Hoe zeg je huisdier in het Chinees?

Huisdier
宠物 - chǒngwù
Verwend ding

Wist je dat de letterlijke vertaling van huisdier in het Chinees 'verwend ding' is? De Chinezen zijn er trouwens gek op om hun huisdieren te verwennen. In de gekste kleurtjes en kleertjes eerst! 

Ook tijdens onze reizen naar China kom je huisdieren en vele andere dieren in de natuur tegen! In de oude Hutongwijken van Peking zie je in de ochtend oudere mannen met een vogelkooitje rondwandelen. Ze laten letterlijk hun huisdier, het vogeltje, uit. Anderen gaan dan weer op stap met hun krekeltjes. Het meest ben ik ooit geschrokken van een Chinese man die met zijn eekhoorn op wandel was in hartje Beijing. Het diertje bleef dicht aan zijn zijde.

Ook hondjes zijn als huisdier meer en meer in bij de Chinezen. En wees gerust, ze dragen er goed zorg voor! Berichtgeving over hoe Chinezen met (huis)dieren omgaan is zeer vaak onterecht negatief. Chinese mensen die in bepaalde landelijke dorpen er wel slechte gewoonten op nahouden, worden door de eigen Chinese bevolking op de korrel genomen. Spijtig genoeg verneem je daarover zeer weinig tot niets in de media!

Door ons uitgebreide lokale netwerk leer je het echte China kennen. Ying Ying Travel brengt je tussen de mensen!

Ken jij Han Jiaying?  Dit vijfjarig Chinees meisje heeft een uitzonderlijke gave en kan allerlei diertjes laten inslapen met haar stem en haar handen. In drie minuten tijd hypnotiseert Han Jiaying een hagedis, een konijn, een hond, een kikker én zelfs een kip! 

Bekijk hier haar optreden tijdens de populaire talentenshow "Amazing Chinese".

 

Nederlands: 
Huisdier
Chinees: 
宠物 - chǒngwù
Letterlijke vertaling NL: 
Verwend ding