Reisverslag: Avondspektakel: “Impression Liu Sanjie” in Yangshuo

Geert Baelus reisde met Ying Ying Travel mee met de 15-daagse rondreis "historisch en pittoresk China". In Yangshuo ging hij nadat hij overdag een boottocht maakte over de beroemde Li-rivier ’s avonds naar de show "Impression Liu Sanjie". Dit adembenemende spektakel met licht, muziek, zang en dans vindt plaats in het grootste openluchttheater ter wereld: namelijk op de Li-rivier en temidden het indrukwekkende karstgebergte. Zijn indruk lees je hier.

Betoverende locatie

“De show werd opgevoerd op de meest betoverende locatie die ik ooit heb mogen aanschouwen.’, begint Geert zijn verhaal. “Met de typische karstgebergtes als achtergrond, zichzelf goedkeurend spiegelend in de rustgevende Li-rivier heb je sowieso al deftige troeven. Superlatief indrukwekkend en buiten zintuigelijk betoverend! Daar wordt een mens stil van en vergeet voor anderhalf uur dat hij zoveel houdt van Fuckin’ Heavy Metal!”

Chinees volksverhaal

“Regisseur Zhang Yimou weet van aanpakken. Naast ettelijke voor mij (beschamend) onbekende cinematografische klassiekers is hij misschien meer bekend om zijn openingsceremonie van de olympische spelen anno 2008 in Beijing. Een Chinees volksverhaal rond de derde dochter van de Liu familie uit de Tang dynastie met haar diamanten engelenstem zorgt voor de goddelijke muze. Om het geheel in te kleuren zijn zowat 600 acteurs en vocalisten allerlei soort en leeftijden aangetrokken en het resultaat is FENOMENAAL!!!”

Indrukwekkend spektakel

“De kleurenpracht is op zo’n intense theatrale manier naar voor gebracht dat je jezelf voor heel even in de tuin van Eden waant. De muzikale omlijsting gaat hand in hand met de typische Chinese vertellingen rond de gekaapte maandeerne en aalscholvervissers. Ze komen allemaal aan bod. Wat volgt is een staande ovatie. Terwijl sommige Chinezen het spektakel voortijdig verlaten, mocht mijn lichaam blijven zitten. Maar geestelijk zweefde ik over het meer, en met heel veel respect heb ik voor elke betrokkene individueel een zeer diepe buiging gemaakt. En dat traantje uit mijn linkerooghoek heeft zichzelf in het meer geplant om zo ook een deel van deze cultuur op te eisen…  WAAW!!!”

Ben je benieuwd geworden ? Bekijk alvast een voorproefje van het avondspektakel op de Li-rivier in het filmpje hieronder. Aan de oevers van de rivier is dit nog 10 keer meer indrukwekkend! In Oktober is er weer een Nederlandstalig begeleide groepsreis waarin je deze show kan beleven. Schrijf je hier in, of kom eens langs op een infoavond