13 D. trip: Mountainbike door bergen en valleien

Dag 1

Brussel-Ulaanbaatar

Internationale vlucht Brussel-Alaanbaatar.

Bij bespreking van de reis bekijkt Ying Ying Travel samen met jou de beste vluchtschema's. 

Dag 2

Ulaanbaatar

Aankomst Chinggis Khaan International Airport te Ulaanbaatar. Onthaal door het lokale Mongoolse team en transfer naar het 4* hotel.

Na check-in trek je er op uit om de hoofdstad Ulaanbaatar te leren kennen. Je ziet o.a. het Sükhbaatar Plein, het Chinggis Khaan monument en het beroemde Gandan klooster. In de vooravond rij je nog even naar Zaisan Hill ten zuiden van de hoofdstad. Vanaf de top van deze heuvel heb je het beste zicht over de stad. Het Zaisan Monument is gebouwd door de Russen ter ere van onbekende soldaten en helden uit verschillende oorlogen.

Voor aanvang van het diner geniet je van een traditioneel Mongools folklore concert. Avondmaal en overnachting in het 4* hotel te Ulaanbaatar.

Dag 3

Ulaanbaatar-Erdenet city

Transfer naar Erdenet city, gelegen ten noordwesten van de hoofdstad Ulaanbaatar en tevens uitvalsbasis van het Mountain Biking avontuur !

Erdenet werd in de jaren '70 gesticht en fungeerde als modelstad voor kopermijnwerkers, een door de Sovjets geïnspireerd masterplan. Erdenet is de op twee na grootste stad van het land waar dus vooral mijnwerkers leven. In de buurt ligt een grote kopermijn waar 8.000 mensen werkzaam zijn. Erdenet heeft een goed wegennet.

Aankomst en kennismaking met de stad. Overnachting in een lokaal hotel.

 

Dag 4

Erdenet city-Altaat rivier

Tijd voor mountainbiking ! Je hebt er even op moeten wachten maar vandaag is het zover. Je krijgt onmiddellijk een tocht van 64 kilometer voorgeschoteld. Reken 6 à 7 uur fietsen.

Via de stad Bugat rijden we richting de rivier Altaat

Overnachting in een tent.

 

Dag 5

Altaat rivier-Selenge rivier

Wees vandaag goed in vorm !

Omgeven door prachtige bergen en rijdend langs de Khojir rivier ben je bezig aan de langste fietstocht van de reis. Het is een tour van 67 kilometer waar je ook weer 6 à 7 uur voor nodig hebt.

Je doel is de Selenge rivier, de grootste rivier van Mongolië.

Overnachting in een tent.

Dag 6

Selenge rivier-Hyalganat

Vandaag fiets je naar het Khangai gebergte bij het dorp Hyalganat. De tocht is iets minder lang in vergelijking met de vorige dagen. Je fietst 45 kilometer in ongeveer 4 à 5 uur. Onderwege geniet je ten volle van de ongerepte natuur van dit gebied.

Overnachting in een tent.

Dag 7

Hyalganat-Jargalant

Vandaag fiets je van Hyalganat via Khangal naar Jargalant. Het is een tocht van 57 kilometer waar we ongeveer 3 à 4 uur voor uittrekken.

Jargalant ligt in de provincie Arkhangai en bestaat eigenlijk uit vijf dorpen. Het gebied staat bekend om zijn schrijn- en timmerwerk, het maken van yurts en traditionele meubelen. In Jargalant zie je vooral vele typische houten huisjes.

Overnachting in een tent.  

Dag 8

Jargalant-Baruun Buren

Vandaag fiets je over de Burengiin Pass met als eindbestemming het dorp Baruunburen. Het is een tocht van 54 kilometer waar je normaal gezien 5 à 6 uur over doet. De Burengiin Pass ligt net geen 1100 meter boven de zeespiegel.

Geniet tijdens de fietstocht van al dat moois want nu ben je echt wel "off the beaten path" !

Overnachting in een tent. 

 

 

 

Dag 9

Baruun Buren-Amarbayasgalant klooster

Vervolg van de Mountain Biking Tour Mongolië tot het beroemde Amarbayasgalant klooster. Dit is een tocht van 52 kilometer waarbij we een fietstijd van 5 à 6 uur inschatten.

Vanavond slaap je niet in een tent maar in een Tourist GER Camp dat vlakbij het klooster gelegen is. Bij aankomst kan je rustig relaxen, douche nemen en genieten van een prachtige avond met zicht op het Amarbayasgalant klooster.

 

Dag 10

Amarbayasgalant klooster

In de voormiddag fiets je ongeveer 25 kilometer in deze schitterende omgeving. Je fietst vandaag 2 à 3 uur.

De namiddag is voorzien voor een bezoek aan het best bewaard gebleven klooster van Mongolië, het Amarbayasgalant klooster.

Na het bezoek aan deze in Chinese stijl gebouwde tempel ga je op visite bij een nomadenfamilie. Je ervaart hun levensstijl en tradities. Hun gastvrijheid vergeet je nooit meer !

Nadien ga je samen met je nieuwe Mongoolse vrienden een uurtje paardrijden. Wat een topdag !

Diner en overnachting in het Tourist GER camp.

Dag 11

Amarbayasgalant klooster-Khutul

Vandaag fiets je langs de Orkhon rivier tot het dorp Khutul. Het is een tocht van 54 kilometer en reken 6 à 7 uur fietsen.

Je overnacht opnieuw in een tent.

Dag 12

Khutul-Ulaanbaatar

Transfer terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar.

Nieuwe sightseeing tour met bezoek aan het Winterpaleis van de Bogd Khan of het Natuurhistorisch Museum met onder andere de eerste dinosaurusskeletten die de mens ooit gevonden heeft !

In de namiddag is er vrije tijd voor shopping en ontspanning. In Ulaanbaatar kan je op elke hoek van de straat wel een souvenirwinkeltje vinden. Kasjmier is zeer populair in Mongolië.

's Avonds is er een welverdiend en overheerlijk afscheidsdiner !

Overnachting in het 4* hotel in Ulaanbaatar.

Dag 13

Ulaanbaatar-Brussel

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Retourvlucht naar Brussel. Einde van deze unieke Mountain Biking Tour in Mongolië.