14 DAGEN TRIP : Wellness Health Tour Mongolië

Met trots introduceren we een splinternieuwe wellness-tour voor mensen die op zoek zijn naar totale ontspanning van lichaam, geest en natuurlijke genezing. Ben je ooit van vakantie thuisgekomen met dit gevoel: "Ik heb genoten, maar ik voel me niet uitgerust en energiek." Onze wellnessvakanties kunnen de oplossing zijn, omdat we ons concentreren op je gezondheid en je van binnenuit behandelen. Bij thuiskomst voel je je verjongd, opnieuw in balans en ben je ontstresd. 

Vooral mensen met een auto-immuunziekte en zij die stressvol leven, hebben speciale zorg nodig voor hun gezondheid. Dompel jezelf onder in de levensstijl van de Mongoolse nomaden en ontdek hun harmonie met de natuur. Het belangrijkste doel van deze tour is om u aan te laten voelen dat er voor een stabiele gezondheid niet altijd medicijnen en operaties nodig zijn. Dankzij de ongerepte Mongoolse natuur, het biologisch voedsel dat we gebruiken en door toestellen als computer en gsm zoveel mogelijk te mijden, kom je tot een bepaalde rust en gelukzalig gevoel dat velen in de Westerse wereld niet meer kennen. 

Onderzoek toont aan dat niet alleen de fysieke kant van ons wezen, maar ook onze geest, regeneratie en rust op vakantie nodig heeft. Waarom zou je jezelf niet verwennen met meditaties, zandbaden, melkmassages of het bijwonen van gesprekken met onze ervaren natuurlijke genezers. Onze artsen begeleiden je om een ​​beter leven te leiden. Ons wellness-programma wordt gebracht in een land met een spectaculaire natuur. Van onze ervaren reisleiders verneem je alles over de Mongoolse geschiedenis en cultuur.

We hebben enkele uitzonderlijke resorts en programma's uitgekozen om aan uw behoeften te voldoen. Elke locatie omvat thema's zoals natuurlijke genezing, de kracht van meditatie, het verkennen van verschillende culturen. Verantwoordelijkheid nemen voor u gezondheid is een van de beste langetermijninvesteringen die u ooit al doen en is er hoegenaamd niet enkel met pijn of een bepaalde aandoening, Deze tour is gericht voor iedereen die gelooft en op zoek is naar geluk.

Ying Ying Travel biedt deze privé Wellness/Health Tour Mongolië aan tijdens de zomermaanden juli en augustus. U bepaalt zelf de gewenste vertrekdatum. Contacteer ons voor een prijsvoorstel en wij zoeken samen met u naar de meest geschikte internationale vluchten.

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Ulaanbaatar

Internationale vlucht(en) met eindbestemming Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië. In Ulaanbaatar begint ons Wellness/Health Tour Mongolië. Ying Ying Travel gaat samen met u de meest geschikte vluchten na.

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis na 14 dagen uit te breiden met een extensie binnen Mongolië, China of een combinatie van de twee landen.  Aan het eind van deze 14-daagse tour zou je bijvoorbeeld per Transsiberië Express van Ulaanbaatar naar Beijing kunnen reizen en in China nog enkele dagen Beijing en/of andere locaties bezoeken.

Dag 2: Ulaanbaatar - City Tour (L, Welkomstdiner)

Aankomst Chinggis Khan International Airport Ulaanbaatar.

Verwelkoming door het Mongoolse team bestaande uit onze lokale YYT-gids en onze chauffeur(s). Korte transfer naar het hotel, check-in in het moderne centraal gelegen hotel. Opfrissing en verpozing. Lunch vlakbij het hotel.

Nadien start de geleide city tour Ulaanbaatar met het Bogd Khan Paleismuseum dat zeer goed de geschiedenis van de Mongoolse onafhankelijkheid weergeeft. Een korte wandeling brengt ons naar het hart van de stad, het Chinghis Khaan Plein. Monumenten op het plein tonen de opvallend mooie architectuur en een overvloed aan geschiedenis

Na je bezoek aan het centrum van Ulaanbaatar ontspan je na een lange vlucht in één van de beste wellnesscentra van de stad. Geniet van de koude en hete zwembaden, stoomsauna's en sauna's gemaakt van cederhout. Mooie kamers met zout, edelsteen, amethist, agaat, jade- en nefrietsteen helpen je te ontspannen. Laat alle stress van je afglijden.

Welkomsdiner in het centrum van Ulaanbaatar. Overnachting in het centraal gelegen hotel.

Dag 3: Ulaanbaatar - Terelj Nationaal Park (B, L, D)

Een nieuwe dag begint en een nieuw avontuur wacht.

Na het ontbijtmenu dat speciaal voor jouw gezondheid is samengesteld, word je een nieuwe manier aangeleerd om krachtiger in het leven te staan en je gezondheid te verbeteren. Je krijgt beginnerslessen over healingmethodes voor chronische ziekten en dit zowel 1-op-1 als in groepsverband. 

Nadien transfer naar Terelj Nationaal Park, een van de meest pittoreske locaties rondom Ulaanbaatar. Terelj is een uitzonderlijk domein met grillige rotsen, interessante bezienswaardigheden en enkele van de betere Tourist Ger Campen.

Direct na de lunch in het Tourist Ger Camp verken je de regio van Terelj. Je ziet de schildpadrots en bezoekt de Tibetaans Boeddhistische meditatietempel die prachtig op één van de heuvels gelegen is. Geniet van je verblijf in de Aryabalmeditatietempel, die speciaal wordt erkend als centrum van meditatie en filosofische studies. Laat ons je helpen tijdens je reis om je lichaam en ziel weer te laten stromen ... neem de prachtige omgeving in je op en vindt innerlijke vrede.

Overnachting in Tourist Ger Camp.

Dag 4: Terelj Nationaal Park - Chinghis Khan Statue (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist Ger Camp.

Elke dag deelt onze deskundige natuurlijke genezer zijn kennis om je eigen lichaam te beheersen in plaats van op zoek te gaan naar een magische pil.

Na het ontbijt gaat het naar het enorm glinsterende ruitersstandbeeld van Chinghis Khan. Het 40-meter hoge standbeeld van Chinghis Khan is daarmee het grootste ter wereld. Reeds van ver zie je Chinghis Khan op zijn paard aan de horizon verschijnen. Bovenop de hals van het paard maak je de mooiste foto's van de omgeving en van het indrukwekkende standbeeld. Binnenin het beeld bezoek je het Museum over het Grote Mongoolse Rijk. Op de 1ste verdieping zie je de grootste laars ter wereld die in het World Guiness Book of Records geregistreerd staat.

Vanavond zullen we onze eerste therapeutische oefeningen in een adembenemende open natuur houden. Tegelijkertijd luister je naar verhalen en legendes van onze deskundige lokale gids die bij deze bijzondere plek horen. Je komt meer te weten over mensen die hier met succes van hun chronische kwalen genazen.

We ronden deze onvergetelijke avond af met een picnicmaaltijd in een geweldige omgeving en genieten van traditioneel Mongoolse culturele optredens.

Overnachting in het Tourist Ger Camp.

Dag 5: Khuh Meer - Baldan Bereeven klooster (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist Ger Camp.

Vandaag rijden we naar het Khukh Meer dat zich in de buurt van de berg Baga Buural bevindt. Aan dit blauwe meer, dat van nature een energieke plek is, werd de Grote Khan Chinggis in 1189 getroond tot Khan van alle Mongoolse nomadische stammen. Hier loopt eveneens de zoetwater Sengur-bergbeek op 1676 meter boven zeeniveau.

Het toeristische hoogtepunt van de dag zijn de ruïnes van het Baldan Bereeven klooster. Dit is een van de grotere religieuze centra van Khalkh Mongol met ongeveer 800 monniken. Op de rotsachtige heuvels rond het klooster, zie je religieuze schilderijen en kunstwerken. Kortom, een inspirerende en spirituele plek in Mongolië.

Overnachting in Tourist Ger Camp.

Dag 6: Chinghis Khan Paleizencomplex (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist Ger Camp.

Vandaag bezoek je het Chinghis khan Paleizencomplex. Stoere Mongoolse soldaten verwelkomen je vanop hun paarden aan de ingang van het Paleis en leiden je naar de grootste GER ter wereld. Sinds vele duizenden jaren leven Mongoolse koningen en koninginnen in traditionele GER woningen. De reden is simpel. Deze manier van leven en wonen bood de Khan's alle vrijheid en kracht om overal met hun eigen huis naartoe te reizen. Deze stacaravans zijn gemaakt van volledig biologisch materiaal en alleen van vilt en hout. 

Hier beleef je een waar feest en proef je van de authentieke gezonde Mongoolse keuken. Je geniet van traditionele gerechten en warme wijn. Sjamanen dansen in trance rond een bonfire of vreugdevuur. Je beleeft een waar Mongools Bonfire- of vreugdevuurfeest. Kortom, opnieuw een onvergetelijke avond.

Overnachting in een Tourist Ger Camp.

Dag 7: Kennismaking Mongools Nomadenleven - Khustai Nationaal Park (B, SL, D)

Na het ontbijt leer je het dagelijks leven van de Mongoolse nomaden kennen. Je ziet hoe de nomaden zich verplaatsen per yak en je leert hoe vilt voor hun Gers gemaakt wordt. De traditionele methode om Eco Vilt materiaal van schapenwol te maken zie je vast en zeker ook. Vanop de kar die door de yaks getrokken wordt verken je hun leefomgeving. In een van de Gers word je ontvangen met traditionele Mongoolse muziek en je leert hoe je op de correcte manier een nomadenfamilie begroet. Er wacht je een warm welkom en je geniet van de lunch in hun thuis.

De latere namiddag is de perfecte tijd om je geest te vullen met vrijheid en relaxatie.

Vervolg van de tour tot aan het Khustai Nationaal Park. Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Wat we het meest bewonderen in hen is hun verschil in fysieke capaciteit met huispaarden. Geur van tijm, prachtige natuur, zachte bries, je zult zeker een hechte band voelen tussen de natuur en de mens. Naast de wilde paarden of Takhi leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen. Lichte hiking en tijd om foto’s te maken van het landschap en het wild dat je op je weg tegenkomt. Onze chauffeurs en gidsen zijn specialisten om de Takhi op te sporen. Toch is het altijd afwachten in hoeverre ze tijdens hun zoektocht naar water van de bergen komen afgezakt. Zeer boeiend, je waant je in een natuurfilm van National Geographics.

Overnachting in een Tourist Ger-Camp nabij Khustai Nationaal Park.

Dag 8: Khustai Nationaal Park - Elsen Tasarkhai (B, L, D)

Geniet 's ochtends in het Khustai-kamp van een lekkere thee.

Nadien gaat het richting de adembenemende glooiende heuvels van Elsen Tasarkhai, waar je de mini Gobi ontdekt. Bij het natuurlijke wonder van Elsen Tasarkhai krijg je een mix van het Khangai gebergte en de Gobi woestijn.

Heb je ooit al gehoord van zandbaden? Als je denkt dat je effectief gaat baden in het zand, dan heb je het bij het rechte eind. In Mongolië zijn er veel warmwaterbronnen te vinden, maar men is er trots op hun unieke manier van genezen door middel van natuurlijke hete zandbaden! Bij het nemen van een zandbad dragen zwemmers een speciale badjas voordat ze "begraven" worden met het hete zand. Alleen je gezicht en hoofd blijven uiteraard boven het zand. Vanwege het ontgiftende effect helpt een zandbad bij je dieet en krijg je sowieso een mooiere huid.

Daarna gaat het naar de locatie waar onze gastnomadenfamilie hun zomerverblijf vestigde. Je wordt verwelkomd door de gastvrouw. Ze houdt met beide handen een blauwe zijden sjaal met een kom melk vast. Wees niet verrast. Het is de traditionele manier van begroeten. Je leert de dagelijkse levensstijl van Mongoolse nomaden kennen.

Overnachting in een Tourist Ger Camp bij Elsen Tasarkhai.

Dag 9: Elsen Tasarkhai - Kharkhorum (B, L, D)

Na het ontbijt vervolg van onze Wellness Tour richting de oude hoofdstad Kharkhorum.

Kharkhorum werd in 1220 door Genghis Khan in de Orkhon Vallei gesticht. Kharkhorum zou voor 140 jaar dienst doen als hoofdstad van de verenigde Mongoolse clans tot het in 1391 volledig vernield werd door Chinese troepen.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdene Zuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20ste eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdene Zuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdene Zuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken je bereikt, dan waan je je even in Tibet.

Hier krijg je de kans om een gesprek aan te gaan met de lokale Tibetaans Boeddhistische monniken van Erdene Zuu

Vandaag zie je eveneens hoe vilt en viltproducten geproduceerd worden.

Overnachting in een Tourist Ger Camp dat mooi gelegen is rond Kharkhorum. 

Dag 10: Kharkhorum - Tsenkher Hot Spa (B, L, D)

Na het ontbijt volgt een avontuurlijke transfer naar de Tsenkher Hot Spa voor onder andere een ontspanningsmassage met melk. Relax nadien lange tijd in het natuurlijk helende water van het mineraalrijke thermale zwembad. Het is een spa met mineraalwater dat verrijkt is met genezende elementen. Uit de ondergrond stroomt mineraalrijk bronwater dat 86 graden heet is en door de lokale mensen al vele jaren vereerd wordt. Het gebied van de Tsenkher Hot Spa's wordt omringd door beboste heuvels van eiken-, beuken- en kastanjebomen. Hier heb je een mild klimaat en ben je genesteld in een zeer gezonde en niet-verontreinigde omgeving.

Op deze plek kom je tot nader inzicht en begrijp je de culturele en ecologische waarden van het gebied. Je beoefent er sport- en vrijetijdsactiviteiten, werkt aan een gezond dieet en doet er aan verscheidene vormen van thermische therapie. Het is ontzettend aangenaam om in bad van Tsenkher te genieten omdat tegelijkertijd het inspirerende uitzicht over de omringde bergen zowel je hart als je ziel voedt. Na het diner bezoek aan de Bron van de Hete Lente.

Verblijf in het Tourist Ger Camp met Spa.

Dag 11: Tsenkher Hot Spa (B, L, D)

Ontbijt en 2de dag bij Tsenkher Hot Spa.

We zijn hier op een afgelegen plek met veel yaks. Je bezoekt een familie met yaks en krijgt inzicht in hun levensstijl. Je helpt hen met het melken van de koeien en de geiten en het verwerken van zuivelproducten zoals zachte yoghurt, gedroogde wrongel en traditionele biologische boter. Het spelen van een enkelbotspel met de lokale mensen is een geweldige manier om een ​​goed beeld te krijgen van hun leven en hun visie om dicht bij de natuur te leven.

Verblijf in Tourist Ger Camp met Spa.

Dag 12: Tsenkher Hot Spa - Ugii Lake (B, L, D)

Gezond ontbijt bij Tsenkher.

Na ontbijt en een reeks therapeutische oefeningen, gaat het verder noordelijk tot aan het zeer mooi gelegen Ugii Meer. Het is een meer met fijn zand en zachte golven.

Onderweg bezoek je de Khushuu Tsaidam, een heilig herdenkingscomplex voor de koning van het Turkse khanaat in de Orkhon-vallei.

Na aankomst bij het glinsterende meer krijg je je Ger toegewezen en lunch je nadien met uitzicht op blauwe Ugii meer.

Daarna maak je een ontspannende hiking rondom het meer en bij zonsondergang ga je op een bootje en krijg je een close-up ontmoeting met enkele van de meest zeldzame watervogels van de Anatidae familie. Voor de zoveelste keer voel je je tijdens deze rondreis helemaal één met een overweldigend mooi en adembenemende natuur.

Overnachting in het Tourist Ger Camp van Ugii Lake.

Dag 13: Ugii Lake - Ulaanbaatar (B, L, Afscheidsdiner)

Ontbijt en retour naar Ulaanbaatar. Vrije relaxe dag in de hoofdstad van Mongolië.

Je bezoekt een fabriek waar kashmir geproduceerd wordt. De beste kashmir ter wereld komt uiteraard uit Mongolië en je mag er tot op de werkvloer komen. Aansluitend krijg je de kans om in een groot winkelcomplex allerlei leuke souvenirs voor thuis aan te kopen. De rest van de tijd heb je een vrije en relaxe dag in de hoofdstad.

's Avonds is er als afscheidsdiner een heerlijke Mongoolse barbeque. Buffet en Barbeque à volonté.

We eindigen onze tour met Mongoolse Live Muziek.

Overnachting in het centraal gelegen hotel in Ulaanbaatar.

Dag 14: Ulaanbaatar - Retour naar Europa (B)

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd en als de tijd er is, afhankelijk van de door jouw gekozen internationale retourvlucht, transfer naar de luchthaven per privé car met onze gids en privé Chauffeur. Afscheid van het Mongoolse team.

Als een herboren persoon stap je terug in het Westerse leven met nieuwe krachten en heel wat nieuwe en heldere inzichten om je gezondheid blijvend te verbeteren. 

  Faciliteiten

  Nog niet beschikbaar
   
   
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Informeer hiernaar op ons kantoor. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

   

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 20°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu