13 D. trip: Mountainbike door bergen en valleien

Mountain Biking over Mongoolse bergpassen en doorheen afgelegen valleien.

Deze mountain biking tour in Mongolië brengt je naar een zeer mooi en wild gebied met tracks waar menig mountainbiker enkel van kan dromen. De enige bewoners die je onderwege tegenkomt zijn nomadische families met hun kuddes yaks en schapen. De Mongoolse bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en je wordt bij het passeren regelmatig uitgenodigd in hun Ger voor een drankje of wat verse kaas. De gastvrijheid van het Mongoolse volk zal u lang bijblijven !

De afstanden die dagelijks per mountainbike afgelegd worden variëren en kunnen oplopen tot een maximum van 67 kilometer per dag.

Hieronder vind je de route en het volledige programma van deze 13-daagse sportieve tour in Mongolië.

Interesse om met uw sportclub of vriendenkring deze unieke mountain biking tour in het land van Dzjengis Khan te organiseren ? Neem dan snel contact op met Ying Ying Travel ! Wij maken graag met jou een afspraak om het programma en de internationale vluchten in detail te bekijken.

Hou je van mountain biking ? Laat dan zeker het ongerepte Mongolië niet aan jou voorbijgaan !

Dag 1: Brussel-Ulaanbaatar

Internationale vlucht Brussel-Alaanbaatar.

Bij bespreking van de reis bekijkt Ying Ying Travel samen met jou de beste vluchtschema's. 

Dag 2: Ulaanbaatar

Aankomst Chinggis Khaan International Airport te Ulaanbaatar. Onthaal door het lokale Mongoolse team en transfer naar het 4* hotel.

Na check-in trek je er op uit om de hoofdstad Ulaanbaatar te leren kennen. Je ziet o.a. het Sükhbaatar Plein, het Chinggis Khaan monument en het beroemde Gandan klooster. In de vooravond rij je nog even naar Zaisan Hill ten zuiden van de hoofdstad. Vanaf de top van deze heuvel heb je het beste zicht over de stad. Het Zaisan Monument is gebouwd door de Russen ter ere van onbekende soldaten en helden uit verschillende oorlogen.

Voor aanvang van het diner geniet je van een traditioneel Mongools folklore concert. Avondmaal en overnachting in het 4* hotel te Ulaanbaatar.

Dag 3: Ulaanbaatar-Erdenet city

Transfer naar Erdenet city, gelegen ten noordwesten van de hoofdstad Ulaanbaatar en tevens uitvalsbasis van het Mountain Biking avontuur !

Erdenet werd in de jaren '70 gesticht en fungeerde als modelstad voor kopermijnwerkers, een door de Sovjets geïnspireerd masterplan. Erdenet is de op twee na grootste stad van het land waar dus vooral mijnwerkers leven. In de buurt ligt een grote kopermijn waar 8.000 mensen werkzaam zijn. Erdenet heeft een goed wegennet.

Aankomst en kennismaking met de stad. Overnachting in een lokaal hotel.

 

Dag 4: Erdenet city-Altaat rivier

Tijd voor mountainbiking ! Je hebt er even op moeten wachten maar vandaag is het zover. Je krijgt onmiddellijk een tocht van 64 kilometer voorgeschoteld. Reken 6 à 7 uur fietsen.

Via de stad Bugat rijden we richting de rivier Altaat

Overnachting in een tent.

 

Dag 5: Altaat rivier-Selenge rivier

Wees vandaag goed in vorm !

Omgeven door prachtige bergen en rijdend langs de Khojir rivier ben je bezig aan de langste fietstocht van de reis. Het is een tour van 67 kilometer waar je ook weer 6 à 7 uur voor nodig hebt.

Je doel is de Selenge rivier, de grootste rivier van Mongolië.

Overnachting in een tent.

Dag 6: Selenge rivier-Hyalganat

Vandaag fiets je naar het Khangai gebergte bij het dorp Hyalganat. De tocht is iets minder lang in vergelijking met de vorige dagen. Je fietst 45 kilometer in ongeveer 4 à 5 uur. Onderwege geniet je ten volle van de ongerepte natuur van dit gebied.

Overnachting in een tent.

Dag 7: Hyalganat-Jargalant

Vandaag fiets je van Hyalganat via Khangal naar Jargalant. Het is een tocht van 57 kilometer waar we ongeveer 3 à 4 uur voor uittrekken.

Jargalant ligt in de provincie Arkhangai en bestaat eigenlijk uit vijf dorpen. Het gebied staat bekend om zijn schrijn- en timmerwerk, het maken van yurts en traditionele meubelen. In Jargalant zie je vooral vele typische houten huisjes.

Overnachting in een tent.  

Dag 8: Jargalant-Baruun Buren

Vandaag fiets je over de Burengiin Pass met als eindbestemming het dorp Baruunburen. Het is een tocht van 54 kilometer waar je normaal gezien 5 à 6 uur over doet. De Burengiin Pass ligt net geen 1100 meter boven de zeespiegel.

Geniet tijdens de fietstocht van al dat moois want nu ben je echt wel "off the beaten path" !

Overnachting in een tent. 

 

 

 

Dag 9: Baruun Buren-Amarbayasgalant klooster

Vervolg van de Mountain Biking Tour Mongolië tot het beroemde Amarbayasgalant klooster. Dit is een tocht van 52 kilometer waarbij we een fietstijd van 5 à 6 uur inschatten.

Vanavond slaap je niet in een tent maar in een Tourist GER Camp dat vlakbij het klooster gelegen is. Bij aankomst kan je rustig relaxen, douche nemen en genieten van een prachtige avond met zicht op het Amarbayasgalant klooster.

 

Dag 10: Amarbayasgalant klooster

In de voormiddag fiets je ongeveer 25 kilometer in deze schitterende omgeving. Je fietst vandaag 2 à 3 uur.

De namiddag is voorzien voor een bezoek aan het best bewaard gebleven klooster van Mongolië, het Amarbayasgalant klooster.

Na het bezoek aan deze in Chinese stijl gebouwde tempel ga je op visite bij een nomadenfamilie. Je ervaart hun levensstijl en tradities. Hun gastvrijheid vergeet je nooit meer !

Nadien ga je samen met je nieuwe Mongoolse vrienden een uurtje paardrijden. Wat een topdag !

Diner en overnachting in het Tourist GER camp.

Dag 11: Amarbayasgalant klooster-Khutul

Vandaag fiets je langs de Orkhon rivier tot het dorp Khutul. Het is een tocht van 54 kilometer en reken 6 à 7 uur fietsen.

Je overnacht opnieuw in een tent.

Dag 12: Khutul-Ulaanbaatar

Transfer terug naar de hoofdstad Ulaanbaatar.

Nieuwe sightseeing tour met bezoek aan het Winterpaleis van de Bogd Khan of het Natuurhistorisch Museum met onder andere de eerste dinosaurusskeletten die de mens ooit gevonden heeft !

In de namiddag is er vrije tijd voor shopping en ontspanning. In Ulaanbaatar kan je op elke hoek van de straat wel een souvenirwinkeltje vinden. Kasjmier is zeer populair in Mongolië.

's Avonds is er een welverdiend en overheerlijk afscheidsdiner !

Overnachting in het 4* hotel in Ulaanbaatar.

Dag 13: Ulaanbaatar-Brussel

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Retourvlucht naar Brussel. Einde van deze unieke Mountain Biking Tour in Mongolië.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijven we in één van onze 4* hotels (2n).

  Alle kamers van onze hotels zijn uitgerust met multi channel satelliet-tv, gratis high speed internet toegang, minibar en internationale directe telefoonlijn.

  Tourist GER camp

  Deze rondreis voorziet 2 overnachtingen in een Tourist GER camp, de ideale vorm van accommodatie in Mongolië. Tourist GER campen zijn altijd in de buurt van belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste GER campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de GER campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Tourist Tent camp

  Deze Mountain Biking Tour Mongolië voorziet 6 overnachtingen in een Tourist Tent Camp

   

   

  Inclusief

  • 2 overnachtingen in 4* hotel te Ulaanbaatar
  • 1 overnachting in een lokaal hotel in Erdenet City
  • 2 overnachtingen in Tourist GER camp (countryside)
  • 6 overnachtingen in Tourist tent camp
  • Alle kosten van het transport gedurende de volledige reis
  • Engelssprekende locale gids
  • Mountain Biking begeleider
  • Vol Pension gedurende de volledige reis (excl. dranken)
  • Kok & alle kookgerief
  • Kampeermateriaal zoals tent en matras
  • Alle bezoeken en excursies zoals vermeld in het programma
  • Toegang tot alle Nationale Parken
  • 1 Uur paardrijden bij het Amarbayasgalant klooster
  • 2 Liter mineraal water per persoon per dag
  • Alle taksen tijdens de tour
  • Mongools Folklore optreden bij dag van aankomst
  • Ulaanbaatar citytours en sightseeing
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten Brussel-Ulaanbaatar heen en terug
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer Zaventem luchthaven heen en terug
  • Annulatieverzekering 'A la carte' (zonder vrijstelling) = 5,5% van de totale reissom. Annulatie- en bijstandsverzekering 'Top Selection' = 6,5% van de totale reissom. 'Top Selection' met exclusieve garanties = 8% van de totale reissom. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor en te raadplegen op de website van Ying Ying Travel.
  • Alle dranken met uitzondering van 2 liter mineraal water per persoon per dag
  • Fooien voor gids en chauffeur
  • Overig kampeermateriaal en slaapzak
  • Mountain Bike en onderhoudsmateriaal
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
   

  Reisformaliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar direct om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pintautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks sterk schommelen. Overdag kan het best heet worden en s' nachts kan het erg afkoelen.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden.

  Informeer daarom bij uw huisarts.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan je behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van je reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd, zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu