15D.: Zuid-China op zijn mooist - okt/nov 2020 - Geannuleerd

Deze splinternieuwe rondreis China richt zich in het bijzonder op reizigers met uitgesproken interesse in natuur, fotografie en de etnische volkeren van China. Plan je China in het najaar of tijdens de wintermaanden, dan is dit "the place to be". In groepsverband en met Belgische reisleiding voorziet Ying Ying Travel een afreis eind oktober 2020. Reis je liever op individuele basis, geef ons dan een seintje want dat kan uiteraard. De ideale periode om deze rondreis uit te voeren loopt van midden oktober tot eind april.

Via Chengdu, wereldberoemd om haar pandareservaat, kom je China per rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam binnen.

Per CRH hogesnelheidstrein reis je naar de provincie Guizhou waar wij een alles behalve toeristisch programma voor je uitgewerkt hebben. Topper in deze uitzonderlijk mooie Chinese province is Xiaoqikong met zijn enig mooie landschappen en idyllisch blauw water. Daarnaast brengen we je naar allerlei kleine en onbekende dorpjes om de leefwereld van de Miao en de Dong minderheden beter te leren kennen. Biasha is daarbij een bijzonder Miao dorpje. Hier leven de laatste schutters van China. Je herkent de stoere mannen aan hun bijzondere haardracht. Zhaoxing is een erg mooi Dong dorp en de ideale uitvalsbasis om de wijde omgeving rondom te verkennen. Je verblijft 3 nachten in het vredige Zhaoxing. Vooral tijdens de wintermaanden is het er bijzonder aangenaam en helemaal niet druk.

De verplaatsing van Guizhou naar Yunnan maak je opnieuw per CRH Hogesnelheidstrein. Reizen per trein is erg aangenaam in China. In Yunnan staat het pareltje Jianshui met Tuanshan en de Double Dragon Bridge op het programma. Je gaat naar de lokale markt van de Hani en de Yi etnische groepen. Je ervaart zonsopgang en zonsondergang bij de mooiste terrassen ter wereld, deze van Yuanyang.

Tijdens deze rondreis proef je uiteraard van allerlei lokale specialiteiten en dit zowel in Sichuan, Guizhou als in Yunnan.

Hieronder vind je het dag tot dag programma in detail beschreven. Klik de dagen van de reis aan en je krijgt telkens een uitgebreide beschrijving van het programma met zeer veel  foto's! Je kan het volledige reisverloop op een aparte pagina openen en makkelijk afprinten.

Deze rondreis kan ook op individuele basis uitgevoerd worden en in dat geval is er lokale Engelstalige begeleiding. Je bepaalt dan zelf je vertrekdatum. Informeer er naar!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Amsterdam - vertrek China

Rechtstreekse internationale vlucht vanuit Amsterdam naar Chengdu, hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan en wereldwijd gekend omwille van haar pandareservaten.

Tip 1 : Wens je vóór onze groepsaankomst in Chengdu op privébasis naar Beijing, Xian of een andere locatie binnen China te reizen, dan kan dat! Ying Ying Travel haalt in dat geval de kost van de internationale vluchten uit de vermelde pakketprijs en bekijkt samen met jou de gewenste prétour en de nieuwe internationale vluchten. 

Belangrijk is dat Chengdu steeds "The Calling Destination" is waar je op dag 2 van onze rondreis bij de groep dient aan te sluiten. 

Tip 2 : Ying Ying Travel bezorgt vrijblijvend een voorstel voor het luchthavenvervoer naar Schiphol Amsterdam. Tijdens de voorbereidingsvergadering die voorafgaat aan elke begeleide rondreis kan je dan beslissen of je hierop inschrijft.

Dag 2: Aankomst Chengdu (Welkomstdiner)

Aankomst Chengdu in de vroege namiddag. Verwelkoming door onze lokale Engelstalige gids. Per privé autocar transfer service naar het hotel voor check-in.

Na een korte verpozing verken je onder begeleiding van je lokale gids en Belgische reisleider Chengdu. We verplaatsen ons dit keer per metro zodat we snel op de verschillende locaties toekomen. Reis je per metro dan sta je ook effectief tussen de lokale mensen en daar gaan we bij Ying Ying Travel voor.

Verkenning van de smalle, typische steegjes van Chengdu bij Kuanzhai Xiangzi Alley. Nadien bezoek aan het lokale Heming Theehuis bij City Central. De eerste kennismaking met Chengdu sluiten we af bij het Taikooli City Central shopping district. Vrije tijd.

Retour naar het hotel. Opfrissing en voorbereiding voor het welkomstdiner.

Voor deelnemers die in Chengdu toekomen vanuit een andere Chinese stad zoals Beijing, Shanghai of Guangzhou, regelen wij een aparte transferdienst met lokale gids en chauffeur. Op deze manier kan iedereen vlot en snel bij de groep aansluiten. Ying Ying Travel is hierin uiterst flexibel.

Welkomstdiner, vrije avond en overnachting in het stijlvolle 4* Tibet Hotel in Chengdu.

     

                                             Tibet Hotel Chengdu

Dag 3: Chengdu - Panda Research Center (B, L)

Ontbijtbuffet in Tibet Hotel.

Na het ontbijt gaat het per privé autocar naar het Panda Onderzoekscentrum van Chengdu. Je zal snel merken dat werkelijk alles in Chengdu in het teken van de panda staat.

Men tracht de natuurlijke leefomgeving van de panda's zo goed mogelijk na te bootsen zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen voortplanten. In het Panda Onderzoekscentrum zie je de panda's in een omgeving die bijna hetzelfde is als hun natuurlijke habitat.

De panda's zijn erg leuk om te zien en besteden het grootste gedeelte van de dag aan spelen en het eten van hun lievelingskost en dat is bamboe. Populair zijn uiteraard de kleintjes. Passeer een keer langs de kleine, rode panda of katbeer. De rode panda is trouwens een bedreigde diersoort in Azië.

Het park is vrij groot. Je wandelt samen met je lokale gids en reisleider naar de verschillende plekken waar je panda's kan spotten. Tijdens een korte film kom je meer te weten over dé trots van China. Lunch is vandaag inclusief.

Na een mooie dag keer je voldaan terug naar het stadscentrum van Chengdu.

Aankomst Tibet Hotel. Vrije avond. Avondmaal op vrije basis. Je reisleider geeft allerlei tips en er zal zeker Hot Pot, de specialiteit van Chengdu, voorgesteld worden. Let op want deze Chinese provincie is gekend omwille van zijn pikante gerechten. Uitkijken dus!

Overnachting in Tibet Hotel Chengdu.

Dag 4: Chengdu - Guiyang (B, Welkomstdiner Lao Kaili) per CRH Hogesnelheidstrein

Ontbijtbuffet in Tibet Hotel Chengdu.

Aansluitend transfer naar het treinstation van Chengdu. Boarding voor de CRH Hogesnelheidstrein van Chengdu naar Guiyang, de hoofdstad van de zuidwestelijk gelegen Chinese provincie Guizhou.

Net geen 40 percent van de bevolking van Guizhou behoort tot één van de minderheidsvolkeren of etnische groepen. De Miao, Yi, Dong, Tujia, Bai, Zhuang, Yao en Buyi zijn de voornaamste. Het hoeft niet gezegd dat Guizhou dankzij al deze groepen en een overweldigend mooie natuur bekend staat als één van de meest kleurrijke provincies van China. 

Maar weinig mensen weten hoe multicultureel China vandaag de dag is. Naast de grootste groep Han Chinezen zijn er maar liefst 55 overige etnische groepen. Klik hier en ontdek aan de hand van deze video hoe cultureel divers China eigenlijk wel is.

Verwelkoming door onze lokale gids en transfer naar het hotel. Check-in in Novotel Hotel Guiyang.

Na verpozing en tijd om op te frissen zijn we helemaal klaar voor het welkomstdiner van deze reis. Uiteraard proeven we typisch Guizhou specialiteiten en daarvoor gaan we naar Lao Kaili. Suantang Yu is een overheerlijk visgerecht dat je niet mag missen. Een affiche tegen de muur toont een oude Chinese man die dankzij dit gerecht meer dan 110 jaar geworden is. Je proeft uiteraard van de heerlijk zoete lokale rijstwijn.

Miao dames serveren onze gerechten in kleurrijke klederdracht en er zijn nog wel enkele verrassingen. Vergeet dus zeker je fototoestel niet mee te nemen!

Na het welkomstdiner retour naar het verblijfshotel. Overnachting in 4* Hotel Novotel Guiyang.

Dag 5: Guiyang - Xiaoqikong - Kaili (B, L, D)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Na het ontbijt verlaat je Guiyang en reis je richting Libo ten zuidoosten van Guiyang. 

Het natuurreservaat van Libo of ook wel de Xiaoqikong Scenic Zone prijkt sinds 2007 op de prestigieuze lijst van Unesco Werelderfgoed. Xiaoqikong wordt in China geëerd als een groen juweel aan de gordel van de aarde. Het indrukwekkende record van de grootste bosdichtheid ter wereld en dit op dezelfde breedtegraad staat op naam van dit gebied. Het landschap is schilderachtig en de regio kent het hele jaar door een comfortabel klimaat.

Klik hier en geniet alvast van enkele mooie sfeerbeelden van Libo.

Vanaf midden oktober tot eind maart is Xiaoqikong of Libo een geweldige plek om in China te bezoeken. Het klimaat is zoals reeds geschreven (meestal) aangenaam en het bezoekersaantal ligt laag naar Chinese normen. Geen drukte dus en dat is een keer comfortabel. Het mag wel niet te fel geregend hebben want dan kan het zijn dat we moeten overschakelen naar Plan B.  Meer hierover onderaan de dagbeschrijving.

De Seven Small Arches Bridge, die deel uitmaakt van de Xiaoqikong Scenic Area, is een gegeerde plek voor fotografen. De rivier is van nature groen en blauw. De helderheid van het water en de kleurveranderingen op elk deel van de rivier zijn ongelooflijk. Hier tref je één van de allermooiste plekjes van China.

Met een bootje drijf je over het Penghu Meer en de kristalheldere rivier. Dit is het leukste en meest ontspannende deel van je bezoek, ver weg van het drukke stadsleven. Het natuurdomein heeft een ongelooflijk mooi karstlandschap dat bestaat uit een breed scala aan watervallen, beekjes, meren, bossen en fascinerende grotten.

Lokale lunch en diner zijn vandaag inclusief. We proeven steeds weer van de lokale specialiteiten.

Nadat je alle plekken binnen Xiaoqikong bezocht hebt gaat het per autocar tot Kaili, onze volgende verblijfplaats.

Check-in in 3* Zong Heng Hotel. Vrije avond en overnachting.

Opgelet: Stel dat het echt te hard geregend heeft en een bezoek aan Xiaoqikong wordt onveilig, dan kan de Scenic Zone van Xiaoqikong gesloten wordt en dit zonder voorafgaande kennisgave. In theorie is dit mogelijk. In dit geval schakelen wij over naar Plan B. We duimen dat het niet hoeft, maar we zijn voorzien in geval het wel zo zou zijn.

Plan B: Indien Xiaoqikong niet bezocht kan worden omwille van overvloedige regenval en het domein wordt gesloten dan bezoek je de Scenic Zone van de Wu Yang rivier. Je maakt een boottocht en brengt bezoek aan het pittoreske oude dorp Zhenyuan.

Dag 6: Kaili - Miao dorpjes - Zhaoxing (B, L, D)

Ontbijt in het hotel in Kaili. Check-out en vervolg van onze tour.

Vandaag bezoek je relatief kleine, maar vooral niet toeristische Miao dorpjes.

Het eerste dorpje op onze route is Langde. Met een beetje geluk beleef je bij aankomst een verwelkomingsceremonie met lokale volksdans en muziek. Relax. Vrije tijd om rustig in het dorpje rond te wandelen. 

Lokale lunch.

Na de middag rijden we door tot het Miao etnisch dorpje Qingman. Bij aankomst merk je meteen dat het leven hier simpel, puur en echt is. We vermijden vandaag bewust de toeristische trekpleisters. Het is de bedoeling om het echte leven te ervaren. En dat lukt ons perfect in de dorpjes Langde en Qingman.

Geleidelijk rijden we door tot het grootste dorp van de Dong minderheid en dat is het zeer mooie Zhaoxing. Aankomst en check-in in Zhaoxing VIP Local Guesthouse. Zeer rustig gelegen langs de rivier die door het Dong dorpje loopt. In het mooie, gezellige en vooral erg rustige Zhaoxing verblijf je 3 nachten.

Vrije avond. Welkomstdiner en overnachting.

Dag 7: Zhaoxing (B, L)

Ontbijt in Zhaoxing VIP Local Guest House.

Onze verblijfplaats Zhaoxing ligt mooi in een dal. In de bergen rondom tref je kleinere Dong dorpjes zoals Tang An en Xiage.

Je trekt eerst met de autocar de bergen in en vanaf Tang An gaat het te voet verder. Verkenning van het lokale leven in het bergdorpje Tang An. Daarna lichte hiking over verzorgde wandelwegen tot het volgende kleine dorpje Xiage. Het uitzicht over de velden is erg mooi en je ontmoet de lokale bevolking. De kans dat je andere toeristen tegen het lijf loopt is erg klein. Deze reis richt zich specifiek naar het lokale leven.

Vanaf Xiage heb je de keuze. Ofwel regelen wij taxi voor jou en keer je terug naar Zhaoxing voor een relaxe tijd in het supergezellige dorpje. Ofwel vervolg je de hiking voor een 2 à 3-tal uurtjes tot aankomst in onze verblijfplaats Zhaoxing.

Lunch is vandaag inclusief. Vrije tijd. Relaxe tijd in het mooie Zhaoxing.

's Avonds geniet je van een dans- en zangoptreden van de lokale Dongbevolking.

Als het regent kan het dans- en zangoptreden niet doorgaan. We zijn 3 nachten in Zhaoxing. Stel dat deze avond niet lukt, dan hopelijk de volgende avond.

Vrije avond en overnachting in Zhaoxing.

Dag 8: Zhaoxing - Biasha Village - Zhaoxing (B, L)

Ontbijt in Zhaoxing VIP Local Guest House.

Vandaag maak je een uitstap naar een wel zeer bijzonder bergdorpje. Per autocar gaat het naar Biasha, het laatste dorpje van schutters in China of in het Engels "China's last tribe of gunmen".

Afgezien van diegenen die hiervoor een bepaalde specifieke functie hebben, mogen burgers in China geen wapens dragen. Maar in Biasha ontdek je een oud dorpje waar mannen nog steeds een geweer, een kruitzak, een kogelzak en een mes dragen. De traditionele gebruiken van deze Miao krijgers zijn erkend en worden gerespecteerd.

Voorafgaand aan de lunch beleef je een lokaal optreden. Let ook eens op de specifieke haardracht van de Miao krijgers van Biasha.

Retour naar Zhaoxing en vrije tijd.

Vrije avond en overnachting in Zhaoxing.

Dag 9: Zhaoxing - Kunming (B) per CRH Hogesnelheidstrein - Optioneel: Yunnan Impression Show Kunming

Ontbijt in Zhaoxing VIP Local Guesthouse.

Vrije voormiddag. Tegen het middaguur transfer van een 15-tal minuutjes naar het treinstation van Congjiang. Boarding voor de CRH Hogesnelheidstrein naar Kunming. Rond 17u30 aankomst Kunming Zuid, hoofdstad van de zuidelijke Chinese provincie Yunnan.

Verwelkoming door onze nieuwe lokale gids en chauffeur. Transfer naar het centrum van Kunming. Check-in en tijd om op vrije basis iets te eten.

Vanavond krijg je optioneel de kans om de Yunnan Impression Show bij te wonen. 

Optioneel: Deze avond biedt Ying Ying Travel optioneel de Show Impression Yunnan aan. In deze adembenemende show draait alles om het leven van de etnische minderheden van Yunnan. Het publiek staat bij elke voorstelling versteld van de  levendige kleuren, kostuums, vloeiende dans, muziek en verrassende effecten. Tijdens de voorbereidingsavond van deze rondreis wordt de kostprijs van de Show Impression Yunnan meegedeeld en informeren wij naar het aantal deelnemers. We dienen onze tickets vooraf te reserveren, vandaar.

De dansarrangementen "The spirit of the peacock" en "Moonlight" behoren tot de meest elegante dansen ter wereld en zijn beiden van de hand van Yang Liping, choreografe en beste Chinese vrouwelijke danser ooit. Hier pink je een traantje bij weg. Tijdens de Show Yunnan Impression worden beide dansen gebracht.

Lunch en avondmaal zijn vandaag op vrije basis.

Voldaan keren we na de voorstelling terug naar ons verblijfshotel.

Overnachting in Holiday Inn Kunming.

Dag 10: Kunming - Jianshui (B, L, D)

Ontbijt in Holiday Inn Kunming.

Vervolg van onze rondreis. Per autocar gaat het richting Jianshui. Aankomst Jianshui en check-in in het comfortabele Lin'An Hotel dat ideaal gelegen is in het hartje van de stad. 

Bezoek aan het oude stadsgedeelte. Jianshui, letterlijk vertaald "built on the water", is minder sterk ontwikkeld en de mensen hebben hier nog tijd. Je ziet oude mannen vol trots met hun vogeltjes rondlopen. Op een aantal muren zie je oude revolutionaire slogans. Waterputten hebben diep ingesneden groeven in de boordstenen van de touwen waar de emmers aan hangen.

Jianshui is typisch zo'n pareltje dat niet gekend is, niet toeristisch, maar zeer de moeite waard en belangrijk onder andere omwille van haar historische waarde.

Je wandelt eerst naar Chaoyang Tower. Deze toren werd tijdens de Ming dynastie (1389) gebouwd en is vandaag het symbool van de stad. We verklaren waarom de geschiedenis van Jianshui zo belangrijk is en duiden de Franse aanwezigheid in deze regio.

Vervolg van onze wandeling tot Zhu's familietuin, een ruim wooncomplex van 20.000 vierkante meter met voorouderlijke gebouwen, gezinswoningen, vijvers en prachtige tuinen. Zhu's privétuin is een provinciaal cultureel relikwie en werd in de late Qing dynastie gebouwd. Dit is op en top China!

Na de lunch verlaat je het centrum van Jianshui en gaat het via de prachtige Double Dragon Bridge tot Tuanshan Village. De Double Dragon Bridge is werkelijk een juweeltje. Deze brug met verschillende bogen wordt vergeleken met twee draken, vandaar de naam. De gekrulde daken van het drie verdiepingen tellende paviljoen in het midden van de brug zijn adembenemend mooi. Onderweg naar Tuanshan zien we nog andere bruggetjes. Vooral Xiang Hui Qiao is klein, pittoresk en geliefd bij fotografen.

Vervolg tot Tuanshan waar de oude, traditionele architectuur bewaard is gebleven. Bij vele ramen en deuren zie je eeuwenoud houtsnijwerk. Tuanshan Village is gebouwd in de Ming Dynastie en wordt beschouwd als de parel van Chinese burgerhuizen. De architecturale stijl van de 19de eeuw is intact gebleven en de kenmerkende manier van leven van de lokale bevolking is behouden.

Ter info: het is mogelijk dat we afhankelijk van de tijdsplanning één van onze bezoeken in Jianshui, bijvoorbeeld Zhu's familietuin, verschuiven naar de voormiddag van dag 11. Dit bekijken we ter plaatse met onze lokale gids.

Retour naar Jianshui. Vrije avond. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Overnachting in Lin'an Hotel Jianshui.

Dag 11: Jianshui - Yuanyang (B, L, D)

Ontbijt in Lin'An Hotel Jianshui.

Relaxe tijd in Jianshui. Eventueel bezoeken we deze voormiddag Zhu's familietuin indien de tijd op dag 10 hiervoor ontbrak.

Na het middagmaal verlaat je Jianshui en gaat het tot Yuanyang. Yuanyang County is gelegen in de Honghe Prefectuur, langs de Rode Rivier. De bergweg naar Yuanyang levert prachtige plaatjes op. Je staat versteld van de verbluffende schoonheid van de Yuanyang rijstterrassen, de mooiste ter wereld. Deze terrassen zijn aangelegd door de Hani etnische groep en in 2013 werden ze opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco.

In het dorpje "Muil van de Tijger" word je stil van de prachtige zonsondergang.

Fotografen: zorg dat je er klaar voor bent!

Check hier de blog: "Waarom is Yuanyang the place to be?"

Transfer naar het lokaal beste Yunti Hotel in het centrum van Yuanyang. Check-in, vrije avond en overnachting in Yuanyang.

Vandaag zijn alle maaltijden inclusief.

Dag 12: Yuanyang (B, L, D)

Na een vroeg ontbijt gaat het naar het mooiste plekje om bij zonsopkomst van het prachtige uitzicht over de rijstterrasvelden te genieten. Vooral als de zon boven de oostelijke horizon verschijnt en de rijstterrassen van kleur veranderen in goudkleurig en schitterend glanzen, moet je klaarstaan met je fototoestel!

Tijdens een bezoek aan één van de markten in of rond Yuanyang sta je midden in het dagdagelijkse leven. Je staat versteld van de kleurrijke en authentieke kledij van de minderheden die ze om alles behalve toeristische redenen elke dag dragen. Lokale boeren verkopen er hun verse groenten en lokale produkten, maar ook varkens, kippen, buffels, ... In Yuanyang ga je letterlijk terug in de tijd.

Ying Ying Travel is flexibel! Als er in de omgeving ergens een grote markt is die door etnische groepen van meerdere dorpen bezocht wordt, dan gaan we daar uiteraard naar toe. Dit is af te wachten en checken wij ter plaatse met de lokale mensen.

De Hani en de Yi zijn twee minderheidsgroepen die samen in deze streek leven. Zij leggen de rijstterrassen aan en schenken ze vervolgens aan de jonggehuwden van het voorbije jaar. Te midden van de rijstterrassen liggen erg leuke dorpjes waar deze bevolkingsgroepen wonen. Je wandelt door de dorpjes en tussen de rijstterrassen.

                                        

Lokale lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Vrije avond in Yuanyang. Met een beetje geluk is er op het dorpsplein dans en muziek.

Overnachting in Hotel Yunti.

Dag 13: Yuanyang - Kunming (B, L, Afscheidsdiner met Yunnan specialiteiten)

Ontbijt in Yunti Hotel Yuanyang.

Na het ontbijt vatten we de terugreis naar Kunming aan. Aankomst Kunming in de namiddag. Onderwege houden we halte in één van de kleine dorpjes die we passeren.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant in een dorpje onderweg.

Vervolg van de trip tot Kunming. Check-in in Holiday inn City Centre Kunming. Tijd voor verpozing en relax. Waarom niet even afkoelen in het zwembad van Holiday Inn City Centre?

     

                                         Holiday Inn City Centre Kunming

Afscheidsdiner van deze rondreis met allerlei Yunnan specialiteiten en dit in een lokaal Yunnan restaurant.

Na het afscheidsdiner retour naar het hotel en overnachting in Holiday Inn City Centre Kunming. 

Dag 14: Kunming - Shanghai (B) per binnenlandse vlucht

Ontbijt in Holiday Inn City Centre Kunming.

De retourstad voor deze rondreis is Shanghai. Transfer naar de luchthaven van Kunming en boarding voor de binnenlandse vlucht van Kunming naar Shanghai. Je neemt afscheid van het Yunnan team van gids en chauffeur.

Verwelkoming door onze lokale gids in Shanghai en transfer naar het centraal gelegen Ocean Hotel Shanghai.

Vrije dag Shanghai.

Voor allerlei tips kan je bij je Belgische reisleider terecht. Ben je voor het eerst in Shanghai dan moet je de Bund, de skyline van Pudong en Nanjing Road gezien hebben. 's Avonds kunnen we genieten van een drankje bij de Franse Concessie of Xintiandi.

Vandaag zijn alle maaltijden op vrije basis. Je reisleider geeft uiteraard allerlei tips. 

Overnachting in Ocean Hotel Shanghai. 

Dag 15: Shanghai - Amsterdam (B)

Na een uitgebreid ontbijtbuffet in Ocean Hotel Shanghai transfer naar de luchthaven van Shanghai Pudong voor boarding de rechtstreekse vlucht van Shanghai naar Schiphol Amsterdam.

  Faciliteiten

  Logies :

  • 1A: standaard éénpersoonskamer
  • 2A: standaard tweepersoonskamer
  • 2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed

  Accommodatieoverzicht 15 dagen China fotografie, minderheden en natuur:

  • Chengdu: 4* Tibet Hotel
  • Guiyang: 4* Novotel Guiyang
  • Kaili: 3* Zong Heng Hotel
  • Zhaoxing: Zhaoxing VIP Local Guesthouse of Qingdingge House 
  • Jianshui: 4* Lin' An Hotel
  • Yuanyang: Lokaal beste Yunti Hotel
  • Kunming: 4* Holiday Inn City Centre
  • Shanghai: 4* Ocean Hotel

  Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Onze accommodaties bieden alle wenselijk comfort. Afhankelijk van de regio kan een accommodatie erg verschillend zijn. In afgelegen gebieden voorzien wij de lokaal beste accommodaties.

  De maaltijden zijn steeds van goede kwaliteit. In afgelegen gebieden maken wij op bepaalde dagen gebruik van lokale Chinese restaurants.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Amsterdam-Chengdu en Shanghai-Amsterdam
  • Binnenlandse vlucht Kunming-Shanghai
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vlucht
  • CRH Hogesnelheidstreinen: Chengdu-Guiyang; Congjiang-Kunming
  • Alle vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig)
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels (of van dezelfde categorie indien we verplicht zijn te wijzigen)
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, D: Diner)
  • Bij elke inbegrepen lunch en diner zijn twee drankjes inclusief. Je hebt de keuze uit cola, sprite, mineraal water of het lokale bier (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in Chinese restaurants - wijn kan tegen betaling besteld worden)
  • Toegang tot het Nationale Park van Libo en het Panda Research Center in Chengdu
  • Dong Etnic Dancing and Singing Show in Zhaoxing
  • Toegang Tuanshan Old Village bij Jianshui
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden en dranken
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Schiphol luchthaven (heen en terug) (vrijblijvend voorstel via YYT)
  • Optionele activiteiten (Impression Yunnan Show in Kunming)
  • Visumkosten Single Entry China (zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • Verplichte fooi : € 65,- (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs en gidsen in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht.

  Hoe regel ik mijn visum China? Maak gebruik van "Mijn Ying Ying" account en geniet van 10% korting!

  Log via het account van "Mijn Ying Ying" op de Belgische of Nederlandse website van CIBT Visas in. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van je visum? Volg de stappen in deze handleiding en geniet zonder zorgen van je reis! 

  Opgelet: Je dient altijd ingelogd te zijn om gebruik te maken van de 10% korting. Vergeet dus niet om via Mijn Ying Ying in te loggen alvorens het visum aan te vragen en blijf ook ingelogd via dit account.

  Bij vragen rond regeling visum China neem je contact op met CIBT Visas:

   

  Extra informatie

  Munt

  de Yuan (CNY)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen naar plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only of Travel Selection met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Kennismaking met de andere deelnemers

  Voorafgaand aan elke begeleide rondreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvend kennismakingsmoment of voorbereidingsvergadering. Tijdens deze avond leer je je medereizigers alvast kennen en kan je met al je vragen bij je reisleider terecht. Deze avonden vinden altijd plaats in Geel (B). 

  Voor deze reis staat de kennismakingsavond gepland op ......................

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis ook op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. Kostprijs is afhankelijk van periode, aantal deelnemers, keuze van de accommodatie, keuze van transport en te voorziene maaltijden. Wij maken graag vrijblijvend een prijsbestek.

  Deze rondreis kan eveneens in groep voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat.

  De ideale reisperiode voor het programma 15D. China fotografie, minderheden en natuur loopt van oktober tot eind maart. Plan je een wintervakantie, dan is deze Chinareis hiervoor uiterst geschikt. De bezienswaardigheden worden minder druk bezocht en de temperatuur is aangenaam in de provincies Guizhou en Yunnan. Informeer er naar!