16D: China Round Trip First Class - november 2019 (Promo) - Boek nu!

Ontdek hier onze 16-daagse China Round Trip First Class November 2019 (Promotiereis). Tijdens deze tour worden alle verplaatsingen uitgevoerd per privé car met airco. Tijdens de First Class RT bezoek je naast de klassiekers van China ook eerder afgelegen gebieden als Sanjiang en Longsheng, zijn de meeste maaltijden inclusief, verblijf je in comfortabele hotels en is er Nederlandstalige reisbegeleiding van bij aanvang van de reis.

De internationale vluchten (heenreis tot Shanghai en terugreis vanaf Beijing) zijn tot ca. 2 maanden voor afreis nog niet definitief gekend, maar wel degelijk inclusief met alle taksen. YYT opteert altijd voor betrouwbare maatschappijen en de best mogelijke vluchtcombinaties (SWISS, FINNAIR, Hainan Airlines, Lufthansa of andere)

Boek je liever zelf de internationale vluchten, dan kan dat ook voor deze rondreis. Neem in dat geval even contact op met het reiskantoor en wij delen je mee welk bedrag je in mindering kan brengen. YYT bekijkt dan samen met jou waar en rond welke tijd je dient aan te komen in Shanghai (dag 2). We zijn hierin uiterst flexibel!

Extensies na Beijing zijn uiteraard ook mogelijk. Je vindt voldoende interessante mogelijkheden onder de knop bestemmingen zoals het Avatar-gebergte (Zhangjiajie), Tibet, Gele Berg, Danxia landformaties, ... Keuze genoeg. Ook in dit geval bekijken wij samen met jou de internationale vluchten.

Klik bij het reisverloop op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Veel leesplezier ! Nog vragen ? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder !

Download hier het volledige reisprogramma "16 Dagen China Round Trip First Class" - Afdrukbare versie

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel (eventueel Amsterdam) - vertrek China

Internationale vlucht(en) Brussel - Shanghai. Aankomst voormiddag van dag 2 in Shanghai.

Eventueel stop in Beijing, Zürich, Helsinki of München. Afhankelijk van de gekozen vluchtcombinatie. Ten laatste 2 maanden voor afreis zijn deze gegevens bekend.

 

Dag 2: Aankomst Shanghai (L, Welkomstdiner)

Aankomst in de voormiddag in Shanghai. Verwelkoming door het lokale team. Transfer service per privé car met airconditioning.

Lichte lunch in een lokaal restaurant en aansluitend transfer naar het centraal gelegen hotel. Rustmoment en gelegenheid om geld te wisselen en andere praktische zaken te regelen.

Welkomstdiner in het futuristische Shanghai, dé stad van de 21ste eeuw !

Avondwandeling onder begeleiding van de lokale gids en de YYT-begeleider over de Bund en Nanjing Road. Vrije tijd Nanjing Road en later op de avond retour naar het hotel. Indien de tijd het toelaat bezoek aan Xintiandi of de Franse Concessie.

Verplaatsingen tijdens deze First Class Tour steeds per privé-car met airco.

, , , , , ,
Dag 3: Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees ontbijtbuffet.

Volledige dag Shanghai Tour onder begeleiding van onze lokale gids en YYT-reisbegeleider. Alle verplaatsingen per privé car met airconditioning.

Tour Pudong met bezoek aan de Pareltoren van het Oosten en bijhorend Historisch Stadsmuseum Shanghai (inclusief). Durf jij op het glazen platform van de Pareltoren ? Wandeling langs de andere wolkenkrabbers : Jin Mao Toren, WTC (gekend als de kurkenopener) en Shanghai Tower. Vooral deze laatste is imposant.

Daarna gaat het terug naar de Puxi kant (ten westen van de Huangpu) en via Nanjing Road/de Bund tot Old China Town met de prachtige Yu Tuinen. 

Chinese lunch vlakbij Yu Garden.

Bezoek aan de Yu Tuinen (inclusief), één van de mooiste tuinen van China die uniek gelegen is in hartje Shanghai. Aansluitend vrije tijd in Old China Town Shanghai. Proef er van de heerlijke Dim Sum hapjes.

Tip : Een avondvaart over de Huangpu rivier is ontzettend mooi. Je kan dit optioneel ter plaatse regelen. Aan de oostkant zie je de wolkenkrabbers van Pudong en aan de kant van de Bund zie je de prachtige koloniale gebouwen.

, , , , ,
Dag 4: Shanghai - Waterstad Zhujiajiao - Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, westers en Chinees.

Samen met de lokale gids en de YYT-reisleider bezoek je het romantische Zhujiajiao. Ten zuiden van de grootstad Shanghai en op anderhalf uur rijden ligt het pittoreske waterstadje. Door de stad loopt een wirwar van kanaaltjes met prachtige bruggen en oude statige huizen.

Optioneel : Een gondeltocht in het waterstadje Zhujiajiao is absoluut de moeite waard !

In Zhujiajiao zie je oude Chinese mannen en vrouwen kuieren doorheen de smalle steegjes. Het geheel heeft een middeleeuws sfeertje. Uiteraard is er voldoende vrije tijd voorzien om Zhujiajiao op eigen tempo te verkennen. 

Lunch met enkele typische streekgerechten is inclusief.

Retour naar Shanghai en vrije tijd omgeving Nanjing Road. Transport zoals elke dag per privé car met airconditioning.

Optioneel : Informeer bij je YYT-reisleider naar de acrobatieshows van Shanghai. Nergens ter wereld vind je beter !

, , , , , , , ,
Dag 5: Shanghai - Guilin - Yangshuo (B, L) met binnenlandse vlucht

Vroeg ontbijt of ontbijtpakket bij vertrek. Transfer naar luchthaven Shanghai voor de binnenlandse vlucht naar Guilin in de Zhuang A.R. Guangxi.

Verwelkoming door het lokale team en transfer per privé car met airco naar Yangshuo. Tijdens deze rit zie je langs beide kanten van de baan de prachtige karstbergen verschijnen. Enig mooi !

Aankomst Yangshuo en check-in in 5* Green Lotus Hotel Yangshuo. Korte verpozing en aansluitend lunch.

Ons hotel ligt vlakbij de bruisende West Street, je maakt samen met je YYT-reisleider een verkennende wandeling in Yangshuo centrum.

Nadien korte transfer naar het rustige en idyllische Jiuxian voor aanvang van een enig mooie fietstocht (huur fiets is inclusief !) doorheen het Chinese platteland. We fietsen langs de Yulongrivier en wie dit wenst doet een gedeelte vanop een bamboevlot (bamboevlottentocht is optioneel en ter plaatse te beslissen). Je geniet volop van de rust en de ontzettend mooie karstbergen. Je fietst van dorpje naar dorpje. De moeite !

Retour naar het hotel en vrije avond in West Street. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om 's avonds iets te eten : uiteraard Chinees.. maar ook pizza en steak met frietjes. Geniet van de sfeer van West Street of neem een frisse duik in het openluchtzwembad van 5* Green Lotus Hotel Yangshuo.

, , , , , ,
Dag 6: Yangshuo - Yangdi - Xingping - Yangshuo (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Samen met de Chinese gids en je YYT-reisleider maak je per privé car de transfer van Yangshuo tot Yangdi. Dit dorpje is gelegen aan de Li-rivier. Hier start een 90 min.-durende Li River Cruise. Je ziet het mooiste gedeelte van de Li-Rivier met o.a. de Negen Paarden Heuvel. Zie jij ze alle negen ?

Aankomst in het Xingping waar je bij een lokale familie gaat lunchen. Een aparte ervaring.

Tijdens de rit naar Yangdi stop je bij een aantal uitkijkpunten. Vanaf deze plekken krijg je een enig mooi uitzicht over de karstbergen en de Li rivier.

Retour naar Yangshuo centrum.

's Avonds krijg je de mogelijkheid om de prachtige avondshow Impression Liu Sanjie mee te maken. Deze unieke show is optioneel en beslis je dus ter plaatse.

De werkelijk adembenemende show beleef je in het grootste openluchttheater ter wereld. 600 acteurs brengen op het water en omgeven door de mooiste karstformaties het verhaal van de derde dochter van de Liu familie. Alles wordt live gezongen en het lichtspektakel is indrukwekkend.

Klik hier en je krijgt alvast een kort voorproefje van de beroemde avondshow van Yangshuo.

Impression Liu Sanjie werd geregiseerd door Zhang Yimou, zeer bekend van vele beroemde Chinese films en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing 2008. Niet te missen !! 

Na de show is de avond nog niet voorbij. In de verkeersvrije hoofdstraat, wereldwijd gekend als West Street, kan je een gezellig terrasje doen of helemaal opgaan in het bruisende uitgaansleven. In sommige cafeetjes worden de mooiste Chinese liedjes live en enkel onder begeleiding van een akoestische gitaar gebracht. Gezelligheid troef in Yangshuo ! Dit is vakantie !

Doe je het liever allemaal wat rustiger aan, informeer dan eens naar een Chinese voetmassage (optioneel). Je YYT-reisleider regelt het graag voor jou.

, , , , , , ,
Dag 7: Yangshuo - Longsheng (B, L, Speciaal Diner)

Na het ontbijt check-out en je verlaat Yangshuo.

Je begint aan een prachtige excursie naar Longji of beter de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus, daarna gaat het te voet verder.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Lunch in een lokaal restaurant op de berg is inclusief.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames onderweg tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo !

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

's Avonds is er in het hotel een Speciaal Diner (inclusief) met onder andere het heerlijke lokale gerecht bamboerijst.

Tip : Voorzie voor deze dag een aparte tas voor wasgerief en kleding ! We verblijven één nacht op de top van de berg en uw hoofdbagage blijft aan de voet van de berg in een depot !! De kost van het depot is inclusief.

, , , , , , ,
Dag 8: Longsheng - Sanjiang (B, L, D)

Lekker ontbijt in het hotel met koffie, brood, gebakken ei, ...

Vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, het prachtige uitzicht en het Zhuangdorpje. Sta een keer een beetje vroeger op en laat de enig mooie zonsopgang u verrassen. De vaak laagliggende mist maakt het plaatje compleet. De sportievelingen onder ons doen de hiking naar het 2de viewpoint.

Lunch in het hotel is inclusief. De gerechtjes van Ping'an Guesthouse zijn werkelijk heerlijk.

Na de lunch beginnen we aan een gezapige afdaling. We nemen een andere route dan de dag voordien. Eénmaal aan de parking gaat het met een lokale bus over kronkelige bergwegen verder naar beneden. We halen onze bagage op en trekken verder door richting Sanjiang.

Sanjiang, wat staat voor "drie rivieren", ligt op een 2-tal uurtjes rijden ten westen van Longsheng. De rit is mooi. Je ziet het landelijke leven, het "echte" China.

Valt er onderweg iets interessants te beleven, dan stoppen we uiteraard. Misschien houden we even halte bij een fruitboer aan de kant van de weg of passeren we langs een groot opgezet huwelijksfeest waarbij het ganse dorp van de partij is... het kan allemaal ! We trachten zoveel mogelijk het Chinese landelijke leven van dichtbij te beleven.

Aankomst in Sanjiang, nog steeds in de Autonome Regio Guangxi maar niet zo ver van de grens van de Chinese Provincie Guizhou.

Check-in in het 5* Dong Xiang Guesthouse. De benaming "Guesthouse" doet dit 5* Hotel echt te kort, maar goed .. zo is de naam nu eenmaal. Dit is het beste hotel in Sanjiang, vlakbij de 's avonds mooi verlichte Fengyu Brug. Deze houten brug van meer dan 103 jaar oud is mooi overdekt in pagodestijl. Vanuit ons hotel heb je enig mooi zicht op de brug, we wandelen er een keertje samen naar toe. Naast de indrukwekkende brug zie je de imposante drumtoren op het altijd levendige stadsplein van Sanjiang. Wandeling over de romantische Yueliang Jie. Shops en supermarktjes liggen vlakbij ons centraal gelegen hotel.

Diner in een lokaal restaurant in het centrum van Sanjiang of in het hotel is deze avond inclusief.

Dong Xiang heeft een leuke spa met binnen- en buitenzwembad. Probeer zeker eens de 6 verschillende hete kruidenbaden. De kamers zijn allemaal ruim, hebben balkon en draadloos internet op de kamer is geen probleem. Kortom, een topper van een hotel !

, , , , ,
Dag 9: Sanjiang - Chengyang - Guilin (B, L, D)

Uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel. Je bakt hier zelfs je eigen wafels tijdens het ontbijtbuffet.. in China ! 

Na deze heerlijke maaltijd beginnen we aan de rit per autocar richting Dong-dorpjes. Bij aankomst arriveren we bij de Wind- en Regenbrug van Chengyang. Deze prachtige brug is gemaakt van hout en steen en geheel zonder spijkers. De dakranden zijn versierd met houtsnijwerk en mooie schilderingen. Dit soort bruggen dienden als schuilplaats bij guur weer.

We wandelen over de brug om aan de overkant van de Linxi-rivier terecht te komen in de kleine, rustige dorpjes van het Dong-volk. Vanop de Wind- en Regenbrug heb je perfect zicht op de dorpjes en het charmante landschap rondom. Hier is het leven nog eenvoudig en puur. Je ziet ouderen in traditionele klederdracht en kinderen naar hartelust spelen. Hier adem je frisse berglucht en geniet je tegelijkertijd van de typische architectuur van de meer dan 1000 jaar oude cultuur van het etnische volk, de Dong. 

Naast de authentieke dorpjes staat Sanjiang bekend om zijn vele mooie trommeltorens, grote waterwielen, indrukwekkende wind- en regenbruggen en vooral om zijn vele festivals ! Met een beetje geluk beleef je één van de festivals van de Dong !

We wandelen door de dorpjes, over de smalle paadjes die tussen de rijstvelden aangelegd zijn en langs de rivier. We nemen een keer een kijkje in één van de trommeltorens die tegenwoordig meer fungeren als vergaderruimte of een plek waar mensen gewoon gezellig samen zijn.

Lunch in Chengyang is inclusief.

Vrije tijd in Chengyang en aansluitend retour naar Guilin. Bij aankomst Guilin centrum check-in in het centraal gelegen 4* Bravo of 4* Park Hotel. 

Diner in het stadscentrum en avondwandeling Guilin onder begeleiding van je YYT-reisleider.

, , , , , , ,
Dag 10: Guilin - Xian (B, L) met binnenlandse vlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Xian, de oude Chinese hoofdstad. In Xian staat alles in het teken van de rijke Chinese geschiedenis.

Ontvangst door het Xian-team, lunch in een lokaal Chinees restaurant en aansluitend transfer naar ons centraal gelegen 4* Hotel. 

Na een korte verpozing begin van de City sightseeing onder begeleiding van de lokale Chinese gids en je YYT-reisleider. Bezoek aan de oude Stadsmuur van Xian en het kalligrafiestraatje.

Xian beschikt over een zeer unieke en volledig intact gebleven 12-meter hoge stadsmuur. Je maakt een wandeling over de stadsmuur of fietst de volledige muur rond (ca. 100 min). Je krijgt een schitterend uitzicht over de binnenstad en geniet ten volle van de net geen 14-kilometer lange fietstocht. Tijdens de rit maak je vele foto's. Je ziet een plaatselijke groentenmarkt, uitgelaten kinderen tijdens hun speeltijd, mensen die Tai Ji beoefenen, een Tibetaans Boeddhistische Lamatempel, ... noem maar op. Vanaf 12 meter hoogte kan je alles perfect gade slaan. 

Toegang tot de Stadsmuur van Xi'an is altijd inbegrepen, het huren van een fiets is steeds optioneel en ter plaatse te beslissen ! 

Van het kalligrafie- of kunstgebied wandelen we samen naar de Zuidpoort en verpozen bij het populaire Maan Coffee. Vanop een terrasje heb je mooi zicht op de stadsmuur van Xian.

Retour naar het hotel en vrije avond.

Optioneel kan je de Tang Dynasty Dans- en Muziekshow bijwonen. Informeer ernaar bij je YYT-reisleider.

Overnachting in Xian Downtown.

, , , , , ,
Dag 11: Xian (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees. Vandaag staat een nieuwe topper op het programma : het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt. Uw YYT-reisleider vertelt er alles over tijdens de rit naar het Mausoleum. Onderweg is er een korte stop om een keer te kijken hoe Terracotta soldaten eigenlijk gemaakt worden.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Vooraleer je de 3 pits met soldaten en paarden bezoekt ga je naar de 360° cinemazaal. Daar krijg je het verhaal dat in de autocar reeds werd verteld nog een keer op het witte doek te zien. Hoog tijd nu voor de 3 pits en de musea met de twee strijdwagens. Het bezoek aan het Terracotta Leger is uiteraard één van de hoogtepunten van onze rondreis ! Het golfkarretje om uw naar de 1ste pit te brengen is bij YYT steeds inclusief.

Chinese lunch is vandaag eveneens inbegrepen. Misschien proberen we een lokaal noodles restaurant ? De streek van Xian is erom gekend.

In de latere namiddag retour naar het hotel in Xian downtown. Opfrissing en vrije avond.

Tijdens een avondwandeling toont je YYT-reisleider je het kwartier van de Hui of de moslims van Xian, vlakbij Drum- en Beltoren. Hier zijn voldoende mogelijkheden om iets te eten en op de pleinen rondom valt vanalles te beleven.

, , , , ,
Dag 12: Xian - Beijing (B, D) per hogesnelheidstrein

Na het ontbijt transfer naar het Noordstation van Xian. Boarding voor de Hogesnelheidstrein van Xian naar Beijing. Rond het middaguur aankomst Beijing en onthaal door het Beijing Team. Transfer naar het centraal gelegen hotel in Beijing Downtown. 

Check-in en opfrissing in het hotel.

Nadien transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was deze tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet.

Weetje : In de Hal van het Grenzeloze Geluk vind je het grootste houten Boeddhabeeld ter wereld.

Wanneer de tijd het toelaat houden we nog een halte bij Hongqiao Market of Silk Market.

Nadien retour naar het hotel. Vrije avond.

Optioneel : Heb je zin om 's avonds de Shaolin Kungfu Show mee te maken in het Rode Theater van Beijing, verwittig dan je YYT-reisleider en hij/zij regelt graag uw tickets en transport.

Optioneel : Eerder interesse in een avond Beijing Opera ? Zelfde opdracht : verwittig even je YYT-reisleider.

, , , , ,
Dag 13: Beijing (B, L)

Ontbijt in het hotel, westers en Chinees. Nadien volledige dag sightseeing in Beijing.

Starten doen we met een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

Na deze 2 toppers is het hoog tijd voor de lunch. Transfer naar de historische hutongwijken van Beijing. Verkenning van de typische wijken van Beijing per Rickshaw (inclusief).

Daarna geniet je van een heerlijke maaltijd bij een lokale familie in één van de Hutongwoningen. Je kan een babbeltje met de mensen slaan en vragen stellen over het leven in de Hutong. Je mag overal een kijkje nemen, ook in de keuken waar de vrouw des huizes onze maaltijd aan het voorbereiden is. 

Met een beetje geluk leert men je hoe je op de juiste manier dumplings maakt !

Na de lunch wandel je door de hutongwijken. Je ziet de Bel- en Drumtoren van Beijing. Vaak doet men er aan Taiji. Niemand zal je tegenhouden om het ook eens te proberen.. integendeel. Je bezoekt leuke, maar voor westerse mensen vaak ongekende plekjes, zoals de Nan Luo Gu Xiang en de Yan Dai Xie Jie. Er zijn toffe, hippe winkeltjes en bij de Yan Dai Xie Jie heb je gezellige dakterrasjes en uiteraard de mooi verlichte meren Houhai en Qianhai gescheiden door een pittoresk bruggetje. Vrije tijd.

Retour naar het hotel en vrije avond Beijing.

, , , , ,
Dag 14: Beijing (B, SL)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in het leven ! Transfer zoals elke dag per privé car met airco.

Tijdens deze reis bezoeken we de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China : de Chinese Muur ! Een kabelbaan en rodelbaan voor de afdaling zijn bij Mutianyu voorzien (kabellift/rodelbaan facultatief). Je kan ook gewoon te voet naar boven.

Lunch bij lokale mensen die vlakbij de Chinese Muur wonen. Op die manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen die de Chinese Muur naar de hoogste toppen brengt.

Op de terugweg naar Beijing Downtown voorzien we een fotostop aan de Olympische site van Beijing met de Watercube, het zevensterrenhotel en uiteraard het immense Vogelneststadion of Bird's Nest. Hier sprong onze Tia Hellebaut in 2008 naar gouden hoogtes. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

Retour naar het hotel en vrije avond op Wangfujing of elders in Beijing.

Je krijgt de gelegenheid om in één van de toprestaurants van Beijing het gerecht van de stad te proeven: Beijing Duck of Peking Eend. Uw YYT-reisleider brengt u hierover ter plaatse op de hoogte.

, , ,
Dag 15: Beijing (B, L, Speciaal Afscheidsdiner met rode wijn inclusief)

Ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer naar het prachtige domein van de Tempel van de Hemel. We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. Je wordt vriendelijk verzocht om het ook eens te proberen.

Chinese lunch in een lokaal restaurant. 

Daarna transfer naar het Zomerpaleis met het grote Kunmingmeer. Dit meer staat bekend om zijn zoetwaterparels. Op onze weg naar het Zomerpaleis houden we nog een korte stop om eens te kijken hoe je echte en valse parels van elkaar kan onderscheiden.

Ten noordwesten van Beijing ligt het Zomerpaleis. Hier konden de keizers even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter maak je nog een tocht met de Drakenboot op het Kunmingmeer. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant.

's Avonds is er het afscheidsdiner in een leuk en bekend restaurant in Beijing. Tijdens het afscheidsdiner is rode wijn steeds inclusief.

Staat de retourvlucht naar Europa gepland met een nachtelijke vlucht van Hainan Airlines dan rijden we niet terug naar Beijing Downtown en voorzien we het afscheidsdiner bij Li Jia. Dit chique Chinese restaurant ligt op de weg naar de luchthaven van Beijing. Na het diner is er dan de transfer naar de luchthaven.

Staat de retourvlucht gepland op dag 16 dan kiezen we voor het afscheidsdiner een traditioneel Beijing restaurant vlakbij Tiananmen. Daarna transfer naar het hotel voor de laatste overnachting van dag 15 op dag 16. Na het ontbijt op dag 16 is er dan de transfer naar de luchthaven van Beijing.

Stel dat er geen nachtelijke retourvlucht voor deze afreis gepland staat, dan is de bijkomende hotelovernachting van dag 15 op dag 16 altijd in de basisprijs inbegrepen! Dit geldt ook voor de singletoeslag, YYT rekent in dit geval geen extra kosten aan. De basisprijs blijft steeds onveranderd!

, , , , ,
Dag 16: Aankomst Brussel (eventueel Amsterdam) (B indien geen nachtelijke retour)

Indien geen nachtelijke retourvlucht dan voorzien wij nog een extra overnachting met ontbijt. Hier wordt geen meerkost voor aangerekend. Na het ontbijt is er dan de transfer naar de luchthaven. De gegevens van de vluchten zijn ca. 2 maanden voor afreis gekend. 

Aankomst Europa en einde van de 16-daagse China Round Trip First Class.

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 4* en 5* categoriehotels in de normen van het land. Op de top van de berg in Longsheng logeer je 1 nacht in het lokale Ping'an Guesthouse/Hotel. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie of hoger. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Logies > 1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer

  Overzicht mogelijke hotels China Round Trip First Class november 2019:

  • Shanghai : 4/5* Ocean Hotel of Shanghai Hotel of gelijkwaardig
  • Yangshuo : 5* Green Lotus Hotel
  • Ping'An : Ping'An Guesthouse Longsheng (top van de berg)
  • Sanjiang : 5* Dong Xiang Hotel (zwemparadijs/spa met binnen- en buitengedeelte)
  • Guilin : 4* Bravo Hotel (buitenzwembad) of 4* Park Hotel of gelijkwaardig
  • Xian : 4* Aurum International Hotel (binnenzwembad) of 4* Mercure Hotel of gelijkwaardig
  • Beijing : 4* Sunworld Wangfujing Hotel of 4* Qianmen Jianguo Hotel of Mercure Hotel 

   

  Related image

                                                                               Foto: 5-sterren Green Lotus Hotel Yangshuo

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel tot Shanghai & Beijing tot Brussel
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd int. vluchten
  • 2 binnenlandse vluchten: Shanghai-Guilin, Guilin-Xian
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vluchten
  • Hogesnelheidstrein Xian-Beijing
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij aanvang tot einde van de reis in Brussel
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels 
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij elke inbegrepen lunch en diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Boottocht op Li-rivier van Yangdi tot Xingping
  • Fietstocht (Incl. huurfiets) vanaf Jiuxian Cun Bridge
  • Drakenboot op Kunmingmeer bij Zomerpaleis Beijing
  • Golfcar bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet: in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem luchthaven (heen en terug)
  • Optionele activiteiten
  • Visumkosten Single Entry China (vrijblijvend via Ying Ying Travel - zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Tip : World Gold & World Royal Protection = meest interessante verzekeringen bij verre reizen
  • Verplichte fooi : € 65,- (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs, gidsen, bagagedragers en rickshawfietsers in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens nog fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 30/09/17 : € 126,50- (= indien je zelf alle formaliteiten in orde brengt).

  Prijs indien visum China Single Entry via Ying Ying Travel geregeld wordt : € 195,- per visum (aangepaste prijs voor reservaties na 08/05/19). Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. De basisprijs is dan vaak niet dezelfde. Deze is afhankelijk van de gekozen data, het aantal deelnemers, de keuze van de hotels en dergelijke.

  Deze rondreis kan eveneens voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat. Dit kan met YYT-reisleider, informeer ernaar !

  Minimum aantal deelnemers voor is 10 personen. Indien dit aantal niet gehaald wordt dan zal YYT een vrijblijvend privé voorstel "op maat" aanbieden zonder Nederlandstalige reisleider. Opteer je ervoor om in voorkomend geval de reis niet op privé-basis uit te voeren, dan heeft YYT het recht om de reis te annuleren en krijg je voorschot terugbetaald.

  Maximum aantal deelnemers voor deze rondreis is 18 personen + YYT-reisleider.