25 dagen: Ontdek Japan voluit mei/juni 2019 - boek nu!

Dag 1

Brussel - Tokio

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

Internationale vlucht(en) naar Tokio.

Dag 2

Eerste kennismaking Tokio

Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht, maak je nog een eerste excursie. Dat hoeft niet ver te zijn. Je hotel ligt midden in het centrum en is omringd door een hele reeks beroemde plekken!

De thuishaven in Tokio wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in westerse stijl, dus met gewone bedden en een privébadkamer.

Je gids in Tokio en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren in 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Dag 3

Verkenning Tokio (B)

Ying Ying biedt je niet gewoon een snelle toeristische rit door Tokio. Deze reis begint met een heuse city trip van 3 dagen plus je dag van aankomst. Uniek in een reisprogramma. We nemen uitgebreid de tijd om ons onder te dompelen in de Japanse hoofdstad Tokio vooraleer we verder naar het binnenland reizen. 

Je gaat Tokio echt doorgronden, de verschillende wijken, de manier waarop mensen in deze unieke omgeving leven en werken. Hoe is trouwens dat vissershaventje dat Tokio tot 1600 was in amper 400 jaar tijd kunnen uitgroeien tot de grootste metropool ter wereld, met 39 miljoen inwoners?

Die boeiende geschiedenis begrijp je in een oogwenk bij de zeer bevattelijke tentoonstellingen van het Edo-Tokiomuseum. Een goed begin van je trip door Tokio dus. Zo heb je meteen een beeld van het waarom en hoe van de verschillende wijken die je in de komende dagen zult bezoeken.

Je zult snel ontdekken dat Tokio helemaal niet de jungle is die je misschien verwacht. Je bent snel deel van de discipline, de kalmte tussen de massa die naar en van het werk pendelt. De vele groene longen, geweldige shopping-mekka’s, rustige achterstraatjes die meer van een dorp hebben, de visionaire benadering van leven in een stad, trendy modeboetieks, zakenbars en kleurige eethuisjes vol bruisend leven, de traditionele theaterwijken. Geen tijd om je te vervelen! Te voet is echt de beste manier om de stad te verkennen. Ook de lokalen lopen er vaak op sportschoenen!

In de buurt van je accommodatie ligt de volkswijk van Asakusa met haar beroemde Sensoji tempel. Heel boeiend zo op zijn Japans! Boven de gebouwen zie je de hoogste alleenstaande structuur ter wereld: de Sky Tree. Ying Ying Travel reserveert een plaatsje op voorhand zodat je zeker niet tussen de drommen toeristen moet wachten!

Dag 4

Tokio (B)

vervolg van dag 3

Iedereen kent Ginza, het district in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren, een reeks paradepaardjes van beroemde architecten en wel heel erg sjieke merkwinkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark.  In de lente picknicken mensen er bij duizenden onder de kersenbloesems. In de herfst bewonderen ze de kleurenpracht.

Shinjuku is een zakenwijk met indrukwekkende gebouwen aan de ene kant, en een levendig uitgaansleven aan de andere.

In het futuristische Tokio vind je nagelnieuwe wijken zoals Roppongi, die zakendoen, wonen en ontspanning aantrekkelijk proberen te combineren. Bij het Meijischrijn en de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!) zijn de shoppers en wandelaars steeds op de afspraak! Trendy en jong Tokio zie je in Harajuku en Aoyama.

Hoe navigeer je door zo een grote keuze? Geen probleem. Onze Ying Ying-gids kent de weg zonder zoeken of tijdverlies! Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van onze tocht door de stad, kom je toch wel in de meeste van deze wijken.

Dag 5

Tokio (B)

Vervolg van dag 4

Tijdens onze citytrip in Tokio zullen we ons net zoals de Tokyoites (ja, zo noem je ze!) met de metro en te voet verplaatsen. Meteen ben je op de eerste rij om het leven van elke dag te bestuderen. Je proeft er ook van de Japanse keuken in lokale restaurantjes of aan de volstrekt veilige straatstalletjes. Dat hoort erbij als je volledig wordt ondergedompeld in één van de meest fascinerende steden ter wereld.

Dag 6

Tempelcomplex van Nikkō (B, D) en omgeving

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie zwaar gehavend gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Meestal bezoekt men Nikkō in een haastige dagtrip vanuit Tokio. Ying Ying gaat in Nikko overnachten en gebruikt hier een eigen bus waarmee je ook nog de streek van het Chuizenji-meer en de Kegon-waterval bezoekt. Prachtige panorama's verzekerd. In mei zal alles na een lange winter er fris en groen bij staan. Je bezoekt het tempel- en mausoleumcomplex van de shōguns in Nikkō en blijft er genieten als alle dagjestoeristen weg zijn. Geen avondrit terug naar Tokio dus. Bij het avondmaal in een gezellig klein en zeer lokaal restaurantje biedt Ying Ying een reeks streekgerechten met als thema ‘Yuba’, een soyaderivaat. Uniek voor die streek.

Overnachten doen we in een ryokan of pension in Nikkō in Japanse en westerse stijl.

Dag 7

Osaka (B)

De supersnelle Shinkansentrein brengt je in slechts enkele uren via Tokio naar Ōsaka. Je werpt tijdens de treinreis misschien al een eerste blik op de Fujiberg, die verder het sluitstuk zal worden van deze geweldige reis.

Osaka doet zijn naam van culinaire hoofdstad van Japan alle eer aan. Dat merk je snel in wijken zoals Amerikamura en Dōtombori. Een nooit geziene concentratie van restaurantjes, vintage-stores, de zo geroemde Japanse 'Kawai'-cultuur, "anime" en "manga" en noem maar op. Na valavond krijg je er meteen de meest gekmakende neonlichtervaring bij!

De Ying Ying-gids neemt je mee op een wandeltocht waarvan je mond zal openvallen en de lachspieren zeker ook zullen werken!

Overnachting in hotel westerse stijl in centraal Ōsaka.

Dag 8

Osaka (B)

Vervolg dag 7

Midden op de immense grond van het kasteel van Ōsaka staat een replica van de oorspronkelijke centrale verdedigingstoren.  Hij moest de vijand imponeren. Dat zal ook bij ons werken! In die toren vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van het imposante gereconstrueerde kasteel en zijn (even imposante) heersers. De bijzondere kasteelmuren zijn afgelijnd met honderden Prunus serrulata, de Japanse kerselaars. Na de drukke periode van de kersenbloesems is hier de rust wat weergekeerd. Maar ook nu zijn er bij goed weer best nog wat picknickers die een mooi plaatsje proberen te veroveren. Verder proef je in Osaka van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur. Je gids maakt voor jou een aantrekkelijke en inspirerende selectie.

Opnieuw overnachting in hotel westerse stijl in centraal Ōsaka.

Dag 9

Nara (B)

Vanuit Oosaka kom je snel in eerste hoofdstad van Japan, Nara. Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving.  Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje.   

In deze intense reis mag best eens een rustmoment zijn. Nara is hiervoor bijzonder geschikt, groen, gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. Je beperkt je dan tot de belangrijkste bezienswaardigheid, de Hal van de Grote Boeddha en brengt dan rustig enkele uren in en om de grotendeels verkeersvrije hoofdstraat door. Je komt vandaag even op adem om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.

Overnachting in hotel westerse stijl in Nara. 

Dag 10

Dorp in de omgeving van Nara (B, L)

De groene bergen van dit schiereiland krijgen behoorlijk veel neerslag te verwerken. Daarom zijn ze ook bijzonder geschikt voor de theeteelt. Je kunt wel overal theeplantages bezoeken. Maar Ying Ying Travel gaat prat op een wel zeer bijzondere introductie. Onze gids is al meer dan 20 jaar kind aan huis bij een Belgische vrouw die met haar Japanse man een theeplantage uitbaat. Hun specialiteit is het zeer eigentijdse "Matcha", heel trendy overal ter wereld. Je gaat op bezoek bij vrienden. Ze spreken beiden Nederlands! Het bezoek aan de plantage is persoonlijk en je komt meteen nog heel wat te weten over het leven in een Japans dorp! Een echt unieke Ying Ying-troef!

De avond besteed je rustig in het heerlijk kleinschalige Nara.

Overnachting in hotel westerse stijl in Nara. 

Dag 11

Kōyasan (B, D)

Ver in de heuvels ten zuiden van Ōsaka, in Kōyasan, werd in de 9e eeuw een kloostergemeenschap opgericht. Die is er nog steeds! Je maakt deze reis vanuit Nara in onze eigen Ying Ying-bus. Dat spaart flink wat tijd voor de bezienswaardigheden ter plaatse. Kōyasan staat werkelijk vol, vol met, meestal kleine, prachtig verzorgde tempels, de ene naast de andere.  Samen vormen ze een zeer idyllisch dorp, maar met een ongezien nationale uitstraling, omwille van een uitgestrekte begraafplaats

Je bezoekt alle belangrijke sites en verblijft in ‘shukubō’, een accommodatie oorspronkelijk gebouwd voor monniken, niet in de eerste plaats voor hotelgasten. Jouw accommodatie is namelijk een echte tempel met echte monniken. Meestal is er geen privé sanitair in de kamer. Er is wel een badinrichting Japanse stijl (mannen en vrouwen afzonderlijk) waar je je net zo heerlijk kunt wassen bij de zeer ruime voorzieningen. Bovendien krijg je een onvoorstelbare sfeer bovenop. Een onvergetelijke avondwandeling is ook verzekerd.  De tempelvaders zullen je verwennen met een hoogstaand veganistisch diner en ontbijt. 

Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan. 

Dag 12

Himeji (B)

De hele vroege ochtend in Koyasan is perfect om nog verder een kijkje te nemen op de begraafplaats en in de omliggende gebouwen of het ochtendritueel bij te wonen in de tempel.

Na het ontbijt bij de monniken neemt onze eigen bus je een heel eind op weg naar de volgende bestemming. Je neemt verder de supersnelle Shinkansentrein naar Himeji.

Het kasteel van Himeji is net ingrijpend gerestaureerd. Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel staat er weer in volle glorie. Perfect voor jou!

Na de drukte van de kersenbloesems in april is het er nu in mei normaal mooi rustig. Met wat behendigheid kun je helemaal tot in de donjon, de bovenste verdieping van de centrale kasteeltoren. Zo zie je hoe het kasteel gebouwd is, welke verdedigingstechnieken het een relatief veilige plek moesten maken en je krijgt er nog een prachtig uitzicht over de naburige bergen en zelfs de Japanse Binnenzee bij.

De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal af. Heerlijke rust, een prachtig theehuis en zoveel hoekjes voor de mooiste foto’s krijg je zomaar cadeau. De supersnelle Shinkansentrein brengt je dan in geen tijd verder naar de volgende provinciestad Okayama.

Overnachting in hotel westerse stijl in Okayama.

Dag 13

Okayama (B) en omgeving

De provinciestad Okayama kan trots zijn op het bezit van wat velen de prachtigste thee- en wandeltuin van Japan noemen: Kōrakuen. We kunnen het er alleen maar mee eens zijn. Bij goed weer ga je op fietstocht in de natuur van het oude koninkrijk Kibi. Je fietst door gehuchtjes, langs rijstvelden, tempeltjes, grafheuvels, een pagoda, een kerkhof……

De tocht zal zo’n 4 uren in beslag nemen. Het parcours is vlak, zeer veilig en in het totaal amper ongeveer 23 km ver.  Je neemt rustig de tijd en op heel veel plaatsen kun je halt houden voor een close-up van het Japanse plattelandsleven. 

Als je geïnteresseerd bent in een meer cultureel programma, zet onze gids je op weg naar het stadje Kurashiki. Deze enclave is bekend door de ‘machiya’ en de ‘kura’, de koopmanshuizen en magazijnen uit de Meiji-periode wanneer Kurashiki een belangrijk textielproductiecentrum was. Het stemmige stadje, met kanalen vol karpers, is bezaaid met musea, waarvan het Ōhara kunstmuseum het bekendste is voor zijn westerse kunst.

Het is ook mogelijk als daguitstap het eiland Naoshima te bezoeken en er de vele projecten van moderne kunst te bewonderen. Dit is een afwijking van het standaardprogramma waarvan de toegangsgelden niet inbegrepen zijn. Deze uitstap betekent dat je een ferry neemt. Dit is enkel mogelijk bij goed weer en gebeurt op je eigen verantwoordelijkheid. Tenzij de hele groep dit kiest, ga je hier alleen naartoe, met volledig nauwkeurige aanwijzingen en plattegronden van je gids Marieke.  

Overnachting in een hotel westerse stijl in Okayama.  

Dag 14

Hiroshima - Miyajima (B)

Met de Shinkansentrein bereik je in minder dan een uur Hiroshima. Je reist verder naar het uiterst sfeervolle eiland Miyajima, een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai”. Miyajima biedt een aangename mengeling tussen cultuur (o.a. het Itsukushimaschrijn, wereldberoemd van afbeeldingen op postzegels, kalenders enz. en de schrijfhal), andere aantrekkelijke gebouwen in een bijzonder historisch kader.

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi.

Dag 15

Kyōto (B)

Je verlaat het eiland Miyajima. Hiroshima staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten en het vredesmuseum. Via connecties van onze gids zal je bij leven en welzijn een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt je wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft. Deze man is een kennis van je gids Marieke. De Shinkansentrein neemt je dan in geen tijd van Hiroshima naar Kyōto.

Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod moeilijk.  Er zijn de beroemde plekken zoals Kiyomizudera, wat letterlijk 'de Helder Water Tempel' betekent.

Je wil tijd nemen voor deze onuitputtelijke plek en je reisleidster toont graag nog enkele van de minder bezochte en dus rustigere hoekjes van de stad.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 16

Kyōto (B)

In Kyoto bezoeken we speciale plekken die beklijven: tuinen, tempels, schrijnen, markten, ateliers,...  Uiteraard zullen Ryōanji (de ‘droge tuin’) en Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) en Arashiyama niet ontbreken. Maar we nemen u ook graag mee naar andere boeiende en veel rustigere plaatsen.

Kyōto biedt ook een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het station, en kunst die meer dan het bekijken waard is. Natuurlijk gaan we ook een kijkje nemen in de geishawijk Gion.

Ook nemen we graag voldoende tijd voor een theeceremonie, niet de klassieke versie van “snel een kommetje thee” voor de vele toeristen. Onze gids heeft persoonlijke contacten in de wereld. Je wordt voor een volle avondceremonie opgewacht door één van ’s lands hoogst geklasseerde theemeesters, die ook nog eens theeleraar en theesommelier is. Met de nodige uitleg en tijd begrijp je meteen beter het “hoe” en het “waarom”.

 

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 17

Kyōto (B)

Vervolg dag 15 en 16.

Vandaag verkennen we de stad Kyōto verder.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 18

Kyōto – Takayama (B)

De sloophamer die in Japan zo veelvuldig gehanteerd werd in de na-oorlogse jaren van de voorbije eeuw, heeft gelukkig niet alles plat gegooid.

Een prachtige treinrit door onherbergzame V-dalen brengt je tot in de provinciestad Takayama. Dit was een belangrijke thuishaven voor Japan’s meest bekwame houtbewerkers. Die waren bijzonder gegeerd door de heersers die paleizen, tempels en schrijnen lieten bouwen in steden zoals Kyōto .

Prachtig bewaarde koopmanshuizen, sakebrouwerijen, theehuizen… Hier kan je de ingenieuze Japanse houtbewerking in detail bestuderen, een gevoel krijgen van het Japan van weleer, sake en ander lekkers proeven en dies meer.  Pure streling voor het oog en het hart. 

Overnachting in Takayama, in westerse of Japanse stijl.

Dag 19

Takayama (B)

Takayama heeft bijna elke ochtend een markt met lokale producten. Je geniet er van typische kraampjes en sfeervolle oude huizen in een aandoenlijk decor! 

Takayama en het naburige dorp Hida Furukawa zijn ook bekend omwille van een festival eerder in de lente (zie de Ying Ying Travel reis: “Lentebloemems”). De praalwagens kun je bewonderen in de “garages” en musea.

Hier waan je je echt nog in een filmdecor, het zo traditionele Japan dat je wellicht verwacht te zien in een dergelijke reis. De maand mei is hier bijzonder rustig wat het aantal bezoekers betreft. Dat is wel mooi meegenomen.

Dit is de streek van het beroemde Wagyu-vlees, hier Hida genoemd. Liefhebbers hebben hier keuze te over.

Overnachting in Takayama, in westerse of Japanse stijl.

Dag 20

Centrale Japanse Alpen – “Het dak van Japan”: Kamikōchi – Matsumoto (B, D)

Het landschap tussen Takayama en je volgende bestemming, Matsumoto, is op sommige plaatsen echt bovennatuurlijk, letterlijk ook! Dit is Japan’s meest populaire bergbeklimmersgebied met bergen zoals de Hotakadate en Yarigatake. Die bereiken een hoogte van ongeveer 3200 meter. Yarigatake wordt ook wel de Matterhorn van Japan genoemd, door zijn gekartelde top.

Je rijdt met onze eigen bus naar het dorp Okuhidaonsenkyo. Okuhida ligt aan de voet van een reuzenlange kabelbaancombinatie. Je komt meteen op een hoogte van 2156 meter, bij de top van de Nishi Hotakadake-berg (2908 meter). We duimen voor goed weer en dan is het uitzicht zondermeer spectaculair. Hier zie je echt een staaltje van het voor vele bezoekers zo onbekende aspect van Japan: een wild en moeilijk toegankelijk berglandschap dat wel ongeveer 80% van dit land uitmaakt.

Eén van de kabelbanen overbrugt 3800 meter en is daarmee de langste van Azië. Bovendien vind je hier Japan’s enige dubbeldekker-kabelcabines!

Dan rijd je naar Kamikōchi, het dak van Japan. Een prachtige wandeling op een grintweg en vlonderpad laat je toe de rivier, een meer en de omliggende bergen te bewonderen.

Na een adembenemende dag in de centrale Japanse Alpen kom je aan in de provinciestad Matsumoto. Je overnacht in stijl in een typische ryokan. Je wil natuurlijk nog verder genieten van de heilzame Japanse Alpen. Dat kan volop in en om de accommodatie voor vannacht. Het vulkaanwater is zijdezacht. De kamers hebben hier meestal geen volledig privé-sanitair, wel een toilet en lavabo, maar de sfeer is er ongelooflijk. Laat je heerlijk verwennen in een reeks natuurlijke vulkaanbaden!

Overnachting: hotel (ryokan) Japanse stijl in de buitenwijken van Matsumoto.

Dag 21

Matsumoto (B, D)

Het kasteel van Matsumoto is één van de weinige die nog zowat volledig authentiek zijn, net zoals dat van Himeji dat je reeds bezocht (zie dag 12), maar toch helemaal anders. Het  is ook gezellig kuieren in de oude wijk Nakamachi. Mocht je eerder geïnteresseerd zijn in moderne kunst, dan neemt de Ying Ying Travel-gids je graag mee naar het kunstmuseum. Dit is de permanente thuisbasis van één van Japan’s meest gelauwerde hedendaagse kunstenaressen: Yayoi Kusama. Aan jou de keuze.

In Japan kun je op erg veel plaatsen apen in het wild tegenkomen. Sommige groepen behoren tot de noordelijkste apenkolonies ter wereld. Sedert ze op de voorpagina van “Life”-magazine verschenen in 1970, zijn die van Yudanaka alvast meer dan gemiddeld wereldberoemd. Vooral in de winter komen ze net als de mensen baden in de ‘onsen’, de vulkaanbaden. Helemaal wild kun je ze niet noemen. Ze worden door de opzichters van het Jigokudani apenpark met fluitsignalen en eten gelokt. En ja, het zijn wilde dieren, dus heel af en toe beslissen ze niet op te dagen.

Het apenpark is enkel te voet te bereiken en is op 30-45 minuten van de dichtstbijzijnde weg.

Overnachting in ryokan in Yudanaka.

Dag 22

Kusatsu – Karuizawa (B, D)

De rit gaat door het prachtige Shiga nationaal park.

Kroonprins Akihito, nu de keizer van Japan, ontmoette er zijn toekomstige vrouw Michiko. John Lennon en Yoko Ono kwamen er met vakantie, inderdaad in Karuizawa. In de warme Japanse zomer komen drommen Tokyoites er zich verkoelen. Maar nu in mei is het er heerlijk rustig. Hoewel? Karuizawa ligt in de schaduw van één van Japan’s meest actieve vulkanen, de Asama-berg. Heel dichtbij kunnen we dus niet komen maar het vulkaanpark dat je bezoekt, ligt midden in het heel bizar uitziend rotsenveld van een grote uitbarsting uit 1783. Die was zo groot dat tot in Europa de hemel er donker van werd. Onderweg bezoek je een kleine maar prachtige waterval.

Karuizawa is een kuuroord bij uitstek met vele van Japan’s mooie vulkaanbaden. Als je wil, kun je gaan baden in één van de hoogst aangeschreven baden van het hele land.

Overnachting: ryokan of hotel in Karuizawa.

Dag 23

Karuizawa – Kawaguchimeer, Fujiberg (B, D)

Vervolg van dag 22. Karuizawa zelf heeft ook nog enkele bezienswaardigheden zoals het oude Mikasa Hotel.

Het sluitstuk van deze zo afwisselende reis is niet van de minste: de Fujiberg, meteen ook de hoogste berg van Japan, bijna 3800 meter! Nu is niet meteen het klimseizoen. De routes zijn enkel in juli en augustus open en je hebt er minstens 2 volle dagen en veel doorzettingsvermogen voor nodig. Maar het blijven kleuren en geuren in een prachtig decor. Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van je heel authentieke accommodatie. Maar ook de mooist voorstelbare kimono’s met de beroemde berg erop en de bekende Fuji-noedels, alles heeft als thema de Fujiberg.

Ondertussen levert je accommodatie alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Kawaguchiko.

Dag 24

Kawaguchimeer, Fujiberg – Hakone nationaal park (B, L)

Bij goed weer maak je een tocht over het meer van Hakone en neem je een reeks kabelbanen over de Owakudani. Dat is een vulkanische vallei vol actieve zwavelbronnen.  Ze ontstonden als gevolg van een vulkaanuitbarsting ongeveer 300 jaar geleden. In het vulkaanmuseum verneem je meer over de borrelende grond onder je voeten.

In de namiddag voert de eigen Ying Ying-bus je terug naar Tokio.

Overnachting in centraal gelegen hotel in Tokio.

Dag 25

Tokio - België

Internationale vlucht(en) van Tokio naar Europa. 

Luchthaventransport tot aan je woning wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.