15 Dagen Trip : Sportieve reis China met "Klein Tibet"

Tijdens deze actieve en sportieve vakantie reis je door China's mooiste provincies Yunnan en Guangxi.

Je ziet de Longji rijstterrassen, het prachtige karstgebergte en Yulong Snow Mountain. De Tiger Leaping Gorge is één van de mooiste en diepste kloven ter wereld, uitgesneden door de Lange Rivier ! Zeggen deze namen je niet onmiddellijk iets, bekijk dan vooral de talrijke foto's die bij elke dagbeschrijving toegevoegd zijn. 

We reizen naar Shangri-La of "KLEIN TIBET" ! Hier begint de Tibetaanse wereld. Shangri-La is de ideale plek om minder bereisde wegen op te zoeken. Je bezoekt er het Tibetaanse Songzam Lin Klooster.

Onthou vooral dat dit reisschema slechts een voorbeeld is. Ying Ying Travel wijzigt het programma graag volgens uw wensen. Mis je bijvoorbeeld een tocht te paard of een bamboevlottentocht ? Laat het ons weten en wij maken een vrijblijvend voorstel op maat ! 

 

Dag 1: Brussel-Kunming

Internationale vlucht Brussel-Beijing met aansluitend binnenlandse vlucht Beijing-Kunming.

Ying Ying Travel zoekt samen met u naar de beste verbindingen en dit aan de scherpste prijzen.

Dag 2: Kunming

Rond het middaguur aankomst in Kunming, hoofdstad van één van de mooiste Chinese provincies Yunnan. Onthaal en daarna transfer naar 4* Kunming Jin Jiang Hotel of gelijkwaardig. Check-in.

Volledige namiddag voor kennismaking met de "city of spring", Kunming. De stad beschikt over een reeks mooie parken en er is de beroemde bloemen- en vogeltjesmarkt. Liefhebbers kunnen de boeddhistische Yuantong tempel bezoeken. Of opteer je voor een verkwikkende voetmassage voor of na je kennismaking met Kunming ?

Overnachting in 4* Kunming Jin Jiang Hotel (standaard kamer) of gelijkwaardig.

Dag 3: Kunming-Lijiang (O, L)

Na het ontbijt transfer naar Shilin voor bezoek aan het Stenen Woud. Het karstgebergte is op zo'n manier gerodeerd dat hoge stenen naalden overschieten, sommige tot 30 meter hoog. Het Stenen Woud is een adembenemend natuurfenomeen. Wandeling temidden de grillige rotsformaties.

Lunch in locaal Chinees restaurant.

Vrije namiddag in Kunming en in de latere namiddag transfer naar de luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Lijiang. Aankomst Lijiang. Ontvangst door het locale team en transfer naar het hotel. 

Check-in en overnachting in E-Outfitting Lijiang of gelijkwaardig. 

Dag 4: Lijiang (O, L)

Ontbijt in het hotel. Daarna transfer naar Suhe Old Town. Fietstocht van Suhe naar Baisha, één van de oudste steden van Lijiang. Baisha is zeer pittoresk en je maakt er kennis met de Naxi minoriteit. Baisha is trouwens de oudste nederzetting van de Naxi. Deze minoriteitengroep is duidelijk herkenbaar aan hun traditionele, blauwe klederdracht. 

Bezoek aan de Baisha fresco's. De bekendste Baisha fresco's vind je terug in het Dabaoji paleis. De meest bekende fresco is die van Sakyamuni die zijn leerlingen de soetra passages uitlegt.

Lunch in een locaal Chinees restaurant.

In de namiddag vrije tijd in de oude stad Suhe.

Overnachting in E-Outfitting Lijiang of gelijkwaardig.

Dag 5: Lijiang-oud dorp ca. 120km ten noorden van Lijiang (B, L, D)

Na het ontbijt verlaat je Lijiang. Tocht via de mooie weg doorheen Yulong Snow Mountain National Park. Na iets meer dan een uur rijden kom je aan in Mingyin, een kleine stad waar een kleurrijke mix van verschillende minderheidsvolkeren leeft: Naxi, de Zwarte Yi en tegenwoordig ook Han omwille van de aanleg van de Ahai Dam dichtbij. Daarna trek je verder door naar de locatie waar de zetel van de Baoshan regering gevestigd is.

Lunch in één van de vele kleine Naxi restaurantjes.

Ga verder over kronkelige wegen door de vallei voor ongeveer 12 kilometer om toe te komen in je verblijfplaats. Je bent nu ongeveer 120 kilometer ten noorden van Lijiang. De weg stopt net voor de lagere school van het dorp. Ga te voet verder het dorp in tot aan de Lodge. Hier geniet je echt van de rustgevende omgeving in het noordwesten van Yunnan. Je hebt prachtig zicht over de bergen, het dorp, de Yangtze Rivier en de prachtige rijstterrassen. Er is geen gemotoriseerd verkeer en je hoort enkel het geluid van de natuur en het gemoedelijke dorpsleven. De inwoners leven nog volgens eeuwenoude tradities en gewoonten. Alles is er nog intact gebleven.

In de latere namiddag wandeling door de velden in een nabijgelegen dorp. Je ziet de bewoners die van de velden terug naar huis keren. 

Diner en overnachting in de Lodge. Je geniet van de prachtige sterrenhemel, hier is geen luchtvervuiling.

 

Dag 6: oud Chinees dorp ca. 120 km. ten noorden van Lijiang (B, L, D)

Ontbijt westerse stijl (verse koffie, thee, brood, jam, fruit, kaas, ...) of ontbijt locale stijl (baba, boter op popo tea, mantou (= wit gestoomde broodjes), noodles, gebakken rijst, ...) op het terras of in het restaurant van onze lodge.

Je verlaat het dorp, doorkruist de vallei en wandelt tot het dorp Mingwei. Verder naar de oevers van de Jinsha rivier. Dankzij de warme temperaturen bloeien hier de mooie, kleurrijke rozenpelargoniums. Geniet van de prachtige vergezichten. 

Lunch in locaal Chinees restaurant.

Boottocht door de vallei waarbij je Baoshan Stone City en Taiziguan ziet. Indrukwekkend ! Terugtocht langs geraniumvelden en over een omhooglopend pad tot onze verblijfplaats.

Douche en rust terwijl diner in onze Lodge wordt voorbereid. Wat een prachtige dag !

Dag 7: dorp ten noorden van Lijiang-Zhongdian (of Shangri-La) (B, L)

Na het ontbijt wacht je een trip naar Zhongdian (of Shangri-La) die de volledige dag in beslag zal nemen. Maar wat voor een tocht ! 

Onderweg zie je de Tiger Leaping Gorge of de "Kloof van de springende tijger". Dit is één van de mooiste en diepste kloven ter wereld, uitgesneden door de Yangtze Rivier. De kloof is 15 kilometer lang en tussen 30 en 60 meter breed. Volgens de plaatselijke bevolking is de kloof zo smal dat een tijger er over kan springen.

Lunch bij de Tiger Leaping Gorge. Vervolg van de tocht tot Zhongdian. Hier begint de Tibetaanse wereld. De overheid veranderde de naam Zhongdian naar Shangri-La. Shangri-La is de ideale plek om minder bereisde wegen op te zoeken.

Aankomst, check-in en overnachting in E-outfitting Hotel Shangri-La (charming boutique kamer) of gelijkwaardig. 

Dag 8: Zhongdian (of Shangri-La) (B, L)

Na het ontbijt bezoek je het Songzam Lin Klooster. Shangri-La is een Tibetaans cultuurgebied buiten Tibet zelf. Shangri-La geeft men soms ook de naam "Klein Tibet". Het loont hier dan ook meer dan de moeite om een keer het Tibetaans Boeddhistische Songzam Lin Klooster te bezoeken.

De volledige namiddag is voorzien voor hiking rond het Shudu Meer.

Overnachting in het E-Outfitting Hotel Shangri-La (charming boutique kamer) of gelijkwaardig.

 

Dag 9: Zhongdian-Kunming-Guilin (B, L)

Ontbijt en vrije voormiddag in de oude stad Shangri-La

Lunch in locaal Chinees restaurant.

Kort na de middag transfer naar de luchthaven van Zhongdian voor de éérste binnenlandse vlucht naar Kunming en aansluitend de volgende vlucht tot Guilin in de autonome regio Guangxi

Aankomst Guilin, verwelkoming en transfer naar het hotel.

Check-in en overnachting in Guilin Bravo Hotel of gelijkwaardig.

 

 

Dag 10: Guilin-Sanjiang (B, L)

Na het ontbijt transfer naar het mooie Sanjiang. Hier in Sanjiang leeft de Dong minoriteit.

Via de indrukwekkende Wind- en Regenbrug wandelen we tot aan de dorpjes. Lunch in een locaal restaurant.

In Sanjiang lijkt de tijd stil te staan. Geniet van alle rust, de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. Met een beetje geluk beleef je een optreden georganiseerd door de locale gemeenschap.

Check-in en overnachting in 4* Yijia Hotel Sanjiang (standaard kamer) of gelijkwaardig.

Dag 11: Sanjiang-Longji (B, L)

Na het ontbijt verlaten we Sanjiang voor een rit van een uurtje tot Longji. Eénmaal aangekomen begin je aan een wandeltocht van Dazhai tot View Point 2 van de Longji-rijstterrassen. Het is een prachtige hikingtocht van ongeveer 5 uur. Je geniet van de mooie natuur en uiteraard van het uitzicht over de beroemde rijstterrassen, bijgenaamd de "Ruggegraat van de Draak". De terrassen lijken op de schubben van een draak. Vanaf de top van het gebergte lijkt het dan alsof je neerkijkt op de ruggegraat van een draak.

Dit gebied is fantastisch voor fotohobbyisten ! Hier kan je werkelijk de mooiste plaatjes schieten.

Pic-nic onderweg of lunch bij locale Chinese familie.

Je ziet de Yao en de Zhuang minoriteiten. De Yao staan bekend voor hun prachtige, lange zwarte haren.

Check-in en overnachting in Ping'an Guest House vip building.

Dag 12: Longji-Yangshuo (B)

Ontbijt. Je geniet van de mooie zonsopgang over de rijstterrassen. Vrije tijd. 

Afdaling van de berg en aansluitend transfer naar Yangshuo. Onder weg stoppen we aan de Yao berg en maken een ritje met de kabelbaan naar boven (inclusief). Op die manier heb je een keer vanuit de hoogte zicht op het vaak in mist gehulde karstgebergte. We stoppen eveneens aan een theeplantage.

Aankomst in het erg gezellige en levendige Yangshuo, dat ook weer prachtig gelegen is tussen de karstbergen.

1 uurtje massage voor relaxatie (inclusief).

Check-in en overnachting in het typische en gezellige Secret Garden Boutique Hotel Yangshuo (charming standaard kamer) of gelijkwaardig.

 

 

Dag 13: Yangshuo (B)

Na het ontbijt in ons gezellige boutique hotel neem je de boot over de Li rivier en vaar je voor 1 uur van Yangshuo tot Fuli. Je ziet vanop het water een zeer mooi gedeelte van de karstbergen.

Vrij middagmaal.

De volledige namiddag is voorzien om te fietsen in en rond Yangshuo.

Overnachting in het Secret Garden Boutique Hotel (charming standaard kamer).

 

Dag 14: Yangshuo-Guilin-Beijing (B)

Ontbijt. Koffers zijn gepakt want kort na de middag verlaat je Yangshuo voor de transfer naar de luchthaven van Guilin.

Maar er is nog een prachtige voormiddag wandelen voorzien. Het uitgestippelde traject is werkelijk zeer rustig. Je ziet weinig toeristen tijdens de tocht van Yangshuo via Putao tot Xinping. Aan het einde van de wandeling heb je nog rustig de tijd om iets te eten in West Street of elders in Yangshuo.

Namiddag transfer naar Guilin voor vlucht naar Beijing en aansluitend internationale vlucht naar Brussel.

Ying Ying Travel zoekt samen met u naar de beste verbindingen aan de scherpste prijzen.

Dag 15: Beijing-Brussel

Aankomst België. Einde van de 15-daagse reis China à la Carte.

  Faciliteiten

  Hotels en lodges worden steeds opnieuw bekeken bij opmaak van jouw à la Carte dossier China en dit naargelang jouw wensen.

  In deze voorbeeldreis zijn o.a. 4* hotels en leuke, typische boutique hotels opgenomen. 

  De besproken hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Deze voorbeeldreis voorziet 12 overnachtingen. De accomodaties worden in de tekst zelf vermeld. 

  Prijs per persoon met verblijf in twin kamer - maaltijden zoals vermeld in het programma

  • 2-4 personen: vanaf € 2.800,- per persoon 

   

   

  Inclusief

  • 3 Binnenlandse vluchten : Kunming-Lijiang; Zhongdian-Kunming; Kunming-Guilin
  • Hiking en fietstochten zoals in programma vermeld (beste type fiets bij Bike Club Yangshuo)
  • Tours en transfers zoals in programma vermeld met privé voertuig voorzien van airconditioning
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden zoals opgegeven in programma
  • Engelssprekende lokale begeleiding (1 plaats : 1 gids)
  • Boottochten zoals opgegeven in het programma
  • 12 Overnachtingen in vermelde hotels of lodges in twin kamer
  • Alle maaltijden zoals weergegeven in het reisschema (B: Breakfast, L: Lunch, D: Diner)
  • 1 Fles drank per persoon bij elke inbegrepen lunch of diner (keuze uit: lokaal mineraal water, cola, sprite of lokaal bier)
   

  Exclusief

  • Vluchten heenreis vanuit Brussel (of elders) tot Kunming en vluchten terugreis vanuit Guilin tot Brussel (of elders) 
  • Transfer Zaventem of Schiphol luchthaven heen en terug
  • Persoonlijke uitgaven (laundry, dranken, telefoon, ...)
  • Overige maaltijden
  • Annulatie/Reisbijstandsverzekering
  • Fooien voor locale gidsen en chauffeurs
  • Visumkosten (zie reisformaliteiten)
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan                                                                         
   

  Reisformaliteiten

  Een geldig internationaal reispaspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China is verplicht. 

  De visumaanvraag kan indien u dit wenst door Ying Ying Travel geregeld worden. Dit is echter niet verplicht! Prijs voor aanvraag visum is € 180,- en is nooit inbegrepen in de basisprijs van de reis zelf (prijs visumkost onder voorbehoud van wijziging).

  Visumkosten vallen niet onder de annulatiedekking. 

  Voor deze rondreis China is Single Entry voldoende.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu