14 Dagen Mongolië Golden Eagle Festival - sept/okt 2020 - Geannuleerd

Deze unieke rondreis brengt je naast de Nationale Parken en Natuurreservaten van Mongolië naar de meest noordwestelijk gelegen uithoek van het land van de eeuwig blauwe lucht. Bij Uglii verblijf je 2 nachten bij een Kazakh familie en je gaat er samen op pad met de wereldberoemde adelaarjagers van de Mongoolse Steppe. Op 3 en 4 oktober beleef je het Golden Eagle Festival wat zo ontzettend belangrijk is voor het voortbestaan de etnische cultuur van de Kazachen. 

Dit is een erg bijzondere rondreis Mongolië die slechts 1 keer per jaar uitgevoerd wordt en dit telkens tijdens het Golden Eagle Festival bij Uglii. Ontdek hier waarom Mongolië vandaag de dag "the place to be" is ! Laat je verrassen door al het moois dat Mongolië te bieden heeft. 

Voor elke rondreis Mongolië kan je opteren voor een vegetarisch arrangement !

Belangrijk verschil tov. onze andere rondreizen is dat deze reis uitzonderlijk uitgevoerd wordt zonder Nederlandstalige begeleiding. Bij aanvang van deze rondreis word je in de aankomsthal van de kleine luchthaven van Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië, opgevangen door onze Engelssprekende Mongoolse gidse Nomin.

De internationale vluchten zijn bij onze rondreizen Mongolië nooit inclusief. We doen dit bewust opdat je flexibel zou kunnen reizen. Waarom geen extensie of prétour toevoegen of eventueel nog een nachtje Ulaanbaatar extra aan het eind van de tour?. Je kiest bij deze rondreis zelf de luchtvaartmaatschappij en bijhorende vluchtcombinatie. YYT bekijkt dit alles graag samen met jou want het is belangrijk dat je op dag 2 in de voormiddag of rond het middaguur in Ulaanbaatar arriveert.

Klik hieronder op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met vele foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis uit te breiden met een prétour of extensie binnen Mongolië, China of een combinatie van de twee landen.  

Veel leesplezier! Nog vragen? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder!

Kom alvast in de juiste stemming met onderstaand sfeerfilmpje!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel - Ulaanbaatar

Vanuit Brussel reis je via Istanboel naar Ulaanbaatar.

Bij deze afreis zijn de vluchten niet inbegrepen en we doen dit bewust om flexibiliteit te bieden op vlak van keuze van luchtvaartmaatschappij. Vaak kies je voor Mongolië tussen Hainan Airlines, Aeroflot of Turkish Airlines. Aangezien jij beslist met wie je vliegt, bepaal je voor een stuk ook zelf je budget voor de rondreis want prijzen kunnen sterk verschillen. Dit principe is uitzonderlijk bij onze rondreizen, maar de bestemming Mongolië leent zich hier toe.

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis na 14 dagen uit te breiden met één of meerdere nachten Ulaanbaatar of met een extensie binnen Mongolië en/of China. Spreek ons hierover aan en wij maken voor jou een voorstel op maat.

Dag 2: Ulaanbaatar (Verwelkomingslunch) - 18 km on the road (30 min.)

In de voormiddag aankomst Chinggis Khan International Airport Ulaanbaatar.

Verwelkoming door onze Engelstalige Mongoolse gids(en) en onze privé chauffeur(s). Korte transfer naar het centraal gelegen hotel. Check-in in het moderne 4* Khuvsgul Lake Hotel of gelijkwaardig. De door Ying Ying Travel gekozen hotels liggen sowieso vlakbij het Chinggis Khaan Plein met uiteraard het Chinggis Khaan Monument en de standbeelden van Marco Polo en Sükhbaatar. Je logeert in het hart van de hoofdstad.

Verwelkomingslunch en aansluitend korte kennismaking met de omgeving van je hotel. Onze gids toont je de dichtsbijzijnde supermarkt, de mogelijkheden om 's avonds iets te eten en te drinken en de vlakbij gelegen bezienswaardigheden. Het avondmaal voorzien we de dag van aankomst op vrije basis opdat iedereen na de internationale vlucht optimaal van zijn rust zou kunnen genieten. Op die manier zijn we de volgende dag fris en paraat om de rondreis Mongolië met het Golden Eagle Festival aan te vatten.

Overnachting in het centraal gelegen 4* hotel. 

Dag 3: Ulaanbaatar - Garid Mountains - Aglag Tempel (B, L, D) - 110 km on road (2 uur)

Ontbijt in het hotel in Ulaanbaatar.

Nadien verlaat je Ulaanbaatar en maak je een niet al te lange rit (ca. 2 uur) richting Garid Gebergte dat in de Mongoolse provincie Tuv geleven is. Bezoek aan het prachtige domein van de Aglag Creation Temple. Dit tempelcomplex ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Ulaanbaatar in een prachtige vallei verscholen.

De Aglag Tempel staat bekend om zijn vele buitengewone werken die boeddhistische monniken hier beeldhouwden. Temidden een afgelegen en wilde natuur ontdek je de creatieve kunst van monniken die geïnspireerd door Boeddha prachtige kunstwerken in de rotsen achterlieten. De tempel is recent gebouwd en er komen nog steeds nieuwe werken bij.

Dit is de tempel van één van de meest prominente moderne boeddhistische kunstenaars van Mongolië, Lama Purevbat. Naast schilder, boeddhistisch leraar is Lama Purevbat oprichter van het Zanabazar Mongools Instituut van Boeddhistische Kunst. Zanabazar die leefde in de 16de eeuw wordt beschouwd als de Michelangelo van Mongolië. Lama Purevbat groeide in het Garid Gebergte op. 

Klik hier en ontdek via deze video het Garid Gebergte en de Boeddhistische kunstwerken die rond de Aglag Creation Temple gelegen zijn.

Honderden Mongoolse mensen bezoeken deze plek voor toeristische of religieuze doeleinden. Alle stenen zijn natuurlijk en als kunstenaar zag Lama Purevbat sprookjesfiguren in de rotsen die hij samen met zijn boeddhistische collega's tot leven liet komen.

Nadien transfer naar het eerste Tourist GER Camp van onze rondreis. Eerste overnachting in een GER of traditionele Mongoolse woning. Overnachting in Mongolian Secret History Tourist Ger Camp in Jargalant Sum. Geniet van deze nieuwe ervaring.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 4: Aglag Temple - Mongol Nomads (B, L, D) - 110 km off road (4 uur)

Na het ontbijt verlaat je Jargalant Sum en gaat het richting noordwesten tot het Mongol Nomadic Camp.

In een vredig landschap word je hartelijk begroet door lokale Mongoolse herders. In hun gezelschap verplaats je je per yak tot bij de familie Zagdaa waar je alles over het Mongoolse herdersleven te weten komt. Yaks, geiten en merries worden gemolken. Je verneemt welke zuivelwaren, levensmiddelen en andere voor Mongoolse nomaden belangrijke produkten dankzij hun dieren gemaakt worden. Denk vooral aan leder en vilt. Deze laatste is ideaal voor de bekleding van een Mongoolse yurt en bestaat uit schapenwol.

De nomaden tonen hoe ze hun yurts en overig materiaal inpakken op hun karren en op de rug van de yaks. Op die manier trekken ze van de ene locatie naar de andere. Je geniet samen met de lokale herders van een lokale drank en van traditionele Mongoolse muziek. Vrije tijd en ontspanning.

Overnachting in een traditionele GER van Mongol Nomadic Camp.

Ook vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 5: Ulgii City - Kazakh Nomaden Familie (B, L, D) - 100 km off road (2 uur) - binnenlandse vlucht Ulaanbaatar-Ulgii (1.5 uur)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar. Boarding voor de binnenlandse vlucht naar Ulgii dat in het uiterste noordwesten van Mongolië, in het hart van de provincie Bayan-Ulgii, gelegen is (zie map). Vlucht van ongeveer 1.5 uur.

Hier in Ulgii bestaat de lokale bevolking voor 90% uit Kazachen (of Kazakken) die uiteraard hun eigen taal en cultuur hebben. De etnische groep van de Kazachen is beroemd omwille van jagerstraditie met adelaars.

In Uglii staat een lokaal team voor je klaar. Ons team brengt je naar een Kazachse jagersfamilie op ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven. Je verblijft bij deze familie en je krijgt je GER toegewezen.

Misschien geniet je vanavond of één van de volgende dagen van het traditioneel Kazachs gerecht "Beshparmak". Dit staat letterlijk voor vijf vingers omdat je vijf vingers gebruikt om het te eten.

Kijk hier hoe Kazachse jagers hun adelaars opleiden en trainen met als hoogtepunt de zeldzame wolvenjacht. Deze bijzondere vorm van wildbeheer wordt al eeuwen toegepast op de Mongoolse steppen. De wolven worden beheerd omdat het vee rond de dorpen een makkelijke prooi voor ze is.

Overnachting bij de Kazachse jagersfamilie in een traditionele GER.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 6: Ulgii - Golden Eagle Festival (B, L, D) - 50 km off road (1 uur)

Vandaag start het intensief gevierde Golden Eagle Festival van Sagsai, een tweedaags festival dat pronkt met de vaardigheden van adelaar en jager/trainer.

Gekleed in volledige regalia en voorzien van perfect geprepareerde paarden, strijden de adelaarsjagers om verschillende prijzen, waaronder 'Best Eagle at Hunting Prey'.

Andere sportieve activiteiten die je zult ervaren, zijn onder meer paardenraces, kamelenraces en de zeer vermakelijke 'Bushkashi' of geitentrekker te paard. Ook deze traditie gaat erg ver terug in de tijd. Wees klaar om uit de weg te duiken!

Na de festiviteiten ga je terug naar je GER naast de adelaarsjagersfamilie. Tijdens één van de nachten tijdens het Golden Eagle Festival ervaar je een traditioneel optreden met lokale muzikanten.

Je verblijft nu 2 nachten in het Altai Expedition Camp. Dit kamp is ongeveer acht kilometer van Ulgii City gelegen in de provincie Bayanulgii. De GERS zijn mooi gedecoreerd met Kazachs borduursel. Het restaurant is voorzien in een speciaal daarvoor gebouwde GER waar Westerse, Aziatische, Kazachse en Mongoolse gerechten geserveerd worden. Misschien probeer je hier een keer Besbarmak?

Overnachting in Altai Expedition Camp.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 7: Ulgii - Golden Eagle Festival (B, L, D) - 50 km off road (1 uur)

Transfer naar de site waar vandaag de evenementen van het Golden Eagle Festival plaatsvinden. Het Golden Eagle Festival speelt een belangrijke rol bij het behoud van de traditionele Kazachse cultuur.

Een bekwame arendjager kan je enkel worden door jaren in de leer te gaan bij een meesterjager. Meestal is het uiteindelijke doel het vermogen om vossen te vangen voor hun vachten. De vachten van vossen beschermen erg goed tegen de bittere winters.

Er is een erg sterke, fitte en goed verzorgde vogel voor nodig om een wild dier van de grootte van een vos of zelfs wolf te vangen. Veel jagers treden in de voetsporen van hun vader en werden op jonge leeftijd reeds naar de bergen gebracht om te beginnen met trainen.

Tijdens het Festival heb je de gelegenheid om lokaal handwerk, Kazachstenten en andere traditionele en lokaal gemaakte artikelen te kopen. 's Avonds geniet je van een Kazachs concert met traditionele liedjes en muziek.

Tweede overnachting in het Altai Expedition Camp.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 8: Kazakh Nomaden Familie (B, L, D)

Vandaag breng je de volledige dag met een Kazachse familie door en je bezoekt adelaarsjagers!

In de vroege ochtend sta je tegelijkertijd met de nomaden op en je start de dag met een tocht te paard. Geniet van deze unieke ervaring in een sprookjesachtige omgeving. Er is zoveel te zien en te beleven. Je rijdt samen met Kazachse herders. Je leert hoe ze voor hun dieren zorgen en je helpt bij het verwerken van de zuivelwaren en bij de voorbereiding van een traditioneel gerecht. Hier ontdek je de echte manier van leven van een normaal nomadisch gezin uit het noordwesten van Mongolië. Op een persoonlijke manier ervaar je hun vriendelijkheid en gemeende gastvrijheid.

Vandaag rij je naar een jagersfamilie met adelaars. Je leert hoe de roofvogels getraind worden. Via een tolk kan je met de jagers praten en al je vragen stellen over de trainingsmethoden en hoe het jagen zelf in zijn werk gaat. De traditie van het jagen met adelaars in Centraal-Azië gaat duizenden jaren terug in de tijd.

Overnachting bij de Kazakh familie en in een traditionele GER.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 9: Ulgii City - Ulaanbaatar - 13th Century Theme Park (B, L, D) - 120 km off road (3 uur) - binnenlandse vlucht Ulgii - Ulaanbaatar (1.5 uur)

Je neemt afscheid van je Kazack vrienden. Transfer naar Ulgii City voor boarding binnenlandse vlucht Ulgii naar Ulaanbaatar.

Bij aankomst Ulaanbaatar verwelkoming door het team van de hoofdstad van Mongolië. Aansluitend transfer naar het 13th Century Theme Park dat ongeveer 100 km ten zuidoosten van Ulaanbaatar gelegen is (1.5 uur).

Het complex toont de 13e-eeuwse leefomgeving van Mongolië zonder gebruik te maken van moderne items. Wanneer je het Paleis van de Koning betreedt, realiseer je snel hoe de Mongolen in de tijd van Chinghis Khan leefden. Naast King's Palace is er het camp van de herders, de sjamaanpriesters, de ambachtslieden, ...

Verblijf en overnachting in een GER van 13th Century Camp. Het gebied van het camp dat de leefwereld van Chingghis Khan weergeeft, beslaat bijna 15 hectare. Leer hier boogschieten of Mongools schrift, geniet van een diner in King's Palace of relax gewoon en geniet van de natuur.

Overnachting. Vandaag zijn alle maaltijden inclusief. 

Dag 10: 13th Century Camp - Gun Galuut Natuurreservaat (B, L, D) - 50 km off road (1 uur)

Na het ontbijt en relaxe tijd vervolg van onze tour. Je verlaat 13th Century Park en je vervolgt je reis in oostelijke richting.

Aankomst bij natuurreservaat Gun-Galuut. Hier tref je een magnifiek ecosysteem op een vrij beperkt grondgebied. Binnen het reservaat gaan hoge bergen, rivieren, steppen en meren harmonieus met elkaar samen.

Je vindt er zeldzame diersoorten zoals het wilde schaap, de Siberische witte kraanvogel, de witte nek kraanvogel, de zwanengans en de monniksgier. In de namiddag trek je er samen met je gespecialiseerde gidsen op uit om wilde bergschapen en andere dieren te spotten. Puur natuur vandaag!

Verblijf in een GER van het Camp Steppe Nomads. Steppe Nomads Eco Camp is midden in het internationaal gerenomeerde natuurreservaat van Gun-Galuut gelegen. Vanop de rug van een paard of kameel kan je bij Steppe Nomads het wildleven gadeslaan. Je kan kajakken op de Kherlen rivier of relaxing in het enig mooi gelegen Camp.

Overnachting bij Steppe Nomads. Alle maaltijden zijn vandaag inclusief.

Dag 11: Gun-Galuut Natuurreservaat - Terelj Nationaal Park (B, L, D) - 50 km off road (1.5 uur)

Na het ontbijt verlaat je Steppe Nomads en Gun-Galuut en rij je naar het Nationaal Park van Terelj dat als Nat. Park het dichts bij Ulaanbaatar gelegen is.

Terelj is een zeer populair gebied en telt veel Tourist GER Campen van zeer goed niveau. Vele Mongoolse en Russische reizigers brengen in het mooie Terelj natuurgebied een vrij korte of wat langere vakantie door. Terelj ligt 1631 meter boven zeeniveau.

Met een beetje geluk zie je langs de kant van de weg allerlei roofvogels. Fotostop.

Eénmaal op het domein van het Nationaal Park zie je de Terelj Ovoo of de religieuze sjamanistische steenheuvels en de enorme Turtle Rock, hét symbool van Terelj.

Niet ver van Turtle Rock ligt de Tibetaans Boeddhistische Aryabal Meditatietempel. Deze tempel ligt zeer mooi bovenop een heuvel en is bereikbaar via onder meer een hangbrug waar je met maximaal 4 mensen tegelijkertijd mag overlopen. Tijdens de (lichte) klim zie je tegen de rotsen bekende Tibetaans Boeddhistische opschriften die kleurrijk zijn aangebracht. Eénmaal boven bezoek je de tempel zelf. Het is een inspirerende en spirituele plek waarbij je je heel even in Tibet waant. De Tempel is gebouwd in 1810 door Mongoolse én Tibetaanse kunstenaars.

Aankomst en check-in in het luxueuze Terelj Lodge. Turtle Rock ligt in een vallei naast Ongotstiin Am Valley waar Terelj Lodge gelegen is. Geniet van je verblijf en het uitzicht vanaf het terrasje voor je GER.

Overnachting. Alle maaltijden zijn vandaag inclusief.

Dag 12: Terelj Nationaal Park - Ulaanbaatar (B, L, Afscheidsdiner) - 70 km on road (2 uur)

Relax ontwaken en ontbijt. Verpozing bij Terelj Lodge en genieten van de uitstekende accommodatie.

Later retour naar Ulaanbaatar. Bezoek aan het Bogh Khan Palace Museum of Winterpaleis. Dit is de residentie van de laatste koning en koningin van Mongolië en geeft een mooi beeld van de politieke en religieuze geschiedenis. Je ziet de troon, de slaapkamer en een prachtige collectie opgezette dieren die de laatste koning van over de hele wereld verzamelde.

Check-in in ons centraal gelegen verblijfshotel vlakbij Chinghis Khan Square.

Vrije tijd om nog een souvenir aan te schaffen en daarna maken we ons klaar voor een gezellig afscheidsdiner. Je maakt je keuze uit een grote variëteit van vlees, seafood, verse groentjes en sausjes om dit aan de experts van de Mongoolse grill af te geven en een heerlijk gerecht van te laten maken.

Na het afscheidsdiner retour naar het hotel voor overnachting.

Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 13: Ulaanbaatar (B)

Ontbijt in hotel.

Volledig vrije dag Ulaanbaatar. 

Je krijgt allerlei tips van je lokale gids. Laatste overnachting in Ulaanbaatar en van onze rondreis Golden Eagle Festival Mongolië.

Dag 14: Ulaanbaatar - retour naar Europa (B)

Na het ontbijt vrije tijd tot vertrek naar de luchthaven van Ulaanbaatar voor de retourvluchten via Istanboel naar Brussel, Aankomst rond 18u30 in Brussel.

  Faciliteiten

  Hotel-info

  In Ulaanbaatar verblijven we in een centraal gelegen 4* hotel. Bijvoorbeeld Ramada Hotel Ulaanbaatar of  Khuvsgul Lake Hotel Ulaanbaatar (of gelijkwaardig). Beiden comfortabele hotels met moderne en stijlvol ingerichte kamers. Benieuwd? Klik hier voor een overzicht van alle hotels tijdens deze rondreis.

                                

                             

                          Comfortabele slaap- en badkamer in 4* Khuvsgul Lake Hotel in het hartje van Ulaanbaatar.

  Tourist GER Campen

  Deze rondreis voorziet overnachtingen in Tourist GER Campen. Dit is de ideale vorm van accommodatie. De GER Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent.

  De GER Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Het éne GER camp is al wat comfortabeler en beter afgewerkt dan het andere. Ook in de eerder afgelegen gebieden opteert YYT steeds voor de beste Tourist GER Campen die voor handen zijn.

                             

                             

                                     Gescheiden wasruimtes, douches en toiletten voor mannen en vrouwen

                                                               

  Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de Tourist GER Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Mitsubishi Delica

  Voor de verplaatsingen doorheen het ruige Mongoolse land maken we meestal gebruik van deze Mitsubishi Delica. Werkelijk ideaal !

                              

     

                          

   

  Inclusief

  • 2 binnenlandse vluchten Ulaanbaatar-Uglii en Uglii-Ulaanbaatar in economy class
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de 2 binnenlandse vluchten
  • Alle kosten (incl. brandstof en chauffeurs) van het lokale transport (4x4 of minivan)
  • Alle taksen tijdens de tour
  • Toegang tot alle Nationale Parken
  • Ulaanbaatar citytours en sightseeing
  • Alle vermelde bezoeken, museumgelden en excursies zoals vermeld in het programma
  • Festivalticket van het 2-daagse Golden Eagle Festival
  • Paardrijden bij Kazakh familie (niet verplicht, wel inclusief)
  • Engelssprekende Mongoolse begeleiding 
  • 2 overnachtingen met verblijf in 1/2 Twin kamer in 4* Hotel Ulaanbaatar 
  • 2 overnachtingen bij een Kazakh nomadenfamilie
  • 7 overnachtingen in verschillende Tourist GER Campen
  • Alle maaltijden zoals weergegeven bij de reisroute : B (Breakfast), L (Lunch), D (Diner) = Vol Pension
  • Welkomstdiner in Ulaanbaatar
  • Mongolian Nomadic Show met demonstraties
  • Alle folkloristische optredens 
  • Mongoolse barbeque à volonté als afscheidsdiner in Ulaanbaatar
  • 2 flesjes mineraal water per persoon per dag
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten Europa-Ulaanbaatar (H/T)
  • Nederlandstalige reisleiding (uitzonderlijk voor deze afreis!)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Luchthavenvervoer in Europa (H/T)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (vrijblijvend via YYT)
  • (Alcoholische) dranken aan tafel 
  • Tips voor lokale gidsen en chauffeurs
  • Visumkosten Mongolië
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
  • Toeslag indien éénpersoonskamer gewenst
  • Kost overgewicht bagage voor binnenlandse vluchten tussen Ulaanbaatar en Uglii
  • Overige optionele activiteiten
   

  Reisformaliteiten

  • Internationaal reispaspoort geldig tot 6 maanden na retour. Bij reservatie dient u ons een scan van de 1ste pagina (met foto) van uw internationaal reispaspoort te bezorgen. 
  • Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door Ying Ying Travel afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

  Hierbij een overzicht van de documenten die vereist zijn voor het verkrijgen van een Mongolië visum en die je Ying Ying Travel dient te bezorgen indien wij uw visum regelen:

  • Volledig handgeschreven en correct ingevuld visumapplicatieformulier met handtekening op laatste pagina. Ying Ying Travel bezorgt je dit document per email.
  • Eén correcte paspoortfoto (correcte pasfoto: haren achter de oren, spierwitte achtergrond, geen juwelen (dus geen oorring, halsketting, ...), geen make-up, niet glimlachen, vooraanzicht, correcte formaat, donkere (liefst zwart) kleding
  • Ben je werkzaam, dan dien je een werkgeversattest bij te voegen. Van Ying Ying Travel krijg je een standaard briefje dat je werkgever volledig dient over te nemen, zonder wijzigingen aan de tekst.
  • Ben je niet werkzaam (bijv. met pensioen, student, werkloos), dan voeg je een uittreksel van bank- of zichtrekening bij waarbij het rekeningnummer, je naam, de naam van de bank en een bedrag van minimaal 700 euro duidelijk zichtbaar is.
  • Copie van de polis van jouw annulatie- en reisbijstandsverzekering

             Ying Ying Travel voegt volgende documenten bij uw dossier :

  1. Invitatie vanuit Mongolië
  2. Hoteloverzicht
  3. Programmaoverzicht
  4. E-ticket van de internationale vluchten
  5. Copies van je paspoort

        Kost€ 120,- per visum - indien Ying Ying Travel visum Mongolië regelt (leges en verplaatsingskosten inclusief)

  Klik hier voor bijkomende informatie rond visaregeling.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 20°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit soms niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze rondreis ook als privéreis à la Carte uitgevoerd worden. Voor verdere info en tarieven neemt u best even contact op met YYT. Wens je privé te reizen dan kan het programma uiteraard aangepast worden volgens jouw wensen.