15 dagen trip: Mongolië met Naadam Festival - juli 2019 - BOEK NU!

Het Mid Summer Naadam festival is het grootste festival in Mongolië, en zeker het meest aantrekkelijke culturele evenement voor bezoekers en reizigers. Naadam betekent simpelweg "spelletjes", en wordt ook wel de Three Manly Games genoemd, het omvat 3 wedstrijden: worstelen, boogschieten en paardenrennen. Geniet van tradities die al eeuwen door Mongoolse nomaden worden beoefend. Deze vakantiereis biedt een onvergetelijke ervaring, met veel spannende activiteiten. Dompel jezelf onder in een vredig paradijs met ongerepte natuur.

Belangrijk verschil tov. onze andere rondreizen is dat deze reis uitzonderlijk uitgevoerd wordt zonder Nederlandstalige begeleiding. Bij aanvang van deze rondreis word je in de aankomsthal van de kleine luchthaven van Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië, opgevangen door onze Engelssprekende Mongoolse gidse Nomin.

Ook de internationale vluchten zijn bij deze afreis niet inclusief. We doen dit opdat je flexibel zou kunnen reizen. Waarom geen extensie of prétour toevoegen of eventueel nog een nachtje Ulaanbaatar extra aan het eind van de tour? Je kiest bij deze rondreis zelf de luchtvaartmaatschappij en bijhorende vluchtcombinatie. YYT bekijkt dit alles graag samen met jou want het is belangrijk dat je op dag 2 in de voormiddag of rond het middaguur in Ulaanbaatar arriveert.

Kaart reisroute: 
Dag 1: Vertrek naar Ulaanbaatar

Internationale vlucht tot Ulaanbaatar.

Je kiest zelf je internationale vlucht maar zorg er wel voor dat je op dag 2 in de voormiddag of ten laatste rond het middaguur in Ulaanbaatar arriveert. YYT kan de vluchten uiteraard ook voor je regelen.

Tip: Vanuit Frankfurt zijn er voor deze data (heen en retour) rechtstreekse vluchten met MIAT Mongolian Airlines naar Ulaanbaatar. Wij kijken het graag voor u na.

Dag 2: Ulaanbaatar - Stadstour (Verwelkomingslunch, D)

Verwelkoming door de gids en onze privé chauffeur(s). Korte transfer naar het hotel (ongeveer 40min). De door YYT gekozen hotels liggen sowieso vlakbij het centrale Chinggis Khaan Plein. Opfrissing en verpozing.
Verwelkomingslunch in een speciaal door ons hiervoor gekozen restaurant. In Ulaanbaatar is er zulk een variëteit aan maaltijden dat het niet moeilijk is om tijdens je eerste indrukken zelfs te vergeten dat je in Mongolië bent. Vooral Koreaanse en Japanse restaurants zijn alom aanwezig.

Aanvang City Tour Ulaanbaatar. Wandeling over het Chinggis Khaan Plein met het Chinggis Khaan Monument en vlakbij het standbeeld van Marco Polo. Dit plein is het hart van de hoofdstad van Mongolië. De geschiedenis van Mongolië vraagt een woordje uitleg en daarom pikken we het Nationaal Historisch Museum van Mongolië mee dat op wandelafstand van het plein gelegen is.

In dit museum wordt de Mongoolse geschiedenis op een leuke, duidelijke en informatieve manier weergegeven. Het museum toont onder meer een volledig ingerichte GER-tent en historische kostuums van de vele verschillende Mongoolse groepen. Topper is een maquette van de oude hoofdstad Kharkhorum, de beroemde historische stad ten tijde van Chinggis Khaan. ’s Avonds geniet je van een heus welkomstdiner met optredens van Mongoolse performers: Tumen Ekh.

Overnachting in een hotel.

, , , , , ,
Dag 3: Naadam festival (B, L, D)

Dit oude festival is ontstaan ​​in de tijd van de nationale held Chinggis Khan. Op dat moment werden de drie hoofdonderdelen van Naadam: Worstelen, boogschieten, paardenrennen gebruikt als training voor soldaten. Op 11 juli begint het festival met 9 weelderig geklede soldaten op witte paarden. Een parade van paardenstaartvaandels gaat van het hoofdplein naar het Naadam-stadion, waar de openingsceremonie plaatsvind met een thema-show en speech door de president.

Vandaag kan je zien hoe alle Mongolen hun vakantie vieren in hun traditionele kleding. Na het traditionele gebak "Khuushuur" en de drank "Airag", dat is een drank van gefermenteerde melk, geprobeerd te hebben, kijken we naar worstelen, boogschieten en het traditionele spel “enkelbeen schieten”.

Overnachting in een tourist ger camp. 

, , , , , ,
Dag 4: Naadam festival - Chinggis Khan palace complex (B, L, D)

‘s Morgens ga je naar de weides waarop het paardenrennen plaatsvindt. Je kan Mongolen moeilijk voorstellen zonder hun paarden, vanaf de leeftijd van 7 jaar nemen kinderen al deel aan de races, hoe ouder je bent, hoe langer de race.

Nadien bezoek je het Chinggis Khan palace complex.  Bij de ingang van het paleis zullen oude soldaten met sterke paarden ons begroeten en ons naar het grootste GER-wooncomplex in de wereld leiden.

Voor meer dan duizend jaar lang leefden Mongoolse koningen en koninginnen liever in traditionele ger-woningen. De reden is simpel en krachtig: het geeft  je de vrijheid om overal waar je wilt met je eigen huis heen te reizen.

Probeer de authentieke gezonde keuken met veel keuzes en drink warme wijn terwijl u geniet van de natuurlijke geest van een kampvuurceremonie en traditionele sjamanistische optredens.

 

, , , , , , ,
Dag 5: Baga Gazriin Chuluu (B, L, D)

Deze dag staat in het teken van het machtige Baga Gazriin Chuluu.

Chuluu (Mongools: “чулуу”) betekent steen, deze granieten rotsformatie doet zijn naam alle eer aan. Baga Gazriin Chuluu is zo`n 1768 meter hoog, 15 kilometer lang en 10 kilometer breed. Op vele plekjes krijg je vandaag een fantastisch uitzicht zoals bij de rocky ravine en de Jargalant cave. Deze ruïne van een tempel gaat terug tot de 17de eeuw. Je ziet misschien nog de inscripties van de twee monniken die er vroeger woonden en mediteerden.

, ,
Dag 6: White stupa (B, L, D)

Het is tijd om naar White stupa te gaan, dit is een witte kalkstenen klif met een prachtig uitzicht. De erosie van het water en de wind hebben over een bepaalde tijd duidelijke tekenen achtergelaten op de klif. De natuurlijke klif lijkt van ver op een oude ruïne. Nadien ga je naar het dichtstbijzijnde toeristenkamp om te lunchen.

, , , ,
Dag 7: Del Uul mountain Petroglyph - Dalanzadgad stad - Eagle Valley (B, L, D)

Het is tijd om het rotstekeningcomplex van de berg Del Uul te beklimmen!

De berg Del Uul, strekt zich 25 km uit van oost naar west en is gelegen in de provincie Dundgobi. Het gebied is bedekt met rotstekeningen van verschillende soorten dieren, zoals steenbokken, paarden, ruiters en kamelen. Observeer het bewijs van leven van vroeger! Daarna gaan we verder naar Dalanzadgad stad.

Verder naar de Arendvallei tussen de berg Gobi Gurvan Saikhan. De vallei is een unieke oase in de natuur in de Gobi Gurvan Saikhan Bergketen met een gang van ijs en een diepe schaduwrijke kloof. De kloof blijft bijna het hele jaar bevroren, behalve in de late zomer.

We maken een wandeling van 2 uur door dit schilderachtige gebied. Wie dit wenst kan de tocht naar de kloof te paard doen. 

Geniet van het aparte landschap, de schaduw van de vallei, de cirkels waarin de jeneverbessen groeien en geniet ook van de verbazingwekkende geur van de wilde bloemen die je er tegenkomt. Ondertussen volg je de smalle rivier die zachtjes door de kloof stroomt. Met wat geluk spot je de bebaarde gier (de hoogst vliegende vogel) of enkele andere zeldzame vogelsoorten van het land.

, , , ,
Dag 8: Khongor zandduinen (B, L, D)

Na het ontbijt vervolg van de route naar de Khongoryn Els ook wel de Zingende Zandduinen van Khongor genoemd. De wind doet het zand letterlijk “zingen”. Dit zijn de langste zandduinen van Mongolië. Met een lengte van 180 km, een breedte van 15 tot 20 km en een hoogte van 300 m kunnen we echt wel spreken van buitengewone afmetingen. Het is werkelijk een plezier om door de zandduinen te lopen en de top van een zandduin te halen. 

We maken een tocht per kameel door de zandduinen en ontmoet de lokale nomaden. Je zal ontdekken dat zij erg trots zijn op hun moederland en de prachtige natuur.

De Khongoryn rivier stroomt langs de zandduinen en zorgt voor oases die Seruun Bulag genoemd worden. Geniet van de zonsopgang en zonsondergang in de zandduinen, het is iets wat je niet snel zal vergeten!

, , , ,
Dag 9: Bayanzag flaming cliffs (B, L, D)

Vervolg van onze reis met dit keer als bestemming de Vlammende Kliffen van Bayanzag.

Bekijk een keer de oranje kleur van de rotsformaties op onze foto’s en je begrijpt meteen de naam die Roy Chapman Andrews aan dit gebied gaf. Deze Amerikaanse ontdekkingsreiziger en paleontoloog ontdekte deze Zuid-Mongoolse plek in het begin van de 20e eeuw. Hij gaf de naam “Flaming Cliffs”. Maar dit deel van de Gobi is wereldberoemd geworden omdat resten van dinosaurussen, met name complete skeletten en hun gefossiliseerde eieren, hier voor het eerst gevonden werden. Wie aandachtig de omgeving verkent kan misschien zelf een stukje bot terugvinden.

In de namiddag bezoeken we een lokale nomadenfamilie die kamelen houden. Bekijk hoe het nomadische leven eraan toe gaat. 

, ,
Dag 10: Ongi Temple ruin (B, L, D)

De route gaat verder naar Ongi. Aankomst bij de ruïnes van het Ongi Klooster die verspreid liggen op de zuidelijke helling van de rotsachtige bergen langs de oevers van de rivier Ongi. 

Het Ongi Klooster was ooit het grootste boeddhistische centrum van de regio Gobi en één van de 7 grootste tempels van Mongolië. Twee complexen werden gebouwd in de jaren 1780. Na de volksrevolutie in de jaren 30 werden de twee tempels verwoest en vele lama’s werden door de communisten geëxecuteerd of gevangen gezet. Eén van de tempels is in de oorspronkelijke Tibetaans-boeddhistische stijl heropgebouwd.

Als je op tijd opstaat heb je de kans om wilde dieren te spotten zoals wilde schapen, de steppewolf, de Aziatische wilde ezel en de gazelle met zwarte staart.

,
Dag 11: Kharkhorum (B, L, D)

Vervolg van de rondreis Mongolië richting de oude hoofdstad Kharkhorum.

Kharkhorum werd in 1220 door Genghis Khan in de Orkhon Vallei gesticht. Kharkhorum zou voor 140 jaar dienst doen als hoofdstad van de verenigde Mongoolse clans tot het in 1391 volledig vernield werd door Chinese troepen.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdenezuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20ste eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdenezuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdenezuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken je bereikt, dan waan je je even in Tibet.

 

, , ,
Dag 12: Ugii Lake (B, L, D)

Ochtendrit richting het Noorden. Aankomst bij het Ugii meer met mooie stranden en kalme golven. Het Ugii meer is beroemd voor zijn vogels, er leven ongeveer 150 verschillende soorten waaronder enkele zeldzame soorten: Hoendergans, Platalea, Kroeskoppelikaan, kraanvogels en eenden. Hier vind je het watervogelonderzoekscentrum.

Het Ugii meer is opgenomen in de “Ramsar Overeenkomst inzake watergebieden van internationale betekenis” omdat het een belangrijk broedgebied is voor deze watervogels. Tijdens een wandeling aan het meer krijg je de kans om deze prachtige vogels van dichtbij te bewonderen.

, , , ,
Dag 13: Khustai National Park (B, L, D)

Vervolg van de tour tot aan het Khustai Nationaal Park.

Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Naast de wilde paarden of Takhi leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen.

Lichte hiking en tijd om foto’s te maken van het landschap en het wild dat je op je weg tegenkomt. Onze chauffeurs en gidsen zijn specialisten om de Takhi op te sporen. Toch is het altijd afwachten in hoeverre ze tijdens hun zoektocht naar water van de bergen komen afgezakt. Zeer boeiend, je waant je in een natuurfilm van National Geographics.

 

, , ,
Dag 14: Mongolian nomadic show - Ulaanbaatar (B, L, Afscheidsdiner)

's Ochtends wordt je verwelkomd door herders met yaks, kamelen en paarden en bezoek je hun woning. Per Yak rijdt je naar de familie, waar je kan kennismaken met het Mongoolse nomadenleven. De nomaden tonen je de traditionele manier om met schapenwol viltmateriaal te maken. Na de demonstratie staat er een lekkere lunch voor je klaar.

Nadien terugrit naar Ulaanbaatar. Vrije tijd om te winkelen in een groot winkelcomplex. Je hebt tijd om souvenirs te kopen of bijvoorbeeld de beroemde Mongoolse kasjmir want de beste kasjmir ter wereld komt uiteraard uit Mongolië.

Afscheidsdiner met Mongoolse barbeque.

, , , , ,
Dag 15: Vertrek Ulaanbaatar (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Ulaanbaatar voor de terugvlucht naar Europa. De internationale vluchten bekijken we graag samen met u.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijven we in een centraal gelegen 4* hotel. Bijvoorbeeld Ramada Hotel Ulaanbaatar of Khuvsgul Lake Hotel Ulaanbaatar (of gelijkwaardig). Beiden comfortabele hotels met moderne en stijlvol ingerichte kamers. 

  Comfortabele slaap- en badkamer in 4* Khuvsgul Lake Hotel in het hartje van Ulaanbaatar.

  Tourist GER Campen

  Deze rondreis voorziet overnachtingen in Tourist GER Campen. Dit is de ideale vorm van accommodatie. De GER Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent.

  De GER Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Het éne GER camp is al wat comfortabeler en beter afgewerkt dan het andere. Ook in de eerder afgelegen gebieden opteert YYT steeds voor de beste Tourist GER Campen die voor handen zijn.

  Gescheiden wasruimtes, douches en toiletten voor mannen en vrouwen

  Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de Tourist GER Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Mitsubishi Delica

  Voor de verplaatsingen doorheen het ruige Mongoolse land maken we meestal gebruik van deze Mitsubishi Delica. Werkelijk ideaal !

   

  Inclusief

  • 2 Dagen Entreeticket Naadam Festival Ulaanbaatar
  • 2 overnachtingen met verblijf in 1/2 Twin kamer in 4* Ramada of 4* Khuvsgul Lake Hotel Ulaanbaatar of gelijkwaardig
  • 11 overnachtingen in verschillende Tourist GER Campen
  • Alle maaltijden zoals weergegeven bij de reisroute : B (Breakfast), L (Lunch), D (Diner) = Vol Pension
  • Welkomstdiner met optreden traditioneel Tumen Ekh Ensemble in Ulaanbaatar
  • Engelssprekende Mongoolse gids
  • Alle kosten (incl. brandstof en chauffeurs) van het lokale transport per jeep en minibus in Ulaanbaatar
  • Alle maaltijden (Vol Pension) zoals vermeld in het programma
  • Alle taksen tijdens de tour
  • Toegang tot alle Nationale Parken
  • Ulaanbaatar citytours en sightseeing
  • Alle vermelde bezoeken, museumgelden en excursies zoals vermeld in het programma
  • 1 uur paardrijden bij de Arendvallei in de Gobi(niet verplicht, wel inclusief)
  • 1 uur kameelrijden door de Zingende Zandduinen van Khongor(niet verplicht, wel inclusief)
  • Mongolian Nomadic Show met demonstratie vilt maken en rit per yak
  • Bezoek Felt making committee
  • Bezoek nomadenfamilie(s)
  • Bon fire ceremony met traditionele gerechten, hete wijn en optredens in Chinggis Khan Paleizencomplex
  • Mongoolse barbeque à volonté als afscheidsdiner in Ulaanbaatar
  • 2 flesjes mineraal water per persoon per dag
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (vrijblijvend via YYT)
  • Toeslag indien éénpersoonskamer gewenst
  • Optionele activiteiten
  • Persoonlijke uitgaven
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Informeer hiernaar op ons kantoor. Visumkosten vallen nooit onder een annulatiedekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T)

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: 20°C à 25°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze rondreis ook als privéreis à la Carte uitgevoerd worden. Voor verdere info en tarieven neemt u best even contact op met YYT. Wens je privé te reizen dan kan het programma uiteraard aangepast worden volgens jouw wensen.