15 Dagen Trip : Pittoresk China met Hong Kong

Dé ideale rondreis China met Hong Kong !

Tijdens dit 15-daags avontuur zie je oud en nieuw, rijk en arm, drukke steden en slaperige minderheidsdorpjes, ... Vele contrasten maken alles te samen China tot wat het vandaag is. 

Imposant zijn de steden Beijing, Xian en uiteraard Hong Kong ! Maar deze reis biedt veel meer dan de grote metropolen en het historische Xian. Zo is er een heel mooi natuurgedeelte met de groene, vaak in mist gehulde rijstterrassen van Longsheng en de prachtige karstpieken van Guilin en Yangshuo.

Ying Ying Travel zorgt altijd voor veel interactie met de lokale bevolking. Je gaat onder meer dineren bij een familie in één van de oude Hutongwijken van Beijing. Lunchen doe je dan weer bij een familie in de bergen waar de Grote Chinese Muur het landschap siert. 

Wie ons kent weet dat we tijdens onze rondreizen heel wat speciaals in petto hebben, maar uiteraard doe je uitgebreid dé klassiekers binnen China: de Chinese Muur, de Verboden Stad met Tiananmen, het Terracottaleger, de beroemde Li-rivier in de provincie Guangxi, ... Noem maar op !!

Het dag na dag programma wordt hieronder uitgebreid beschreven. Klik op de verschillende dagen van de reis en telkens verschijnt alle uitleg met vele mooie foto's. 

Naast het toeristisch programma heb je in Hong Kong meer dan voldoende tijd om te shoppen ! Kortom, deze rondreis vormt een mooie mix tussen cultuur, natuur, steden, amusement, shopping, interactie met de lokale mensen en veel aandacht voor de heerlijke Chinese keuken.

Veel plezier in China !!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel-Beijing

In de voormiddag samenkomst in Zaventem (Brussel).

Check-in voor de rechtstreekse vlucht met 5* luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines naar Beijing. 

Dag 2: Beijing-Shenzhen-Hong Kong

Vroege aankomst in Beijing. Aansluitend binnenlandse vlucht Beijing-Shenzhen.

Net voor het middaguur aankomst in Shenzhen. Verwelkoming door de lokale begeleiding. Op de luchthaven zelf maken we gebruik van de China Link Coach (bus) voor de verplaatsing naar Hong Kong.

Bij aankomst transfer naar 4* Hotel Harbour Plaza Hong Kong (of gelijkwaardig).

De rest van de dag is vrij in Hong Kong.

Dag 3: Hong Kong (B)

Ontbijtbuffet in het hotel.

2-uur durende geleide wandeltocht in het stadscentrum van Hong Kong.

Rest van de vrij voor shopping of andere activeiten in de stad.

Overnachting in 4* Hotel Harbour Plaza Hong Kong (of gelijkwaardig).

 

 

Dag 4: Hong Kong-Guangzhou-Guilin-Yangshuo (B)

Ontbijtbuffet en vrije ochtend.

Transfer naar het spoorwegstation en per express trein van Hong Kong tot Guangzhou. Aankomst treinstation Guangzhou en daarna boarden voor de express trein naar Guilin in de Chinese Autonome Regio Guangxi, het gebied dat wereldberoemd is om zijn prachtig karstgebergte. 

Eénmaal toegekomen in Guilin is er de ontvangst door het lokale team en volgt onmiddellijk de transfer naar Yangshuo. Vrije tijd/avond in het zeer gezellige Yangshuo.

Yangshuo is vanwege zijn prachtige ligging temidden de vele karstbergen, de rustgevende Yulongrivier en het bruisende centrum zeer populair bij zowel Chinese als buitenlandse toeristen. In Yangshuo waan je jezelf in het decor van een filmsetting. 

In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen, shoppen, een keer een lekkere biefstuk met friet bestellen en helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. Gezelligheid troef in Yangshuo !

Yangshuo telt ontzettend veel restaurantjes, zowel Chinees als westers. Proef een keer van het avondvertier en de vaak romantische Chinese muziek die in heel wat bars live gebracht wordt.

Doe je het liever wat rustiger aan, informeer dan eens naar een Chinese voetmassage. Je reisleider regelt het graag voor jou.

Overnachting in het 3* Aiyuan Hotel Yangshuo (of gelijkwaardig).

Dit leuke hotelletje is ideaal gelegen aan het eind van West Street en dus pal in het hart van de bruisende stad. Het dakterrasje met uitzicht over de karstbergen en de typische huizen van Yangshuo is eveneens erg leuk.

Dag 5: Yangshuo (B)

Ontbijt in het Aiyuan hotel.

Je begint de dag met een boottocht (inclusief) over de beroemde Li-rivier. Langs beide oevers zie je de mooiste en zeer dicht begroeide karstbergen met soms stijle pieken. Je vaart tot het typisch Chinees dorpje Fuli en meert er aan. Bezoek aan de lokale markt en het stadje zelf. Ervaar het leven op het Chinese platteland.

Nadien keer je terug naar Yangshuo. De rest van de namiddag is vrij.

 's Avonds krijg je de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken (optioneel).

Deze werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen op het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhalen van de derde dochter van de Liu familie. Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend.

Impression Liu Sanjie werd geregiseerd door Zhang Yimou, zeer bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Niet te missen !! 

Overnachting in 3* Aiyuan Hotel Yangshuo (of gelijkwaardig)

Dag 6: Yangshuo (B)

Ontbijt in het hotel.

Vrije dag in Yangshuo. Deze regio is zo mooi, hier kom je echt tot rust.

Ben je liever actief dan kan dan ! Je reisleider stelt een aantal optionele activiteiten voor waarbij je ter plaatse beslist of je één of meerdere al dan niet meedoet.

Een andere optionele activiteit is de kookworkshop op het platteland van Yangshuo (optioneel). Eerst ga je uiteraard op naar de lokale markt van Yangshuo  voor de nodige aankopen van vlees, groenten en fruit. Je leert verschillende Chinese gerechtjes maken met de wok. Alles gebeurd in openlucht. De lunch is uiteraard dat wat je zelf klaargemaakt hebt.

Een mooier kader om in openlucht samen van al dit lekkers te genieten kan je je amper voorstellen.

Deze regio leent zich perfect tot een leuk fietstochtje. Rechtover het Aiyuan hotel kan je een fiets huren (optioneel). Je fietst tot aan de Drakenbrug waar je even pauzeert om de vele bamboevlotten op de Yulongrivier te zien toekomen. Dit is namelijk het eindpunt van de bamboevlottentocht, trouwens eveneens perfect mogelijk als optionele activiteit.

Tijdens de fietstocht zie je onder meer Moon Hill en andere prachtige rotsformaties van kalksteen.

Vrije avond en overnachting in het gezellige 3* Aiyuan Hotel Yangshuo (of gelijkwaardig).

Dag 7: Yangshuo-Longsheng (B, L, SD)

Na het ontbijt check-out en je verlaat Yangshuo.

Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of beter de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus, daarna gaat het te voet verder.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Net voor de top lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo !

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

's Avonds is er in het hotel een Speciaal diner met onder andere het heerlijke lokale gerecht bamboerijst.

Overnachting in het Longsheng Ping'an Guesthouse Hotel (of gelijkwaardig).

Tip : Voorzie voor deze dag een aparte tas voor wasgerief en kleding ! We verblijven één nacht op de top van de berg en uw hoofdbagage blijft aan de voet van de berg in een depot !! De kost van de depot is inclusief.

 

Dag 8: Longsheng-Guilin-Xian (B, L)

Ben je vroeg uit de veren dan geniet je van de zonsopgang over de rijstterrassen van Longsheng.

De voormiddag is vrij om te genieten of om een wandeling te maken naar het tweede viewpoint aan de tegenovergelegen berg.

De bewegwijzering naar beide viewpoints (VP 1: Nine Dragons & Five Tigers & VP 2: Seven Starts with Moon) is heel duidelijk en goed aangegeven.

Lunch in de Guesthouse.

Na de lunch begin je aan een gezapige afdaling. Je neemt uiteraard een andere route dan de dag voordien. Eénmaal terug aan de parking gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. Je haalt de hoofdbagage op en je vertrekt met onze privé-bus terug naar Guilin.

Je hebt nog tijd voor een kort stadsbezoek aan Guilin waarbij je onder andere de maan- en de zonnepagode op de gevoelige plaat kan vastleggen.

De pagodes staan symbool voor de stad Guilin, dé uitvalsbasis voor de Autonome Regio Guangxi.

Vrij diner in het stadscentrum en aansluitend transfer naar de luchthaven van Guilin voor de late vlucht naar Xian, de oude hoofdstad van China.

Bij aankomst op de moderne luchthaven van Xian is er verwelkoming door de lokale begeleiding en transfer naar het hotel.

Incheck en overnachting in het 4* Aurum International Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 9: Xian (B, SD)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Het terracottaleger van Xian kent iedereen. Minder gekend is die andere topper, de oude stadsmuur. Deze is gebouwd tijdens de Ming-dynastie. De muur is nog voor een groot gedeelte intact.

Indien de tijd het ons toelaat wandelen we via het cultuurstraatje naar de zuidpoort. In dit straatje met huizen gerestaureerd in de stijl van de oude architectuur van Ming- en Qingdynastieën, ruik je de geur van Chinese inkt. Aan beide zijden van de weg zijn er tal van winkeltjes met handgemaakte souvenirs, curiosa, geschriften, schilderijen en kalligrafieën. Hier zie kalligrafen aan het werk.

Daarna ga je op de twaalf meter hoge stadsmuur van Xian. De toegang tot de stadsmuur is inclusief. Je kan een ontspannende wandeling maken of je kan de hele muur rond fietsen (huur fiets optioneel). We raden dit sowieso aan ! Je krijgt een mooi uitzicht over de binnenstad en tegelijkertijd geniet je van de bijna veertien kilometer lange fietstocht.

Fietsen op de stadsmuur van Xian : een topper!

Nadien transfer richting Terracotta Leger. Tijdens de rit laten we je nader kennismaken met Xian, de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis gekend heeft, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur. Hier ligt het hart van de Chinese beschaving.

In de namiddag beleef je alweer een nieuw hoogtepunt met een bezoek aan het Terracotta Leger van Qin, de eerste keizer van China. Massa's toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien.

Nadien rij je terug naar het stadscentrum van Xian en verken je de omgeving van Drum- en Beltoren met uiteraard het uitgebreide Moslimkwartier.

Tang-Dynastie Show Xian : één van de mooiste shows van het land !

Er staat je nog een fantastisch avondprogramma te wachten. Je geniet van één van de mooiste shows van China, de Tang-Dynastie muziek- en dansshow ! De voorstelling wordt voorafgegaan door een nieuw speciaal diner onder de vorm van een heerlijk dumplingbanket.

Overnachting in 4* Aurum International Hotel (of gelijkwaardig)

Dag 10: Xian-Beijing (B)

Ontbijtbuffet.

Bezoek aan het Shaanxi Historisch Museum met prachtige vondsten uit tombes van verschillende Chinese Dynastieën.

Om praktische redenen is het mogelijk dat Shaanxi Museum naar dag 9 en fietsen op de Stadsmuur naar dag 10 verschoven wordt. Dit wordt ter plaatse bekeken.

Korte transfer naar de Plaza van de Grote Wilde Gans Pagode.

We proberen de grootste fonteinenshow van Azië mee te pikken. Op de tonen van Chinese en Westerse klassieke muziek geniet je van de show. Op de achtergrond zie je de pagode, het symbool van de stad Xian, reeds verschijnen.

Aansluitend bezoek aan de Grote Pagode van de Wilde Gans. In 645 bracht de monnik Xuanzang na een lange reis door India vele boeddhistische geschriften mee naar Chang'an, de vroegere benaming van Xian. De pagode werd gebouwd om deze kostbare teksten in onder te brengen. Xuanzang verbleef hier vele jaren om de teksten van het Sanskriet te vertalen naar het Chinees.

Vrije tijd in het stadscentrum van Xian. Je hebt de gelegenheid om wat inkopen te doen (snack, drank) omdat je deze avond per nachttrein naar Beijing reist.

In de vroege avond transfer naar het treinstation van Xian. Je wacht in de Softsleeper-lounge op moment van boarding. Per nachttrein naar de Chinese hoofdstad Beijing. Je hebt een kabine in de beste klasse : softsleeper.

Dag 11: Beijing (B)

Vroege aankomst in Beijing.

Onthaal door het lokale team en transfer naar het centraal gelegen hotel. Ontbijt en aansluitend start van de city-tour. Voor check-in is het nog wat te vroeg.

Uitgebreid bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede of Tiananmen. Dit is het grootste openbare plein ter wereld en tevens het politieke hart van Beijing. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. Je ziet er de prachtig versierde troon.

Aan de noorduitgang van de Verboden Stad ligt de Kolenheuvel of het Jingshan Park. Je wandelt door het park en vanaf de top van de heuvel heb je enig mooi zicht over de Verboden Stad, het Beihai Park, de Hutongs, ...

Daarna transfer naar het Zomerpaleis met het grote Kunmingmeer. Dit meer staat bekend om zijn zoetwaterparels. Op onze weg naar het Zomerpaleis houden we nog een korte stop om eens te kijken hoe je echte en valse parels van elkaar kan onderscheiden.

Ten noordwesten van Beijing ligt het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter maak je nog een tocht met de Drakenboot op het Kunmingmeer. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

Retour naar Beijing Downtown.

Check-in in het 4* Sunworld Wangfujing Hotel (of gelijkwaardig). Je verblijft heel centraal, op amper 5 minuutjes stappen van Wangfujing. Dit is misschien niet de drukste maar zeker de bekendste winkelstraat van Beijing. Naast de chique zijde- en lederwinkels staat Wangfujing bekend om zijn straatjes met "exotische" eetwaren. Schorpioenen, zeepaardjes, zijderupsen en allerlei andere insecten worden er als lekker snack gegeten.

Proef eens een knapperige schorpioen of krekel ! De eetkraampjes van Wangfujing zijn wereldberoemd.

Lunch en diner zijn vrij. Vlakbij het hotel zijn meerdere gelegenheden.

Dag 12: Beijing (B, SL, SD)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in het leven !

Tijdens deze reis bezoeken we de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China : de Chinese Muur ! Een kabelbaan en rodelbaan voor de afdaling zijn bij Mutianyu voorzien (kabellift/rodelbaan facultatief).

Lunch bij lokale mensen die vlakbij de Chinese Muur wonen. Op die manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen die de Chinese Muur naar de hoogste toppen brengt.

Op de terugweg naar Beijing Downtown voorzien we een fotostop aan de Olympische site van Beijing met de Watercube, het zevensterrenhotel en uiteraard het immense Vogelneststadion of Bird's Nest. Hier sprong onze Tia Hellebaut in 2008 naar gouden hoogtes. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

Deze avond is er op nieuw een speciaal diner voorzien. Je proeft Peking Eend in één van de betere restaurants van Beijing.

In de aan Peking Eend gewijde restaurants heeft de maaltijd altijd wel iets weg van een ceremonie. De kok rolt zijn dienwagen met de roodbruin glanzende eend erop tot bij je tafel. Daar snijdt hij zijn meesterwerk in een honderdtal dunne plakjes. Over fijn werk gesproken !

Na het diner retour naar het hotel bij Wangfujing.

Overnachting in 4* Sunworld Wangfujing Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 13: Beijing (B, SL)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het prachtige domein van de Tempel van de Hemel. We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. Je wordt vriendelijk verzocht om het ook eens te proberen.

Aansluitend transfer naar de historische hutongwijken van Beijing. 

Maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongs. Je kan een babbeltje met de mensen slaan en vragen stellen over het leven in de Hutong. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes onze maaltijd aan het voorbereiden is. 

Met een beetje geluk leert men je hoe je op de juiste manier dumplings moet maken !

Na de lunch wandelen we door de hutongwijken. Je ziet Bel- en Drumtoren. Vaak doet men er aan Taiji. Niemand zal je tegenhouden om het ook eens te proberen.. integendeel. Je bezoekt leuke, maar voor westerse mensen vaak ongekende plekjes, zoals de Nan Luo Gu Xiang en de Yan Dai Xie Jie. Er zijn toffe, hippe winkeltjes en bij de Yan Dai Xie Jie heb je gezellige dakterrasjes en uiteraard de mooie meren Houhai en Qianhai.

Retour naar Wangfujing voor een vrije avond en vrij diner.

Overnachting in het 4* Sunworld Wangfujing Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 14: Beijing-Brussel (B, D)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het noordoosten van Beijing voor een bezoek aan de 798 Art Zone. De naam komt van een fabriek die er in 1950 door Duitsers in de Bauhaus architecturale stijl gebouwd werd. Aangetrokken door deze unieke bouwstijl en de grote beschikbare ruimtes begonnen sinds 2001 meer en meer Chinese artiesten hier workshops te organiseren. Vandaag de dag is de fabriek omgetoverd tot een uniek kunstcomplex. In Beijing 798 Art Zone vind je nu beroemde kunstenaars en modeontwerpers terug.

De laatste jaren heeft de wereld Beijing's 798 Art Zone echt wel leren kennen. Je ziet hier een perfecte mix van geschiedenis en realiteit, industrie en kunst.

Transfer naar de wereldberoemde Zijdemarkt van Beijing. Hier zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor een vrije lunch.

Vrije tijd op de Zijdemarkt. Laat de naam je niet misleiden want op deze plek kan je werkelijk allerlei spullen verkrijgen : kleding, speelgoed, electronica, zijde, souvenirs, schilderijtjes, ... 

Weet wel één ding : Alles is fake op de zijdemarkt ! Maak er daarom een sport van om goed af te dingen. Absoluut een leuke ervaring en de ideale kans om nog een laatste souvenir aan te kopen.

Tijdens deze laatste namiddag van de reis hebben we nog een aangenaam en vooral rustgevend bezoek in petto !

Transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was de tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Weetje : In de Hal van het Grenzeloze Geluk vind je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld.

De rest van de avond voorzien we vrije tijd in één van deze locaties : Wangfujing, Qian Men of Hou Hai. De kans is groot dat we opteren voor Qian Men, het gebied ten zuiden van de Qianmenpoort en dus vlakbij het Plein van de Hemelse Vrede. Je  hebt er onder meer de gezellige Dashilan Street met daarin één van de oudste apotheken van China.

Afscheidsdiner in het restaurant/theehuis Laoshe (Chinees voor "oude slag"). De maaltijden zijn er heerlijk en vaak kan je er tijdens het diner nog genieten van een leuke poppenkast- of muziekact.

Na het afscheidsdiner zorg je dat je klaar bent voor de terugreis. Transfer naar de internationale luchthaven voor de late rechtstreekse vlucht van Beijing naar Brussel met 5* luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines.

 

 

 

Dag 15: Brussel

Aankomst Brussel in de vroege ochtend.

Einde van de zeer mooie en leerrijke rondreis "Historisch en pittoresk China met Hong Kong shopping".

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 3* en 4* categoriehotels in de normen van het land. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Logies :

  • 1A: standaard éénpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer

   

   

   

  Inclusief

  • Vluchten Brussel-Beijing heen en terug
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen
  • 2 binnenlandse vluchten: Beijing-Shenzhen, Guilin-Xian
  • Express trein: Shenzhen-Hong Kong, Hong Kong-Kanton (Guangzhou), Kanton-Guilin
  • Softsleeper nachttrein Xian-Beijing
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe autocar voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/trein/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • Tang Dynastie muziek- en dansshow Xian
  • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij elke lunch en diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet: in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem luchthaven en terug
  • Visumkosten Double Entry China owv. Hong Kong (zie reisformaliteiten)
  • Annulatieverzekering en/of reisbijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor
  • Fooien
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Double Entry verplicht aangezien we 2x China binnenkomen !!

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. U kan dit ook zelf doen maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan ook bij u ligt.

  Prijs indien visum China Double Entry via Ying Ying Travel €170,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van wijziging.

  Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu