15 Dagen Trip : Yunnan met Xishuangbanna

Unieke 15-daagse rondreis in Zuidwest-China.

In Yunnan, Zuidwest-China, leven vele minoriteitengroepen dicht bij elkaar. Al deze bevolkingsgroepen hebben hun eigen tradities en staan bekend om hun prachtige en kleurrijke klederdracht. Men spreekt wel eens van een "mozaïek van volkeren" en dat is het ook. Tijdens deze zeer unieke rondreis brengen wij je naar kleine afgelegen dorpjes om zoveel mogelijk te proeven van het traditionele, dagelijkse leven. Met een beetje geluk wandel je een Chinees klaslokaaltje binnen of neem je deel aan een doopceremonie. Misschien huldigt men op onze route wel ergens een nieuwe tempel in en nodigen de inwoners ons uit om deel te nemen aan een groot feest. Je bezoekt verschillende markten waar je in aanraking komt met minoriteiten als de Dai, Hani, Yi, Bulang en Sani. Ying Ying Travel gaat voluit voor interactie met de locale bevolking van Xishuangbanna en de andere prefecturen binnen Yunnan. Dit aspect maakt onze rondreis net zo uniek ! 

Yunnan is de provincie van de eeuwige lente vanwege de zachte en gelijkmatige temperatuur. Eénder welke periode je naar Yunnan reist, het is er altijd heerlijk vertoeven.  

Tijdens deze rondreis ‘Yunnan met paradijselijk Xishuangbanna' geniet je uiteraard van de rust en de natuurpracht van de regio. Naast het uitnodigende Xishuangbanna en de vele karakteristieke gezichten van de minderheidsvolkeren zullen de rijstvelden van Yuanyang je altijd bijblijven. De zonsopgang in Yuanyang mag niemand missen. Tijdens deze éne reis vertoef je in tropisch regenwoud en loop je tussen de rijstterrassen en uitgestrekte theeplantages. Enig toch !

Aan het einde beleef je in Kunming één van de allermooiste shows ! De beste dansers uit de provincie werden voor de beroemde Yunnan Impression Show geselecteerd. De pauwendans laat niemand onberoerd.

Reizigers met bijzondere interesse in fotografie laten deze uitzonderlijke kans niet liggen! 

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel-Beijing

Check-in voor rechtstreekse vlucht met Hainan Airlines naar Beijing. Aansluitend vlucht naar Kunming.

Dag 2: Kunming (L)

Aankomst in Kunming rond het middaguur. Onthaal, transfer naar het hotel en lunch.

Tijd voor verpozing en indien je dit wenst kan je een verkwikkende voetmassage vragen (facultatief). Na rust en verfrissing maak je kennis met het stadscentrum van Kunming. Wandeling in het verkeersvrije deel met allerlei shoppingcentra en restaurants. Hier zie je de 3 oude poorten die symbool staan voor de stad Kunming.

Wil je een keer nek-, schouder- en hoofdmassage van de blinde masseurs meemaken ? Doe het dan hier. Deze mensen bieden hun diensten aan op het centrale plein van Kunming.

Overnachting in het 4* Kunming Jinjiang Hotel of gelijkwaardig.

Dag 3: Kunming-Xishuangbanna (B, L)

Ontbijtbuffet. Bezoek aan de Yuantong tempel, de levendigste boeddhistische tempel van de stad met een geschiedenis van meer dan 1200 jaar. Uniek is dat de drie hoofdstromingen van het Boeddhisme in dezelfde tempel beleden worden. Helemaal achteraan zie je een prachtige boeddha met perfecte vormen die door Thailand aan China geschonken werd. Zeer uniek !

Het mooie en zeer populaire Green Lake ligt vlakbij. Je wandelt er dan ook naar toe. Reis je in het begin van het jaar naar Kunming dan zie je er duizenden meeuwen. De Chinezen zijn er gek op.

Daarna flaneer je over de beroemde bloemen- en vogeltjesmarkt van Kunming. Kunming is niet voor niets de “city of spring”. Stap eens een authentieke apotheek binnen. Tijd voor de lunch.

Transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar het paradijselijke Xishuangbanna.

Onthaal en transfer naar het zeer goed gelegen Guanguang Hotel **** (of gelijkwaardig) in Jinghong. Dit is de hoofdstad van de autonome prefectuur Xishuangbanna. Vrije avond.

Wandel eens tot aan de Mekongrivier. Er is elke avond een leuke markt. Je geniet er van live-muziek op één van de terrasjes langs de oevers van de Mekong. Jinghong is de ideale uitvalsbasis in Xishuangbanna.

Dag 4: Xishuangbanna met Menghai, Menghun, Manzhao en Nannuo (B, L)

Ontbijtbuffet.

Transfer naar de Menghai ochtendmarkt waar de Dai, verwant met de Thai, hun groenten verkopen. Je ziet ook Hani en Bulang. Met een beetje geluk zie je zelfs Aini en Lahu. Je maakt van nabij kennis met deze culturen en geniet van hun kleurrijke klederdracht. 

Daarna rij je verder westwaarts richting Menghun en het bedrijvige dorp Manzhao dat in de hele regio bekend is om zijn papierproductie. Het papier wordt er gemaakt van de schors van moerbeibomen die groeien in het zuiden van Yunnan en het noorden van Myanmar en Laos. Dit papier wordt meestal gebruikt voor de verpakking van thee. 

Tijd voor de lunch.

Vervolg van uw dagexcursie naar Nannuo Shan en begin van de beklimming van de berg. Eénmaal hoog genoeg gaat het te voet verder. Op de Nannuo Shan zie je vele oude en in verschillende vormen gedraaide theebomen. De leeftijd van de “koning van alle oude theebomen” wordt geschat op meer dan 800 jaar. Je maakt een uitgebreide en relaxe wandeling in het woud. Je wordt uitgenodigd op de thee in een houten, traditionele woning van een Aini familie. Met een beetje geluk demonstreren de locale mensen hoe thee op traditionele manier gemaakt wordt. Daarna zet je de wandeling verder. Je geniet van de frisse lucht in het woud en van de mooie uitzichten over de berg.

Retour naar Jinghong, vrije avond en overnachting. 

Dag 5: Xishuangbanna met traditionele Dai dorpen, Ganlanba en Gaozhuang (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Vandaag ga je de zuidelijke toer op en reis je tot dichtbij de grens met Laos. Langs de weg zie je vele rubberplantages, maar ook koffie en ananas kom je regelmatig tegen. Je bezoekt enkele geïsoleerde Dai dorpjes. De Dai leven er in grote, op palen gebouwde bamboehuizen boven de vochtige grond van het tropisch regenwoud. Kippen en varkens lopen beneden in een omheinde tuin. De Dai zijn ook gekend om hun aardewerk. Je maakt opnieuw kennis met de locale bevolking en de kans is altijd heel groot dat je bij één van de gezinnen in hun woning een kijkje mag nemen. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Je wandelt samen met één of meerdere monniken naar de boeddhistische tempel die via een houten hangbrug bereikbaar is. Je komt hier echt geen andere toeristen tegen ! Dit is authentiek en dus enig mooi.

Je reist verder naar andere kleine dorpjes. Met een overzetboot steek je de Mekong over en gaat het richting Ganlanba. Korte stop bij een mooie, afgelegen gouden Stupa. Met een beetje geluk passeer je een locaal feest of krijg je de toestemming om een klein Chinees schooltje te bezoeken. We kunnen dit niet garanderen, maar proberen het wel. Misschien zie je werkers langs de kant van de weg bananen plukken, behandelen en onmiddellijk inpakken voor export naar het westen. Je proeft aan de kant van de weg van een superverse ananas.

Vooraleer je terugkeert naar Jinghong hou je halte in Gaozhuang om foto's te nemen van de Grand Stupa die prachtig langs de Mekong gelegen is. Soms kan je met de luchtballon een aantal meters de hoogte in om de Grand Stupa vanuit de lucht te fotograferen. Een prachtige afsluiter van een wondermooie en zonovergoten dag in Xishuangbanna !

Retour naar Jinghong, vrije avond en overnachting.

Dag 6: Xishuangbanna (B)

Ontbijtbuffet.

Vrije dag.

Een dagje rust is welgekomen. Gelegenheid om te shoppen, een terrasje te doen of een mooie wandeling te maken in Jinghong. En Jinghong is een leuke plek. Je kan een wandeling maken langs de Mekong of een fiets huren. Misschien heb je wel zin om één van de prachtige botanische tuinen te bezoeken. Mogelijkheden genoeg om je een dagje te amuseren in het paradijselijke Xishuangbanna !!

Aanrader : Bezoek het Virgin Forest Park (facultatief). Dit park is niet ver van het centrum van Jinghong gelegen, makkelijk bereikbaar per taxi of openbaar vervoer. Het park biedt heel wat mogelijkheden. Je kan er wandelen in een gedeelte regenwoud, je ziet allerlei folkloristische optredens en de pauwenshow is heel erg mooi ! Superleuke dag !

Vrije avond en overnachting.

Vlakbij ons hotel ligt het Mei Mei Café. Hier kan eens een keer iets lekkers westers eten. De eigenaar is Belg !

Dag 7: Xishuangbanna–Pu'er (B, L)

Ontbijtbuffet.

Je verlaat Jinghong richting Dadugang. Mooie rit doorheen de theeplantages met regelmatig een fotostop. Met een beetje geluk zie je langs de weg nomadenfamilies die hun inkomen verdienen met bijen en hun honing.

Verder tot Simao waar je het Pu'er Tea Culture Park bezoekt. Eerst trakteren de Lahu je op dans en muziek. Daarna maak je per golfcar een tocht door de erg mooie tuinen en de theeplantages. Geen betere plek voor een theeceremonie dan hier. Pu'er thee is zeer gekend in China en de rest van de wereld.

Lunch in een locaal restaurant. Met locaal bedoelen we effectief niet-toeristisch !

De stad Pu'er maakt deel uit van de oude thee- en paardenroute van Zuid-West China. Duizenden jaren was deze antieke theeroute een netwerk van handelsroutes voor karavanen die door Yunnan, Sichuan en Tibet liepen. Na aankomst in Pu'er ga je een deel van deze “zuidelijke zijderoute” te voet afleggen. De afstand die je wenst te lopen, bespreek je zelf met de locale gids. Maak je de tocht niet te lang dan heb je tijd om een zeer mooi dorp te bezoeken waar de karavaanmensen in vroegere tijden gingen rusten of zich gingen bevoorraden. Doe je de volledige trekking, dan stap je ongeveer een 4-tal uurtjes. Aan jou de keuze.

Nadien verder tot Pu'er en het Seng Di An Hotel**** of gelijkwaardig. Overnachting.

Dag 8: Pu'er-Yuanyang (B, L)

Ontbijtbuffet.

Vandaag heb je de transfer van Pu'er tot Yuanyang voor de boeg (ca. 6 uur). De route is prachtig en je stopt regelmatig om mooie foto’s te maken. Halte in een authentiek en alles behalve toeristisch dorpje. Je maakt een wandeling door de straatjes en slaat een praatje met enkele inwoners. De Chinese gids fungeert uiteraard als tolk. 

Lunch onderweg in een locaal Chinees en allesbehalve toeristisch restaurant ! 

Vooral de bergweg in Yuanyang levert prachtige plaatjes op. Je zal versteld staan van de verbluffende schoonheid van de Yuanyang rijstterrassen, één van de mooiste ter wereld. Deze terrassen zijn aangelegd door het Hani volk. 

Check-in in het Yunti Hotel ***.

Vrije avond in het centrum van Yuanyang. Met een beetje geluk is er op het dorpsplein dans of Taiji. 

Dag 9: Yuanyang (B, L)

Ontbijtbuffet.

Je bezoekt de ochtendmarkt van Yuanyang, net naast het hotel gelegen. Lokale boeren verkopen er hun verse groenten. De meeste dames dragen hun traditionele, kleurrijke kledij. Een must!

Daarna transfer naar de rijstterrassen. Tijd voor de lunch.

Je ziet de prachtige terrassen en dorpen zoals Shengcun, Daba en Duoyicun. Tijd voor een wandeling. De duur en afstand van de wandeltocht bespreek je ook weer met de Chinese gids.

 In het dorp “Muil van de Tijger” worden we stil van de prachtige zonsondergang.

Fotografen : zorg dat je er klaar voor bent want dit zijn unieke momenten !

Retour naar Yunti Hotel.

Nagenieten van een wondermooie dag vol natuurschoon !

Dag 10: Yuanyang-Jianshui (B, L)

Ontbijtbuffet.

Vandaag ben je vroeg uit de veren want de zonsopgang van Yuangyang wil je niet missen. Ben je (amateur) fotograaf, dan is de zonsopgang dè must van de hele rondreis. Je zal in je nopjes zijn want dit is werkelijk een topper ! 

Aansluitend vertrek richting Jianshui. Onderwege halte voor de lunch.

Ten westen van Jianshui ligt het dorp Tuanshan. De oude, traditionele architectuur van vele huizen is hier bewaard gebleven. Bij vele ramen en deuren zien we eeuwenoud houtsnijwerk. Hoogtepunt in Tuanshan is het bezoek aan de Zhang’s Family Garden. De residentie van de familie Zhang is zo groot dat ze de helft van het dorp beslaat. We houden nog halte bij een juweel van een brug, de “Double Dragon Bridge”. Deze brug met verschillende bogen wordt vergeleken met twee draken, vandaar de naam. De gekrulde daken van het drie verdiepingen tellende paviljoen in het midden van de brug zijn adembenemend mooi.

Transfer naar Jianshui Lin’an Hotel**** of gelijkwaardig. Dit hotel is zeer mooi, luxueus en ideaal gelegen. Rechtover het hotel vind je de belangrijkste en verkeersvrije straat van Jianshui waar je 's avonds rustig kan wandelen langs winkels en restaurants.

Vrije avond en overnachting.

 

Dag 11: Jianshui (B, L)

Ontbijtbuffet.

Bezoek aan de oude stad Jianshui. Jianshui is minder sterk ontwikkeld en de mensen hebben hier nog tijd. Je ziet oude mannen vol trots met hun vogeltjes rondlopen. Op een aantal muren zie je oude revolutionaire slogans. Waterputten hebben diep ingesneden groeven in de boordstenen van de touwen waar de emmers aan hangen. In Jianshui gaan we een keer kijken hoe men op de traditionele manier tofu maakt.

Lunch in een plaatselijk restaurant. 

We beginnen de namiddag met een bezoek aan de tweede grootste Confucius tempel van China.

Daarna doen we de Chaoyang toren. Deze toren werd gebouwd tijdens de Ming dynastie (1389) en is vandaag de dag het symbool van Jianshui stad. Uw Chinese locale gids vertelt over de Franse aanwezigheid in deze regio.     

We eindigen de dag met een bezoek aan Zhu’s familietuin, gebouwd in de late Qing dynastie. Deze privé-tuin met grote, prachtige gebouwen is een provinciaal cultureel relikwie. De tuin ligt midden in de stad.

Jianshui is ook weer zo'n pareltje dat niet gekend is, niet toeristisch maar zeer mooi en belangrijk omwille van haar historische waarde.

Vrije avond en overnachting in het Jianshui Lin'an Hotel.

Dag 12: Jianshui-Shilin (B, L)

Ontbijtbuffet.

Vrije voormiddag in Jianshui. Je geniet van de mooie oude stad Jianshui en de vriendelijke, kleurrijke bevolking.

Lunch in plaatselijk Chinees restaurant.

Na de lunch vervolgen we onze reis tot Shilin. De naam Shilin staat voor “Stenen Woud”, één van Yunnan’s topattracties.

Check-in Yinruilin Hotel*** of gelijkwaardig. 

 

Dag 13: Shilin-Kunming (B, L)

Ontbijtbuffet.

In de voormiddag bezoek je het Stenen Woud. Het karstgebergte is op zo’n manier gerodeerd dat hoge stenen naalden overschieten, sommige tot 30 meter hoog. Het Stenen Woud is een adembenemend natuurfenomeen. Je maakt een uitgebreide wandeling door deze grillige rotsformaties. Sommige formaties hebben een speciale betekenis. Uw gids vertelt er alles over.

Lunch in de omgeving van het Stenen Woud. Aansluitend transfer naar Kunming.

Check-in Jinjiang Hotel**** of gelijkwaardig. 

Avondprogramma : Yunnan Impression Show, een grootse musical over het leven van de etnische minderheden in Yunnan. Het publiek staat bij elke voorstelling weer versteld van de levendige kleuren, kostuums, vloeiende dans, muziek en de verrassende effecten waar de Chinezen echt wel specialisten in zijn. Deze show wordt geregisseerd door Yang Liping, één van China's meest bekende dansers.

Dag 14: Kunming-Beijing (B, D)

Ontbijtbuffet.

Vrije tijd Kunming voor shopping en voorbereiding retourvluchten. Vrije lunch.

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht Kunming-Beijing.

Aankomst Beijing in de late namiddag en ontvangst door de lokale gids. We verlaten het luchthavengebouw, geven onze bagage in bewaring en maken per metro de verplaatsing naar Sanyuan Qiao waar we in één van de restaurants van de gekende Quanjude-keten zullen genieten van dé specialiteit van Beijing: Peking Eend. Dit voormalig keizerlijk gerecht wordt geserveerd met lente-ui in reepjes, gestoomde flensjes, komkommerstengels, witte rijst en heerlijke Peking Eendsaus. Peking Eend is een feestmaaltijd voor de Chinezen. Het is de laatste gang van een zeer lekkere maaltijd, dus niet te veel eten bij de eerste schotels. Dit is onze allerlaatste maaltijd op Chinese bodem, maar wat voor één !

In de latere avond per metro terug naar de luchthaven. Een ritje met de Beijing Subway is eveneens een belevenis. Check-in voor de rechtstreekse vlucht van Beijing naar Brussel met Hainan Airlines.

Dag 15: Beijing-Brussel

Aankomst in Brussel en einde van deze prachtige en unieke rondreis "Yunnan met paradijselijk Xishuangbanna".

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de 3*- en 4*-categoriehotels in de normen van het land. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit. 

   

  Inclusief

  • Binnenlandse vlucht: Kunming-Xishuangbanna 
  • Vervoer ter plaatse met locale luxe privécar voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen (1 plaats = 1 gids)
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief
  • Alle transfers vermeld in het programma
  • 12 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • Half pension, uitgezond. 6e dag (= enkel ontbijt) 
  • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij elke lunch (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Yunnan Impression Show te Kunming
  • Bewaring bagage en metroverplaatsingen 14° dag
   

  Exclusief

  • Vluchten van Brussel tot Kunming (heenreis) en Kunming tot Brussel (terugreis)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet : in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem of Schiphol luchthaven en terug
  • Visumkosten 
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 01/09/17 : € 126,50-. Je brengt dan zelf alle formaliteiten in orde. Uiteraard assisteert YYT indien nodig.

  Prijs indien visum China Single Entry via YYT geregeld wordt : € 195,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs visumkost is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

   

  Extra informatie

  Munt
  de Yuan (CNY)

  Vreemde munten
  Tijdens het weekend kan je in minder toeristische gebieden geen euro’s wisselen! Best op voorhand geld wisselen, pinnen of USD voorzien. De wisselkoers van USD is stabieler dan deze van de EURO en USD kan tijdens het weekend wel gewisseld worden in de meeste banken en in de grotere hotels.

  Kredietkaarten
  De meeste belangrijke credit cards (Visa en Master Card) kunnen in toeristische gebieden gebruikt worden.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Afwijkingen programma                                                                                                                                                              Afwijkingen bij dit programma zijn uiteraard mogelijk. U kan route, hotels, bezienswaardigheden, al dan niet begeleiding en keuze van transport wijzigen indien u dit wenst. Ying Ying Travel werkt de reis Yunnan met Xishuangbanna op maat voor u uit. Bestemmingen die in deze rondreis verwerkt kunnen worden zijn onder meer Dali, Lijiang, Shangri-La, Puzhehei, Jiulong, Luoping, Dongchuan Hongtudi, ... Contacteer hiervoor Ying Ying Travel en wij maken graag een geheel vrijblijvend voorstel. Interessant bij deze rondreis kan een extentie naar het tropische Sanya op het eiland Hainan zijn.