10 D. Trip : High Class Deluxe Tour China & Hong Kong

Voor deze exclusieve HIGH CLASS DELUXE privérondreis China selecteerde Ying Ying Travel drie "droomaccommodaties" op toplocaties. 

In Beijing opteerden wij voor Aman at Summer Palace, categorie Boutique Hotel. Aman at Summer Palace behoort tot de absolute topklasse en ligt vlakbij het Zomerpaleis en het aangrenzende Kunmingmeer. Je verblijft in het kamertype Courtyard Guest Room. De kamers zijn ondergebracht in verschillende paviljoenen en van uitzonderlijke klasse. De 5000m² grote spa is een toevluchtsoord voor lichaam en geest.

                                          

                                                                         Aman at Summer Palace Boutique Hotel Beijing   

                                                               

                                                                          Aman at Summer Palace Boutique Hotel Beijing

Op dag 6 reis je per hogesnelheidstrein van Beijing naar de vroegere Chinese hoofdstad Xian. Voor uw verblijf in Xian koos Ying Ying Travel voor het centraal gelegen 5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel. Je verblijft in een Grand Premium Room.

                                                           5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian - Grand Premium Room      

Na uw verblijf in Xian, dé bakermat van de uiterst boeiende Chinese geschiedenis, reis je per vliegtuig naar de derde bestemming van deze High Class DeLuxe China Tour: Hong Kong !   In Hong Kong logeer je in het luxueuze Icon Hotel. Je verblijft in een Icon 36 City Room

  Afbeeldingsresultaat voor club 36 city and harbour hong kong icon

Vanaf restaurant "Above & Beyond" op de 28ste verdieping geniet je van een enig mooi uitzicht over de Hong Kong skyline. Ook tijdens een relaxerend zwempartijtje in het verwarmde rooftop zwembad op Level 9 van het Icon Hotel bezorgen Hong Kong haven en Hong Kong Island​ u onvergetelijke momenten.

 

Dag 1: Vlucht naar Beijing

Vlucht van Brussel, Amsterdam of een andere Europese luchthaven naar Beijing.

Neem contact op met Ying Ying Travel en informeer naar de meest comfortabele vluchtschema's en de beste luchtvaartmaatschappijen. YYT gaat alle mogelijkheden en prijzen, Economy & Business Class, zorgvuldig voor u na.

Dag 2: Beijing (L)

Aankomst in Beijing. Ontvangst door het lokale team van YYT en transfer naar het hotel.

Let wel : Check-in time in China is 2 pm. Kom je vroeger in Beijing toe dan informeert de lokale gids in het hotel of de kamer reeds beschikbaar is. Is de kamer nog niet klaar, dan start je onmiddellijk met het 1ste bezoek.

Ten noordwesten van Beijing ligt het prachtige domein van het Zomerpaleis. Hier konden keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter van het bezoek aan deze 1ste topper maak je een tocht met de Drakenboot op het Kunmingmeer. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

Middagmaal is voorzien in het enig mooie Aman at Summer Palace. Deze Aman is eveneens uw verblijfshotel voor uw tijd in Beijing. We opteerden voor een Courtyard Guest Room. Kenmerkend is de traditionele architectuur van Aman at Summer Palace, afgewerkt met moderne meubels en al het nodige comfort. De ligging in nabijheid van het Zomerpaleis is werkelijk ideaal !

Dag 3: Beijing (B, L, D)

Ontbijt in Aman at Summer Palace.

Vandaag bezoek je de Grote Chinese Muur bij Badaling

Je hebt ruim de tijd om te genieten en foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China: de Chinese Muur !

Speciaal : Champagne Lunch op de Grote Chinese Muur !!

In de namiddag transfer terug naar Beijing Downtown.

Vanavond proef je van de specialiteit van Beijing en dat is uiteraard Beijing Duck ! YYT brengt je naar het gerenomeerde Dadong Restaurant, absolute top in Beijing !

Overnachting in Aman at Summer Palace. Verblijf in Courtyard Guest Room.

Dag 4: Beijing (B, L)

Vandaag bezoek je het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen. Dit is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon. In de Verboden Stad leefden 24 keizers van zowel de Ming als de Qingdynastie. Uiteraard vormt dit bezoek één van de hoogtepunten van uw rondreis.

Heerlijke lunch in één van die andere beroemde restaurants van Beijing, Temple Restaurant Beijing.

In de namiddag hebben we een super leuke activiteit voorzien. Gedurende een tweetal uurtjes maak je een Side Car Tour doorheen Beijing. Heel apart !

Overnachting in Aman at Summer Palace. Verblijf in Courtyard Guest Room.

Dag 5: Beijing (B, L)

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar het prachtige domein van de Tempel van de Hemel. We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. Je wordt vriendelijk verzocht om het ook eens te proberen.

Privé Taiji les binnen het Domein van de Tempel van de Hemel (ca. 30 min.)

Chinese lunch in een lokaal restaurant.

Vrije namiddag in Beijing.

Overnachting in Aman at Summer Palace. Verblijf in Courtyard Guest Room.

Dag 6: Beijing-Xian (B)

Ontbijt in ons hotel en check-out.

Transfer naar het spoorwegstation van Beijing voor boarding High Speed Train Beijing-Xian, een aparte ervaring.

In de vroege avond kom je aan in de oude Chinese hoofdstad Xian.

Verwelkoming door het team en aansluitend per privé car transfer naar 5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian.

Na opfrissing en verpozing wandeling naar het kwartier van de Hui waar je eveneens de imposante Drum- en Beltoren van Xian kan bewonderen. Wandeling door de altijd bruisende souk.

Overnachting in 5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian. Verblijf in Grand Premium Room.

Dag 7: Xian (B, L)

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma: het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Vooraleer je de pits met soldaten en paarden bezoekt ga je naar de 360° cinemazaal. Daarna zie je de 3 pits en de musea met de twee strijdwagens. 

Lunch in het chique Angsana Hotel Xian.

Retour naar Xian downtown. Bezoek aan de indrukwekkende stadsmuur van Xian en tijd voor een ontspannende fietstocht boven op de 12m-hoge stadsmuur.

Overnachting in 5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian. Verblijf in Grand Premium Room.

Dag 8: Xian-Hong Kong (B)

Uitgebreid ontbijtbuffet in Sofitel Hotel Xian.

Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hong Kong. Bij aankomst verwelkoming door het lokale team in Hong Kong en transfer naar 5* Icon Hotel.

Check-in. Vrije tijd voor shopping Kowloon. Geniet van de faciliteiten van het hotel met o.a. het verwarmde rooftop zwembad op Level 9.

Overnachting in 5* Icon Hotel Hong Kong. Verblijf in Icon 36 City Room.

Dag 9: Hong Kong (B)

Ontbijt in Icon Hotel Hong Kong.

Geleide halve dag Tour naar Hong Kong Island met onder meer Repulse Bay, Victoria Peak en Aberdeen Village.

Rest van de dag vrije tijd Hong Kong. Tijd voor shopping bij o.a. Central, Causeway Bay en andere makkelijk bereikbare locaties.

Overnachting in 5* Icon Hotel Hong Kong. Verblijf in Icon 36 City Room.

Dag 10: Hong Kong (B) - Retourvlucht

Uitgebreid ontbijtbuffet in 5* Icon Hotel Hong Kong.

Transfer naar Hong Kong Airport en check-in voor de retourvlucht.

Ying Ying Travel bekijkt samen met u de beste vluchtschema's voor de door u gekozen reisperiode.

Einde van de 10-daagse High Class Deluxe Tour met China & Hong Kong.

  Faciliteiten

  In deze voorbeeldreis zijn 5* Top hotels opgenomen met telkens een ideale locatie. De locatie van Aman Hotel aan het Zomerpaleis van Beijing is zeer uniek. Over de faciliteiten, dienstverlening, maaltijden en kamers van de hotels zijn wij alvast zeer lovend. Hier een overzicht van onze keuze voor de High Class Deluxe Tour China & Hong Kong.

  • Beijing : 5* Boutique Aman at Summer Palace. Verblijf in Courtyard Guest Room.
  • Xian : 5* Sofitel Legend Peoples Grand Hotel. Verblijf in Grand Premium Room.
  • Hong Kong : 5* Icon Hotel. Verblijf in Icon 36 City Room. 

  Let wel : De uiteindelijke hotelkeuze wordt bij opmaak van uw à la Carte dossier steeds persoonlijk met u besproken en aangepast naargelang uw wensen. 

                                                                 

   

  Inclusief

  • Vlucht: Xian-Hong Kong in Economy Class
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van vlucht Xian-Hong Kong
  • Hogesnelheidstrein 1st Class Seat : Beijing-Xian
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe privécar voorzien van airconditioning
  • Alle transfers vermeld in het programma (luchthaven-hotel-trein)
  • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen (1 plaats = 1 gids)
  • Alle bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het reisverloop
  • Alle overnachtingen in de vermelde 5* Hotels bij verblijf in halve dubbel/twin kamer met dagelijks ontbijt
  • Alle maaltijden zoals opgegeven in het reisschema (B: ontbijt, L: Lunch, D: Diner) met als topper romantische champagne lunch op de Grote Chinese Muur & Peking Eend bij Dadong Beijing
  • 1 fles lokaal bier, cola, sprite of mineraal water bij elke inbegrepen lunch of diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank). Uitgezonderd Temple Restaurant Beijing : 1 glas ipv. 1 fles. Koffie, wijn en vers geperst fruitsap zijn niet inbegrepen.
  • Boottocht op het Kunmingmeer bij het Zomerpaleis in Beijing
  • Privé Taiji les op dag 5 binnen het domein van de Tempel van de Hemel
  • Huur van fiets op de City Wall van Xian
  • Side Car Tour (2u) Beijing
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten tot Beijing (heen) en vanuit Hong Kong (retour)
  • Persoonlijke uitgaven (laundry, telefoon, overige drank, tips, ..)
  • Overige maaltijden
  • Luchthavenvervoer
  • Visumkosten (zie reisformaliteiten)
  • Reisverzekering (zie extra informatie)
  • Alle andere zaken die niet vermeld staan onder inclusief
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 16/12/16 : € 126,50- (= indien je zelf alle formaliteiten in orde brengt).

  Prijs indien visum China Single Entry via Ying Ying Travel geregeld wordt : ca. € 170,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  China : De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB) - Hong Kong : HK Dollar 

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze High Class Deluxe Tour China & Hong Kong eveneens als groepsreis uitgevoerd worden. Contacteer ons voor aangepaste tarieven indien meer dan 8 mensen !