Oktober 2016

In oktober 2016 reisden we opnieuw naar China. Wat een jaar ! Lieve en Ayla (foto) waren mijn reisgenoten. Ayla keerde voor het eerst terug naar haar vaderland China. Het zou een reis worden met vele onvergetelijke momenten. We begonnen met een uitgestippelde tour van een 16-tal dagen met daarna een extensie naar de geboortestreek van Ayla: Guangchang in de Chinese provincie Jiangxi. Lieve en Ayla eindigden hun avontuur met een aantal dagen Beijing en maakten daarbij gebruik van onze daguitstapjes van GoGo Beijing.

We hebben zoveel mooie momenten meegemaakt wat het voor mij nu moeilijk maakt om een korte blog te schrijven over onze tour. We begonnen alvast in het mooie Yangshuo en aangezien de 1ste dag van de reis zo ontzettend mooi was, ga ik hiermee beginnen. Of beter ... ik laat Lieve dag 1 in haar woorden vertellen :

" Vandaag gestart met een fietstocht in Yangshuo, vanuit het mooie plaatsje Jiuxian volgen we de zijrivier Yulong, via een hier en daar spannend pad komen we langs rijstvelden, zien Chinezen aan het werk op het veld, we zien prachtige vlinders, tussen de bergen... Eén van mijn mooiste fietstochten ooit, misschien op de 2de plek na de Everglades 5 jaar geleden...

Ayla en ik geven ons vertrouwen aan een Chinees die een bamboevlot bestuurt en gaan mee voor een tocht over de rivier. Heet, gelukkig af en toe waterspetters bij een watervalleke...

Lekker gegeten op een zéér romantisch plekje en dan stevig naar boven gestapt om een prachtuitzicht te hebben over de bergen met beneden de Li-rivier.

Deze eerste dag zal al moeilijk te overtreffen zijn... Vanavond gaan we naar een show kijken, Liu Sanjie, dat zal ook wel helemaal ons ding zijn, met 300 acteurs die zingen en dansen in mooie kostuums... " (Lieve)

          

                                   Korte stop om mooie foto's te maken tussen de rijstveldjes van Yangshuo (foto : Lieve & Ayla)            

Tijdens ons verblijf in Yangshuo volgden na dag 1 nog allerlei mooie momenten die eigenlijk allemaal een kort verhaaltje waard zijn. Wat mij persoonlijk zeker ook zal bijblijven is mijn kort, maar blijkbaar gesmaakt, karaoke-optreden in de straten van Yangshuo én ons uitstapje naar de lokale markt van Fuli.

Nogmaals.. ook Fuli is een verhaal op zich. Zeker het vervoer terug was een belevenis. Maar om er één momentje uit te pikken dan is het toch wel onze heerlijke en spotgoedkope lunch. Meestal lunch ik met mijn groepen vrij uitgebreid in een hotel of restaurant. Dit keer in het kleine dorpje Fuli kozen we voor een klein lokaal restaurantje met noodles als specialiteit. Ik wist dat noodles lokaal overheerlijk kunnen smaken.. maar het was vooral geweldig om te zien met hoeveel smaak Ayla haar noodles opslurpte. En slurpen mag in China ! Geweldig toch.

                                    Ayla, genietend van een lokale noedelsoep in een klein Chinees restaurantje langs de oevers van de Li

Ik moet zeggen.. het is verleidelijk om te blijven schrijven over onze tour. Er volgde nog zoveel : het Terracottaleger in Xian, de les Kungfu in Dengfeng, de ritjes met de hogesnelheidstrein, het imposante Shanghai, de uitstapjes van GoGo Beijing, ... Noem maar op.

Aan het bezoek van Ayla's geboortestreek Guangchang, bij Nanchang, was een grondige voorbereiding voorafgegaan. Het blijft een gebied dat niet frequent bezocht wordt. En net omdat we niets aan het toeval wilden overlaten was het belangrijk goed voorbereid de extensie Guangchang/Nanchang te kunnen aanvatten. We zijn bij Ying Ying Travel, en dan zowel ikzelf als Mr. Meng Xu in Xian (China), heel erg tevreden dat ook dit deel van de reis vlekkeloos verliep en dat alle wensen uitkwamen.

Om deze blog af te sluiten voeg ik hieronder nog een keer het liedje "Yue liang dai biao wo de xin" toe dat ik voor Lieve, Ayla, Ping en nog een 50-tal andere Chinezen in de straten van Yangshuo gezongen heb.

Wij wensen Lieve & Ayla alvast een geweldig 2017 ! Xin Nian Kuai Le !