April 2016

Elk jaar maken we bij YYT minstens 2 à 3 studiereizen. We hechten er veel belang aan om nieuwe reisroutes goed uit te stippelen en nieuwe bestemmingen grondig te verkennen vooraleer ze op te nemen in onze programma's. In april 2016 stond een studie-, maar ook zakenreis, naar Xiamen en Hong Kong gepland.

Met Xiamen Airlines (zie jaaroverzicht maart 2016) vloog ik via Xiamen naar Shenzhen. Vanaf de luchthaven van Shenzhen nam ik dan de Express Bus met bestemming Hong Kong. Eénmaal de grenscontroles voorbij ging het opnieuw per bus tot Hong Kong Island. De route vanaf de Chinese grens tot Hong Kong Island is werkelijk indrukwekkend. Vanaf reusachtige bruggen zie je de onvoorstelbaar grote haven van Hong Kong liggen. Het is dus niet altijd nodig om rechtstreeks op Hong Kong te vliegen. Reis je via Shenzhen, of eventueel via Guangzhou (= Kanton), dan krijg je er zomaar een prachtige busreis bovenop.

Eerste job in Hong Kong bestond erin om een goede afspraken te maken met één van de hotels waar regelmatig YYT-reizigers logeren: het Harbour Plaza North Point Hotel Hong Kong. Eerlijk gezegd is het over het algemeen veel moeilijker en stroever werken met partners in Hong Kong dan met onze vrienden op het Chinese vaste land. Vandaar het belang om een keer met de mensen rond de tafel te zitten. Eerder schreven we reeds een blog over Harbour Plaza NPH HK. Klik hier om de vroegere blog nog een keer te lezen.

Eénmaal alle zaken uitgeklaard werd het hoog tijd voor de verkenning van de fantastische wereldstad Hong Kong. Ik had afgesproken met een zeer goede vriendin Lucy Fung die haar eigen bedrijf heeft in Hong Kong. Wat is er mooier dan Hong Kong te ontdekken in het gezelschap van Lucy Fung, iemand die enorm trots is op Hong Kong en als local de stad door en door kent. Dankzij Lucy heb ik op zeer korte tijd een mooi programma kunnen uitstippelen op zowel Hong Kong Island als Kowloon. Studiereis Hong Kong geslaagd en weer een stap voorwaarts voor YYT !

                                                My dear friend Lucy Fung celebrating Christmas in Hong Kong