Visum China/Mongolië

Reis je naar China of Mongolië dan heb je naast een internationaal reispaspoort (geldig tot 6 ma. na retour) ook een visum nodig. Voor Japan zijn er geen visumvereisten.

Regel je graag zelf je visum voor China of Mongolië, dan kan dat uiteraard. Heb je liever dat Ying Ying Travel alle formaliteiten regelt, dan kan dit ook. Of je nu zelf of via Ying Ying Travel het visum regelt, wij bezorgen je altijd 3 documenten die in China of Mongolië opgemaakt en afgestempeld worden: de invitatie, het programma- en het hoteloverzicht. Deze documenten dien je voor beide landen aan je visumaanvraagdossier toe te voegen en Ying Ying Travel bezorgt jou deze zonder administratiekost.

Laat je de visaregeling aan Ying Ying Travel over, lees dan aandachtig hetvolgende :

 • Voor beide landen (China & Mongolië) worden door de desbetreffende ambassades gegevens opgevraagd die tot de privé-sfeer behoren (bv. gezinssamenstelling, werkervaring en studies, jaarsalaris, uittreksel bankrekening, enz...). Indien je weigert om omwille van privacyredenen ons deze gegevens (meestal ahv. het applicatieformulier) niet te bezorgen, dan kunnen wij jouw visum niet regelen en dan kan je ook niet naar China of Mongolië reizen. Ying Ying Travel is in voorkomend geval niet verantwoordelijk en de annulatiekosten die van toepassing zijn worden aangerekend (Annulatiekosten: Zie Bijzondere Reisvoorwaarden Ying Ying Travel)
 • Ying Ying Travel kan enkel visa regelen indien wij op jouw volledige medewerking kunnen rekenen. Dit betekent dat visumaanvraagformulieren volledig en correct ingevuld dienen te worden en dat alle gevraagde documenten zoals werkgeversattesten, bankuittreksels en 2 correcte pasfoto's tijdig aan ons bezorgd worden. Ying Ying Travel helpt je hierbij, controleert en corrigeert. Ying Ying Travel tracht de procedure voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Ook wanneer jouw dossier afgekeurd wordt (bijv. owv. bijkomende vragen of een paspoortfoto die niet aan de regels voldoet), hebben wij jou medewerking nodig. In geval een ambassade onverwachts nieuwe eisen stelt, bijv. een nieuw applicatieformulier invoert, ook dan dienen wij dit opnieuw met u na te gaan. Ying Ying Travel bepaalt zelf de tijdsplanning rond afhandeling visa. Hou er rekening mee dat wij groepsreizen ook als groep indienen en dus pas indienen van zodra alle dossiers van alle deelnemers in orde zijn. Ying Ying Travel dient jouw dossier indien nodig meermaals in. Zolang wij op jouw volle medewerking mogen rekenen worden hier geen extra kosten voor aangerekend en zetten wij door tot jouw visum in orde is. Kunnen wij niet op jouw medewerking rekenen, dan zetten wij de procedure stop en dan is Ying Ying Travel ook niet langer verantwoordelijk voor de afhandeling van jouw visum. Ying Ying Travel dient enkel dossiers in waarvan wij zelf overtuigd zijn dat ze volledig en correct zijn. De uiteindelijke beslissing ligt bij de desbetreffende ambassade en wij kunnen deze nooit met volledige zekerheid voorspellen. Ying Ying Travel kan nooit verantwoordelijk worden gesteld indien er om persoonsgebonden redenen uiteindelijk geen visum toegekend wordt.
 • Op moment van reservatie dien je te beslissen of Ying Ying Travel jouw visum regelt of dat je dit zelf doet. Regel je zelf visum China of Mongolië, dan kan Ying Ying Travel nooit verantwoordelijk worden gesteld indien het visum niet verkregen wordt.
 • Voorafgaand aan elke begeleide rondreis organiseert Ying Ying Travel een (vrijblijvende) kennismakingsavond. Dit is tevens het ideale moment om alle visadocumenten aan onze administratie te overhandigen.

 

Hieronder alvast een overzicht van de documenten die vereist zijn voor China en Mongolië en die je ons dient te bezorgen.

           REISVISUM CHINA

 • Volledig, correct en eletronisch ingevuld visumapplicatieformulier met handtekening in zwarte pen op de 1ste en laatste pagina.

           Link: https://bio.visaforchina.org/#/nav/quickSelection?visacenterCode=BRU2&request_locale=en_US&site_alias=BRU2_EN

 • Twee correcte paspoortfoto's die tevens geuploaded worden bij invullen van het visumapplicatieformulier (correcte pasfoto: haren volledig achter de oren, spierwitte achtergrond, geen juwelen (dus geen oorring, halsketting, ...), geen make-up, niet glimlachen, vooraanzicht, correcte formaat, donkere (liefst zwart) kleding

Opgelet: paspoortfoto's keurt men erg vaak af owv. haren over de oren. Dit mag hoegenaamd niet! Ook geen beetje. De reden is dat men in China een systeem heeft dat op basis van de oren aan gezichtsherkenning doet. 

 • Ben je werkzaam, dan dien je een werkgeversattest bij te voegen. Van Ying Ying Travel krijg je een standaard briefje dat je werkgever volledig dient over te nemen, zonder wijzigingen aan de tekst.
 • Ben je niet werkzaam (bijv. met pensioen, student, werkloos), dan voeg je een uittreksel van bank- of zichtrekening bij waarbij het rekeningnummer, je naam, de naam van de bank en een bedrag van minimaal 700 euro duidelijk zichtbaar is.

           Ying Ying Travel voegt volgende documenten bij uw dossier :

 1. Invitatie vanuit China
 2. Hoteloverzicht
 3. Programmaoverzicht
 4. E-ticket van de internationale vluchten
 5. Copies

 

      Kost: € 195,- per visum - indien Ying Ying Travel visum China regelt (leges en verplaatsingskosten inclusief). 

Visum China kan je dus indien gewenst ook zelf regelen of via een ander visumkantoor. Dit staat u volledig vrij. 

           REISVISUM MONGOLIË

 • Volledig handgeschreven en correct ingevuld visumapplicatieformulier met handtekening op laatste pagina
 • Eén correcte paspoortfoto (correcte pasfoto: haren volledig achter de oren, spierwitte achtergrond, geen juwelen (dus geen oorring, halsketting, ...), geen make-up, niet glimlachen, vooraanzicht, correcte formaat, donkere (liefst zwart) kleding

Opgelet: paspoortfoto's keurt men erg vaak af owv. haren over de oren. Dit mag hoegenaamd niet! 

 • Ben je werkzaam, dan dien je een werkgeversattest bij te voegen. Van Ying Ying Travel krijg je een standaard briefje dat je werkgever volledig dient over te nemen, zonder wijzigingen aan de tekst.
 • Ben je niet werkzaam (bijv. met pensioen, student, werkloos), dan voeg je een uittreksel van bank- of zichtrekening bij waarbij het rekeningnummer, je naam, de naam van de bank en een bedrag van minimaal 700 euro duidelijk zichtbaar is.
 • Copie van de polis van jouw annulatie- en reisbijstandsverzekering

           Ying Ying Travel voegt volgende documenten bij uw dossier :

 1. Invitatie vanuit Mongolië
 2. Hoteloverzicht
 3. Programmaoverzicht
 4. E-ticket van de internationale vluchten
 5. Copies

 

      Kost€ 120,- per visum - indien Ying Ying Travel visum Mongolië regelt (leges en verplaatsingskosten inclusief)

Belangrijk :

 • Informatie rond visumregelingen is uitermate aan veranderingen onderhevig. Ying Ying Travel kan in geen geval verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele wijzigingen en/of onvolkomenheden in deze.
 • Indien owv. persoonsgebonden redenen en na herhaaldelijk indienen van het visumaanvraagdossier alsnog geen visum door de desbetreffende ambassade toegekend wordt, dan kan Ying Ying Travel hiervoor niet verantwoordelijk worden gesteld. Ying Ying Travel stelt altijd alles in het werk om u zoveel mogelijk bij te staan en te helpen in geval van bijkomende complicaties bij uw dossier.
 • Ying Ying Travel zorgt altijd voor 3 documenten die in China of Mongolië opgemaakt en afgestempeld worden: de invitatie, het programma- en het hoteloverzicht. Hier worden geen administratiekosten voor aangerekend.