12 daagse trip: Mid summer Naadam festival

Het Mid Summer Naadam festival is het grootste festival in Mongolië, en zeker het meest aantrekkelijke culturele evenement voor bezoekers en reizigers. Naadam betekent simpelweg "spelletjes", en wordt ook wel de Three Manly Games genoemd, het omvat 3 wedstrijden: worstelen, boogschieten en paardenrennen. Geniet van tradities die al eeuwen door Mongoolse nomaden worden beoefend. Deze vakantiereis biedt een onvergetelijke ervaring, met veel spannende activiteiten. Dompel jezelf onder in een vredig paradijs met ongerepte natuur.

Dag 1: Vertrek richting Ulaanbaatar

Je neemt een vlucht naar de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar

Dag 2: Ulaanbaatar – Stadstour (L,D)

Verwelkoming door de gids en onze privé chauffeur(s). Korte transfer naar het hotel (ongeveer 40min). De door YYT gekozen hotels liggen sowieso vlakbij het centrale Chinggis Khaan Plein. Opfrissing en verpozing.
Verwelkomingslunch in een speciaal door ons hiervoor gekozen restaurant. In Ulaanbaatar is er zulk een variëteit aan maaltijden dat het niet moeilijk is om tijdens je eerste indrukken zelfs te vergeten dat je in Mongolië bent. Vooral Koreaanse en Japanse restaurants zijn alom aanwezig.

Aanvang City Tour Ulaanbaatar. Wandeling over het Chinggis Khaan Plein met het Chinggis Khaan Monument en vlakbij het standbeeld van Marco Polo. Dit plein is het hart van de hoofdstad van Mongolië. De geschiedenis van Mongolië vraagt een woordje uitleg en daarom pikken we het Nationaal Historisch Museum van Mongolië mee dat op wandelafstand van het plein gelegen is.

In dit museum wordt de Mongoolse geschiedenis op een leuke, duidelijke en informatieve manier weergegeven. Het museum toont onder meer een volledig ingerichte GER-tent en historische kostuums van de vele verschillende Mongoolse groepen. Topper is een maquette van de oude hoofdstad Kharkhorum, de beroemde historische stad ten tijde van Chinggis Khaan. ’s Avonds geniet je van een heus welkomstdiner met optredens van Mongoolse performers. 

Overnachting in een hotel.

Dag 3: Terelj National Park (B,L,D)

Na het ontbijt verlaat je Ulaanbaatar. Eindbestemming van deze dag is het Nationale Park dat het dichtst bij Ulaanbaatar gelegen is: Terelj Nationaal Park. Terelj is een zeer populair gebied en telt erg veel Tourist GER Campen van zeer goed niveau. Vele toeristen, vooral afkomstig uit Rusland, brengen in het mooie Terelj natuurgebied een vrij korte of wat langere vakantie door. Terelj ligt 1631 meter boven zeeniveau.

Even voor aankomst in Terelj Nationaal park bezoek je het indrukwekkende Chinggis Khaan Complex met het grootste ruiterstandbeeld ter wereld. Reeds van ver zie je Chinggis Khaan op zijn paard aan de horizon verschijnen. Boven op de hals van het paard maak je de mooiste foto's van de omgeving en van het indrukwekkende standbeeld van Chinggis Khaan. Bezoek aan het Museum over het Grote Mongoolse Rijk is inclusief. Je ziet op de 1ste verdieping eveneens de grootste laars ter wereld die in het World Guiness Book of Records geregistreerd staat.

Na een lekkere lunch binnen het complex, vervolg van de rit naar Terelj.

Eénmaal op het domein van het Nationaal Park zie je de Terelj Ovoo of de religieuze sjamanistische steenheuvels en de enorme Turtle Rock, hét symbool van Terelj. Niet ver van Turtle Rock ligt de Tibetaans Boeddhistische Aryabal Meditatietempel. Deze tempel ligt zeer mooi bovenop een heuvel en is bereikbaar via onder meer een hangbrug waar je met maximaal 4 mensen tegelijkertijd mag overlopen. Tijdens de (lichte) klim zie je tegen de rotsen bekende Tibetaans Boeddhistische opschriften die kleurrijk zijn aangebracht. Eénmaal boven bezoek je de tempel zelf. Het is een inspirerende en spirituele plek waarbij je je heel even in Tibet waant. De Tempel is gebouwd in 1810 door Mongoolse én Tibetaanse kunstenaars.

Vrije avond en eerste overnachting in een zeer comfortabel Tourist Ger-Camp.

Dag 4: Naadam festival (B,L,D)

Dit oude festival is ontstaan ​​in de tijd van de nationale held Chinggis Khan. Op dat moment werden de drie hoofdonderdelen van Naadam: Worstelen, boogschieten, paardenrennen gebruikt als training voor soldaten. Op 11 juli begint het festival met 9 weelderig geklede soldaten op witte paarden. Een parade van paardenstaartvaandels gaat van het hoofdplein naar het Naadam-stadion, waar de openingsceremonie plaatsvind met een thema-show en speech door de president.

Vandaag kan je zien hoe alle Mongolen hun vakantie vieren in hun traditionele kleding. Na het traditionele gebak "Khuushuur" en de drank "Airag" geprobeerd te hebben, kijken we naar worstelen, boogschieten en het traditionele spel “enkelbeen schieten”.

Overnachting in een tourist ger camp. 

Dag 5: Naadam festival (B,L,D)

‘s Morgens ga je naar de weides waarop het paardenrennen plaatsvind. Je kan Mongolen moeilijk voorstellen zonder hun paarden, vanaf de leeftijd van 7 jaar nemen kinderen al deel aan de races, hoe ouder je bent, hoe langer de race.

Later op de dag arriveer je in een kamp van nomaden, hier kan je genieten van een van de meest rustgevende plekken in het land.

 

Dag 6: Nomadenshow - Khustai National Park (B,L,D)

's Ochtends wordt je verwelkomd door herders met yaks, kamelen en paarden en bezoek je hun woning. Per Yak rijdt je naar de familie, waar je kan kennismaken met het Mongoolse nomadenleven. De nomaden tonen je de traditionele manier om met schapenwol viltmateriaal te maken. Na de demonstratie staat er een lekkere lunch voor je klaar.

Na de lunch vervolg van de tour tot aan het Khustai Nationaal Park.

Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Naast de wilde paarden of Takhi leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen. Lichte hiking en tijd om foto’s te maken van het landschap en het wild dat je op je weg tegenkomt. Onze chauffeurs en gidsen zijn specialisten om de Takhi op te sporen. Toch is het altijd afwachten in hoeverre ze tijdens hun zoektocht naar water van de bergen komen afgezakt. Zeer boeiend, je waant je in een natuurfilm van National Geographics.

Dag 7: Elsen Tasarkhai (B,L,D)

Na het ontbijt vervolg van de tour richting Khugnu Khan gebergte. 

Achter rotsachtige randen en kliffen van dit granieten gebergte tref je de ruïnes van de Erdene Khamba tempels. Vanaf een nieuw gebouwde tempel kijk je neer over de restanten van de oude. We nemen alle tijd om te genieten van deze rustige, spirituele plek. Onderweg maak je foto's van allerlei prachtige plekjes, grazende kamelen en het echte Mongoolse nomadenleven.  

Vandaag staat er een kamelentocht door de zandduinen op het programma. Je bezoekt een nomadenfamilie en ontdekt hun aparte manier van leven. Je leert hoe ze allerlei zuivelproducten maken van het melk van hun dieren.

Overnachting in een Tourist GER Camp bij Elsen Tasarkhai.

Dag 8: Orkhon waterval (B,L,D)

Na het ontbijt transfer naar de Orkhon Valley, deze vallei heeft een belangrijke historische betekenis. De waterval wordt ook wel Ulaantsugalan genoemd en is ontstaat door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Onderweg stop je bij de lokale familie van Bayanaa. Zij zijn expert in het maken van Ger’s. Ontdek de houten structuur van een ger en geniet van een lekkere lunch.

Dag 9: Kharkhorum (B,L,D)

Vervolg van de rondreis Mongolië richting de oude hoofdstad Kharkhorum.

Kharkhorum werd in 1220 door Genghis Khan in de Orkhon Vallei gesticht. Kharkhorum zou voor 140 jaar dienst doen als hoofdstad van de verenigde Mongoolse clans tot het in 1391 volledig vernield werd door Chinese troepen.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdenezuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20ste eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdenezuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdenezuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken je bereikt, dan waan je je even in Tibet.

Vergeet geen bezoek te brengen aan aan het Kharkhorin Centre Museum

We begeven ons naar de top van één van de heuvels rond Kharkorum. Van hieruit krijg je een adembenemend uitzicht over de Orkhonvallei, de thuisbasis van alle Mongoolse koninkrijken en erkend als Unesco Werelderfgoed. Vanop deze plek genieten we van een gezellig picnic diner.

's Avonds zien we atleten met elkaar worstelen, de nationale sport van Mongolië. Daarna krijg je zelf de kans om hen te verslaan in het boogschieten. Mooier kan je deze geweldige dag Kharkorum niet afsluiten.

Overnachting in een Tourist Ger-Camp dat vlakbij Kharkhorum gelegen is.

Dag 10: Ugii meer (B,L,D)

Na het ontbijt kan je een kijkje nemen in het lokale gemeenschapscentrum waar je kan zien hoe schapenwol omgetoverd wordt in vilten tapijten en souvenirs. Daarna rijd je door naar het Ugii meer met de mooie stranden en kalme golven. Het Ugii meer is beroemd voor zijn vogels, er leven ongeveer 150 verschillende soorten waaronder enkele zeldzame soorten: Hoendergans, Platalea, Kroeskoppelikaan, kraanvogels en eenden. Hier vind je ook het watervogelonderzoekscentrum. Het Ugii meer is ook opgenomen in de “Ramsar Overeenkomst inzake watergebieden van internationale betekenis” omdat het een belangrijk broedgebied is voor deze watervogels. Tijdens een wandeling aan het meer krijg je de kans om deze prachtige vogels van dichtbij te bewonderen.

Dag 11: Ulaanbaatar (B,L,D)

Terugrit naar Ulaanbaatar. Vrije tijd om te winkelen in een groot winkelcomplex. Je hebt tijd om souvenirs te kopen of bijvoorbeeld de beroemde Mongoolse kasjmir want de beste kasjmir ter wereld komt uiteraard uit Mongolië. Nadien transfer naar het hotel.

Dag 12: Vertrek (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

  Faciliteiten

  2 nachten in een hotel in Ulaanbaatar.

  8 nachten in verschillende Tourist Ger kampen op het platteland. 

   

  Inclusief

  • 2 nachten in een twin kamer in een **** hotel in Ulaanbaatar. 
  • 8 overnachtingen in een Tourist Ger camp 
  • Gids/ tolk 
  • Maatlijden zoals vermeld in het programma 
  • Transport: 4x4 voertuig of minibusje
  • Inkomprijzen musea, Nationale Parken,.. volgens programma
  • Culturele optredens 
  • Elke dag 2 flesjes water 
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Persoonlijke uitrusting: zoals snacks, alcoholische dranken, souvenirs
  • Kosten voor optionele activiteiten
  • Single kamer supplement
  • Reisverzekering
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Informeer hiernaar op ons kantoor. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 20°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu