Waarom is Yuanyang the place to be ?

Simpel! In Yuanyang vind je de grootste en de allermooiste rijstterrassen van China. Ze zijn zelfs meer dan 1000 jaar oud.

Bij zonsopkomst en zonsondergang ontstaat er een weerkaatsing van licht over de met water gevulde rijstterrassen. Vaak hangt er een mist die het geheel nog fotogenieker maakt.

De droom van elke beroeps- of amateurfotograaf

Al duizenden jaren kappen minderheden rijstterrassen op de hellingen van het Aïlao-gebergte.

De toppen rijken tot in de wolken. Het werk van deze bergbeeldhouwers strekt zich uit tot een hoogte van tweeduizend meter.

Mooie minderheidsdorpjes met kleurrijke markten

De Hani en de Yi zijn twee minderheidsgroepen die samen in deze streek leven. Zij leggen de rijstterrassen aan en schenken ze vervolgens aan de jonggehuwden van het voorbije jaar. Te midden van de rijstterrassen liggen erg leuke dorpjes waar deze bevolkingsgroepen wonen. Ying Ying Travel brengt u naar de dorpjes Shengcun, Daba en Duoyicun. Op marktdagen bewonderen we er de zeer kleurrijke en authentieke kledij van de minderheden. Trouwens… het is er elke dag markt!       

Vroeg uit de veren

In het dorp “Muil van de Tijger” worden we stil van de prachtige zonsondergang. In Yuanyang zijn we vroeg op pad want de zonsopgang mag niemand missen. De fotografen zullen in hun nopjes zijn om dit unieke schouwspel op de gevoelige plaat vast te leggen.

De zonsopgang bij Yuanyang laat niemand onberoerd! Mis dit zeker niet!

Check hier ons programma China off the beaten track van zo. 9 mei tot don. 27 mei 2021

Nog plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij!