13.D trip: Mountainbike tour door de Gobi woestijn

Deze mountain biking tour in Mongolië brengt je naar een zeer mooi gebied door de gobi woestijn. De enige bewoners die je onderwege tegenkomt zijn nomadische families met hun kuddes yaks en schapen. De Mongoolse bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en je wordt bij het passeren regelmatig uitgenodigd in hun Ger voor een drankje of wat verse kaas. De gastvrijheid van het Mongoolse volk zal u lang bijblijven ! De meeste overnachtingen tijdens deze reis zijn in een traditioneel Mongools Ger Camp. 

Het aantal kilometer per fiets kan aangepast worden naargelang het kunnen en de interesse van de fietsers. 

Dag 1: België - Ulaanbaatar

Vertrek vanaf de luchthaven richting Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië.

Dag 2: Ulaanbaatar

Aankomst op de luchthaven waar de lokale gids je staat op te wachten. Transfer naar het hotel en rust.

Vandaag verken je Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Je start met een bezoek aan het Nationaal Historisch museum. Je ontdekt de historie van 3000 jaar vanaf het stenen tijdsperk tot de democratische tijd. Het museum brengt je terug naar de 13de eeuw. 

Nadien hoef je slechts de straat over te steken en je bent in het hart van de stad, het Chinghis Khaan plein. Je ziet er prachtige architectuur en een overvloed aan geschiedenis. 

Overnachting in hotel.

 

Dag 3: Baga Gazriin Chuluu (B,L,D)

Vandaag start de mountainbike tour. De eerste halve dag rijd je op de verharde weg met de auto, de rest van de dag ga je off-road met de fiets. In totaal fiets je 30 km vandaag.

Je bezoekt de Baga Gazriin Chuluu, een granite rotsformatie omgeven door vlaktes, ongeveer 1768 meter boven zeeniveau. Rond de bergen spot je oude graven, monumenten en rotstekeningen. Daarbovenop zijn er ook verschillende prachtige uitkijkpunten. 

Overnachting in een typisch Mongools Ger Camp.

Dag 4: White Stupa (B,L,D)

Vanaf hier fiets je door de gobi woestijn. Vandaag staat Tsagaan Suvraga op het programma. Deze adembenemende kalksteenformatie is 30 meter hoog en ziet eruit als de ruïnes van een oude stad. Je fiets vandaag zo'n 50 km.

Overnachting in een typisch Mongools Ger Camp.

Dag 5: Yol Valley (B,L,D)

De trip start vroeg in de ochtend vandaag, je gaat met de auto door tot aan Dalanzadgad. Je bezoekt het Gurvan Saikhan national park per fiets. Nadien bezoek je de Yol Yalley, die is altijd bedekt met ijs, zelfs in de zomer. Pas in de late zomer ontdooit het ijs een tijdje.

De kloof is ideaal om de lammergier te kunnen spotten, maar ook nog andere speciale vogelsoorten.

Je fietst vandaag 50 km off road. Overnachten doe je in een Ger Camp.

Dag 6: Khongor sand dunes (B,L,D)

Na een rit door de Dungenee canyon en de steppe kom je aan de khongor sand dunes. Het is de mooiste plaats in de gobi woestijn. De duinen worden ook wel de 'zingende zandduinen' genoemd. De wind doet het zand letterlijk “zingen”. Dit zijn de grootste zandduinen van Mongolië. Met een lengte van 180 km, een breedte van 15 tot 20 km en een hoogte van 300 m kunnen we echt wel spreken van buitengewone afmetingen. Het is werkelijk een plezier om door de zandduinen te lopen en de top van een zandduin te halen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht.

Je fietst zo'n 70 km off road en slaapt terug in een Ger Camp.

Dag 7: Bayanzag (B,L,D)

Vervolg van onze reis met dit keer als bestemming de Vlammende Kliffen van Bayanzag.

Bekijk een keer de oranje kleur van de rotsformaties op onze foto’s en je begrijpt meteen de naam die Roy Chapman Andrews aan dit gebied gaf. Deze Amerikaanse ontdekkingsreiziger en paleontoloog ontdekte deze Zuid-Mongoolse plek in het begin van de 20e eeuw. Hij gaf de naam “Flaming Cliffs”. Maar dit deel van de Gobi is wereldberoemd geworden omdat resten van dinosaurussen, met name complete skeletten en hun gefossiliseerde eieren, hier voor het eerst gevonden werden. Wie aandachtig de omgeving verkent kan misschien zelf een stukje bot terugvinden.

Je bezoekt ook een echte nomandenfamilie en ontdekt hoe ze leven. Je krijgt hier ook de kans om een kamelenrit te maken.

We sluiten de dag af met een lekkere barbeque. Vandaag zal je zo'n 80 km gefietst hebben. 

Overnachting in een Ger Camp.

Dag 8: Ongi Temple Ruin (B,L,D)

We rijden vandaag door de Ongi steppe. 

Aankomst bij de ruïnes van het Ongi Klooster die verspreid liggen op de zuidelijke helling van de rotsachtige bergen langs de oevers van de rivier Ongi. 

Het Ongi Klooster was ooit het grootste boeddhistische centrum van de regio Gobi en één van de 7 grootste tempels van Mongolië. Twee complexen werden gebouwd in de jaren 1780. Na de volksrevolutie in 1921 werden de twee tempels verwoest en vele lama’s werden door de communisten geëxecuteerd of gevangen gezet. Eén van de tempels is in de oorspronkelijke Tibetaans-boeddhistische stijl heropgebouwd. `s Avonds is er tijd voor het  traditionele spelletje "anklebone".

Als je vroeg genoeg opstaat heb je kans om wilde dieren te zien zoals schapen, steppe wolven en gazelles. Je zal ongeveer 80 km off road gefietst hebben.

Overnachting in een Ger Camp. 

Dag 9: Ulaanbaatar (B,L,D)

Vandaag gebruiken we enkel de auto als vervoersmiddel. Terugrit naar Ulaanbaatar. Je komt aan tijdens de avond en verblijft in een hotel. Je hebt een vrije avond in Ulaanbaatar.

Dag 10: Terelj National Park (B,L,D)

Vandaag trekken we naar het Terelj nationaal park, vlakbij Ulaanbaatar. Het park bevat verschillende rotsen die geliefd zijn bij bergbeklimmers, de bekendste rots is de 'turtle rock' ofwel 'schildpaddenrots' simpelweg omdat de rots op een schildpad lijkt.

Nadien bezoek je een echte nomadenfamilie, overnachting in een Ger Camp. Je fietst zo'n 50 km.

Dag 11: Tuul river (B,L,D)

Je maakt een fietstocht door de prachtige wilde bergnatuur. 's Avonds kom je aan bij een touritst Ger Camp. Hier kan je genieten van een kampvuur aan de over van de Tuul rivier. Je fietst vandaag 40 km off road.

Dag 12: Chinggis Khaan standbeeld (B,L,D)

 We reizen terug naar Ulaanbaatar. We passeren Tsonjin Boldag, hier zie je het enorme standbeeld van Chinggis Khaan. Het standbeeld staat op de 9de plaats van grootste paardenstandbeelden ter wereld. Je ziet Chinggis Khaan met een gouden zweep in de rechterhand.

In de namiddag heb je in Ulaanbaatar tijd om souvenirs te shoppen.

's Avonds is het afscheidsdiner in een traditioneel barbeque restaurant. Overnachting in een hotel. De fietstocht van vandaag is zo'n 20 km.

Dag 13: Vertrek (B)

Na het ontbijt in het hotel transfer naar het treinstation.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijven we in één van onze 3* hotels.

  Tourist GER camp

  Deze rondreis voorziet ook overnachtingen in een Tourist GER camp, de ideale vorm van accommodatie in Mongolië. Tourist GER campen zijn altijd in de buurt van belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste GER campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de GER campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

   

  Inclusief

  - Transfers van de luchthaven naar het hotel en terug

  - 2 overnachtingen in een twin room in een 3 sterren hotel in Ulaanbaatar

  - Overnachtingen in tourist Ger Camps

  - Vervoer tijdens de reis (benzine, chauffeur,...)

  - Huur van de fietsen

  - Engelstalige gids

  - Inkomprijzen voor parken en musea die we tijdens het programma bezoeken

  - Water

   

  Exclusief

  - Internationale vluchten

  - Eerste maaltijd in Ulaanbaatar

  - Persoonlijke uitrusting

  - Prijs optionele activiteiten

  - Alcoholische dranken

  - Reisverzekering

   

  Reisformaliteiten

  Nog niet beschikbaar
   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar direct om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pintautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks sterk schommelen. Overdag kan het best heet worden en s' nachts kan het erg afkoelen.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden.

  Informeer daarom bij uw huisarts.

  Reservatie

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan je behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van je reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd, zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu