Zeldzame tijgervijfling geboren in Yunnan

Op 23 november 2014 werd in het Wild Animal Park van Kunming, hoofdstad van de Chinese provincie Yunnan, een uiterst zeldzame tijgervijfling geboren.

Twee van de welpjes waren bij de geboorte zwakker dan de andere drie. De kleintjes werden onmiddellijk in een couveuse geplaatst. De pasgeboren tijgers worden 24 uur per dag nauwlettend in de gaten gehouden. Ze krijgen alle vijf speciale voeding en komen helemaal niets tekort.

Volgens een medewerkster van het park zijn de welpjes “vrij levendig” en lijkt het erop alsof ze snel sterker worden. “Ze doen het heel erg goed!” vertelt ze.

Uitzonderlijk

Volgens het Wild Animal Park van Yunnan komt het niet vaak voor dat een Siberische tijgervijfling geboren wordt. Normaal gezien werpt de Siberische tijger slechts twee of drie welpjes.

 

Nieuwe afreis met Kunming in 2016 !

De nieuwe rondreis "Bergvolkeren in het uiterste zuiden van Yunnan" start en eindigt in Kunming, daar waar deze vijf welpjes zopas geboren werden.  Er zijn nog plaatsen vrij en je reist in een kleine groep van 6 tot max. 10 personen !

CHECK HIER HET PROGRAMMA MET AFREIS WOENSDAG 4 MEI 2016 !