14 Dagen Trip : Fotografiereis China

Deze privéreis China is gericht op zij die tijdens het reizen houden van fotograferen of van het maken van prachtige filmopnames. Wij zochten een aantal ontzettend fotogenieke plekjes binnen China voor u uit.

Niet enkel de zeer gevarieerde natuurlandschappen van China bieden op vlak van fotografie en film heel wat mogelijkheden. Er zijn eveneens de indrukwekkende steden als Beijing, Shanghai en Xian. Misschien schiet je wel de mooiste plaatjes tijdens het aanschouwen van het dagdagelijkse leven op straat ? De mensen en de kleurrijke minderheidsgroepen maken China zo mooi en veelzijdig.

Hou je van fotografie en droom je ervan om het mystieke China een keer te bezoeken ? Ying Ying Travel combineert beide in deze unieke fotografiereis. Je kampeert aan de voet van de Chinese Muur opdat je devolgende ochtend niets van de zonsopgang hoeft te missen. In Yangshuo ben je een volledige dag op pad met een beroepsfotograaf. Hij of zij brengt je naar de mooiste plekjes die prachtig uitzicht bieden over het karstgebergte en de kronkels van de Li rivier. Je bezoekt kleine boerendorpjes als Baisha en Xinping. En wat dacht je van het prachtige natuurpark in Hanzhong ? Je leest er alles van in onze reisbeschrijving. Dag na dag wordt het programma toegelicht en telkens zijn er een 8-tal foto's bijgevoegd.

Onthou vooral dat dit reisschema slechts een voorbeeld is. Ying Ying Travel wijzigt het programma volgens uw wensen. Voeg je graag één van de Chinese heilige bergen toe of mis je nog een dagje per fiets ? Laat het ons weten en wij maken een vrijblijvend voorstel op maat !

 

Deze reis kan het hele jaar door uitgevoerd worden. Ying Ying Travel biedt daarnaast andere fototours aan waarbij de periode beperkt is. Zo hebben we fotografiereizen die verbonden zijn aan bloesemperiodes of periodes dat er in Zuid-China water in de rijstvelden staat. Interesse naar onze andere fototours ? Informeer er naar !

 

Dag 1: Brussel-Beijing

Internationale vlucht Brussel-Beijing. Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel met Hainan Airlines.

Ying Ying Travel zoekt samen met u naar de beste verbindingen en dit aan de scherpste prijzen.

Dag 2: Beijing (B, L)

Aankomst Beijing in de vroege ochtend. Ontvangst door het locale team en transfer naar het stadscentrum.

In de namiddag breng je uitgebreid bezoek aan het Zomerpaleis dat in het noordwesten van Beijing gelegen is. Deze prachtige tuin rondom het Kunmingmeer diende in het verleden als buitenverblijf voor de keizer. De Lange Gang en de gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties.

Tijdens deze fotografiereis wandel je naar de top van de Langlevenheuvel. Via een stenen trap ga je tot aan de Pagode van de Boeddhistische Deugdzaamheid. Deze 38 meter hoge pagode vormt het hoogste punt van het Zomerpaleis en je hebt er mooi uitzicht over het Kunmingmeer en de vele rijkversierde paviljoens.

Lunch in locaal Chinees restaurant.

Op de terugreis naar het stadscentrum is er fotostop aan de Olympische Site van Beijing voorzien. Je ziet onder meer het Vogelneststadion, de Water Cube en het Pangu 7-sterren hotel.

Check-in en overnachting in het 4* Kingrand Hotel Beijing (superior room) of gelijkwaardig.

 

 

Dag 3: Beijing (B, L)

Na het ontbijt bezoeken we het Tiananmenplein. Dit is het politieke hart van China en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk.

Fotostop aan het Nationaal Theater. Het ellipsvormige gebouw wordt mooi weerspiegeld in de vijver die het omringt.

Daarna bezoek je de Verboden Stad en de Kolenheuvel. Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis die onder meer gebruikt werd voor de kroning van de keizer. Je ziet er de rijkelijk versierde troon. Vanop de Kolenheuvel geniet je van een prachtig panoramisch zicht op de gele daken van de Verboden Stad.

Lunch in een locaal Chinees restaurant.

Na de lunch beleef je vanop de rickshaw een hectische tour doorheen de legendarische Hutongsteegjes van Beijing. Dit ritje staat altijd garant voor grappige verkeerssituaties. Je hebt de gelegenheid om mooie foto's te maken van de typische hutongs en van de 15de eeuwse drum- en beltoren van Beijing.

Deze avond overnacht je niet in het hotel maar ga je kamperen aan de voet van de Chinese Muur. Via Guomao verlaten we Beijing stad. Bij Guomao is er nog een fotostop aan het CCTV-gebouw. Deze bizarre wolkenkrabber van de Chinese Staatstelevisie torent hoog uit boven alle andere flats en heeft een overgang die op 162 meter hoogte begint. Indrukwekkend !

Vervolg van de tocht tot Jinshanling dat op ca. 110 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Beijing gelegen is. Dit deel van de Grote Chinese Muur is vergelijkbaar met Simatai, maar een beetje minder druk. Je ziet de vele uitkijktorens en de indrukwekkende steile wanden van de Muur. Aan de voet van de Muur bij Jinshanling worden onze tenten opgeslagen.

Hier ga je de volgende ochtend genieten van een prachtige zonsopgang ! Een feest voor de fotografen !

Dag 4: Beijing (B, L, SD)

Vroeg uit de veren en ontbijt. Je wil de prachtige zonsopgang niet missen en vanop de Chinese Muur maak je schitterende foto's. Dit is werkelijk een unieke kans voor elke fotograaf.

Daarna begin je aan een hikingtocht van enkele uren over de Muur. De duur van de tocht is helemaal afhankelijk van jouw tempo. Ben je een beetje gewend om te stappen dan doe je normaal gezien 4 à 5 uur over deze wandeling. Uiteraard voorzie je regelmatig een pauze om mooie foto's te maken.

Picnic lunch op de Muur.

In de loop van de namiddag ronden we onze hikingtocht af en maken we opnieuw de transfer naar Beijing. 

Opfrissing in ons hotel.

Vanavond staat er een speciaal diner op het programma: Beijing Roast Duck! Wat zou een bezoek aan Beijing zijn zonder te proeven van dit nationale gerecht. De eend wordt geserveerd met dunne wraps of "pannenkoekjes", lente-ui, komkommer en zwarte bonenpasta. Heerlijk!

Overnachting in het 4* Kingrand Hotel (superior room) of gelijkwaardig.

Dag 5: Beijing-Xian (B, L)

Ontbijtbuffet. Na de inspannende maar onvergetelijke wandeltocht van de vorige dag, is er vandaag een vrij relax programma voorzien.

Je begint de dag met een bezoek aan het domein van de Tempel van de Hemel. Dit bezoek staat bewust als eerste gepland omdat het er 's morgens werkelijk bruist van het leven. Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek komen doen.Je ziet stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Groepen dansen met of zonder rode waaiers.

Maar de Tempel van de Hemel is veel meer. Het is een heilige en rituele plek. Topper is de Gebedshal voor Goede Oogsten. Prachtig zijn de blauwgeglazuurde dakpannen die symbool staan voor de hemel.

Tijd voor het tweede bezoek: de Lama Tempel van Beijing. Hier verbleven ooit 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese lama's. Het is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Lunch in locaal Chinees restaurant.

In de namiddag transfer naar de luchthaven van Beijing voor de binnenlandse vlucht naar Xian, de stad die wereldberoemd is omwille van het Terracottaleger. Maar Xian is veel meer ! Van al de hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. Hier ligt het hart van de Chinese beschaving.

Transfer, check-in en overnachting in 4* Grand New World Hotel Xian (standaard kamer) of gelijkwaardig.

Dag 6: Xian (B, L)

Ontbijtbuffet in ons hotel.

Transfer naar de site van het Terracottaleger van Qin, de eerste keizer van China. Massa's toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. 

Lunch in een locaal Chinees restaurant.

Retour naar de stad voor een bezoek aan een Chinese kruiden- en medicijnenmarkt.

Daarna bewonder je een verzameling van meer dan 2000 stenen tabletten met daarop filosofische teksten en afbeeldingen. De oorspronkelijke teksten zijn exact bewaard gebleven zoals ze eeuwen geleden vastgelegd werden. Dit "Woud van Stèles" is gevestigd in de oude Confuciustempel. In Xian voelen we het China van 2000 jaar geleden want veel van de oude charme is er goed bewaard gebleven, zo ook de trotse stadsmuren.

Aan de zuidpoort van de stadsmuur van Xian ligt het gezellige cultuur- of kalligrafiestraatje. Hier zie je de Chinese kunstenaars aan het werk.

Zowel in de oude Confuciustempel als in het cultuurstraatje kan je erg mooie plaatjes schieten.

Retour naar ons hotel voor overnachting.

Dag 7: Xian-Hanzhong (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel. 

Daarna verlaat je Xian en neem je voor een 3-tal uurtjes de snelweg tot Hanzhong. Hanzhong is een relatief kleine stad die ten zuiden van het Qinling Gebergte gelegen is. Tijdens de Westelijke Han Dynastie (206 v.Chr.- 8 n.Chr.) was Hanzhong een korte periode hoofdstad van de Han Dynastie. Dat verklaart waarom hier vele historische bezienswaardigheden uit de Han-periode te bezichtigen zijn. 

In de namiddag bezoek je het Paleis van Liu Bang, de éérste keizer van de Han Dynastie. Liu Bang wordt in China vereerd als een held en de etnische meerderheid van de bevolking, de Han, is naar hem vernoemd.

Aansluitend rij je door naar de Shimen Scenic Area voor een bezoek aan het beroemde Baoxie Viaduct. Deze speelde een belangrijke rol in de Chinese geschiedenis. Hier loopt een zeer oude planken weg die tegen de kliffen van het Qinling Gebergte aangelegd werd. In het verleden was dit een belangrijke militaire en handelsroute die de Chinese provincies Sichuan en Shaanxi met elkaar verbond. Omwille van de hoge bergen, de diepe valleien en de zeer dichte bebossing moet het ontzettend moeilijk geweest zijn om deze weg aan te leggen. In die tijd was het buskruit nog niet uitgevonden en daarom behoort de Baoxie planken weg tot de Top 10 wonderen van China.

Dag 8: Hanzhong-Xian-Guilin (B, L)

Ontbijt.

Vandaag breng je een bezoek aan de Kweekbasis en het Instituut voor de Gekuifde Ibis. Dit natuurlijk conservatiecentrum is gelegen in Yangxian. Van de Kuifibis werd 30 jaar geleden gedacht dat deze uitgestorven was. Hun leefgebied varieerde voorheen van China, Japan, Korea tot Rusland. Maar in 1981 werden 7 vogels gespot in de Chinese provincie Shaanxi en dit tot grote vreugde van vele ornithologen wereldwijd. De Chinese locale authoriteiten beslisten om een kweekprogramma op touw te zetten. Het werd een groot succesverhaal ! Je ziet honderden Kuifibissen in deze kweekbasis. In het recente verleden liet China reeds grote aantallen zeldzame Kuifibissen vrij in het wild. Dit is een zeer interessant bezoek en ook hier heb je de gelegenheid om mooie foto's te maken van deze prachtige en zeldzame diersoort

Na het bezoek aan het park rij je naar het uitzichtpunt in de bergen en zie je de dieren nog een keer in het wild. Nu is het aan jou om de allermooiste foto's te maken.

Aansluitend transfer naar de luchthaven van Xian voor een binnenlandse avondvlucht naar Guilin.

Aankomst Guilin. Transfer, check-in en overnachting in 4* Bravo Hotel Guilin (standaard kamer) of gelijkwaardig.

Dag 9: Guilin-Baisha-Xinping-Yangshuo (B, L)

Ontbijtbuffet.

Vandaag wordt je de volledige dag vergezeld door een professionele fotograaf ! Transfer naar het Yangshuo Baisha dorp.

Onze fotograaf kent de meest fotogenieke plekjes in het Hebao gebergte en je wandelt er samen met hem naar toe. Dit is de beste plaats om de Li Rivier en het prachtige karstgebergte te fotograferen.

Lunch in het pittoreske Xingping dorp. Je hebt alle tijd om door de smalle straatjes langs de typische huizen te kuieren. Hier heb je de kans om het dagdagelijkse boerenleven op de gevoelige plaat vast te leggen. Later in de namiddag neem je de boot naar één van de oude vissersdorpjes.

Bij duisternis ga je mee op pad met de aalscholvervisser. Met de bamboo raft trek je er samen met hem op uit voor hopelijk een goede vangst en mooie foto's van de visser en zijn aalscholvers in actie.

Transfer, check-in en overnachting in het Yangshuo Mountain Retreat (charming Hotel & standaard kamer) of gelijkwaardig.

 

Dag 10: Yangshuo-Longji (B, L)

Na het ontbijt rij je naar de Yulong Rivier. Dit is de wat rustigere rivier in Yangshuo met heel wat bamboe en mooie karstbergen langs de oevers. Je ziet de ganse dag door mensen genieten vanop een bamboevlot. Met een beetje geluk is een bruidspaar hun mooiste foto's aan het maken langs de Yulong.

Vanaf de Gongnong brug kan je mooie plaatjes maken. We houden ook een halte bij Moon Hill. Deze kan je het best vanop een afstand fotograferen.

Lunch in een locaal restaurant in Yangshuo.

Na de maaltijd vertrek je met de bus richting Longsheng voor een prachtige excursie naar de Longji rijstterrassen of de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Het is een rit van ca. 3.5 uur. Eénmaal aan de voet van de terrassen wandel je nog een 40-tal minuutjes naar het hotel dichtbij de top. Ben je boven dan kan je in alle rust genieten van de enig mooie vergezichten. 

Check-in en overnachting in het Xinyuanshanzhuang Hotel (lucky room) of gelijkwaardig.

Dag 11: Longji-Guilin-Shanghai (B, L)

Na het ontbijt bezoek aan de magnifieke rijstterrassen van Longji. We bezoeken de voornaamste uitzichtpunten en maken een wondermooie dagwandeling door deze ongerepte rijstterrassen. We verlaten hierbij de toeristische routes. 

Hou je er een hoog tempo op na, dan doe je er ongeveer 4.5 uur over. Maar afhankelijk van je snelheid en de tijd die je neemt om foto's te maken, zal deze tocht eerder 6 à 7 uur in beslag nemen.

Picnic lunch tijdens de dagwandeling.

Je ontmoet 2 minoriteitengroepen : de Zhuang en de Rode Yao. De dames van deze laatste minderheidsgroep zijn beroemd voor hun prachtige zwarte lange haren ! Locale mensen geven een woordje uitleg over hoe het verbouwen van rijst op de terrassen in zijn werk gaat. Bij het passeren van één van de dorpjes kan je altijd een keer proeven van gestoomde rijst in bamboe. Heerlijk !

's Avonds is er de transfer naar Guilin voor een volgende binnenlandse vlucht naar Shanghai.

Transfer, check-in en overnachting in het 4* Courtyard by Marriott Puxi (standaard kamer) of gelijkwaardig. 

Dag 12: Shanghai (B, L)

Na het ontbijtbuffet bezoek je de Yu-tuinen en de Oude Chinese Stad binnen Shanghai. Hier komen vele Chinezen van lekkere dim sums proeven. Het prachtige theehuis Huxinting, bereikbaar via  de zigzagbrug, is een blikvanger.

Lunch in een locaal Chinees restaurant.

In de namiddag staat Pudong op het programma. Dit is de oostkant van de Huangpu rivier. Op enkele jaren tijd is dit gebied van moerassige buitenwijk uitgegroeid tot een zakendistrict van internationaal allure. Na de Jin Mao Toren en het Shanghai World Financial Center is er nu ook de Shanghai Tower. Met zijn 632 meter hoogte duikt deze splinternieuwe skyscraper de wolken in en laat het andere tweetal in hoogte ver achter zich.

Bezoek aan de Oriental Pearl Tower. Je gaat tot een hoogte van 263 meter. Er is een verdiep met een glazen vloer. Indrukwekkend. Omdat de Pareltoren in de bocht van de Huangpu staat, heb je het beste zicht op de Bund en kan je vanaf deze wolkenkrabber de mooiste foto's maken.

's Avonds bezoek je de Bund of de beroemde wandelboulevard van Shanghai. Van hieruit heb je prachtig zicht op de verlichte skyline van Pudong. Ook de koloniale gebouwen aan Puxi kant zijn 's avonds prachtig verlicht. Een boottocht over de Huangpu maakt het plaatje helemaal compleet.

Overnachting in het 4* Courtyard by Marriott Puxi Hotel Shanghai.

Dag 13: Shanghai-Brussel (B, L)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag in Shanghai. Je verblijft in een zeer goed 4* hotel, beter dan heel wat 5*. Op wandelafstand ligt het Centraal Station waar een aantal metrolijnen samenkomen. Tijd om te shoppen of om één van de vele musea te bezoeken. Ying Ying Travel overloopt samen met u alle mogelijkheden die deze grootstad te bieden heeft.

Check-out rond het middaguur. Lunch in een locaal Chinees restaurant.

In de namiddag bezoek je Xintiandi en de Franse Concessie. Tijd om de oude typische huizen van Shanghai of de Shikumen te fotograferen. Afsluiten doe je met een relax bezoek en wandeling door Tianzi Fang, een kunststraat in Shanghai waar je ook heel wat exotische restaurants en bars kan vinden. 

Einde van een prachtige fotografiereis China. Transfer naar de luchthaven van Shanghai voor de retourvlucht, normaal gezien over Beijing, richting Europa.

Dag 14: Shanghai-Brussel

Aankomst Europa en einde van de fotografiereis China.

  Faciliteiten

  Hotels (eventueel lodges) worden steeds opnieuw bekeken bij opmaak van jouw à la Carte dossier China en dit naargelang jouw wensen.

  In deze voorbeeldreis zijn 4* hotels en twee leuke, typische charming hotels opgenomen.

  De besproken hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Deze voorbeeldreis voorziet 11 overnachtingen. De accomodaties worden in de tekst zelf vermeld. 1 Overnachting in een tent aan de voet van de Chinese Muur.

  Foto : Charming Hotel Mountain Retreat Yangshuo

  Prijs per persoon met verblijf in twin kamer - maaltijden zoals vermeld in het programma

  • 2-5 personen: vanaf € 2.720,- per persoon
   

  Inclusief

  • 3 Binnenlandse vluchten : Beijing-Xian; Xian-Guilin; Guilin-Shanghai
  • Boottochten zoals opgegeven in het programma
  • Tours en transfers zoals in het programma vermeld met privé voertuig voorzien van airconditioning
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden zoals opgegeven in programma
  • Engelssprekende locale begeleiding (1 plaats : 1 gids)
  • Professionele fotograaf gedurende 1 dag in Yangshuo
  • 10 Overnachtingen in vermelde hotels in twin kamer
  • 1 Overnachting in tent aan de voet van de Chinese Muur
  • Alle maaltijden zoals weergegeven in het reisschema (B: Breakfast, L: Lunch, D: Diner, SD: Speciaal Diner)
  • 1 Fles drank per persoon bij elke inbegrepen lunch of diner (keuze uit: locaal mineraal water, cola, sprite of locaal bier)
   

  Exclusief

  • Vluchten heenreis vanuit Brussel (of elders) tot Beijing en vluchten terugreis vanuit Shanghai tot Brussel (of elders)
  • Transfer Zaventem of Schiphol luchthaven heen en terug
  • Persoonlijke uitgaven (laundry, dranken, telefoon, ...)
  • Overige maaltijden
  • Annulatieverzekering 'A la carte' (zonder vrijstelling) = 5,5% van de totale reissom. Annulatie- en bijstandsverzekering 'Top Selection' = 6,5% van de totale reissom. 'Top Selection' met exclusieve garanties = 8% van de totale reissom. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor en te raadplegen op de website van Ying Ying Travel.
  • Fooien voor locale gidsen en chauffeurs
  • Visumkosten (zie reisformaliteiten)
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
   

  Reisformaliteiten

  Een geldig internationaal reispaspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China is verplicht.

  De visumaanvraag kan indien u dit wenst door Ying Ying Travel geregeld worden. Dit is echter niet verplicht! Prijs voor visumaanvraag is € 170,- en is nooit inbegrepen in de basisprijs van de reis zelf (prijs visumkost onder voorbehoud van wijziging).

  Visumkosten vallen niet onder de annulatiedekking.

  Voor deze fotografierondreis China is Single Entry voldoende.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu