Kruip in de huid van de nomaden in het ART88-resort aan het ongerepte Khuvsgul Meer in het noorden van Mongolië

Verblijf tijdens onze gloednieuwe Nederlandstalig begeleide 14-daagse rondreis Mongolië in het ART88-resort aan het azuurblauwe Khuvsgul Meer. Je geniet in het ART88-resort en in de heuvels rondom het Khuvsgul Meer van de adembenemend mooie natuur en je doet er tal van activiteiten. Lees er hier alles over. Helemaal onderaan deze blog vind je een tof filmpje over dit 5-sterren resort.

Ongerept stukje Mongolië

Het Khuvsgul Meer is gelegen in de provincie Hövsgöl in het noordoosten van Mongolië. Dit natuurpareltje is meer dan 2 miljoen jaar oud en een van de meest ongerepte stukjes Mongolië. Met een oppervlakte van meer dan 2.700 km2 is dit het tweede grootste meer van Mongolië. Het water is zo zuiver dat het drinkbaar is zonder behandeling, en daarmee is het de belangrijkste drinkwaterbron van Mongolië. Hövsgöl staat bekend als het Zwitserland van Mongolië. Het Khuvsgul-meer ligt aan de voet van het Sayan-gebergte, met de hoogste piek op meer dan 3.400 meter.

Door de ongereptheid van de streek, gedijen verschillende diersoorten er opperbest, zoals de wolf, de bruine beer, de steenbok en de veelvraat. Als gast in het ART88-resort geniet je ten volle van de adembenemende natuur en de rust die de omgeving biedt.

      In het ART88-resort kan je kiezen uit een tippie, een yurt of een chalet. Je verblijft er 2 nachten tijdens onze rondreis in juni 2018.

Het nomadenleven rondom het Khuvsgul Meer

De rendiervolkeren, de Dukha, leven nauw verbonden met hun rendieren, en organiseren hun leven rond hun kuddes. Deze nomaden verplaatsen zich een tiental keer per jaar om optimale begrazing te vinden voor de rendieren, en in de zomer ook om de hitte te weren. Rendieren kunnen namelijk niet goed tegen de warmte. In de herfst wordt het frisser en rendieren krijgen hun kracht terug voor de paringstijd. In de lente zijn de condities iets moeilijker om rond te trekken omwille van stevige windvlagen. Het reizen verloopt ook een stuk trager omdat de zwangere wijfjes zich niet zo gemakkelijk verplaatsen. Er valt hier aan het Khuvsgul Meer heel wat over het echte nomadenleven van de rendiervolkeren te ontdekken.                                            

Hugo Viera, de beroemde Portugese balletdanser, over zijn bezoek aan het Khuvsgul Meer

De beroemde balletdanser Hugo Viera besliste na zijn reis aan Mongolië om zijn volgende dansstuk te vernoemen naar een hemelse ervaring die hij had aan het Khuvsgul Meer. Hugo Viera verbleef net als Ying Ying Travel in Art88.

                          “I’m also a person who is struggling on my path to find my own heaven” - Hugo Viera

Lees wat hij erover vertelt:

During my first visit, I had a chance to travel through the beautiful Mongolian nature. Unimaginably, I was offered to stay in a traditional Mongolian ger dwelling – a round circular dwelling. Its carcass is made of wood like a puzzle and surrounded by felt cover. It’s a warm cozy home with its own unique carvings inside. After having a perfect night’s sleep on my comfortable bed in the ger dwelling, with warm fire stove, I rushed to get out and meet with my Mongolian ballet colleague. When I opened the door, the light that came through was surprisingly bright. I remember how amazed I was by the magical, natural beauty of the scenery. The fragrance of fresh thyme is still in my mind."

Sommige mensen geloven dat ze na hun dood naar de hemel gaan, anderen vinden een super luxueus 5-sterren hotel de hemel op aarde. Maar de nomadenvolkeren in dit deel van Mongolië geloven echter dat de hemel te vinden is in de vrijheid in de natuur en kozen daarom ook voor deze levensstijl. De nomaden geloven dat de hemel hier is, in hun traditionele thuis in hun moederland."

Activiteiten in en rond het ART88-resort

Het ART88-resort is op deze lokatie de beste verblijfplaats. Je doet er aan paardrijden in de wijdse natuur en je gaat zeilen op het kristalheldere meer. Het resort is verder heel kindvriendelijk en biedt topfaciliteiten zoals supersnel draadloos internet, er is een zwembad, een spa en nog veel meer!

                                                              paardrijden in de heuvels rondom het azuurblauwe Khuvsgul Meer

Tijdens onze 14-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis "Mongolië met noordelijk Khuvsgul Meer" verblijf je 2 nachten in het ART88-resort. Afreis 15 juni 2018.

Interesse in onze splinternieuwe rondreis Mongolië? Neem dan snel telefonisch of per email contact op met Ying Ying Travel.              Wij helpen je graag verder!

Benieuwd hoe ART88 eruit ziet en waar je zal verblijven? Bekijk alvast dit filmpje: