Lunchen bij een échte Kung Fu Master!

Je hebt vast wel eens een Kung Fu film gezien met Jackie Chan. Wel, moest je het nog niet weten, Jackie Chan doet effectief alle Kung Fu stunts zelf tijdens de films. Helaas is het nogal moeilijk om een bezoek bij Jackie Chan te regelen, dat begrijp je wel. 

Tijdens onze China First Class reis bezoek je echter een andere échte Kung fu Master, Mister Liu! Hij zat vroeger bij Jackie Chan op dezelfde Kung Fu school. De school ligt op slechts 10min fietsafstand van waar hij nu woont!

Liu woont in een klein huisje in de Hutongwijken van Beijing en dit pal op de Drakenlijn. De eetplaats is maar net groot genoeg voor de hele groep, maar dat is voor niemand een probleem, het is enorm gezellig en het eten is heerlijk. 

Na de lunch voert Liu een demonstratie uit van zijn kunnen, dan blijkt dat hij niet alleen sportief is aangelegd maar ook muzikaal! Het is indrukwekkend wat die mens nog steeds kan op zijn 65 jaar.

‘Kan je mij een Kung Fu move leren?’ vraagt iemand van de groep. ‘Dangran keyi’ zegt hij. Gelukkig vertaalt de Chinese gids alles naar het Engels en weten we al gauw dat hij ‘natuurlijk kan dat’ zei. 

Na het bezoek krijgen we allemaal een Chinese geluksbrenger, de vriendelijkheid en gastvrijheid van die mensen is niet te onderschatten! Een tour met de rickshaw door de hutongwijken maakte het bezoek compleet. Wat een ervaring!