Visum China/Mongolië

Reis je naar China of Mongolië dan heb je naast een internationaal reispaspoort (geldig tot 6 ma. na retour) ook een visum nodig. Voor Japan zijn er geen visumvereisten.

Zowel voor China als Mongolië bezorgt Ying Ying Travel je standaard altijd 3 documenten die in China of Mongolië opgemaakt en afgestempeld worden: de invitatie, het programma- en het hoteloverzicht. Deze documenten dien je voor beide landen steeds aan je visumaanvraagdossier toe te voegen. Ying Ying Travel bezorgt jou deze zonder administratiekost.

Enkele aandachtspunten rond visumaanvragen China en Mongolië  :

  • Voor beide landen (China & Mongolië) worden door de desbetreffende ambassades gegevens opgevraagd die tot de privé-sfeer behoren (bv. gezinssamenstelling, werkervaring en studies, jaarsalaris, uittreksel bankrekening, enz...). Indien je weigert om omwille van privacyredenen deze gegevens (meestal ahv. het applicatieformulier) niet te vermelden, dan is de kans groot dat je visumaanvraag niet aanvaard wordt en kan je dus ook niet naar China of Mongolië reizen. Ying Ying Travel is in voorkomend geval niet verantwoordelijk en de annulatiekosten die van toepassing zijn worden aangerekend (Annulatiekosten: Zie Bijzondere Reisvoorwaarden Ying Ying Travel)
  • Op moment van reservatie dien je te beslissen of Ying Ying Travel jouw visum voor Mongolië regelt of dat je dit zelf doet. Regel je zelf visum Mongolië, dan kan Ying Ying Travel nooit verantwoordelijk worden gesteld indien het visum niet (tijdig) verkregen wordt.
  • Op moment van reservatie dien je te beslissen of je het visum voor China via het account van "Mijn Ying Ying" op de Belgische of Nederlandse website van CIBT Visas regelt of dat je dit volledig zelf doet. CIBT Visas is specialist op vlak van visumaanvragen en voortdurend op de hoogte van eventuele wijzigingen in regelgeving. Ying Ying Travel heeft er zijn vast contactpersoon, Dhr. Delano Jagroep. Bij reisformaliteiten onder elke China reis zijn alle details terug te vinden mbt. inlog op "Mijn Ying Ying" account en contactgegevens CIBT Visas. Regel je volledig zelf visum China, dan kunnen Ying Ying Travel en CIBT Visas nooit verantwoordelijk worden gesteld indien het visum niet (tijdig) verkregen wordt. 
  • Interview / Biometrische Data Hou er rekening mee dat aanvragers door de ambassade verzocht kunnen worden om persoonlijk langs te komen voor een interview en/of om biometrische data af te geven. Hou alstublieft rekening met een mogelijk langere verwerkingstijd.
  • Afsprakensysteem Het Chinese Visa Application Centre heeft een afsprakensysteem ingevoerd voor het indienen van visumaanvragen. Er zijn maar een beperkt aantal afspraken per dag beschikbaar. Het kan tot 7 dagen duren voordat je aanvraag ingediend kan worden bij het Visa Application Centre.
  • Sluitingsdagen consulaat Hou rekening met eventuele sluitingsdagen van consulaten. Deze kunnen invloed hebben op de doorlooptijd van je visumaanvraag. Dien je aanvraag dus op tijd in, zodat je er zeker van bent dat je de documenten voor je reis weer in je bezit hebt.

 

           REISVISUM CHINA

  • Meer informatie onder "reisformaliteiten" bij elke rondreis China. Via het account van "Mijn Ying Ying" op de Belgische of Nederlandse website van CIBT Visas. 

           REISVISUM MONGOLIË

  • Meer informatie onder "reisformaliteiten" bij elke rondreis Mongolië. Aanvragen voor Mongolië lopen rechtstreeks via Ying Ying Travel.