14 d. trip: zijderoute China met Danxia landformaties

Bij China denken de meeste mensen aan de Chinese Muur en andere traditionele hoogtepunten.

China heeft zoveel meer te bieden! Treed in de voetsporen van Marco Polo en ontdek de zijderoute. Een echte aanrader als je van geschiedenis en cultuur houdt.

 

Dag 1: Beijing (L)

Vroege aankomst Beijing, verwelkoming door het lokale team en transfer naar het Zomerpaleis. Nadat je het Zomerpaleis hebt bezocht, maak je een boottocht over het Kunmingmeer. Tijdens de rit naar Beijing downtown stop je aan het Vogelneststadion.

Lunch in een lokaal restaurant. 's Middags staat een riksjatour door de hutongs op het programma.

Overnachting in Red Wall Garden Hotel-Deluxe room (of gelijkwaardig).

Dag 2: Beijing (B, L, D)

Vandaag staat een van de hoogtepunten van je reis op het programma: de Chinese Muur bij Badaling. Badaling wordt gezien als het best bewaarde gedeelte van de Grote Muur uit de Ming-dynastie en is een van de bekendste en mooiste delen van de Muur. Eenmaal op de muur heb je zo`n 4 à 5 uur de tijd om een wandeling te maken. Lunch nabij de Chinese Muur.

`s Middags bezoek je de Tempel van de Hemel. De Tempel van de Hemel ligt ten zuidoosten van de Verboden Stad en diende vroeger als complex van offergebouwen voor de keizers van de Ming- en Qing-dynastie. Tevens wordt de Tempel van de Hemel al meer dan vijf eeuwen beschouwd als een van de heiligste plekken in heel China.

Nu je in Beijing bent moet je natuurlijk ook genieten van de heerlijke gerechten. Als er één gerecht is dat bij Beijing hoort, dan is het toch wel Beijing Eend. Beijing Eend betekent letterlijk “geroosterde eend uit Beijing”. Laat je verrassen door de heerlijke smaak van dit traditionele gerecht.

Overnachting in Red Wall Garden Hotel- deluxe room (of gelijkwaardig).

Dag 3: Beijing - Xian (B, L)

De dag begint met een bezoek aan het Tiananmenplein (“Plein van de Hemelse Vrede”) en de Verboden Stad. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Lunchen doe je vandaag in een lokaal restaurant.

Transfer naar het treinstation voor de hogesnelheidstrein richting Xian. Bij aankomst word je verwelkomd door het lokale team. Transfer naar het hotel, rest van de avond vrij.

Overnachting in Atour Hotel (Yanta Branch) - standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

 

Dag 4: Xian (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracottaleger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden beschouwd.

Het bezoek aan het Terracottaleger is uiteraard een van de hoogtepunten van de rondreis!

Na dit uitgebreide, begeleide bezoek is het tijd voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant.

De dag is nog niet voorbij! Tijd voor een bezoek aan de oude 14-kilometer lange stadsmuur van Xian. Fietstocht op de stadsmuur is mogelijk. Tevens brengen we een bezoek aan de levendige islamitische wijk. De dag wordt afgesloten met een Tang Dynasty Show inclusief dumpling-banket .

Overnachting in Atour Hotel (Yanta Branch)- standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 5: Xian - Zhangye (B)

Na het ontbijt: transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Zhangye. Eenmaal aangekomen maak je kennis met het lokale team en ga je naar het hotel. Vroeger werd Zhangye “Jinzhangye” genoemd. Jin betekent goud of geld. Zhangye was namelijk een belangrijke stad in de Chinese geschiedenis. De militaire en geografische ligging van de stad waren strategisch gezien van groot belang, daardoor werd Zhangye dan ook het politieke, economische, culturele en diplomatieke centrum van Noordwest-China. Zhangye was vroeger een van de vier provincies in de Hexi Corridor (een historisch route die onderdeel uitmaakte van de zijderoute).

Zhangye ligt in het centrale deel van de Hexi Corridor in de provincie Gansu. Het grenst in het oosten aan Wuwei en Jinchang, in het westen grenst de stad aan Jiuquan . Dit zorgt ervoor dat Zhangye het knooppunt vormt dat de noordelijke en zuidelijke zijderoute verbindt met Juyan Old Path.

Overnachting in het Zhangye Tianyu Hotel – standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 6: Zhangye (B, L)

Vandaag staan de landformaties van Danxia op het programma. Deze prachtige natuurfenomenen liggen op zo`n 3 uur rijden van Zhangye. Onderweg kom je lang de prachtige Qilian Mountains. De kleurrijke lagen van de rotsen zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan. De lagen zijn het resultaat van verschillende sedimenten die in de loop der jaren in de rotsen zijn gevormd. Tegenwoordig vormen de landformaties van Danxia een van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van China. Een eenvoudige lunch is inbegrepen vandaag.

Nadat je de landformaties van Danxia hebt bezocht, gaat de reis door naar de Grand Buddha Temple. De Grote Boeddha Tempel is 34 meter lang en dateert uit het jaar 1098. De naam is in de loop van de tijd vaak veranderd, 

De Wooden Pagoda Temple, oorspronkelijk Wanshou Tempel ( “lang leven tempel”) genoemd, is gelegen in de Xianfu South Street in Zhangye. De houten tempel bestaat voornamelijk uit hout, vandaar de naam. Als laatste staan de Bell en Drum Tower op het programma. De Trommeltoren is gebouwd in 1507 en is de grootste trommeltoren van de Hexi Corridor.

Overnachting in het Zhangye Tianyu Hotel – standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 7: Zhangye - Jiayuguan (B, L)

Vandaag reis je naar Jiayuguan, de hoofdstad van de provincie Gansu. `s Middags arriveer je in de stad en bezoek Jiayuguan Pass, deze plek vorm het westelijke eindpunt van de Chinese Muur.

Hier nemen we de tijd om meer te weten te komen over de zijderoute-aspecten van ’s werelds grootste muur. Jiayuguan Pass is gebouwd in 1372 en grootschalig uitgebreid in 1539. Voor vele eeuwen werd Jiayuguan Pass beschouwd als “het einde van de Chinese wereld”.

Overnachting in het Holiday Plaza Hotel Jiayuguan- standaard kamer (of gelijkwaardig).

Dag 8: Jiayuguan - Dunhuang (B)

Deze dag staat in het teken van de rit naar Dunhuang, die zo`n 5 uur duurt. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Overnachting in het Silk Road Dunhuang hotel, standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 9: Dunhuang (B, L)

Dunhuang is een oasestad aan de rand van de zandwoestijn Taklamakan, een van de onherbergzaamste gebieden ter wereld. 

Vandaag brengen we een bezoek aan de Mogao-grotten. Deze boeddhistische tempelgrotten liggen op zo`n 25 kilometer afstand van Dunhuang. Hier vind je de grootste collectie boeddhistische standbeelden en grotschilderingen van heel China. Ook brengen we een bezoek aan de Western Thousand Buddha Caves, deze grotten zijn uitgehouwen in de helling.

Tip: Neem eens een kijkje bij het “westelijke uitende van de Chinese Muur”. 

Eenmaal terug in Dunhuang bezoeken we het Dunhuang Museum, waar een aantal interessante tentoonstellingen zijn. Sluit de dag af met een bezoek aan de lokale nachtmarkt.

Overnachting in het Silk Road Dunhuang hotel, standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 10: Dunhuang - Liuyuan - Turfan (B)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de schilderachtige Crescent Moon Spring(“halve maan waterbron”), gelegen onder de hoge zandduinen van de exotische Gobiwoestijn, de Ming Sha Hill.

In de namiddag transfer naar het station voor de hogesnelheidstrein richting Turfan.

Bij aankomst, transfer naar het hotel.

Overnachting in het Tuha Hotel -standaard kamer (of gelijkwaardig).

Dag 11: Turfan - Urumqi - Kashgar (B, L)

Bezoek de Gaochang-grot, de Jiao Ruines, de Sugong-toren, het Garez-irrigatiesysteem en de Bezeklik-grotten. Na het bezoek aan deze bezienswaardigheden keer je terug naar Urmuqi Airport, voor de binnenlandse vlucht naar Kashgar.

Overnachting in het Yinruilin Hotel - standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 12: Kashgar (B, L, D)

Vandaag rijden we via de Kharakoram Highway (de hoogste internationale weg ter wereld) naar het Kharakul Lake. Vandaag zie je de Tadzjieken, een van de 10 etnische groepen moslims in China en een prachtig sneeuwberglandschap. Onderweg kom je langs dorpen en zien we wat marktjes. De Kharakoram Highway is een prachtige weg om overheen te rijden!

Lunch en diner in lokaal restaurant,

Overnachting in het Yinruilin Hotel-standaard kamer (of gelijkwaardig).

 

Dag 13: Kashgar - Urumqi (B, L)

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de stad met onder andere de Great Mosque. Mocht je toevallig op een zondag in Kashagar zijn, dan kunnen we ook de big bazar en de dierenmarkt bezoeken. Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Urumqi.

Overnachting in het Quanji Hotel, standaard kamer (of gelijkwaardig).

Dag 14: Urumqi - Beijing - vlucht naar huis (B)

’s Morgens bezoek je het Urumqi Museum daarna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Beijing. In Beijing neem je je terugvlucht naar huis. 

  Faciliteiten

  Onze hotels behoren tot de 3* en 4* categoriehotels. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.

  De meeste hotels bieden een combinatie van westers en Chinees ontbijt.

  Logies:

  • 1A: standaard eenpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
   

  Inclusief

  •  Hotelaccommodatie in een tweepersoonskamer met een tweepersoonsbed en een dagelijks ontbijt.
  •  Maaltijden zoals vermeld in het programma (B = ontbijt, L = Lunch, D = Diner).
  •  Alle lunches of diners inclusief een glas frisdrank per persoon. Je kan kiezen uit de volgende dranken: Sprite, Cola, lokaal mineraalwater of lokaal bier. Houd er rekening mee dat koffie, wijn, vers geperst sap en bruiswater niet is inbegrepen. In de meeste Chinese restaurant is het moeilijk om bruiswater te vinden.
  •  Lokale Engelstalige gids (per stad is een andere gids).
  •  Tours en transfers zoals genoemd door particuliere auto's die zijn voorzien van airconditioning.
  •  Toegangsprijzen voor alle bezoeken zoals vermeld in het reisschema.
  •  2de klas ticket voor de hogesnelheidstrein van Beijing naar Xian (dag 3).
  •  2de klas ticket voor de hogesnelheidstrein van Liuyuan naar Turfan (dag 10).
  •  Ticket (economy class) voor de binnenlandse vlucht van Xian naar Zhangye (dag 5).
  •  Ticket (economy class) voor de binnenlandse vlucht van Urumqi naar Kashgar (dag 11).
  •  Ticket (economy class) voor de binnenlandse vlucht van Kashgar naar Urumqi (dag 13).
  •  Ticket (economy class) voor de binnenlandse vlucht van Urumqi naar Beijing (dag 14).
   

  Exclusief

  •  Visum China (vrijblijvend via YYT).
  •  Overige maaltijden.
  •  Internationale retourvlucht.
  •  Entreegelden voor camera en video.
  •  Persoonlijke uitgaven  (was, telefoon, drank, fooien…).
  •  Annulering- en/of reisbijstandsverzekering (vrijblijvend via YYT).
  •  Alle andere diensten die niet vermeld staan onder “inbegrepen”.        
  •  Bij de volgende data dien je er rekening mee te houden dat een aangepast tarief van toepassing is: van 15 september tot 25 september (Silk Road International Cultural Expo), van 1 oktober tot 8 oktober (Golden Week).

   

   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China verplicht. De visumaanvraag wordt indien gewenst door Ying Ying Travel geregeld.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  De bouwsteen "zijderoutereis China" kan in elke China à la Carte rondreis verwerkt worden. Maak een keuze uit onze bouwstenen China, laat het ons even weten en wij stellen samen met jou een droomreis China à la Carte samen.