Zomer 2020 op de Happy Cottage Camping

                            Tijdens de zomer van 2020 gaan we volledig coronaproof op de Happy Cottage Camping.

De corona pandemie heeft naast ons normale leven uiteraard ook de reisplanning van Ying Ying Travel volledig op zijn kop gezet. Ondanks de annulering van vele reisarrangementen zijn we niet bij de pakken blijven zitten en is er achter de schermen al ijverig gewerkt aan het nieuwe jaarprogramma van 2021. Nieuwe rondreizen met enkele nieuwe landen, een nieuwe brochure en zelfs een splinternieuwe website... alles verschijnt in recordtempo kort na de zomermaanden. Kijk er samen met ons alvast naar uit.

Aangezien de zomer van 2020 owv. corona hoogstwaarschijnlijk weinig tot geen kansen zal bieden voor onze verre bestemmingen, hebben wij een nieuw initiatief in ons eigen land speciaal voor jullie uitgewerkt. De mooie zomer van 2020 gaan we bij Ying Ying Travel niet zomaar laten voorbijgaan! Schrijf jezelf en je vrienden/familie nu in voor onze Happy Cottage Camping!                      

Je bent van harte uitgenodigd op onze 5-sterrencamping vlakbij Sankt-Vith in de Belgische Oostkantons. Vakantie houden we dit jaar dus in eigen land met uw Belgische, weliswaar Chinees klinkende, touroperator. Koop Belgisch, weet je nog? Mario, reisleider China/Mongolië/Jamaica en zaakvoerder Ying Ying Travel, is je happy host en tijdens de hele vakantie je aanspreekpunt.

Je logeert in een cottage, versie comfort of luxe, of in een vakantieappartement. Alle hebben een eigen douche en toilet zodat je geen gemeenschappelijk sanitair hoeft te delen met mensen van buiten je ‘bubbel’. Je komt trouwens met de eigen wagen naar de Happy Cottage Camping.

Onze Happy Host Mario is daar om je een fantastische vakantie te bezorgen. Hij verwelkomt je (op anderhalve meter!) en heeft een batterij aan mogelijkheden om je ter plaatse te vermaken. Hij kent de mooiste wandelingen, een brouwerijtje met heerlijke bieren, fietsroutes waar je zo goed als vlak fietst, een MTB-route met felle hellingen, toffe stadjes. Hij regelt voor jou fietshuur, reserveert een museumbezoek of een lunch in een horecazaak. Zo je wil, trek je er de hele tijd met je eigen gezelschap op uit.

Daarnaast kan je dagelijks aansluiten bij een gezamenlijke activiteit: een wandeling, fietstocht, bierproeverij,… Maar let op: altijd houden we anderhalve meter afstand. ’s Avonds ben je welkom in ons Café Distance om een pint te drinken (aan tafeltjes die van mekaar staan), mee te doen met de quiz, een bingoavond, film te kijken, enz. Trouwens, wie onze Happy Host Mario een beetje kent van één van onze rondreizen weet dat je je zeker aan één of meerdere verrassingen mag verwachten. En verrassingen moeten verrassingen blijven! Misschien toch een tipje van de sluier lichten? Chinees voor beginners zal er zeker bij zijn.

Hoewel je cottage of appartement beschikt over een eigen keukentje, gaan we niet zelf koken. Toch niet ’s morgens en ’s avonds. Elke ochtend haal je een mooie ontbijtkorf af en ’s avonds wordt een heerlijk 3-gangenmenu aan je huisje gebracht. 

Elke cottage heeft een eigen schaduwrijk terras met tuinstel, de luxe versie nog een extra loungeset. Verdere faciliteiten: luchtventilatie/verwarming (geen airco), keukenblok met koelkast, gasvuur, servies en bestek, afwasbak, koffiezetapparaat, tv-toestel, droogrekje, gescheiden afval, poetsmateriaal, enz. De appartementen bevinden zich bij de horecazaak aan de ingang van de camping en hebben dezelfde faciliteiten. Hun terras ligt wat hoger en biedt een prachtig uitzicht op de heuvelachtige omgeving.

            

De Happy Cottage Camping beschikt over een openlucht zwembad. Omwille van corona is het voorlopig onduidelijk of dat deze zomer mag worden gebruikt en zo ja: onder welke voorwaarden. Idem voor het gemeenschappelijk sanitair. Maar omdat je dat in je cottage/appartement hebt, is dat van minder belang. Verder op de camping: een speeltuintje en geitjes in de kinderboerderij.

Beschik je over een mobilhome of caravan? Dan regelen we voor jou een camper- of caravanplaats. Neem even contact op indien je met mobilhome of caravan wenst deel te nemen.

                                                                                             Goed om te weten
 
 • De beschikbare periode omvatten 8 dagen/7 nachten, meer bepaald van vrijdag tot vrijdag: 14 tot 21 augustus. We hebben een 15-tal accommodaties (cottages en appartementen) in de aanbieding. Wens je met mobilhome of caravan deel te nemen, dan kan dit maar neem eerst even contact op.
 • Aankomst vanaf 16 uur. De laatste dag dient je accommodatie vrij te zijn voor 10 uur.
 • Je hebt de keuze uit 3 accommodaties die in prijs variëren. 
  1. Comfort cottage (stacaravan in prima staat maar al wat ouder): 2 tot 5p. in 2 slaapkamers (waarvan 1 stapelbed)
  2. Luxe cottage (helemaal nieuw): 2 tot 5p. in 2 of 3 slaapkamers
  3. Vakantieappartement (klassiek Duitse inrichting met meer ruimte en een groot balkon): 2p. in 1 slaapkamer
 • Alle cottages/appartementen beschikken over: luchtventilatie/verwarming (geen airco), keuken met koelkast, gasvuur, servies en bestek, afwasbak, koffiezetapparaat, tv-toestel, droogrekje, vuilnisbak, poetsmateriaal, opbergkasten, enz. Zelf mee te brengen in de cottages: hoeslaken, dekbedovertrek, kussensloop, badlinnen, keukenhanddoek. In de appartementen is het bedlinnen inbegrepen.
 • De cottages hebben elk hun eigen terras met parasol of pergola en worden omgeven door hagen. Ze staan ver genoeg uit mekaar om een veilige afstand van de buren te kunnen bewaren. De appartementen hebben elk een ruim balkon met tuinset.
 • Alle accommodaties worden voor je aankomst grondig gepoetst en gedesinfecteerd. De eindschoonmaak is in de prijs begrepen.
 • De slaapkamers in de cottages zijn vrij klein, maar je slaapt wel in een volwaardig bed, niet op een omgebouwde zetel. Je 2-persoons boxspringbed in een appartement bevindt zich op de vide, dus hiervoor moet je even de trap naar boven. 
 • Je komt met je eigen auto naar Happy Cottage Camping. De meeste accommodaties hebben een eigen parkeerplaats. 
 • Voor de eerste avond breng je eten mee van thuis. De overige 6 avonden voorzien we een lekker menu, dat in principe bij je accommodatie wordt geleverd. Voor de luxe BBQ op de laatste avond nodigen we je uit om af te komen halen. Elke ochtend, ook de laatste, haal je je ontbijtkorf af.
 • De Happy Cottage Camping ligt in een zeer landelijke, heuvelachtige omgeving op 5 km van het centrum van Sankt-Vith met supermarkten en andere winkels, en is ideaal gelegen om de Belgische Oostkantons, de Duitse Eifel en het Groothertogdom Luxemburg te verkennen.
 • Uitstappen naar: Hoge Venen (half uur), Circuit van Francorchamps (kwartier), Prüm (kwartier), Bitburg (half uur), Trier (uur), Houffalize (20 min.). Wandelingen vanaf de camping, in de omgeving maar ook in de Vulkaneifel aan de andere kant van de grens. Vlak fietsen vanuit Sankt-Vith naar Prüm, het Meer van Butgenbach, tot in Troisvierges (Lux.),... Of neem een uur de auto en ga langs de Moezel fietsen.
 • Onze happy host is de hele vakantie je aanspreekpunt. Dagelijks houdt hij raadpleging en kan je bij hem terecht voor al je vragen over uitstappen of geeft hij zelf suggesties. Hij kent prachtige wandelingen, vlakke fietstochten, plaatsen om te bezoeken,… zodat je er alleen met jouw gezelschap op uit kunt trekken. En organiseert gemeenschappelijke activiteiten zoals een wandeling en fietstocht, een brouwerijbezoek. Altijd met respect van afstand en de geldende wettelijke regelingen. Hij regelt zo je wil ook je huurfiets.
 • Aanwezig op de Happy Cottage Camping: groot openluchtzwembad (gebruik moet nog wettelijk worden geregeld), kinderboerderij, speeltuin, drankautomaat, taverne, activiteitenzaal, wasserette (tegen betaling), gescheiden afvalinzameling. Er is geen winkel, maar supermarkt ligt op 5 km.
 • Elke avond houden we Café Distance: aan tafeltjes ver genoeg van mekaar doen we een quiz, bingoavond, filmvoorstelling of drinken we gezellig een pint met mekaar.
 • Tijdens deze vakantie respecteren we te allen tijde de sociale afstand. Vind je dat maar niets, gelieve dan niet te reserveren.

 

Dit happy weekend is inclusief
 
 • 7 nachten in een volledig uitgeruste cottage/appartement, incl. keukenblok met koelkast, servies/bestek, koffiezetapparaat, tv-toestel, ventilatie/verwarming en een eigen terras met parasol of pergola
 • 7x luxe ontbijtkorf elke ochtend
 • 6x 3-gangenmenu (of gelijkwaardig): zaterdag- t.e.m. donderdagavond
 • Verbruik stroom en water
 • Eindschoonmaak, voor tussendoor is er poetsmateriaal voorhanden
 • Schoonmaakset: afwasborstel, afwasmiddel (kleine fles), kleine en grote vuilniszak, poetsdoekje en vloerdweil
 • Wifi-hotspot bij de receptie
 • Gebruik van het zwembad (indien i.v.m. corona wettelijk wordt toegelaten)
 • Hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop in de appartementen
 • Toeristenbelasting
 • Vakantie-assitentie door onze happy host
 • Deelname aan gemeenschappelijke activiteiten (wandeling, fietstocht, bezoek,…)

 

Niet inbegrepen
 
 • Lunch
 • Dranken bij het eten
 • Je vervoer naar en van Happy Cottage Camping, verplaatsingen ter plaatse
 • Hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop in de cottages
 • Zelf meebrengen: bad- en keukenhanddoeken
 • Gebruik wasserette
 • Verzekering reisbijstand en annulatie

 

Vrijdag

Vanaf 16 uur: welkom op Happy Cottage Camping + begeleiding naar je cottage/appartement
20.30 uur: officieel welkom in Café Distance + overlopen programma + infomogelijkheid

Zaterdag t.e.m. donderdag

Vanaf 8 uur: luxe ontbijtkorf afhalen
8.30 – 9.30 uur: onze Happy Host houdt zich beschikbaar voor uitstaptips en informatie
Overdag gezamenlijke activiteit voor geïnteresseerden of je doet je eigen programma
Vanaf 18.30 uur: diner wordt naar je cottage/appartement gebracht (donderdagavond: barbecuefestijn)
20.30 uur: Café Distance + infomogelijkheid

Vrijdag

Vanaf 8 uur: luxe ontbijtkorf afhalen
Leeghalen van je accommodatie + afval wegbrengen
Vertrek voor 10 uur

Programma onder voorbehoud van wijzigingen

             

Prijzen

Je betaalt een verschillende prijs per accommodatie. De prijs is opgedeeld in 2 delen: je betaalt een prijs per persoon en een prijs per accommodatie. Tip: door de accommodatie te delen met bijv. 4 personen, druk je de prijs. Met 4p. blijft het verblijf nog altijd comfortabel.

Vrijdag 14 augustus tot vrijdag 21 augustus 2020 (hoogseizoen)
Huurprijs accommodatie
Comfort cottage (2 tot 5p. in 2 slaapkamers): € 805
Luxe cottage (2 tot 5p. in 2 of 3 slaapkamers): € 955
Ruim vakantieappartement (2p. in 1 slaapkamer): € 975

Plus prijs per persoon: € 423 p.p.

Verzekering annulatie via Allianz GA: 6,3 % van de totale reissom - Klik hier voor verdere info: Cancellation Only
Verzekering assistance personen en bagage via Allianz GA: € 3/dag p.p = € 24 p.p. - Klik hier voor verdere info: Travel Selection

Om je plaats te verzekeren op de Happy Cottage Camping maak je een prereservatie. Prereserveren doe je zo:

1. Stuur een mail met je naam, aantal personen, tel.nr. en voorkeur accommodatie
2. Op die manier maak je een vrijblijvende prereservatie
3. Van zodra er een wettelijke regeling is voor vakantie in eigen land dit jaar, bellen wij je op.
4. We informeren of je nog altijd interesse hebt en zo ja, brengen we je reservatie in orde. Er wordt 1 reservatie gemaakt per accommodatie. Tenzij je met jouw gezelschap/familie meer accommodaties wilt. Dan voegen we die samen op 1 reservatie.
5. Je ontvangt een factuur en brengt de betaling in orde. Op dat moment is je reservatie definitief.
6. Een 10-tal dagen voor vertrek ontvang je een mail met de praktische informatie.
7. Op de dag van vertrek ontvangen we je vanaf 16 uur op onze Happy Cottage Camping. 

           

           

           

 

Waarom kiezen voor de formule van Happy Cottage Camping?
 
 • Veilig op vakantie in eigen land
 • Boek bij een Belgische touroperator (wij dus), die in België belastingen betaalt en dus onze zorgsector mee financiert
 • Je verblijft op 1 van de weinige 5-sterrencampings in België. Prima kwaliteit!
 • Schitterende heuvelachtige en landelijke omgeving
 • Onze happy host helpt je dagelijks om je vakantie zo goed mogelijk in te vullen
 • Mogelijkheid tot deelname aan groepsactiviteiten met respect voor afstand
 • 1% van je bestede bedrag doneren we aan ontwikkelingsorganisatie Cunina

 

  * Tegoedbonnen uitgeschreven owv. annulaties wegens corona kunnen voor dit arrangement niet gebruikt worden en zijn enkel geldig voor onze begeleide groepsreizen.

  Contactgegevens
  Zomer 2020 op de Happy Cottage Camping