14 Dagen Wonderen van Mongolië - juli 2020 - Geannuleerd

Ontdek hier waarom Mongolië vandaag de dag "the place to be" is! Laat je verrassen door al het moois dat Mongolië te bieden heeft. 

Bij aanvang van deze rondreis word je in de aankomsthal van de kleine luchthaven van Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië, opgevangen door één van onze Engelssprekende Mongoolse gidsen. Een verschil tov. de meeste andere rondreizen is dat deze reis uitgevoerd wordt zonder Nederlandstalige begeleiding.

De internationale vluchten zijn bij onze rondreizen Mongolië nooit inclusief. We doen dit voor Mongolië bewust om flexibel te zijn op vlak van reisduur en budget.

Wonderen van Mongolië is een tour vol variatie, avontuur en vooral veel interactie met de Mongoolse bevolking die gekend is om hun hartelijkheid en gastvrijheid. Word net als ons een beetje verliefd op het land van Chinggis Khaan ! 

Voor elke rondreis Mongolië kan je opteren voor een vegetarisch arrangement !

Klik hieronder op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met vele foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis uit te breiden met een prétour of extensie binnen Mongolië, China of een combinatie van de twee landen.  Waarom geen nachtje Ulaanbaatar toevoegen? Spreek er ons bij reservatie over aan.

Veel leesplezier! Nog vragen? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder!

Kom alvast in de juiste stemming met onderstaand sfeerfilmpje!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel, Amsterdam of andere Europese luchthaven - Ulaanbaatar

Vanuit Brussel, Amsterdam of andere Europese luchthaven, reis je naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië.

Ying Ying Travel helpt je om een keuze te maken uit de vluchtcombinaties die door de verschillende maatschappijen aangeboden worden. Bij deze afreis zijn de internat. vluchten niet inbegrepen en we doen dit bewust om flexibel te zijn in reisduur en keuze programma. Aangezien jij beslist met wie je vliegt, bepaal je voor een stuk ook zelf je budget voor de rondreis want prijzen kunnen van maatschappij tot maatschappij sterk verschillen. Onze Mongoolse reisleider vangt iedereen op in Ulaanbaatar.

Belangrijk is dat je op dag 2 tijdens de voormiddag of rond het middaguur in Ulaanbaatar aankomt zodat wij soepel de transfer(s) van de luchthaven naar het centraal gelegen hotel in Ulaanbaatar kunnen regelen.

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis na 14 dagen uit te breiden met één of meerdere nachten Ulaanbaatar of met een extensie binnen Mongolië en/of China. Spreek ons hierover aan en wij maken voor jou een voorstel op maat.

Dag 2: Ulaanbaatar (Verwelkomingslunch) - 22 km transfer (30 min.)

In de loop van de voormiddag of ten laatste rond het middaguur (met oog op welkomstlunch) aankomst Chinggis Khan International Airport Ulaanbaatar.

Verwelkoming door onze Engelstalige Mongoolse gids(en) en onze privé chauffeur(s). Korte transfer naar het centraal gelegen hotel. Check-in in het moderne 4* Khuvsgul Lake Hotel of gelijkwaardig. De door Ying Ying Travel gekozen hotels liggen sowieso vlakbij het Chinggis Khaan Plein met uiteraard het Chinggis Khaan Monument en de standbeelden van Marco Polo en Sükhbaatar. Je logeert in het hart van de hoofdstad.

Verwelkomingslunch en aansluitend korte kennismaking met de omgeving van je hotel. Onze gids toont je de dichtsbijzijnde supermarkt, de mogelijkheden om 's avonds iets te eten en te drinken en de vlakbij gelegen bezienswaardigheden. Het avondmaal voorzien we de dag van aankomst op vrije basis opdat iedereen na de internationale vlucht optimaal van zijn rust zou kunnen genieten. Op die manier zijn we de volgende dag fris en paraat om de rondreis Wonderen van Mongolië aan te vatten.

Overnachting in het centraal gelegen 4* hotel. 

Dag 3: Ulaanbaatar - Terelj Nationaal Park (B, L, D) - 75 km on road (2 uur)

Ontbijt in het hotel. Aansluitend aanvang van het programma.

De geschiedenis van Mongolië vraagt meer dan een woordje uitleg en daarom pik je het Nationaal Historisch Museum van Mongolië mee dat op wandelafstand van het Chinggis Khaan plein gelegen is.

In dit museum wordt de Mongoolse geschiedenis op een leuke, duidelijke en informatieve manier weergegeven. Het museum toont onder meer een volledig ingerichte GER-tent en historische kostuums van de vele verschillende Mongoolse groepen. Topper is een maquette van de oude hoofdstad Kharkhorum, de beroemde historische stad ten tijde van Chinggis Khaan. Kharkhorum kom je later op onze reisroute nog tegen.

Nadien verlaat je de hoofdstad en brengt onze chauffeur ons naar het Nationale Park dat het dichtst bij Ulaanbaatar gelegen is: Terelj Nationaal Park. Terelj is een zeer populair gebied en telt veel Tourist GER Campen van zeer goed niveau. Vele Mongoolse en Russische reizigers brengen in het mooie Terelj natuurgebied een vrij korte of wat langere vakantie door. Terelj ligt 1631 meter boven zeeniveau.

Met een beetje geluk zie je langs de kant van de weg allerlei roofvogels. Indien de gelegenheid zich voordoet dan stoppen we om foto's te maken van de roofvogels die in Mongolië leven.

Eénmaal op het domein van het Nationaal Park zie je de Terelj Ovoo of de religieuze sjamanistische steenheuvels en de enorme Turtle Rock, hét symbool van Terelj. Niet ver van Turtle Rock ligt de Tibetaans Boeddhistische Aryabal Meditatietempel. Deze tempel ligt zeer mooi bovenop een heuvel en is bereikbaar via onder meer een hangbrug waar je met maximaal 4 mensen tegelijkertijd mag overlopen. Tijdens de (lichte) klim zie je tegen de rotsen bekende Tibetaans Boeddhistische opschriften die kleurrijk zijn aangebracht. Eénmaal boven bezoek je de tempel zelf. Het is een inspirerende en spirituele plek waarbij je je heel even in Tibet waant. De Tempel is gebouwd in 1810 door Mongoolse én Tibetaanse kunstenaars.

Aankomst, check-in en eerste overnachting in één van de comfortabele Tourist Ger-Camp van Terelj.

Dag 4: Chinggis Khaan Statue Complex - Chinggis Khaan Paleizencomplex (B, L, D) - 135 km on road (2.5 uur)

Na het ontbijt vervolg van de rondreis met een Mongools Nomadencamp als eindbestemming van de dag.

Na ongeveer 40 kilometer rijden stop je bij het indrukwekkende Chinggis Khaan Statue Complex met het grootste ruiterstandbeeld ter wereld (40 meter hoogte). Reeds van ver zie je de grote Mongoolse leider op zijn paard aan de horizon verschijnen. Bovenop de hals van het paard maak je de mooiste foto's van de omgeving en van het indrukwekkende ruiterstandbeeld. Hier bezoek je eveneens een zeer interessant museum over het Grote Mongoolse Rijk. Op de 1ste verdieping zie je de grootste laars ter wereld die in het World Guiness Book of Records geregistreerd staat.

Vervolg van de reis en lunch bij het Chinggis Khaan Paleizencomplex. Stoere Mongoolse soldaten verwelkomen je vanop hun paarden aan de ingang van het Paleis en leiden je naar de grootste GER ter wereld. Laat je verrassen door het Paleizencomplex en geniet er van een smaakvolle lunch.

Nadien transfer tot het Mongools Nomadencamp. Hier overnacht je opnieuw in een Mongoolse GER. Vrije avond en gelegenheid om kennis te maken met de lokale nomadenbevolking.

Dag 5: Mongools Nomadenleven - Khustai Nationaal Park (B, L, D) - 102 km on+off road (2.5 uur)

Na het ontbijt geven de Mongoolse nomaden een "life show" over hun dagelijks leven. Uiteraard heb je de sfeer al kunnen opsnuiven aangezien je de vorige nacht in het Mongools Nomadencamp logeerde.

Je ziet hoe de nomaden zich verplaatsen per yak en je leert hoe vilt voor hun Gers gemaakt wordt. Vanop de kar die door de yaks getrokken wordt verken je hun leefomgeving. In een van de Gers word je ontvangen met traditionele Mongoolse muziek en je leert hoe je op de correcte manier een nomadenfamilie begroet. 

Na de lunch vervolg van de tour tot weer een nieuw prachtig natuurgebied, het Khustai Nationaal Park.

Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Naast de wilde paarden of Takhi leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen. Lichte hiking en tijd om foto’s te maken van het landschap en het wild dat je op je weg tegenkomt. Onze chauffeurs en gidsen zijn specialisten om de Takhi op te sporen. Toch is het altijd afwachten in hoeverre ze tijdens hun zoektocht naar water van de bergen komen afgezakt. Binnen Khustai Nationaal Park leven ondertussen meer dan 350 Przewalskipaarden. Een boeiend avontuur, je waant je in een natuurfilm van National Geographics.

Overnachting in een Tourist Ger-Camp nabij Khustai Nationaal Park.

Dag 6: Elsen Tasarkhai - Zandduinen Small Gobi Area (B, L, D) - 110 km on road (2.5 uur)

Na het ontbijt vervolg van de tour in westelijke richting naar het Khugnu Khan gebergte.

Achter rotsachtige randen en kliffen van dit granieten gebergte tref je de ruïnes van de Erdene Khamba tempels. Vanaf een nieuw gebouwde tempel kijk je neer over de restanten van de oude. We nemen alle tijd om te genieten van deze rustige, spirituele plek. Onderweg maak je foto's van allerlei prachtige plekjes, grazende kamelen en het echte Mongoolse nomadenleven.  

Vandaag staat er een kamelentocht door de zandduinen op het programma. Je bezoekt een nomadenfamilie, ontdekt hun aparte manier van leven en je geniet bij hen thuis samen van een lekker typisch middagmaal. Je leert hoe ze allerlei zuivelproducten maken van het melk van hun dieren.

Overnachting in een Tourist GER Camp bij Elsen Tasarkhai.

Dag 7: Kharkhorum - Erdenezuu klooster (B, L, D) - 110 km on road (2 uur)

Na het ontbijt vervolg van de rondreis Mongolië richting oude hoofdstad Kharkhorum.

Kharkhorum werd in 1220 door Genghis Khan in de Orkhon Vallei gesticht. Kharkhorum zou voor 140 jaar dienst doen als hoofdstad van de verenigde Mongoolse clans tot het in 1391 volledig vernield werd door Chinese troepen.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdene Zuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20ste eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdene Zuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdene Zuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken je bereikt, dan waan je je even in Tibet.

Je brengt een bezoek aan het nieuw gebouwde Kharkhorum Centre Museum en een klein vilt fabriekje.

Daarna gaat het naar de top van één van de heuvels rondom Kharkorum. Van hieruit krijg je een adembenemend uitzicht over de Orkhonvallei, de thuisbasis van alle Mongoolse koninkrijken. Vanop deze geweldige plek geniet je van een gezellige picnic.

's Avonds zie je Mongoolse atleten met elkaar worstelen, de nationale sport van Mongolië. Daarna krijg je zelf de kans om hen te verslaan in het boogschieten. Mooier kan je deze geweldige dag Kharkorum niet afsluiten.

Overnachting in een Tourist Ger-Camp dat vlakbij Kharkhorum gelegen is.

Dag 8: Khorgo Terkhi Nationaal Park (B, L, D) - 290 km on road (3 uur)

Na het ontbijt gaat het avontuur verder richting Khorgo Terkhi Nationaal Park.  

Tijdens de rit stop je bij een bijzondere boom met 108 takken. De boom is bedekt met blauwe sjaals of khadags en wordt aanbeden door de mensen die het geloof van het Mongools Sjamanisme volgen. Vele Mongoolse mensen geloven dat deze heilige boom geluk brengt.

Klik hier en lees meer over het Sjamanisme in Mongolië.

Eenmaal in het Nationaal Park hou je halte aan de Chuluut of de Stenen rivier. Deze stroomt vanuit de valleien van het Khangai Gebergte doorheen het landschap van Centraal Mongolië dat uitzonderlijk mooi en uniek is dankzij allerlei vroegere vulkaanuitbarstingen.

Daarna arriveer je bij de uitgestorven vulkaan van Khorgo. Per jeep en nadien nog een stukje te voet bereik je de krater van de uitgedoofde vulkaan. Vanaf de top krijg je een geweldig uitzicht over het niet zo ver afgelegen en glinsterend Terkhiin Tsagaan Meer. Enig mooi!

Overnachting in een Tourist Ger-Camp dat schitterend gelegen is langs het meer.

Dag 9: Jargal Jiguur hot spa (B, L, D) - 220 km on+off road (4.5 uur)

Na het ontbijt gaat het per jeep verder tot de Jargal Jiguur Hot Spring Water Spa.

Geniet van de natuurlijke warme spa en laat je lichaam volledig ontspannen. Het water van de spa bevat zwavel dat vanuit een waterbron van ca. 70° Celsius het hele jaar door hier in het bergachtig noordelijk deel van Mongolië naar boven stroomt. Liefhebbers genieten van een borreltje Mongoolse Chinggis Khaan Vodka.

Voor het baden maak je een wandeling door het vlakbij gelegen dorpje. Erg bijzondere bomen en vrij rondlopende dieren geven dit gebied iets sprookjesachtig. Bezoek aan een lokale familie in het dorpje. Deze mensen maken het framework van Gers. De prachtige versieringen en inkervingen maken zij allemaal met de hand. Men is vereerd met ons bezoek want veel buitenlanders komen er niet langs.

's Avonds leert onze Mongoolse gids je het populaire anklebone game aan. 

Overnachting in een charmant Tourist Ger-Camp.

Dag 10: Jargal Jiguur - Murun - Uushig Deer Stone (B, L, D) - 150 km of road (4.5 uur)

Relax ontbijt. Nadien vervolg van onze tour tot de stad Murun. Lunch in Murun downtown.

Daarna rij je door tot aan de Uushig Deer Stones, een complex van 30 zogenaamde hertenstenen.

Dit zijn oude megalieten met ingekerfde symbolen. De hertenstenen zijn meer dan 3000 jaar oud en werden in de bronstijd gebruikt bij begrafenissen, offerrituelen en als kunstvorm. We spreken hier over de tijd van de Hunnen. De kunstzinnige illustraties van herten en andere dieren op de stenen staan inmiddels symbool voor het sjamanisme, het belangrijkste geloof in Mongolië.

Deze avond verblijf je niet in een toerist Ger-camp maar wel in een lokaal 3* hotel in Murun.

Dag 11: Murun - Khovsgol Meer (B, L, D) - 170 km on road (3 uur)

Vervolg van de tour naar het Khovsgol Meer of de Dalai Eej wat staat voor de "Moeder Oceaan".

Het Khovsgol Meer is gelegen in de provincie Hövsgöl in het noordoosten van Mongolië. Hövsgöl staat bekend als het Zwitserland van Mongolië. Het Khovsgol Lake is een van de zeventien ancient lakes ter wereld en is meer dan twee miljoen jaar oud. Met uitzondering van Lake Vostok is dit het meest ongerepte meer van Mongolië en vormt het één van de belangrijkste waterreservoirs van het land. Het water van het meer is van nature helder en drinkbaar. 

Per paard en met uitstekende begeleiding maak je in rustig tempo een erg mooie tocht door de uitgestrekte wouden en langs de oevers van het Khuvsgul Meer. Je geniet van de verzichten over het oeroude meer.

Gezellige avond en nadien overnachting in een comfortabel Tourist Ger-Camp, prachtig gelegen aan het Khovsgol Meer.

Dag 12: Khovsgol Meer (B, L, D)

Tijdens je 2de dag aan het Khovsgol Meer heb je alle tijd om te relaxen en om een ontspannende wandeling te maken langs het meer. De kans is groot dat je in dit gebied de rendiervolkeren die in het noorden van Mongolië leven ontmoet.

Afhankelijk van de situatie van het weiland bestaat de kans dat rendiervolkeren niet van het gebergte naar beneden afgezakt komen. Hou hier rekening mee.  Indien je een groep op je reisweg tegenkomt, dan ervaar je het echte nomadenleven van de rendiervolkeren. Het is geen zuiver toeristische attractie dus tonen we respect voor hun gebruiken en gewoonten.

Per speedboot maak je een ontzettend leuke tocht over het Khovsgol Meer. Je meert aan op een mysterieus eiland dat door lokale mensen sinds oude tijden aanbeden wordt. Wees klaar om een nieuw onderdeel van de Mongoolse cultuur en religie te ontdekken.

2de overnachting in het Tourist Ger-Camp bij Khovsgol Lake.

Dag 13: Khovsgol Meer - Ulaanbaatar (B, L, Afscheidsdiner) - 170 km on road - 1.5 uur binnenlandse vlucht

Na het ontbijt word je volgens typisch Mongoolse traditie door de mensen van het Ger-Camp op hartelijke wijze uitgewuifd. Daarna is er de transfer naar de kleine luchthaven van Murun en maak je de binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Ulaanbaatar.

Na lunch en rustmoment maak je je klaar voor een erg mooie muziek- en dansshow van het populaire Tumen Ekh Ensemble. Ik licht een tip van de sluier: de Mongoolse slangenmeisjes zullen je hart sneller doen slaan.

's Avonds is er als afscheidsdiner een heerlijke Mongoolse barbeque. Buffet en Barbeque à volonté!

Overnachting in een centraal gelegen 4* Hotel in Ulaanbaatar: Khuvsgul Lake Hotel of gelijkwaardig.

Dag 14: Ulaanbaatar - retour naar Europa of extensie binnen Mongolië of naar China (B)

Ontbijt in het hotel.

Vrije tijd en later op de dag transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar voor de retourvlucht naar Europa. Let wel: Je kan een extra nacht Ulaanbaatar reserveren!! Informeer Ying Ying Travel bij reservatie indien je dit wenst. De lokale Mongoolse gids staat altijd ter beschikking. Het uur van de transfer is afhankelijk van de gekozen vluchtcombinatie.

Indien de tijd het toelaat, afhankelijk van de gekozen vluchtcombinatie, kan je samen met je gids een fabriek waar kashmir geproduceerd wordt bezoeken. De beste kashmir ter wereld komt uiteraard uit Mongolië en je mag er tot op de werkvloer komen. 

Ter info: Het is mogelijk om deze rondreis na 14 dagen uit te breiden met een bijkomende overnachting in Ulaanbaatar of een extensie binnen Mongolië, China of een combinatie van de twee landen. Aan het eind van deze 14-daagse tour zou je bijvoorbeeld naar Beijing kunnen reizen en in China nog enkele dagen Beijing en/of andere locaties bezoeken.

Aankomst Europese luchthaven.

  Faciliteiten

  Hotel-info

  In Ulaanbaatar verblijven we in een centraal gelegen 4* hotel. Bijvoorbeeld Ramada Hotel Ulaanbaatar of  Khuvsgul Lake Hotel Ulaanbaatar (of gelijkwaardig). Beiden comfortabele hotels met moderne en stijlvol ingerichte kamers. In Murun verblijf je in een comfortabel lokaal 3* hotel. Benieuwd? Klik hier voor een overzicht van alle hotels tijdens deze rondreis.

                                

                             

                          Comfortabele slaap- en badkamer in 4* Khuvsgul Lake Hotel in het hartje van Ulaanbaatar.

  Tourist GER Campen

  Deze rondreis voorziet overnachtingen in Tourist GER Campen. Dit is de ideale vorm van accommodatie. De GER Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent.

  De GER Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Het éne GER camp is al wat comfortabeler en beter afgewerkt dan het andere. Ook in de eerder afgelegen gebieden opteert YYT steeds voor de beste Tourist GER Campen die voor handen zijn.

                             

                             

                                     Gescheiden wasruimtes, douches en toiletten voor mannen en vrouwen

                                                               

  Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de Tourist GER Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Mitsubishi Delica

  Voor de verplaatsingen doorheen het ruige Mongoolse land maken we meestal gebruik van deze Mitsubishi Delica. Werkelijk ideaal !

                              

                              

   

  Inclusief

  • Binnenlandse vlucht Murun (Khuvsgul Meer)-Ulaanbaatar in economy class
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de binnenlandse vlucht (gekend op 24/09/19)
  • Alle kosten (incl. brandstof en chauffeurs) van het lokale transport per jeep en minibus in Ulaanbaatar
  • Alle taksen tijdens de tour
  • Toegang tot alle Nationale Parken
  • Alle vermelde bezoeken, museumgelden en excursies zoals vermeld in het programma
  • Gebruik Jargal Jiguur hot spa
  • 1 uur paardrijden (niet verplicht, wel inclusief)
  • 1 uur kameelrijden (niet verplicht, wel inclusief)
  • Boottocht over het Khovsgol Meer
  • Worstelwedstrijden en boogschieten Kharkorum
  • Engelssprekende Mongoolse begeleiding 
  • 2 overnachtingen met verblijf in 1/2 Twin kamer in 4* Khuvsgul Lake Hotel Ulaanbaatar of gelijkwaardig
  • 1 overnachting met verblijf in 1/2 Twin kamer in lokaal 3* hotel in Murun
  • 9 overnachtingen in verschillende Tourist GER Campen
  • Alle maaltijden zoals weergegeven bij de reisroute : B (Breakfast), L (Lunch), D (Diner) = Vol Pension met uitzondering dag 2 (= vrij middagmaal)
  • Optreden traditioneel Tumen Ekh Ensemble in Ulaanbaatar met Mongoolse slangenmeisjes
  • Mongolian Nomadic Show met demonstratie vilt maken en rit per yak
  • Bezoek Felt making committee
  • Bezoek familie voor maken van Gers op traditionele wijze in Jargal Jiguur
  • Bezoek nomadenfamilie(s)
  • Mongoolse barbeque à volonté als afscheidsdiner in Ulaanbaatar
  • 2 flesjes mineraal water per persoon per dag
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten Europa-Ulaanbaatar (H/T)
  • Nederlandstalige reisleiding
  • Persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (vrijblijvend via YYT)
  • (Alcoholische) dranken aan tafel 
  • Tips voor lokale gids en chauffeur
  • Visumkosten Mongolië
  • Kost overgewicht bagage voor binnenlandse vlucht Mörön-Ulaanbaatar
  • Overige optionele activiteiten
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
   

  Reisformaliteiten

  • Internationaal reispaspoort geldig tot 6 maanden na retour. Bij reservatie dient u ons een scan van de 1ste pagina (met foto) van uw internationaal reispaspoort te bezorgen. 
  • Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door Ying Ying Travel afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

  Hierbij een overzicht van de documenten die vereist zijn voor het verkrijgen van een Mongolië visum en die je Ying Ying Travel dient te bezorgen indien wij uw visum regelen:

  • Volledig handgeschreven en correct ingevuld visumapplicatieformulier met handtekening op laatste pagina. Ying Ying Travel bezorgt je dit document per email.
  • Eén correcte paspoortfoto (correcte pasfoto: haren achter de oren, spierwitte achtergrond, geen juwelen (dus geen oorring, halsketting, ...), geen make-up, niet glimlachen, vooraanzicht, correcte formaat, donkere (liefst zwart) kleding
  • Ben je werkzaam, dan dien je een werkgeversattest bij te voegen. Van Ying Ying Travel krijg je een standaard briefje dat je werkgever volledig dient over te nemen, zonder wijzigingen aan de tekst.
  • Ben je niet werkzaam (bijv. met pensioen, student, werkloos), dan voeg je een uittreksel van bank- of zichtrekening bij waarbij het rekeningnummer, je naam, de naam van de bank en een bedrag van minimaal 700 euro duidelijk zichtbaar is.
  • Copie van de polis van jouw annulatie- en reisbijstandsverzekering

             Ying Ying Travel voegt volgende documenten bij uw dossier :

  1. Invitatie vanuit Mongolië
  2. Hoteloverzicht
  3. Programmaoverzicht
  4. E-ticket van de internationale vluchten
  5. Copies van je paspoort

        Kost€ 120,- per visum - indien Ying Ying Travel visum Mongolië regelt (leges en verplaatsingskosten inclusief)

  Klik hier voor bijkomende informatie rond visaregeling.

   

  Extra informatie

  Programma

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 18°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Garantiefonds Reizen

  Ying Ying Travel BVBA is erkend lid van Garantiefonds Reizen

   

  Alternatieve reisformules

  Deze rondreis kan eveneens als privéreis in groep of individueel en dus à la Carte uitgevoerd worden. Voor verdere info en tarieven neem je best contact op met Ying Ying Travel. Wens je privé te reizen dan kan het programma aangepast worden volgens jouw wensen.