 3: Lanzhou-Zhangye (B, L, D) per hogesnelheidstrein (ca. 3 uur)

Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Lanzhou. Boarding voor de hogesnelheidstrein naar Zhangye. Over dit traject doen we een 3-tal uurtjes. Aankomst Zhangye en verwelkoming door de lokale Engelstalige begeleider.

Start sightseeing.

Zhangye, gelegen halverwege de Hexicorridor, is het bekendst om zijn Grote Boeddhatempel of Dafo Tempel. Het grootste liggende en houten boeddhabeeld van China, 34.5 meter lang en 7.5 meter hoog, slaat je met verstomming. 

Wist je trouwens dat deze tempel de befaamde geboorteplaats is van de Mongoolse leider Kublai Khan, kleinkind van Dzjengis Khan. Kublai Khan was de stichter en dus ook 1ste keizer van de Yuan Dynastie in China (13de eeuw)? Hij verenigde de verschillende keizerrijken in China onder zijn macht.

Wist je dat in Dafo Tempel handgeschreven gouden inscripties uit de Ming Dynastie terug te vinden zijn?

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Zhangye.

Dag 4: Zhangye (B, L, D)

Na het ontbijt transfer naar een van China's Highlights. We verkennen vandaag een ontzettend mooi natuurfenomeen: het Geologisch Park met de Danxia Landformaties.

Het Geopark bestaat uit twee delen, de Qicai Danxia Landformaties en de Binggou Danxia Landformaties. Dit bijzondere natuurwonder is uitgegroeid tot een 'nieuwe liefde' voor fotografen en natuurliefhebbers.

De Binggou Landformaties hebben vaak vlakke kleuren en een wat eigenaardige vorm. De Qicai Landformaties staan bekend om hun kleurrijk gelaagde rotsformaties. Binnen het Geopark verplaatsen we ons per sightseeingbus naar de verschillende viewpoints.

De kleuren lijken onecht, maar het is geen Photoshop. De regenboogbergen, zoals men deze gemakkelijkheidshalve vaak benoemd, werden in 2010 erkend als Unesco Werelderfgoed. En terecht want de Danxia landformaties zijn uniek in de wereld!

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Zhangye.

,
Dag 5: Zhangye-Jiayuguan Pass (B, L, D)

Ontbijt en check-out. Per autocar vervolg van onze reis richting Jiayuguan Pass.

We volgen een bijna 4-uur durend traject dat in lang vervlogen tijden een sleutelgedeelte van de oude Zijderoute vormde. Geen wonder dat door toedoen van dit 'gouden deel' van de Zijderoute de Chinese provincie Gansu over een verbazingwekkend cultureel en historisch erfgoed beschikt.

Het aantal culturele sites en historische monumenten van Gansu is ontelbaar: Mogao Grotten, Jiayuguan Pass, Leitai Han Tombes, Dafo Tempel, Wuwei Confucianistische Tempel, Wei-Jin Art Gallery, ... Stuk voor stuk zijn het erg waardevolle bronnen voor de studie van een van 's werelds oudste beschavingen: de Chinese!

Op 15 km ten noordoosten van de Jiayuguan Pass ligt de indrukwekkende Wei-Jin Art Gallery. We bezoeken deze groep van 1400 tombes, gebouwd tussen de 3de en de 5de eeuw tijdens Wei en Jin dynastieën. Dankzij haar vele kleurrijke muurschilderingen staat Wei-Jin Art Gallery bekend als de grootste ondergrondse kunstgalerie ter wereld.

Sinds de groep tombes in 1972 werd opgegraven trekt het vele Chinese en buitenlandse toeristen aan. De uitgebreide collectie muurschilderingen wierspiegelt een unieke 1500 jaar oude cultuur.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Jiayuguan.

Dag 6: Jiayuguan Pass (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. Aansluitend transfer naar Jiayuguan Pass.

Jiayuguan is zowel de naam van een stadsprefectuur in Gansu als de naam van de meest westelijke poort van de Chinese Muur. Vandaag bezoeken we de grootse en imposante Jiayuguan Pass. Het is een van de belangrijkste en meest majestueuze militaire forten langs de Grote Chinese Muur. De Chinezen spreken zelf over de 'Grootste Pass onder de Hemel'. 

We hebben voldoende tijd nodig om door de verschillende delen van het fort te lopen. Er is de binnenstad, de buitensteden, uitkijktorens en andere gebouwen. Vanop het hoogste niveau van het fort krijg je de mooiste uitzichten.

Bij onze volgende stop, ten noordwesten van de fortificatie, bezoeken we de 1ste vuurtoren van de Grote Chinese Muur. Dit is tevens het westelijk eindpunt van dit immense bouwwerk. Dit 700 meter lange deel, gebouwd in de Ming Dynastie, is het enige stuk Muur dat nog rest in dit gebied.

Het uitgestrekte complex werd gebouwd over een periode van maar liefst 168 jaar, beginnend in 1372. De structuur was essentieel voor communicatie, militaire strategie en het beschermen van China tegen Mongoolse indringers.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Jiayuguan.

,
Dag 7: Jiayuguan Pass-Lanzhou (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Aansluitend transfer naar het treinstation van Jiayuguan. Boarding voor de trein naar Lanzhou.

Aankomst in de vroege namiddag. Transfer naar het hotel. De rest van de dag heb je vrije tijd in Lanzhou.

Chinees diner is vandaag inclusief.

Overnachting in Lanzhou.

Dag 8: Lanzhou-Xiahe-Sanke Graslanden (B, L, D)
,
Dag 9: Xiahe-Langmusi (B, L, D)
, , ,
Dag 10: Langmusi Graslanden en Flower Lake (B, L, D)
Dag 11: Langmusi-Lanzhou (B, L, D)
Dag 12: Lanzhou-Zhangjiajie (B)
Dag 13: Zhangjiajie met Bailong Lift (B, L, D)
,
Dag 14: Zhangjiajie met Glazen Brug (B, L, D)
Dag 15: Zhangjiajie met Tianmen Shan-Shanghai (B, L, D)
Dag 16: Shanghai (B)
, , , , ,
Dag 17: Shanghai (B)
, ,
Dag 18: Shanghai retour naar Brussel (of Amsterdam)

  Faciliteiten

  Nog niet beschikbaar
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Extra informatie

  Nog niet beschikbaar