Workshops in de Hutongwijken van Beijing!

In de moderne stad Beijing ligt een plek waar je nog steeds het authentieke oude Beijing kunt zien. De plaats staat bekend als de ‘Hutongs’. De meeste lokale bewoners leven er nog in traditionele huizen met een gezamenlijke binnenplaats.

Hier kan je de échte oude Chinese cultuur ontdekken aan de hand van verschillende workshops. Ideaal voor jongeren!

Zo heb je bijvoorbeeld de workshop ‘papierknipsels maken’. Het Chinees papierknipsel is een nationaal handwerk met een diepgaande culturele betekenis. Het is gemakkelijk te leren en vereist slechts papier en een schaar. Maar een goede papiersnijder worden vereist veel vaardigheid en oefening. Maar wie weet ben jij een natuurtalent!

 

Tijdens de les krijg je een introductie van de geschiedenis van het papierknipsel. Je krijgt ook een demonstratie en je leert hoe jij je eigen knipsel kunt maken.

Dit is lang niet de enige workshop die je kunt volgen. Misschien heb je meer interesse in het schilderen van een ‘Peking opera masker’? Ben je culinair aangelegd? Volg dan een keer de workshop dumplings maken! Ontdek je eigen talenten.  

 

Nadien kan je genieten van een fietstochtje of een tochtje per traditionele rickshaw door de Hutongwijken! Plezier verzekerd.