16 Dagen China Classics - juli 2020 - 2 afreizen !! - Geannuleerd

Ontdek hier onze 16-daagse China Classics Tours - Juli 2020 (schoolvakantie). China Classics brengt je naast de Chinese Muur, de Verboden Stad met Tiananmen, de Terracotta Site van Xian en de skyline van Shanghai ook naar minder gekende oorden.

De autonome regio van de Dong etnische groep, met Sanjiang als uitvalsbasis, is het beste voorbeeld van zo'n uniek pareltje dat in deze rondreis opgenomen is. Je bezoekt de kleine Dongdorpjes van Chengyang met hun prachtige Wind- en Regenbrug en het alles behalve toeristische en schilderachtige dorpje Guandong. Dankzij onze zeer nauwe en jarenlange contacten met de lokale bevolking ga je letterlijk tot bij de mensen thuis. Soms breng je, zoals tijdens onze fietstocht in Yangshuo, een kort familiebezoek. Een andere keer proef je heerlijke gezonde gerechtjes bij een familie van aalscholvervissers in Xingping. Dit gebied in Zuid-China met zijn karstbergen, rivieren, rijstterrassen, rijstveldjes en theeplantages is werkelijk wondermooi.

Je verblijft in comfortabele hotels, geniet van een gevarieerde Chinese keuken (steeds met 2 drankjes incl.) en is er Nederlandstalige reisbegeleiding. Alle verplaatsingen worden uitgevoerd per privé car met airco en onze groepen bestaan uit maximaal 20 deelnemers! Voorafgaand aan elke rondreis organiseert Ying Ying Travel een voorbereidingsavond. Tijdens deze avond kan je met al je vragen bij je China reisleider terecht en maak je voor het eerst kennis met je medereizigers. Een absolute meerwaarde!

De internationale vluchten (heen tot Shanghai en retour vanaf Beijing) zijn bij publicatie van de reis niet altijd definitief gekend. De vluchten zijn bij China Classics steeds inclusief met alle taksen. YYT opteert altijd voor betrouwbare maatschappijen en de best mogelijke vluchtcombinaties voor de vermelde reisperiode (FINNAIR, Hainan Airlines, Lufthansa, SWISS, KLM Airlines, ...).

Boek je liever zelf je internationale vluchten, dan kan dat ook voor deze rondreis. Neem in dat geval even contact op met het reiskantoor en wij delen je mee welk bedrag je in mindering kan brengen. YYT bekijkt dan samen met jou waar en rond welke tijd je dient aan te komen in Shanghai (dag 2). We zijn hierin uiterst flexibel en regelen voor jou een aparte transfer naar het verblijfshotel.

Extensies aan het einde van de reis, dus na Beijing, zijn uiteraard ook altijd mogelijk. Je vindt voldoende interessante mogelijkheden onder de knop bestemmingen zoals het Avatar-gebergte (Zhangjiajie), Tibet, Gele Berg, de Danxia landformaties met Jiayuguan en Dunhuang, Yunnan met eventueel Xishuangbanna, ... Keuze genoeg. Ook in dit geval bekijken wij samen met jou de internationale vluchten.

Klik bij het reisverloop op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

 • Afreis wo. 01/07/2020: Rondreis in aangeven volgorde met start in Shanghai en einde in Beijing. Uw Nederlandstalige reisleider vertrekt mee op 01/07 maar blijft in Beijing om de 2de groep op te vangen. 
 • Afreis wo. 15/07/2020: Rondreis in OMGEKEERDE VOLGORDE met start in Beijing en einde in Shanghai.
  Uw Nederlandstalige reisleider verwelkomt u op 16/07 in Beijing en keert op 30/07 samen met u terug.

Veel leesplezier! Nog vragen? Neem dan even telefonisch of per email contact op. Ying Ying Travel organiseert regelmatig infoavonden rond China. Informeer er naar of klik onder aanbod op de knop Infoavonden.

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel (of Amsterdam) - vertrek China

Internationale vlucht(en) Brussel (of Amsterdam) - Shanghai. Aankomst voormiddag van dag 2 in Shanghai.

Eventueel stop in Helsinki, Zürich, Munchen, Frankfurt of andere luchthaven. Afhankelijk van de gekozen vluchtcombinatie.

Ying Ying Travel bezorgt u een vrijblijvend voorstel voor het luchthavenvervoer naar Brussel (of Amsterdam). Dit wordt besproken tijdens de voorbereidingsvergadering die voorafgaat aan elke begeleide rondreis. 

Dag 2: Aankomst Shanghai (L, Welkomstdiner)

Aankomst in de voormiddag in Shanghai. Verwelkoming door het lokale team. Transfer service per privé car met airconditioning.

Indien vroege aankomst dan brengen we een bezoek aan het hippe wijkje Tianzifang. Lichte lunch is voorzien. Aansluitend transfer naar het centraal gelegen hotel. Rustmoment en gelegenheid om geld te wisselen en andere praktische zaken te regelen.

Welkomstdiner in het futuristische Shanghai, dé stad van de 21ste eeuw !

Avondwandeling over de Bund en Nanjing Road. Vrije tijd Nanjing Road. De laatste halte van onze eerste dag Shanghai is Xintiandi of de Franse Concessie.

Tip: Informeer bij je YYT-reisleider naar de acrobatieshows van Shanghai. Nergens ter wereld vind je beter! Best plan je dit de 2de avond Shanghai in, maar regel het wel tijdig want de entreekaartjes zijn beperkt. Acrobatie Shanghai is optioneel.

Dag 3: Shanghai (B)

Ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees.

Volledige dag sightseeing Shanghai. 

Pudong Tour met bezoek aan de Pareltoren van het Oosten en bijhorend Historisch Stadsmuseum. Durf jij op het glazen platform van de Pareltoren? Wandeling langs de andere wolkenkrabbers: Jin Mao Toren, WTC (gekend als de kurkenopener) en Shanghai Tower. Vooral deze laatste is met zijn 632 meter hoogte imposant.

Gelegenheid om iets te eten in een shopping mall bij Lujiazui. In het Go Zhengda shopping center, rechtover de Pareltoren, heb je de gelegenheid om op typisch Chinese manier te lunchen. Met een kaart kan je gerechtjes van de verschillende kraampjes kiezen.

Daarna gaat het terug naar de Puxi kant (ten westen van de Huangpu) en via Nanjing Road en de Bund tot Old China Town met de prachtige Yu Tuinen. Bezoek aan één van China's mooiste tuinen, uniek gelegen in het hart van de stad. Aansluitend vrije tijd in Old China Town. Proef er van de heerlijke Dim Sum hapjes.

Optioneel avondprogramma : Een avondvaart over de Huangpu rivier is ontzettend mooi. Je kan dit optioneel ter plaatse regelen. Aan de oostkant zie je de wolkenkrabbers van Pudong en aan de kant van de Bund zie je de prachtige koloniale gebouwen.

Dag 4: Shanghai - Guilin - Longsheng (B, L, SD)

Vroeg vertrek. We voorzien een ontbijtpakket en maken de transfer naar de luchthaven van Shanghai Pudong. Vroege binnenlandse vlucht naar Guilin, hoofdstad van de Autonome Regio Guangxi.

Verwelkoming door de nieuwe lokale gids die de volledige periode in de A.R. Guangxi zal begeleiden. Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. We rijden van dorpje naar dorpje en stilaan verschijnen de bergen. Onderwege geniet je van een heerlijke lokale lunch. Het staat je vrij om een keer een kijkje te nemen in de typisch Chinese keuken. De smaken zijn werkelijk overheerlijk. Na de lunch en na afscheid te hebben genomen van de lokale familie vervolgen we onze rit.

Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top van de berg.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus. Nadat je Zhuang en één van de Yao dorpjes gepasseerd bent, begint de eigenlijke beklimming en gaat het over kronkelwegen naar boven. Daarna gaat het te voet verder en ieder op zijn eigen tempo.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Wandeling naar de twee uitkijkpunten: "Seven stars with the Moon" en "Nine Dragons and Five Tigers". Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames onderweg tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo!

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

's Avonds is er in het hotel een Speciaal Diner met onder andere het heerlijke lokale gerecht bamboerijst.

Tip : Voorzie voor deze dag een aparte tas voor wasgerief en kleding ! We verblijven één nacht op de top van de berg en uw hoofdbagage blijft aan de voet van de berg in een depot !! De kost van het depot is inclusief.

Dag 5: Longsheng - Sanjiang (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, het prachtige uitzicht en het Zhuangdorpje. Laat de mooie zonsopgang u verrassen. De vaak laagliggende mist maakt het plaatje compleet. 

Rond elf uur beginnen we aan een gezapige afdaling. We nemen een andere route dan de dag voordien. Lokale lunch op een mooi idyllisch plekje. Nadien vervolg voor het 2de deel van onze afdaling. Eénmaal aan de parking toegekomen gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. We halen onze bagage op en trekken verder door richting Sanjiang.

Sanjiang, wat staat voor "drie rivieren", ligt op een 2-tal uurtjes rijden ten westen van Longsheng. De rit is mooi. Je ziet het landelijke leven, het "echte" China.

Valt er onderweg iets interessants te beleven, dan stoppen we uiteraard. Misschien houden we even halte bij een fruitboer aan de kant van de weg of passeren we langs een groot opgezet huwelijksfeest waarbij het ganse dorp van de partij is... het kan allemaal! We trachten zoveel mogelijk het Chinese landelijke leven van dichtbij te beleven.

Aankomst in Sanjiang, nog steeds in de Autonome Regio Guangxi maar niet zo ver van de grens van de Chinese Provincie Guizhou.

Check-in in het 5* Dong Xiang Guesthouse. De benaming "Guesthouse" doet dit 5* Hotel echt te kort, maar goed .. zo is de naam nu eenmaal. Dit is het beste hotel in Sanjiang, vlakbij de 's avonds mooi verlichte Fengyu Brug. Vanuit ons hotel heb je erg mooi zicht op de brug. We wandelen er een keertje samen naar toe. Naast de indrukwekkende brug zie je de imposante drumtoren op het altijd levendige stadsplein van Sanjiang. Wandeling over de romantische Yueliang Jie. We wandelen samen tot aan het grote plein waar de lokale mensen zich 's avonds amuseren met dans en muziek. 

Dong Xiang heeft een leuke spa met binnen- en buitenzwembad (seizoensgebonden). De kamers zijn allemaal ruim, hebben mooie badkamer, balkon en draadloos internet.

Vooraleer we de avondwandeling aanvatten, dineren we samen in het hotel. Je proeft de typische smaken van de Dong bevolking. Overnachting in Dong Xiang Guesthouse Hotel.

Dag 6: Sanjiang – Chengyang – Guandong - Sanjiang (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel. Ontbijt is hier veelal Chinees, we zijn ook zeer landelijk.

Transfer richting Dong-dorpjes. Bij aankomst arriveren we bij de Wind- en Regenbrug van Chengyang. Deze prachtige brug is gemaakt van hout en steen en geheel zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer.

Met een beetje geluk zien we een optreden van dans en muziek van de etnische Dong groep.

We wandelen over de brug om aan de overkant van de Linxi-rivier terecht te komen in de kleine, rustige dorpjes van het Dong-volk. Vanop de Wind- en Regenbrug heb je perfect zicht op de dorpjes en het charmante landschap rondom. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartenlust spelen. Hier adem je frisse berglucht en geniet je tegelijkertijd van de typische architectuur van de meer dan 1000 jaar oude cultuur van het etnische volk, de Dong.

Naast de authentieke dorpjes staat Sanjiang bekend om zijn vele mooie drumtorens, grote waterwielen, indrukwekkende wind- en regenbruggen en vooral om zijn vele festivals ! Met een beetje geluk beleef je één van hun festivals!

We wandelen door de dorpjes, over de smalle paadjes die tussen de rijstvelden aangelegd zijn en langs de rivier. We nemen een keer een kijkje in één van de drumtorens die tegenwoordig meer fungeren als vergaderruimte of een plek waar mensen gewoon gezellig samen zijn.

Een 2de dorpje dat niet zo ver van Chengyang gelegen is, is Guandong. Hier vind je helemaal geen toeristen meer. Wandeling door Guandong. Nadien retour naar Dong Xiang Hotel.

Vrije avond in het gezellige centrum van Sanjiang. Overnachting in Dong Xiang Jiudian.

Dag 7: Sanjiang - Yangshuo (B, D)

Ontbijt in Dong Xiang Guesthouse Hotel. Relaxe voormiddag.

Nadien checken we uit en vervolgen onze reis richting Yangshuo. We maken gebruik van de splinternieuwe expressweg. Na een lange reeks tunnels die op zeer korte tijd aangelegd werden verschijnen stilaan meer en meer dichtbegroeide karstbergen. Het landschap verandert helemaal. De torenkarst van Yangshuo en de regio rondom is enig mooi.

Aankomst Yangshuo en check-in in 5* Green Lotus Hotel Yangshuo. Wie dit wenst kan enkele kledingstukken goedkoop laten wassen. De dag nadien krijg je van één van de lokale dames van Yangshuo alles mooi glad gestreken terug. Na verpozing of een frisse duik in het openluchtzwembad geniet je van een heerlijk diner in het hotel.

Ons hotel ligt pal naast de beroemde Li Rivier en op 10 minuutjes wandelen van West Street. Je maakt samen met je reisleider een verkennende avondwandeling in Yangshuo centrum. Hier verblijf je twee nachten dus maken we je onmiddellijk wegwijs. Geniet van de wel heel bijzondere sfeer van West Street. 

Vrije avond in Yangshuo. Overnachting in 5* Green Lotus Hotel Yangshuo.

Dag 8: Yangshuo - Yangdi - Xingping - Yangshuo (B, SL)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Per privé car transfer van Yangshuo tot Yangdi. Dit dorpje ligt langs de Li-rivier. Tijdens de rit naar Yangdi stop je bij een aantal uitkijkpunten. Vanaf deze viewpoints krijg je een einig mooi uitzicht over de karstbergen en de Li Rivier die tussen de bergen kronkelt. De bergflanken zijn volgeplant met Kumquatboompjes. De Kumquat is de vrucht van de streek. Het is een klein oranje vruchtje met zoete schil en zuur vruchtvlees. Bij één van de viewpoints verkoopt de lokale imker zijn potjes met honing. 

Rond het middaguur kom je aan in Yangdi. Hier ga je met een klein bootje van 4 personen op het water. Je ziet het mooiste gedeelte van de rivier met onder andere de Negen Paarden Heuvel. Zie jij ze alle negen ?

Net voorbij de "Nine Horse Fresco Hill" en niet zo ver van Xingping meer je aan. Aan de oever zie je vast en zeker aalscholvers. Je wordt opgewacht door één van de lokale families en per boerenkarretje gaat het tot bij hen thuis waar je heerlijk gaat lunchen. Een leuke en aparte ervaring, de smaken zijn overheerlijk.

We worden terug tot aan de oever gebracht en daar neem je een golfkarretje tot aan het dorpje Xingping. Ook deze rit is erg mooi dankzij de schoonheid van de natuur van dit gebied. Wandeling door Xingping tot aan onze autocar om de terugrit naar Yangshuo aan te vatten. Net voor Yangshuo centrum leggen we uit wat je allemaal met bamboe kan doen.

Aankomst hotel. Mensen die kledingstukken de dag voordien lieten wassen krijgen deze nu proper en gestreken terug. Vrije avond in Yangshuo.

's Avonds is er de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken. Deze unieke show is optioneel en beslis je dus ter plaatse. Liu Sanjie is een absolute aanrader!

Deze werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen vanop het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhaal van de derde dochter van de Liu familie.  Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend.

Klik hier en je krijgt alvast een kort voorproefje van de beroemde avondshow van Yangshuo.

Impression Liu Sanjie werd geregiseerd door Zhang Yimou, bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Niet te missen !! 

Na de show is de avond nog niet voorbij. In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen of helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. In sommige cafeetjes worden de mooiste Chinese liedjes live gebracht. Gezelligheid troef in Yangshuo waar altijd een aangename vakantiesfeer heerst.

Dag 9: Yangshuo - Guilin (B, L, D)

Na een heerlijk ontbijt start van onze fietstocht (huur fiets inclusief!) doorheen het Chinese platteland.  

We fietsen langs de Yulongrivier. Je geniet volop van de rust en de mooie karstbergen. Je fietst van dorpje naar dorpje en we bezoeken onderweg een lokale familie. Na het fietsen kan je douchen om nadien fris te kunnen genieten van opnieuw een lekkere lokale maaltijd. 

Na de lunch verlaat je Yangshuo en gaat de rit naar Guilin waar je nu ook een nacht zal logeren. Net voor aankomst Guilin bezoek je het Tea Research Centre. In korte tijd leer je zeer veel over alles wat met thee en de productie ervan te maken heeft. Koop vanaf nu geen theezakjes meer, dat is de boodschap!  

In Guilin verblijf je in het chique en gezellige Bravo Hotel. Je logeert niet ver van de luchthaven en dat is ideaal voor de verderzetting van onze rondreis die er devolgende dag met Xian, de oude hoofdstad van China, aankomt.

Tip: 's Avonds krijg je de gelegenheid om met je Ying Ying Travel reisleider een wandeling langs de mooi verlichte meren en door het centrum van Guilin te wandelen. Je zal versteld staan hoe mooi, verzorgd en gezellig Guilin wel niet is. Hier en daar wordt er op straat live muziek gebracht en dit door jong en oud. Guilin bruist van het leven. Families met kinderen komen 's avonds allemaal buiten om zich te amuseren.

Twee toppers die je tijdens de wandeling tegenkomt zijn de Gouden en Zilveren, of ook wel Zon en Maan, pagodes van Guilin. Beiden liggen mooi verlicht op een marmeren lotusbloem temidden van één van de meren. Aan het eind van de wandeling heb je de gelegenheid om in één van de gezellige barretjes naast het hotel nog iets te drinken.

Overnachting in Bravo Hotel Guilin.

Dag 10: Guilin - Xian (B, L) met binnenlandse vlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Guilin voor de vroege binnenlandse vlucht naar Xian, de oude Chinese hoofdstad. In Xian staat alles in het teken van de rijke Chinese geschiedenis.

Ontvangst door het Xian-team. Vaak verpozen we even met een tasje koffie op de luchthaven. Nadien transfer naar het stadscentrum. Tijd voor de lunch. We schuiven voor een keertje aan bij het buffet. Proef zeker een keer van de koude en warme noodles waar Xian zo om gekend is.

Start sightseeing Xian City. Bezoek aan de oude Stadsmuur van Xian en het kalligrafiestraatje. Na de lunch wandel je via het kunstenaars- of kalligrafiestraatje naar de Zuidpoort van de stadsmuur. 

Tip: Zou jij je Chinese naam willen kennen? Wie dit wenst kan zijn of haar Chinese naam door één van de beste kalligrafen van Xian laten tekenen op rijstpapier. Informeer er naar bij je Ying Ying Travel reisleider.

Xian beschikt over een zeer unieke en volledig intact gebleven 12-meter hoge stadsmuur. Je maakt een wandeling over de stadsmuur of fietst op een tijdspanne van ongeveer anderhalf uur de volledige stadsmuur rond. Je krijgt een schitterend uitzicht over de binnenstad en geniet ten volle van de net geen 14-kilometer lange fietstocht. Tijdens de rit maak je vele foto's. Misschien zie je een plaatselijke groentenmarkt, uitgelaten kinderen tijdens hun speeltijd, mensen die Tai Ji beoefenen, een Tibetaans Boeddhistische Lamatempel, ... noem maar op. Vanaf 12 meter hoogte kan je alles perfect gade slaan. 

Toegang tot de Stadsmuur van Xi'an is altijd inbegrepen, het huren van een fiets of golfcar is steeds optioneel en ter plaatse te beslissen ! 

Retour naar het hotel en vrije avond in hartje Xian.

Optioneel kan je de Tang Dynasty Dans- en Muziekshow bijwonen. Informeer ernaar bij je YYT-reisleider.

Overnachting in Aurum International Hotel Xian.

Dag 11: Xian (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma : het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt. Uw reisleider vertelt er alles over tijdens de rit naar het Mausoleum. Onderweg is er een korte stop om een keer te kijken hoe Terracotta soldaten eigenlijk gemaakt worden.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Het golfkarretje om uw naar de 1ste pit te brengen is bij YYT steeds inclusief. Vooraleer je de hal van pit 1 binnengaat beleef je in een splinternieuwe 306° cinemazaal nog een keer het verhaal van de 1ste keizer van China dat door je reisleider tijdens de busrit naar de site reeds uitgebreid gebracht werd. Een meerwaarde en bij Ying Ying Travel altijd inclusief!

Na het bezoek aan het grootste mausoleum ter wereld rijden we richting Huaqing Hot Springs die mooi tegen een heuvelflank gelegen zijn. Hier geniet je van een weliswaar late, maar heerlijke lunch.

In de latere namiddag retour naar het hotel in Xian downtown. Opfrissing.

Avondwandeling naar het kwartier van de Hui of de moslims van Xian, vlakbij de prachtig verlichte Drum- en Beltoren van Xian. Je komt in een totaal andere wereld terecht en samen met je reisleider maak je een wandeling door de Hui Min Jie en de bijhorende smalle souksteegjes.

Je bent op wandelafstand van de Zuidpoort en daar ligt The Belgian Bar. Wie zin heeft kan hier nog een terrasje doen met zicht op de verlichte Stadsmuur van Xian. Er is altijd live muziek in The Belgian Bar en de muzikanten zijn niet de minste. De liefhebbers krijgen de gelegenheid om een keer westers te dineren.

Overnachting in Aurum International Hotel Xian.

Dag 12: Xian - Beijing (B) per hogesnelheidstrein

Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Xian. Boarding voor de Hogesnelheidstrein naar Beijing. Na de middag aankomst Beijing en onthaal door het Beijing Team. Mogelijk om tijdens de treinrit iets te eten. Indien gewenst nemen we nog een kleine snack bij aankomst treinstation Beijing.

Transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was deze tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Weetje : In de Hal van het Grenzeloze Geluk vind je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld. Uw reisleider vertelt er alles over!

Nadien retour naar het hotel. Check-in en verpozing. We logeren vlakbij de beroemde Wangfujing. Na opfrissing maak je samen met je reisleider een korte verkennende wandeling. Vrije avond.

Optioneel : Heb je zin om 's avonds de Shaolin Kungfu Show mee te maken in het Rode Theater van Beijing, verwittig ons en wij regelen tickets en transport.

Optioneel : Eerder interesse in een avond Beijing Opera ? Zelfde opdracht : verwittig even je YYT-reisleider. Beijing Opera is naar onze mening een absolute aanrader!

Eerste overnachting in Beijing.

Dag 13: Beijing (B, SL)

Ontbijt in het hotel, westers en Chinees. 

Starten doen we vandaag met een onvergetelijk bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein vormt het politieke hart van China en is het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

Na deze 2 absolute toppers is het hoog tijd voor de lunch. Transfer naar de historische hutongwijken van Beijing. Je geniet van een heerlijke maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongwoningen. Je slaat een babbeltje met de mensen over het leven in de Hutongs. Spreek je geen Chinees, geen probleem! Wij vertalen alles. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes onze maaltijd aan het voorbereiden is. De waarde van sommige Hutongs, vooral deze die op de "Dragon Line" gelegen zijn, is onschatbaar.

Na de maaltijd wandel je door de wijken en langs Drum- en Beltoren. Vaak doen mensen hier aan Taiji of spelen ze Mahjong. Je neemt de rickshaw voor een gezellig, maar soms hectisch, tochtje. Typischer dan dit kan Beijing niet zijn! Bij de Yan Dai Xie Jie vind je hippe winkeltjes, gezellige dakterrasjes en uiteraard de 's avonds mooi verlichte meren Houhai en Qianhai die door een pittoresk bruggetje van elkaar gescheiden worden. Vrije tijd voor een terrasje. Overal is er live muziek. Genieten maar.

Nadien retour naar het hotel en vrije avond Beijing bij Wangfujing of elders in de stad.

Tip: Heb je zin in een verkwikkende full-body massage op je kamer? Informeer bij je reisleider en wij regelen dit voor jou.

Overnachting in Beijing.

Dag 14: Beijing (B, SL)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor iedereen een uniek moment in het leven! Transfer zoals elke dag per privé car met airco. Onderweg krijg je van je reisleider het "echte" verhaal over de Chinese Muur.

Tijdens deze reis bezoek je de Chinese Muur bij Mutianyu. Deze sectie van de Muur ligt 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Ying Ying Travel opteert bewust voor Mutianyu omdat het er veel rustiger is dan bij de secties van Badaling en Juyongguan. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China: de Chinese Muur! Een stoeltjeslift en eventueel rodelbaan voor de afdaling zijn bij Mutianyu voorhanden (optioneel). Je kan ook te voet naar boven maar dat kost tijd en daarom is het aan te raden de stoeltjeslift te nemen.

Lunch bij lokale mensen in een klein dorpje vlakbij de Chinese Muur. Op deze manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen die de Chinese Muur naar de hoogste toppen brengt. De gegrilde vis is er overheerlijk!

Op de terugweg naar Beijing Downtown is er een fotostop aan de Olympische site met de Watercube, het zevensterrenhotel en het immense Vogelneststadion of Bird's Nest. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

Retour naar het hotel en vrije avond bij Wangfujing of elders in Beijing.

Uw Ying Ying Travel reisleider stelt een heerlijke feestmaaltijd voor en dit in het gezelschap van onze lokale vrienden uit Beijing. Dit is uiteraard optioneel. Meer hierover tijdens onze infoavonden en de voorbereidingsvergadering.

Overnachting in Beijing.

Dag 15: Beijing (B, L, Speciaal Afscheidsdiner met rode wijn inclusief)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het noordwesten van Beijing voor een bezoek aan het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Vrije tijd en verpozing in een rustige courtyard. Geniet van een tasje koffie. Als afsluiter maak je nog een tochtje met de Drakenboot over het Kunmingmeer. Geniet vanop het water van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

Je verlaat het domein van het Zomerpaleis. Korte transfer naar een lokaal Chinees restaurant voor de lunch.

Na de maaltijd transfer naar het immens grote domein van de Tempel van de Hemel. Hier kwamen keizers eeuwenlang smeken om de gunst van de goden. Naast het keizerlijke aspect van dit domein bruist het hier van het leven. Mensen, vooral senioren, komen zich amuseren in het park dat eveneens gekend is om zijn vele eeuwenoude cypressen. Aan het einde van het bezoek zie je de vaak oudere, soms zeer oude, turners aan het werk.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan gymnastiek doen. In het domein van de Tempel van de Hemel zie je stijldans, Taiji of Beijing Opera. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. 

Helemaal afsluiten doe je met een bezoek aan de gekende Hongqiao Market. Hier vind je allerlei typische "Made in China" spullen. Denk aan kleding, electronica, souvenirs, "zijde", handtassen, thee, speelgoed en pareltjes uiteraard.

's Avonds is er het afscheidsdiner in een beroemd restaurant bij Tiananmen. Tijdens het afscheidsdiner is rode wijn steeds inclusief en proeven we uiteraard heerlijke Peking Eend.

Staat de retourvlucht naar Europa gepland met een nachtelijke vlucht dan is er na het afscheidsdiner de transfer naar de luchthaven van Beijing.

Staat de retourvlucht gepland op dag 16 dan gaat het na het afscheidsdiner naar het verblijfshotel voor een laatste (extra) overnachting van dag 15 op dag 16. Na het ontbijt op dag 16 is er dan de transfer naar de luchthaven van Beijing.

Stel dat er geen nachtelijke retourvlucht voor deze afreis gepland staat, dan is de bijkomende hotelovernachting van dag 15 op dag 16 altijd in de basisprijs inbegrepen! Dit geldt ook voor de singletoeslag, YYT rekent in dit geval geen extra kosten aan. De basisprijs blijft steeds onveranderd!

Dag 16: Aankomst Brussel (of Amsterdam) (B indien geen nachtelijke retour)

Indien geen nachtelijke retourvlucht van dag 15 op dag 16 dan voorzien wij nog een extra overnachting met ontbijt. Hier wordt geen meerkost voor aangerekend. Na het ontbijt is er dan de transfer naar de luchthaven. 

Aankomst Brussel of Amsterdam in voor- of namiddag, afhankelijk van de vluchtcombintatie van deze afreis.

Einde van de 16-daagse China China Classics.

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 4* en 5* categoriehotels in de normen van het land. Op de top van de berg in Longsheng logeer je 1 nacht in het lokale Ping'an Guesthouse/Hotel. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie of hoger. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit. In hotels in China heb je nooit de volle zekerheid dat het zwembad geopend is.

  Logies > 

  1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer / 2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed

  Overzicht mogelijke hotels China Classics - juli 2020 (zomervakantie) :

  • Shanghai : 4/5* Ocean Hotel of Shanghai Hotel
  • Yangshuo : 5* Green Lotus Hotel
  • Ping'An : Ping'An Guesthouse Longsheng (top van de berg)
  • Sanjiang : 5* Dong Xiang Hotel (in zomermaanden: zwemparadijs/spa met binnen- en buitengedeelte)
  • Guilin : 4* Bravo Hotel (in zomermaanden: buitenzwembad) of 4* Park Hotel
  • Xian : 4* Aurum International Hotel (binnenzwembad) of 4* Mercure Hotel
  • Beijing : 4* Qianmen Jianguo Hotel

   

  Related image

                                                                               Foto: 5-sterren Green Lotus Hotel Yangshuo

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel (of Amsterdam) tot Shanghai & Beijing tot Brussel (of Amsterdam)
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd int. vluchten
  • 2 binnenlandse vluchten: Shanghai-Guilin, Guilin-Xian
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vluchten
  • CRH Hogesnelheidstrein Xian-Beijing
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij aanvang tot einde van de reis in Brussel
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels 
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • Bij elke inbegrepen lunch en diner zijn twee drankjes inclusief. Je hebt de keuze uit cola, sprite, mineraal water of het lokale bier (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in Chinese restaurants - wijn kan tegen betaling besteld worden)
  • Boottocht op Li-rivier van Yangdi tot Xingping
  • Golfcar oever Li-rivier tot Xingping
  • Fietstocht (Incl. huur fiets) in Yangshuo 
  • Drakenboot op Kunmingmeer bij Zomerpaleis Beijing (onder voorbehoud indien te veel wind)
  • Golfcar bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
  • 360° Cinema bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden en dranken
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem of Schiphol luchthaven (heen en terug) (vrijblijvend voorstel via YYT)
  • Optionele activiteiten
  • Visumkosten Single Entry China (zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • Verplichte fooi : € 70,- (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs, gidsen, bagagedragers en rickshawfietsers in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht.

  Hoe regel ik mijn visum China? Maak gebruik van "Mijn Ying Ying" account en geniet van 10% korting!

  Log via het account van "Mijn Ying Ying" op de Belgische of Nederlandse website van CIBT Visas in. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van je visum? Volg de stappen in deze handleiding en geniet zonder zorgen van je reis! 

  Opgelet: Je dient altijd ingelogd te zijn om gebruik te maken van de 10% korting. Vergeet dus niet om via Mijn Ying Ying in te loggen alvorens het visum aan te vragen en blijf ook ingelogd via dit account.

  Bij vragen rond regeling visum China neem je contact op met CIBT Visas:

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Kennismaking met de andere deelnemers

  Voorafgaand aan elke begeleide rondreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvend kennismakingsmoment of voorbereidingsvergadering. Tijdens deze avond leer je je medereizigers alvast kennen en kan je met al je vragen bij je reisleider terecht. Deze avonden vinden altijd plaats in Geel (B). 

  Voor deze reis staat de kennismakingsavond gepland op ......................

  Bij reservatie hebben wij een scan of copie nodig van de 1ste pagina van uw geldig internationaal reispaspoort.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis ook op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. De basisprijs is dan niet dezelfde aangezien je privé reist en niet in groep. Kostprijs is afhankelijk van de periode, het aantal deelnemers, de keuze van de hotels, de keuze van transport en de te voorziene maaltijden.

  Deze rondreis kan eveneens in groep voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat. Dit kan met Nederlandstalige YYT-reisleider van bij vertrek tot aankomst in België, informeer ernaar !