13 Dagen Trip: Motorcycle Gobi Desert Tour Mongolië

Motorreis Mongolië.

Verken de uitgestrekte vlaktes en prachtige landschappen van Mongolië per motor: de ideale manier om dit bijzondere land te bewonderen! Tijdens deze motorreis ga je diep de Gobiwoestijn in. Stap op je motor en voel je zo vrij als een vogel!

Dag 1: Brussel-Ulaanbaatar

Internationale vlucht Brussel-Ulaanbaatar.

Dag 2: Ulaanbaatar (L,D)

Aankomst Chinggis Khaan International Airport te Ulaanbaatar. Onthaal door het lokale Mongoolse team en transfer naar ons 4* hotel. 

Check-in, lunch en daarna stadstoer met o.a. het Gandanklooster, het Nationaal Historisch Museum en het Chinggis Khaan Plein. Diner in de stad.

Overnachting in 4* hotel. 

 

Dag 3: Ulaanbaatar - Baga Gazriin Chuluu (B, L, D)

`s Morgens vertrekken we naar het Mongoolse buitengebied met als bestemming Baga Gazrin Chuluu, deze geweldige rotsformatie is 15 kilometer lang en 10 kilometer breed. Onderweg zien we de 1686 meter hoge Zorgol Khairhan Mountain.  De berg wordt door de lokale schaapsherders aanbeden. 

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 200 km on-road, 40 km off-road.

Dag 4: Baga Gazriin Chuluu - Tsagaan Suvraga (B, L, D)

Vandaag staat Tsagaan Suvraga op het programma. Deze adembenemende kalksteenformatie is 30 meter hoog en ziet eruit als de ruïnes van een oude stad. Lunch in het toeristenkamp. Na de lunch rijden we door om prachtige rotstekeningen uit de bronstijd te bekijken. 

Overnachting in hotel. 

Afstand route: 280 km on-road, 40 km off-road.

Dag 5: Tsagaan Suvraga - Yoliin Am (B, L, D)

Ochtendrit naar Yoliin Am, gelegen in het zuiden van Mongolië. Eenmaal aangekomen is het tijd voor een wandeltocht van 2 uur door dit schilderachtige gebied. Yoliin Am is beroemd vanwege de grote ijsgletsjers, die je er het gehele jaar door kunt vinden, behalve tegen het einde van de zomer. De kloof is de perfecte plek voor het spotten van verschillende roofvogels zoals de lammergier, de sakervalk en de hooglandbuizerd.

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 50 km on-road, 50 km off-road.

Dag 6: Yoliin Am - Khongor Zandduinen (B, L, D)

Na het ontbijt vervolg van de route naar de Khongoryn Els ook wel de Zingende Zandduinen van Khongor genoemd. De wind doet het zand letterlijk “zingen”. Dit zijn de grootste zandduinen van Mongolië. Met een lengte van 180 km, een breedte van 15 tot 20 km en een hoogte van 300 m kunnen we echt wel spreken van buitengewone afmetingen. Het is werkelijk een plezier om door de zandduinen te lopen en de top van een zandduin te halen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht. 

Je krijgt uiteraard de gelegenheid om een tochtje te maken op de rug van een kameel (niet verplicht, wel inclusief). 

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 185 km off-road.

Dag 7: De Vlammende Kliffen van Bayanzag (B, L, D)

Ontbijt in het gerkamp.

Vervolg van onze reis met dit keer als bestemming de Vlammende Kliffen van Bayanzag.

Bekijk een keer de oranje kleur van de rotsformaties op onze foto’s en je begrijpt meteen de naam die Roy Chapman Andrews aan dit gebied gaf. Deze Amerikaanse ontdekkingsreiziger en paleontoloog ontdekte deze Zuid-Mongoolse plek in het begin van de 20e eeuw. Hij gaf de naam “Flaming Cliffs”. Maar dit deel van de Gobi is wereldberoemd geworden omdat resten van dinosaurussen, met name complete skeletten en hun gefossiliseerde eieren, hier voor het eerst gevonden werden. Wie aandachtig de omgeving verkent kan misschien zelf een stukje bot terugvinden.

In de namiddag bezoeken we een lokale nomadenfamilie die kamelen houden. Bekijk hoe het nomadische leven eraan toe gaat. 

Avondmaal en overnachting in gerkamp. 

Afstand route: 150 km off-road.

 

 

Dag 8: Ruïnes van het Ongi Klooster (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist gerkamp bij Bayanzag.

De route gaat verder naar Ongi. Aankomst bij de ruïnes van het Ongi Klooster die verspreid liggen op de zuidelijke helling van de rotsachtige bergen langs de oevers van de rivier Ongi. 

Het Ongi Klooster was ooit het grootste boeddhistische centrum van de regio Gobi en één van de 7 grootste tempels van Mongolië. Twee complexen werden gebouwd in de jaren 1780. Na de volksrevolutie in 1921 werden de twee tempels verwoest en vele lama’s werden door de communisten geëxecuteerd of gevangen gezet. Eén van de tempels is in de oorspronkelijke Tibetaans-boeddhistische stijl heropgebouwd. `s Avonds is er tijd voor het  traditionele spelletje "anklebone".

Overnachting in gerkamp. 

Afstand route: 130 km off-road.

Dag 9: De waterval van Orkhon (B, L, D)

Vandaag verlaten we de Gobiwoestijn en zien we hoe de Mongoolse steppe eruitzien. Na het ontbijt transfer naar de Orkhon Valley, deze vallei kent een belangrijke historische betekenis. De waterval wordt ook wel Ulaantsugalan genoemd en is ontstaat door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 250 km off-road.

Dag 10: Kharkorum (B, L, D)

Ontbijt in het mooie gerkamp. Vervolg van onze reis richting de oude hoofdstad Kharkhorum.

Onderweg zijn in Mongolië betekent dat er steeds onverwachte dingen kunnen opduiken: nomaden die een GER aan het opstellen zijn of een grote groep kamelen. Heb je een beetje geluk, dan zie je een kudde antilopen voorbijsnellen. Werkelijk ongelooflijk !

Kharkhorum werd gesticht in 1220 en werd voor 140 jaar de hoofdstad van Mongolië. In 1388 werd de stad volledig vernietigd.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdene Zuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20e eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdene Zuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdene Zuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken ons bereikt, dan wanen we ons even in Tibet. 

Bezoek aan het Kharkorum Museum. 

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 40 km on-road, 160 km off-road.

 

 

Dag 11: Khustai National Park (B, L, D)

Na het ontbijt worden we volgens de Mongoolse traditie op hartelijke wijze uitgewuifd. Vandaag staat een flinke tocht van zo`n 420 km op het programma. 

We verlaten Kharkhorum en rijden door naar het Khustai Nationaal Park. Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. In het Khustai Nationaal Park voorzien we 1 uur paardrijden. Geniet van een wandeling door het park of maak prachtige foto`s van de ongekende natuur.

Naast de wilde paarden ("takhi") leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen.

Overnachting in gerkamp.

Afstand route: 260 km on-road, 160 km off-road.

Dag 12: Vrije dag (B, L, D)

Na ons ontbijt in het gerkamp, pakken we onze motoren en rijden we naar de hoofdstad Ulaanbaatar. Het is een erg mooie tocht doorheen uitgestrekte steppes met groene weiden.

Lunch in Ulaanbaatar. In de namiddag is er vrije tijd om de hoofdstad in te gaan of te gaan shoppen in de State Department Store van Ulaanbaatar. Afscheidsdiner en transfer naar hotel.

Laatste overnachting in hotel.

Afstand route: 100 km off-road.

Dag 13: Ulaanbaatar-Brussel

Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Terugvlucht naar Brussel.

Einde van de 13-daagse Motorcycle Tour Mongolië.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijven je in 2 nachten in 4* Khuvsul Lake hotel. In Dalanzadgad (Zuid-Mongolië) verblijf je 1 nacht in een hotel. Hotels kunnen bij hoge uitzondering vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. De hotels waar wij voor gekozen hebben bieden u alle comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Tourist Ger Camp

  Deze rondreis voorziet 8 overnachtingen in een Tourist Ger Camp (3 à 4 personen in één Ger). Een Ger is een ideale vorm van accommodatie in Mongolië. De Ger Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een Ger is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste Ger Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de Ger Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een Ger of Yurt past perfect in dit kader.

   

  Inclusief

  • Motor + benzine voor 10 dagen
  • 2 overnachtingen in 4* hotel te Ulaanbaatar (tweepersoonskamer)
  • 1 overnachting in hotel te Dalanzadgad (tweepersoonskamer)
  • 8 overnachtingen in Tourist Ger Camp (3 à 4 personen per ger)
  • Engelssprekende gids
  • Twee monteurs/chauffeurs
  • 8 overnachtingen Tourist Ger Camp
  • Busvervoer Ulaanbaatar
  • 1 service support vehicle
  • Entreeprijzen
  • 1 uur kameelrijden
  • 1 uur paardrijden
  • Alle transportkosten gedurende volledige reis
  • Vol Pension gedurende de volledige reis (excl. dranken met uitzondering van flesjes water)
  • Toegang tot alle Nationale Parken, sightseeing en musea
  • Ulaanbaatar citytour en sightseeing
  • Alle taksen tijdens de tour
   

  Exclusief

  • Internationale retourvluchten Brussel-Ulaanbaatar 
  • Motorkleding/ motoruitrusting
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Dranken aan tafel
  • Reisverzekering
  • Fooien voor gidsen en chauffeurs
  • Alle andere niet vermelde kosten
   

  Reisformaliteiten

  Internationaal reispaspoort en visum Mongolië is verplicht. Visum Mongolië kan via Ying Ying Travel geregeld worden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T), 1 euro = +/- T 2600. (april 2017)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar direct om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks sterk schommelen. Overdag kan het best heet worden en s’ nachts kan het erg afkoelen.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden.

  Informeer daarom bij uw huisarts.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan je behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van je reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd, zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu