14 Dagen huwelijksreis China met Hainan Eiland

Op zoek naar de ideale bestemming voor jullie huwelijksreis ? Wel, neem dan even de tijd om dit sprookjesachtige programma van nabij te bekijken. Je ontdekt vanzelf China's troeven voor de allermooiste honeymoon die je jezelf kan voorstellen.

Wat dacht je van een romantische lunch OP de Grote Chinese Muur ! Jawel hoor.. we regelen het graag voor jouw honeymoon. Je maakt een helicoptertocht boven het adembenemende karstgebergte van de Zhuang Autonome Regio Guangxi. Tijdens de hikingtocht door de rijstvelden van Longsheng trakteren we jullie op de lekkerste champagne.

Neem een keer een kijkje naar ons verblijfshotel in Yangshuo, het Yangshuo Resort, waar je vanuit het prachtige zwembad enig kan genieten van de hoge karstbergen en de rustig voorbijvarende bamboevlotjes op de Yulongrivier.

Klik hier en bekijk een mooi filmpje van het Yangshuo Resort.

Na zoveel moois hebben we voor jullie nog een fantastische afsluiter in petto ! Jullie laatste bestemming is Sanya, een paradijselijke badplaats met mooie witte stranden op het tropische Chinese eiland Hainan. Je verblijft er in het klassevolle 5-sterren Mandarin Oriental Sanya Hotel. Het vriendelijke personeel verrast jullie reeds bij aankomst en bezorgt jullie een zorgeloos verblijf en onvergetelijk hoogtepunt van jullie huwelijksreis. Dit is de spreekwoordelijke kers op de taart ! Geniet ervan !

Klik hier en geniet van een mooi filmpje van 5-sterren Mandarin Oriental Sanya Hotel.

Dag 1: Brussel/Amsterdam - Beijing

Internationale vlucht vanuit Brussel of Amsterdam tot Beijing.

Rekening houdend met de retour op dag 13 vanuit Sanya kunnen we interessante vluchten aanbieden van KLM Airlines en China Southern Airlines. Voor de heenreis hebben beide luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse vluchten naar Beijing, normaal gezien vertrekkend vanuit Schiphol Amsterdam.

Ying Ying Travel bekijkt samen met u de mogelijke vluchtschema's en tarieven.

Dag 2: Beijing (L, SD)

Aankomst in de voormiddag in Beijing. Normaal gezien de vroege ochtend (KLM of China Southern).

Ontvangst en verwelkoming door het team in Beijing. Normaal gezien is in China de kamer beschikbaar vanaf 14u00 daarom maak je eerst de transfer naar het Zomerpaleis voor een ontspannend bezoek aan dit keizerlijke buitenverblijf. Een tochtje met de drakenboot op het Kunming Meer is voorzien.

Nadien rij je verder door richting binnenstad. Fotostop aan de Olympische Site met het Vogelneststadion, de Water Cube en het Zevensterrenhotel.

Tijd voor de lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Na de middag bezoek je de oude wijken van Beijing of de Hutongs. Je maakt een tochtje met de Rickshaw. Je ziet de lokale markt en enkele leuke plekjes van Beijing zoals de Yan Dai Xie Jie, de Nan Luo Gu Xiang en de barstreet bij de mooie meren Houhai en Qianhai.

Voor de 1ste avond staat er een speciaal diner op het programma. Bij het beroemde restaurant Dadong geniet je van hét gerecht van de stad, heerlijke Peking Eend.

Overnachting in Charming Red Wall Garden Hotel Beijing. Verblijf in een Deluxe kamer. 

Dag 3: Beijing (B, SL)

Van deze dag heb je misschien ooit gedroomd want vandaag bezoek je de Grote Chinese Muur.

Samen met je lokale gids vertrek je na het ontbijt voor een bezoek aan de Grote Chinese Muur bij Badaling. Op de Muur ben je minstens twee uur vrij voor een mooie wandeltocht. Je hebt de gelegenheid om vele foto's te maken van de prachtige verzichten.

En geloof het of niet, maar wij regelen voor jullie een romantische lunch op de Chinese Muur ! Onvergetelijk toch ?

In de namiddag bezoek je de Ming Tombes of Changling met daarbij de Heilige Weg. Na dit bezoek retour downtown Beijing. Je geniet na van een prachtige dag tijdens een verkwikkende voetmassage (60 minuten inclusief).

Vrije avond. Overnachting in het Charming Red Wall Garden Hotel. Verblijf in Deluxe kamer.

Dag 4: Beijing-Xian (B, L)

Vandaag bezoek je nog enkele toppers in Beijing om daarna per hogesnelheidstrein door te reizen naar de oude hoofdstad van China, Xian in de provincie Shaanxi !

In de voormiddag verken je de Tempel van de Hemel, het Tiananmen Plein en uiteraard doe je de Verboden Stad. Deze klassieker mag gewoon niet ontbreken ! 

Let wel : op maandag is de Verboden Stad gesloten voor bezoekers !

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Transfer naar het spoorwegstation en incheck voor de hogesnelheidstrein naar Xian. Bij aankomst ontvangst en verwelkoming door het team van Xian. Transfer naar het hotel.

Vrije avond. Check-in en overnachting in het 5-sterren Sofitel on Renmin Square Hotel Xian. Je verblijft in één van de mooie superior kamers.

Dag 5: Xian-Guilin (B, L)

Vandaag bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Xian.

Na het ontbijt begin je met de Kleine Pagode van de Wilde Gans. Hier zie je de locals aan ochtendgymnastiek doen. De moeite waard ! Sommigen zijn ontzettend lenig. Daarna transfer naar het toeristische Moslimkwartier met een kort bezoek aan de Grote Moskee.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Nadien transfer richting Terracotta Leger. Tijdens deze rit krijg je een woordje uitleg van onze lokale gids. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis gekend heeft, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt.

Xian is hét hoogtepunt van de reis als je gefascineerd bent door geschiedenis en cultuur. Hier ligt het hart van de Chinese beschaving.

Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van Qin, de eerste keizer van China. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. 

's Avonds is er de transfer naar de luchthaven van Xian voor de binnenlandse vlucht naar Guilin, de hoofdstad van de Autonome Regio Guangxi en prachtig omgeven door vele indrukwekkende karstbergen.

Ontvangst door het lokale team en transfer naar het hotel.

Check-in en overnachting in het 5-sterren Shangrila Hotel Guilin. Je verblijft in één van de Deluxe kamers.

Dag 6: Guilin-Sanjiang (B)

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maak je je klaar voor een tochtje per helicopter boven het adembenemende karstgebergte. Vanuit de lucht geniet je van het uitzonderlijk mooie zicht op de bergen, de rivieren, de meren en de stad Guilin.

Na de helicoptervlucht verlaat je Guilin stad en gaat het richting Sanjiang. Na een mooie rit arriveer je bij de Wind- en Regenbrug van Chengyang.

Deze prachtige brug is gemaakt van hout en steen en geheel zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer. 

Je wandelt over de  wind- en regenbrug om aan de overkant van de Linxi-rivier terecht te komen in de kleine, rustige dorpjes van het Dong-volk. Naast deze authentieke dorpjes staat Sanjiang bekend om zijn vele festivals, trommeltorens, grote waterwielen en de indrukwekkende wind- en regenbruggen. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartelust spelen.

Met een beetje geluk worden jullie verwelkomd door de Dong met een traditioneel dansoptreden voor de Drumtoren. 

Overnachting in het 5-sterren Dong Xiang Guest House Sanjiang. Je verblijft in één van de riverview kamers. Dit hotel heeft een mooie Spa met binnen- en buitenzwembad, sauna en jacuzzi.

Dag 7: Sanjiang-Longji (B, SL)

Na het ontbijtbuffet, dat zowel westers als Chinees is, vervolg van je reis richting rijstterrassen van Longji of de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Na het prachtige karstgebergte volgen nu de indrukwekkende rijstterrassen van de Zhuang- en de Yao-minoriteiten van Longsheng.

Je hoofdbagage wordt in een dépot achtergelaten aan de voet van de berg. Met een lokale autobus maak je de transfer tot Dazhai. Vanaf Dazhai begin je aan een zeer mooie wandeltocht over smalle paadjes tussen de rijstterrassen. Onderweg naar Longji bieden we jullie lekkere champagne aan. 

Speciale lunch bij een lokale familie !

Aankomst in Longji. Tijd om te relaxen en te genieten van de prachtige verzichten.

Check-in en overnachting in het Charming Star Wish Resort van Longji. Overnachting in Lucky Home B.

Dag 8: Longji-Yangshuo (B, L)

Relax ontbijt boven op de berg. Tijd om een voormiddag te ontspannen. Nadien volgt een gezapige afdaling. Dit keer nemen we een andere, maar zeer mooie route ! Eénmaal aan de parking toegekomen gaat het met een lokale autobus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. Aan het dépot haal je opnieuw de hoofdbagage op en begin je aan de transfer naar Yangshuo.

Aankomst en check-in in het 5-sterren Boutique Yangshuo Resort. Je ontspant opnieuw met een voetmassage in dit luxe resort. Geniet van je verblijf in het resort met zijn mooie tuin en zwembad. Vooral de ligging van het Luxe Resort, midden tussen de karstbergen van Yangshuo, is uitzonderlijk mooi.

Fietsen kan je gratis huren en er is een gratis pendelbus die op regelmatige tijdstippen pendelt tussen het Luxe Resort en de levendige West Street van Yangshuo centrum. West Street moet je trouwens gezien hebben !

In het Yangshuo Resort verblijf je in een zeer ruime Deluxe kamer met zicht op de Yulong rivier. De bamboevlotjes kabbelen rustig over de Yulong. Enig mooi en ontspannend !

Dag 9: Yangshuo (B, L)

Na het ontbijt neem je een privé bamboeraft en vaar je over de mooie Li rivier van Yangshuo tot het typisch Chinees dorpje Fuli. Langs beide oevers zie je de mooiste karstbergen. Eénmaal in Fuli meer je aan en bezoek je de lokale markt. Je ervaart hoe het leven er aan toe gaat op het Chinese platteland.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

In de namiddag maak je een fietstocht in en rond het landelijke Yangshuo.

Vrije avond en overnachting in het Yangshuo Resort. Deluxe kamer met zicht op de Yulong.

Optioneel avondprogramma : Impression Liu Sanjie. Deze prachtige show van de hand van regisseur Zhang Yimou zou je eigenlijk niet mogen missen. Vanuit gans China komt men naar deze show kijken. Er zijn 600 acteurs op en langs het water. Het decor is het prachtige karstgebergte. Dit is het grootste openluchttheater ter wereld. Enig om mee te maken ! Je beslist zelf ter plaatse of je de show al dan niet gaat bekijken. De lokale gids helpt je met het regelen van de tickets en de beste seats.

Klik hier voor een impressie van de mooie avondshow Impression Liu Sanjie.

Dag 10: Yangshuo-Guilin-Sanya (B)

Na het ontbijt transfer van Yangshuo naar Guilin luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Guilin naar Sanya, gelegen op het tropische eiland Hainan. 

Bij aankomst ontvangst door het lokale team van Hainan en transfer naar het hotel.

In Sanya ben je om te relaxen en te genieten van de witte stranden en van de vele faciliteiten van jullie luxueuze 5-sterren hotel.

Check-in en overnachting in het Mandarin Oriental Sanya Hotel. Je verblijft in een Terrace Room.

Klik hier en bekijk nog een filmpje van Mandarin Oriental Sanya.

Dag 11: Sanya (B)

Volledige vrije dag in Sanya. 

Ga zeker eens langs bij de uitstekende Spa & Wellness van Mandarin Oriental Sanya. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Overnachting in 5-sterren Mandarin Oriental Sanya.

Dag 12: Sanya (B)

Volledige vrije dag in Sanya. 

Overnachting in 5-sterren Mandarin Oriental Sanya.

Dag 13: Sanya-China uit (B)

Vrije dag in Sanya. Check-out voor het middaguur.

Afhankelijk van je retourvlucht transfer naar de luchthaven. Internationale vluchten voor de retour te bekijken met Ying Ying Travel. Retourvluchten over Guangzhou met KLM Airlines of China Southern Airlines zijn vaak interessant voor deze tour.

Geniet van jullie laatste momenten op Hainan en binnen China. Neem nog een verkwikkende massage alvorens de terugreis aan te vatten. Hier eindigt een onvergetelijke huwelijksreis !

Dag 14: Aankomst Brussel/Amsterdam

Aankomst in Brussel of Amsterdam, afhankelijk van het door u gekozen vluchtschema.

De transfer naar uw thuisadres kan via Ying Ying Travel geregeld worden. Einde van de honeymoon.

  Faciliteiten

  De hotels en resorts van onze honeymoon behoren tot de betere 5-sterren in de normen van het land. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit. In Longji opteerden wij voor het charming Star Wish Resort, mooi gelegen in de bergen.

  Prijs per persoon met verblijf in dubbel kamer - maaltijden zoals vermeld in het programma :

  • 2 personen : Vanaf € 3.690,- per persoon

  Prijzen kunnen verschillend zijn afhankelijk van de door u gekozen periode. Informeer bij Ying Ying Travel en vraag vrijblijvend een voorstel voor de gewenste reisperiode.

   

  Inclusief

  • Binnenlandse vluchten: Xian-Guilin; Guilin-Sanya
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 01/02/2016)
  • Hogesnelheidstrein Beijing-Xian
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe privécar voorzien van airconditioning
  • Alle transfers vermeld in het programma (luchthaven-hotel-trein)
  • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen (1 plaats = 1 gids)
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief (vb. Yangshuo Impression Liu Sanjie)
  • Helicoptertocht boven Guilin en het karstgebergte
  • Alle overnachtingen in de vermelde 5* hotels/resorts bij verblijf in halve dubbel kamer met dagelijks ontbijt
  • Alle maaltijden zoals opgegeven in het reisschema (B: ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner) met als topper romantische lunch op de Grote Chinese Muur
  • 1 fles lokaal bier, cola, sprite of mineraal water bij elke inbegrepen lunch of diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Champagne tijdens de hikingtocht van Dazhai tot Longsheng
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten : Brussel/Amsterdam-Beijing (Heen) & Sanya-Brussel/Amsterdam (retour)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet: in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem of Schiphol luchthaven en terug
  • Visumkosten Single Entry China (zie reisformaliteiten)
  • Annulatieverzekering 'A la carte' (zonder vrijstelling) = 5,5% van de totale reissom. Annulatie- en bijstandsverzekering 'Top Selection' = 6,5% van de totale reissom. Mogelijk is de jaarpolis (gezin) World Gold Protection interessanter. Contacteer Ying Ying Travel voor verdere toelichting. Polisvoorwaarden Allianz Global Assistance beschikbaar in ons kantoor
  • Fooi voor lokale gidsen, chauffeurs en bagagedragers 
  • Alle andere zaken die niet vermeld staan onder inclusief
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal reispaspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te laten regelen. U kan dit ook zelf doen maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan ook bij u ligt.

  Prijs visum China Single Entry via Ying Ying Travel : 170,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van wijziging. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu