16 Dagen: China Round Trip First Class - September 2019 - volgeboekt!

Ontdek hier onze 16-daagse China Round Trip First Class September 2019. Tijdens deze tour worden alle verplaatsingen uitgevoerd per privé car met airco. Tijdens de First Class RT bezoek je naast de klassiekers van China ook eerder afgelegen gebieden als Sanjiang en Longsheng, zijn heel wat maaltijden inclusief, verblijf je in comfortabele hotels en is er Nederlandstalige reisbegeleiding van bij aanvang van de reis.

De internationale vluchten (heenreis tot Shanghai en terugreis vanaf Beijing) zijn tot ca. 2 maanden voor afreis nog niet definitief gekend, maar wel degelijk inclusief met alle taksen. YYT opteert altijd voor betrouwbare maatschappijen en de best mogelijke vluchtcombinaties (FINNAIR, Hainan Airlines of andere)

Boek je liever zelf de internationale vluchten, dan kan dat ook voor deze rondreis. Neem in dat geval even contact op met het reiskantoor en wij delen je mee welk bedrag je in mindering kan brengen. YYT bekijkt dan samen met jou waar en rond welke tijd je dient aan te komen in Shanghai (dag 2). We zijn hierin uiterst flexibel!

Extensies na Beijing zijn uiteraard ook mogelijk. Je vindt voldoende interessante mogelijkheden onder de knop bestemmingen zoals het Avatar-gebergte (Zhangjiajie), Tibet, Gele Berg, Danxia landformaties, ... Keuze genoeg. Ook in dit geval bekijken wij samen met jou de internationale vluchten.

Klik bij het reisverloop op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Het is mogelijk dat bij bepaalde afreizen het programma in de Autonome Regio Guangxi in omgekeerde volgorde uitgevoerd wordt. Guilin-Yangshuo-Longsheng-Sanjiang-Guilin wordt dan Guilin-Longsheng-Sanjiang-Yangshuo-Guilin. Alle maaltijden worden gelijk verdeeld.

Veel leesplezier ! Nog vragen ? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder !

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel - vertrek China

Internationale vlucht Brussel - Shanghai. Aankomst voormiddag van dag 2 in Shanghai.

Ying Ying Travel bezorgt u een vrijblijvend voorstel voor het luchthavenvervoer naar Brussel. Dit wordt besproken tijdens de kennismakingsavond die voorafgaand aan elke rondreis georganiseerd wordt.

Dag 2: Aankomst Shanghai (L, Welkomstdiner)

Aankomst in de voormiddag in Shanghai. Verwelkoming door het lokale team. Transfer service per privé car met airconditioning.

Indien vroege aankomst dan brengen we een bezoek aan het hippe wijkje Tianzifang. Lichte lunch is voorzien. Aansluitend transfer naar het centraal gelegen hotel. Rustmoment en gelegenheid om geld te wisselen en andere praktische zaken te regelen.

Welkomstdiner in het futuristische Shanghai, dé stad van de 21ste eeuw !

Avondwandeling over de Bund en Nanjing Road. Vrije tijd Nanjing Road. De laatste halte van onze eerste dag Shanghai is Xintiandi of de Franse Concessie.

Dag 3: Shanghai (B)

Ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees.

Volledige dag sightseeing Shanghai. 

Pudong Tour met bezoek aan de Pareltoren van het Oosten en bijhorend Historisch Stadsmuseum. Durf jij op het glazen platform van de Pareltoren? Wandeling langs de andere wolkenkrabbers: Jin Mao Toren, WTC (gekend als de kurkenopener) en Shanghai Tower. Vooral deze laatste is met zijn 632 meter hoogte imposant.

Gelegenheid om iets te eten in een shopping mall bij Lujiazui.

Daarna gaat het terug naar de Puxi kant (ten westen van de Huangpu) en via Nanjing Road en de Bund tot Old China Town met de prachtige Yu Tuinen. 

Bezoek aan één van China's mooiste tuinen, uniek gelegen in het hart van de stad. Aansluitend vrije tijd in Old China Town. Proef er van de heerlijke Dim Sum hapjes.

Tip : Een avondvaart over de Huangpu rivier is ontzettend mooi. Je kan dit optioneel ter plaatse regelen. Aan de oostkant zie je de wolkenkrabbers van Pudong en aan de kant van de Bund zie je de prachtige koloniale gebouwen.

Dag 4: Shanghai - Waterstad Zhujiajiao - Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, westers en Chinees.

Transfer naar het romantische Zhujiajiao. Ten zuiden van de grootstad Shanghai en op anderhalf uur rijden ligt dit pittoreske waterstadje. Door de stad loopt een wirwar van kanaaltjes met prachtige bruggen en oude statige huizen.

Optioneel : Een gondeltocht in het waterstadje Zhujiajiao is absoluut de moeite waard !

In Zhujiajiao zie je oude Chinese mannen en vrouwen kuieren doorheen de smalle steegjes. Het geheel heeft een middeleeuws sfeertje. Uiteraard is er voldoende vrije tijd voorzien om Zhujiajiao op eigen tempo te verkennen. 

Middagmaal met typische gerechtjes is voorzien.

Retour naar Shanghai en vrije tijd omgeving Nanjing Road. Transport zoals elke dag per privé car met airconditioning.

Optioneel : Informeer bij je YYT-reisleider naar de acrobatieshows van Shanghai. Nergens ter wereld vind je beter !

Dag 5: Shanghai - Guilin - Yangshuo (B, L) met binnenlandse vlucht

Vroeg ontbijt of ontbijtpakket bij vertrek. Transfer naar luchthaven Shanghai voor de binnenlandse vlucht naar Guilin in de Zhuang A.R. Guangxi.

Verwelkoming door het lokale team en transfer per privé car naar Yangshuo. Tijdens deze rit zie je langs beide kanten van de baan de prachtige karstbergen verschijnen. Enig mooi !

Aankomst Yangshuo en check-in in 5* Green Lotus Hotel Yangshuo. Korte verpozing en aansluitend lunch.

Ons hotel ligt vlakbij de bruisende West Street, je maakt samen met je reisleider een verkennende wandeling in Yangshuo centrum.

Nadien start van een leuke fietstocht (huur fiets is inclusief !) doorheen het Chinese platteland. We fietsen langs de Yulongrivier en wie dit wenst doet een gedeelte vanop een bamboevlot (bamboevlot is optioneel). Je geniet volop van de rust en de mooie karstbergen. Je fietst van dorpje naar dorpje en we bezoeken een lokale familie.

Retour naar het hotel en vrije avond in West Street. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om 's avonds iets te eten: uiteraard Chinees.. maar ook pizza en steak met frietjes. Geniet van de sfeer van West Street.

Dag 6: Yangshuo - Yangdi - Xingping - Yangshuo (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Per privé car transfer van Yangshuo tot Yangdi. Dit dorpje ligt langs de Li-rivier. Hier ga je met een klein bootje van 4 personen op het water. Je ziet het mooiste gedeelte van de rivier met o.a. de Negen Paarden Heuvel. Zie jij ze alle negen ?

Aankomst in het Xingping waar je bij een lokale familie gaat lunchen. Een leuke en aparte ervaring.

Tijdens de rit naar Yangdi stop je bij een aantal uitkijkpunten. Vanaf deze viewpoints krijg je een enig mooi uitzicht over de karstbergen en de Li die tussen de bergen kronkelt.

Retour naar Yangshuo centrum.

's Avonds is er de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken. Deze unieke show is optioneel en beslis je dus ter plaatse. Liu Sanjie is een absolute aanrader!

Deze werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen vanop het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhaal van de derde dochter van de Liu familie.  Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend.

Klik hier en je krijgt alvast een kort voorproefje van de beroemde avondshow van Yangshuo.

Impression Liu Sanjie werd geregiseerd door Zhang Yimou, bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Niet te missen !! 

Na de show is de avond nog niet voorbij. In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen of helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. In sommige cafeetjes worden de mooiste Chinese liedjes live gebracht. Gezelligheid troef in Yangshuo ! Dit is vakantie !

Doe je het liever allemaal wat rustiger aan, informeer dan eens naar een Chinese voetmassage (optioneel). Je YYT-reisleider regelt het graag voor jou.

Dag 7: Yangshuo - Longsheng (B, L, Speciaal Diner)

Na het ontbijt check-out en je verlaat Yangshuo.

Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of beter de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus, daarna gaat het te voet verder.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Lunch in een lokaal restaurant op de berg is inclusief.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames onderweg tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo !

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

's Avonds is er in het hotel een Speciaal Diner met onder andere het heerlijke lokale gerecht bamboerijst.

Tip : Voorzie voor deze dag een aparte tas voor wasgerief en kleding ! We verblijven één nacht op de top van de berg en uw hoofdbagage blijft aan de voet van de berg in een depot !! De kost van het depot is inclusief.

Dag 8: Longsheng - Sanjiang (B, L, D)

Ontbijt hotel.

Vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, het prachtige uitzicht en het Zhuangdorpje. Sta een keer een beetje vroeger op en laat de mooie zonsopgang u verrassen. De vaak laagliggende mist maakt het plaatje compleet. De sportievelingen onder ons doen de hiking naar het 2de viewpoint.

Na de lunch beginnen we aan een gezapige afdaling. We nemen een andere route dan de dag voordien. Lokale lunch op een idyllisch plekje. Eénmaal aan de parking gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. We halen onze bagage op en trekken verder door richting Sanjiang.

Sanjiang, wat staat voor "drie rivieren", ligt op een 2-tal uurtjes rijden ten westen van Longsheng. De rit is mooi. Je ziet het landelijke leven, het "echte" China.

Valt er onderweg iets interessants te beleven, dan stoppen we uiteraard. Misschien houden we even halte bij een fruitboer aan de kant van de weg of passeren we langs een groot opgezet huwelijksfeest waarbij het ganse dorp van de partij is... het kan allemaal ! We trachten zoveel mogelijk het Chinese landelijke leven van dichtbij te beleven.

Aankomst in Sanjiang, nog steeds in de Autonome Regio Guangxi maar niet zo ver van de grens van de Chinese Provincie Guizhou.

Check-in in het 5* Dong Xiang Guesthouse. De benaming "Guesthouse" doet dit 5* Hotel echt te kort, maar goed .. zo is de naam nu eenmaal. Dit is het beste hotel in Sanjiang, vlakbij de 's avonds mooi verlichte Fengyu Brug. Deze houten brug van meer dan 103 jaar oud is mooi overdekt in pagodestijl. Vanuit ons hotel heb je erg mooi zicht op de brug. We wandelen er een keertje samen naar toe. Naast de indrukwekkende brug zie je de imposante drumtoren op het altijd levendige stadsplein van Sanjiang. Wandeling over de romantische Yueliang Jie. Shops en supermarktjes liggen vlakbij ons centraal gelegen hotel.

Diner in het hotel.

Dong Xiang heeft een leuke spa met binnen- en buitenzwembad, maar in China weet je nooit of het al dan niet open is. In juli is het openluchtzwembad sowieso geopend. De kamers zijn allemaal ruim, hebben balkon en draadloos internet op de kamer is geen probleem. 

Dag 9: Sanjiang - Chengyang - Guilin (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel.

Nadien per autocar richting Dong-dorpjes. Dit gebied is gekend voor zijn Wind- en Regenbruggen. Ze zijn van hout en steen en geheel zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer.

We wandelen over de brug om aan de overkant van de Linxi-rivier terecht te komen in de kleine, rustige dorpjes van het Dong-volk. Vanop de Wind- en Regenbrug heb je mooi zicht op de dorpjes en het charmante landschap rondom. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartelust spelen. Hier adem je frisse berglucht en geniet je tegelijkertijd van de typische architectuur van de meer dan 1000 jaar oude cultuur van het etnische volk, de Dong. 

Naast de authentieke dorpjes staat Sanjiang bekend om zijn vele mooie trommeltorens, grote waterwielen, indrukwekkende wind- en regenbruggen en vooral om zijn vele festivals! Met een beetje geluk beleef je één van de festivals van de Dong!

We wandelen door de dorpjes, over de smalle paadjes die tussen de rijstvelden aangelegd zijn en langs de rivier. We nemen een keer een kijkje in één van de trommeltorens die tegenwoordig meer fungeren als vergaderruimte of een plek waar mensen gewoon gezellig samen zijn.

Lunch in een lokaal Chinees restaurant.

Vrije tijd en aansluitend retour naar Guilin. Bij aankomst Guilin centrum check-in in het centraal gelegen 4* Bravo of 4* Park Hotel. 

Diner in het stadscentrum en avondwandeling Guilin onder begeleiding van je YYT-reisleider.

Dag 10: Guilin - Xian (B, L) met binnenlandse vlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Xian, de oude Chinese hoofdstad. In Xian staat alles in het teken van de rijke Chinese geschiedenis.

Ontvangst door het Xian-team en transfer naar het restaurant. Buffetlunch.

Start sightseeing Xian City. Bezoek aan de oude Stadsmuur van Xian en het kalligrafiestraatje.

Xian beschikt over een zeer unieke en volledig intact gebleven 12-meter hoge stadsmuur. Je maakt een wandeling over de stadsmuur of fietst de volledige muur rond (ca. 100 min). Je krijgt een schitterend uitzicht over de binnenstad en geniet ten volle van de net geen 14-kilometer lange fietstocht. Tijdens de rit maak je vele foto's. Misschien zie je een plaatselijke groentenmarkt, uitgelaten kinderen tijdens hun speeltijd, mensen die Tai Ji beoefenen, een Tibetaans Boeddhistische Lamatempel, ... noem maar op. Vanaf 12 meter hoogte kan je alles perfect gade slaan. 

Toegang tot de Stadsmuur van Xi'an is altijd inbegrepen, het huren van een fiets of golfcar is steeds optioneel en ter plaatse te beslissen ! 

Retour naar het hotel en vrije avond. Overnachting in Xian Downtown.

Optioneel kan je de Tang Dynasty Dans- en Muziekshow bijwonen. Informeer ernaar bij je YYT-reisleider.

Dag 11: Xian (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma : het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt. Uw reisleider vertelt er alles over tijdens de rit naar het Mausoleum. Onderweg is er een korte stop om een keer te kijken hoe Terracotta soldaten eigenlijk gemaakt worden.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Het golfkarretje om uw naar de 1ste pit te brengen is bij YYT steeds inclusief..

Na het bezoek aan het grootste mausoleum ter wereld rijden we richting Huaqing Hot Springs die mooi tegen een heuvelflank gelegen zijn. Hier geniet je van een weliswaar late, maar heerlijke lunch.

In de latere namiddag retour naar het hotel in Xian downtown. Opfrissing.

Avondwandeling naar het kwartier van de Hui of de moslims van Xian, vlakbij Drum- en Beltoren. Je bent op wandelafstand van de Zuidpoort en daar ligt de Belgian Bar. Wie zin heeft kan hier nog een terrasje doen met zicht op de verlichte Stadsmuur van Xian.

Dag 12: Xian - Beijing (B) per hogesnelheidstrein

Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Xian. Boarding voor de Hogesnelheidstrein naar Beijing. Na de middag aankomst Beijing en onthaal door het Beijing Team. Mogelijk om tijdens de treinrit iets te eten.

Transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was deze tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Weetje : In de Hal van het Grenzeloze Geluk vind je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld.

Nadien retour naar het hotel. Vrije avond.

Optioneel : Heb je zin om 's avonds de Shaolin Kungfu Show mee te maken in het Rode Theater van Beijing, verwittig ons en wij regelen tickets en transport.

Optioneel : Eerder interesse in een avond Beijing Opera ? Zelfde opdracht : verwittig even je YYT-reisleider. Beijing Opera is naar onze mening een absolute aanrader!

Dag 13: Beijing (B, L)

Ontbijt in het hotel, westers en Chinees. Nadien volledige dag sightseeing in Beijing.

Starten doen we met een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

Na deze 2 toppers is het hoog tijd voor de lunch. Transfer naar de historische hutongwijken van Beijing. Verkenning van de typische wijken van Beijing per Rickshaw (inclusief).

Daarna geniet je van een heerlijke maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongwoningen. Je kan een babbeltje met de mensen slaan en vragen stellen over het leven in de Hutong. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes onze maaltijd aan het voorbereiden is. 

Met een beetje geluk leert men je hoe je op de juiste manier dumplings maakt !

Na de lunch wandel je door de hutongwijken en langs Drum- en Beltoren. Vaak doet men er aan Taiji. Niemand zal je tegenhouden om het ook eens te proberen. Bij de Yan Dai Xie Jie vind je toffe, hippe winkeltjes, gezellige dakterrasjes en uiteraard de mooi verlichte meren Houhai en Qianhai die door een pittoresk bruggetje gescheiden worden. Vrije tijd bij de meren.

Retour naar het hotel en vrije avond Beijing.

Dag 14: Beijing (B, SL)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in het leven ! Transfer zoals elke dag per privé car met airco.

Tijdens deze reis bezoeken we de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China: de Chinese Muur! Een kabelbaan en rodelbaan voor de afdaling zijn bij Mutianyu voorzien (kabellift/rodelbaan facultatief). Je kan ook gewoon te voet naar boven.

Lunch bij lokale mensen die vlakbij de Chinese Muur wonen. Op die manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen die de Chinese Muur naar de hoogste toppen brengt.

Op de terugweg naar Beijing Downtown voorzien we een fotostop aan de Olympische site van Beijing met de Watercube, het zevensterrenhotel en het immense Vogelneststadion of Bird's Nest. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

Retour naar het hotel en vrije avond op Wangfujing of elders in Beijing.

Uw Tourleader stelt een heerlijke feestmaaltijd voor en dit in gezelschap van lokale vrienden uit Beijing. Dit is uiteraard optioneel.

Dag 15: Beijing (B, L, Speciaal Afscheidsdiner met rode wijn inclusief)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het domein van de Tempel van de Hemel. We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji.  Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. 

Bezoek aan Hongqiao Market. Hier vind je allerlei typische "Made in China" spullen  zoals kleding, electronica, souvenirs, "zijde", handtassen, thee, speelgoed en pareltjes uiteraard.

Chinese lunch in een lokaal restaurant. 

Daarna transfer naar het noordwesten van Beijing voor een bezoek aan het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter maak je nog een tocht met de Drakenboot op het Kunmingmeer, tenzij er teveel wind staat. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

's Avonds is er het afscheidsdiner in een bekend restaurant. Tijdens het afscheidsdiner is rode wijn steeds inclusief en proeven we uiteraard heerlijke Peking Eend.

Staat de retourvlucht naar Europa gepland met een nachtelijke vlucht van Hainan Airlines dan rijden we niet terug naar Beijing Downtown en voorzien we het afscheidsdiner bij Li Jia. Dit chique Chinese restaurant ligt op de weg naar de luchthaven van Beijing. Na het diner is er dan de transfer naar de luchthaven.

Staat de retourvlucht gepland op dag 16 dan kiezen we voor het afscheidsdiner een traditioneel Beijing restaurant vlakbij Tiananmen. Daarna transfer naar het hotel voor de laatste overnachting van dag 15 op dag 16. Na het ontbijt op dag 16 is er dan de transfer naar de luchthaven van Beijing.

Stel dat er geen nachtelijke retourvlucht voor deze afreis gepland staat, dan is de bijkomende hotelovernachting van dag 15 op dag 16 altijd in de basisprijs inbegrepen! Dit geldt ook voor de singletoeslag, YYT rekent in dit geval geen extra kosten aan. De basisprijs blijft steeds onveranderd!

Dag 16: Aankomst Brussel (B indien geen nachtelijke retour)

Indien geen nachtelijke retourvlucht dan voorzien wij nog een extra overnachting met ontbijt. Hier wordt geen meerkost voor aangerekend. Na het ontbijt is er dan de transfer naar de luchthaven. De gegevens van de vluchten zijn ca. 2 maanden voor afreis gekend. 

Aankomst Europa en einde van de 16-daagse China Round Trip First Class.

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 4* en 5* categoriehotels in de normen van het land. Op de top van de berg in Longsheng logeer je 1 nacht in het lokale Ping'an Guesthouse/Hotel. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie of hoger. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit. In hotels in China heb je nooit de volle zekerheid dat het zwembad geopend is.

  Logies > 1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer

  Overzicht mogelijke hotels China Round Trip First Class september 2019:

  • Shanghai : 4/5* Ocean Hotel of Shanghai Hotel of gelijkwaardig
  • Yangshuo : 5* Green Lotus Hotel
  • Ping'An : Ping'An Guesthouse Longsheng (top van de berg)
  • Sanjiang : 5* Dong Xiang Hotel (in zomermaanden : zwemparadijs/spa met binnen- en buitengedeelte)
  • Guilin : 4* Bravo Hotel (in zomermaanden : buitenzwembad) of 4* Park Hotel of gelijkwaardig
  • Xian : 4* Aurum International Hotel (binnenzwembad) of 4* Mercure Hotel of gelijkwaardig
  • Beijing : 4* Sunworld Hotel of 4* Holiday Inn Hotel of 4* Qianmen Jianguo Hotel of Mercure Hotel 

   

  Related image

                                                                               Foto: 5-sterren Green Lotus Hotel Yangshuo

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel tot Shanghai & Beijing tot Brussel 
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd int. vluchten
  • 2 binnenlandse vluchten: Shanghai-Guilin, Guilin-Xian
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vluchten
  • Hogesnelheidstrein Xian-Beijing
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij aanvang tot einde van de reis in Brussel
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels 
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • Bij elke inbegrepen lunch en diner zijn twee drankjes inclusief. Je hebt de keuze uit cola, sprite, mineraal water of het lokale bier (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in Chinese restaurants - wijn kan tegen betaling besteld worden)
  • Boottocht op Li-rivier van Yangdi tot Xingping
  • Fietstocht (Incl. huur fiets) in Yangshuo 
  • Drakenboot op Kunmingmeer bij Zomerpaleis Beijing (indien niet teveel wind)
  • Golfcar bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden en dranken
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem luchthaven (heen en terug) (vrijblijvend voorstel via YYT)
  • Optionele activiteiten
  • Visumkosten Single Entry China (vrijblijvend via Ying Ying Travel - zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Tip : World Gold & World Royal Protection = meest interessante verzekeringen bij verre reizen
  • Verplichte fooi : € 65,- (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs, gidsen, bagagedragers en rickshawfietsers in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht.

  Visum China 

  Indien je zelf alle visumformaliteiten in orde brengt

  Nettokost visum China (situatie op 04/10/18) : € 126,50-. Dit bedrag betaal je dan zelf rechtstreeks bij het Chinese Visa Application Service Center in Woluwe-Saint Lambert - Rue Neervelt 109. Websitewww.visaforchina.org (check de openingstijden)

  Regel je zelf je visum, dan krijg je van YYT sowieso een invitatie, hotel- en programmaoverzicht per email toegestuurd. Deze documenten zijn in China afgestempeld en dien je bij het visumaanvraagdossier te voegen. Hou er rekening mee dat je minimaal 2x naar Brussel dient te rijden, een keer om het dossier in te dienen en een keer om het af te halen. Het kan gebeuren dat je dossier afgekeurd wordt (vaak owv. foute pasfoto). Je dient dan nog een keer terug te rijden. De verantwoordelijkheid rond het al dan niet tijdig verkrijgen van het visum ligt indien je alles zelf regelt bij de klant en niet bij YYT. 

  Indien Ying Ying Travel alle formaliteiten in orde brengt en de verplaatsingsen naar het CVASC in Brussel maakt

  Kost visum China via Ying Ying Travel : € 195,- per visum (aangepaste prijs voor reservaties na 08/05/19). Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatiedekking.

  Indien Visa Express Service gevraagd wordt, dan ligt deze kost een stuk hoger.

  Bij reservatie of kort daarna hebben wij een scan of copie nodig van de 1ste pagina van uw geldig internationaal reispaspoort.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Kennismakingsavond

  Voorafgaand aan elke begeleide rondreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvende kennismakingsavond. Hiervoor wordt een doodle uitgestuurd waarbij een aantal data voorgesteld worden. De dag waarop de meeste mensen zich kunnen vrijmaken wordt dan bevestigd. De bedoeling van deze kennismakingsavonden is dat deelnemers elkaar al een keer voor afreis ontmoeten, documenten voor regeling visa worden nagekeken en je kan met al je vragen bij je reisleider terecht.

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis ook op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. De basisprijs is dan niet dezelfde aangezien je privé reist en niet in groep. Kostprijs is afhankelijk van de periode, het aantal deelnemers, de keuze van de hotels, de keuze van transport en de te voorziene maaltijden.

  Deze rondreis kan eveneens in groep voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat. Dit kan met Nederlandstalige YYT-reisleider van bij vertrek tot aankomst in België, informeer ernaar !