16D: Hoogtepunten lentebloesems Japan - maart 2020 - Boek nu!

Lentebloesems vind je in deze periode normaal in de kustvlakten tussen Kyoto en Hiroshima. Dat is de eerste helft van deze reis. Maar tegen het einde moeten ze ook in Tokio op post zijn. Maar de reis begint in Osaka. Het bruisende Osaka is de culinaire hoofdstad. Dat wil in Japan al iets zeggen! Nara, de eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader.

In Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod wel bijzonder moeilijk. Je reisleidster toont graag een aantal mooie plekken van deze rijke stad. Je bezoekt speciale locaties die beklijven: tuinen, tempels, schrijnen, markten, ateliers,...  Uiteraard zullen Ryōanji (de ‘droge tuin’) en het gouden paviljoen niet ontbreken!

Je bezoekt ook de beroemde tuin van Okayama en je reist naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld.

Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Dit ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij. De avondwandeling vergeet je nooit meer!

Het schitterend witte kasteel van Himeji,​ ook een plaatje van de kalenders en postzegels: Nu staat het, als de seizoenen een beetje volgens schema zijn, in zijn volle pracht tussen de kersenbloesems. Onvergetelijk! Dat smaakt naar meer! 

Je reist verder naar Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent, met nog oude geishawijken!

Japan heeft in de lente zijn rituelen of festivals in de hoop op een succesrijk landbouwseizoen. De goden moeten goed gestemd worden met praalwagens, poppen, schitterende kostuums en traditionele muziek. Je verneemt er meer over in de provinciestad Takayama tussen de bergen van de "Hida Alpen". 

Daarna proef je in Matsumoto en omgeving weer van het zuivere vulkaanwater.

Dan kom je in de omgeving van de unieke Fuji berg, die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden, en het prachtige natuurgebied van Hakone.

Als sluitstuk van onze exclusieve Japanreis verken je de grootste stad ter wereld: Tokio!

 

Deelnemers: De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke. Op een gemiddelde dag doe je in Japan, het land bij uitstek van openbaar vervoer, al snel 15.000 tot 18.000 stappen.

Dag 1: Vertrek richting Ōsaka

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.
Internationale vlucht(en) naar Ōsaka.

Dag 2: Aankomst Ōsaka: maaltijden aan boord

Je verblijf wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in westerse stijl, dus met gewone bedden en een privébadkamer.

De stad doet haar naam van culinaire hoofdstad van Japan alle eer aan. Dat merk je snel in wijken zoals Dōtombori. Een nooit geziene concentratie van restaurantjes, vintage-stores, de zo geroemde Japanse 'Kawai'-cultuur, "anime" en "manga" en noem maar op. Na valavond krijg je er meteen de meest gekmakende neonlichtervaring bij!

De Ying Ying-gids neemt je mee op een wandeltocht waarvan je mond zal openvallen en de lachspieren zeker ook zullen werken!

Je gids in ōsaka en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren in 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Dag 3: Ōsaka (B)

Midden op de immense grond van het kasteel van Ōsaka staat een replica van de oorspronkelijke centrale verdedigingstoren. Hij moest de vijand imponeren. Dat zal ook bij ons werken! In die toren vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van het imposante gereconstrueerde kasteel en zijn (even imposante maar zeker niet altijd lieftallige) heersers. De bijzondere kasteelmuren zijn afgelijnd met honderden Prunus serrulata, de Japanse kerselaars. Verder proef je in Ōsaka van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur. Je gids maakt voor jou een aantrekkelijke en inspirerende selectie.

In de late namiddag neem je de trein naar de provinciestad Nara.

Overnachting in hotel westerse stijl in centraal Nara.

Dag 4: Nara (B)

Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving. Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje.  

Japan was het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Zo werd Nara een juweeltje in dat Verre Oosten. In het uitgestrekte park lopen honderden tamme damherten vrij rond. Het zijn de boodschappers van de Goden van het Kasuga Taisha-schrijn. Dit schrijn is omringd door duizenden stenen lantaarns. Even verder ligt het complex van de Tōdaiji-tempel. De imposante toegangspoort van 19 meter hoog, is nog maar een klein begin! Je bent hier bij het grootste houten gebouw ter wereld, de thuishaven van een niet minder imposant en reuzengroot Boeddhabeeld.

In de vooravond neem je de trein naar Kyōto.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 5: Kyōto (B)

Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod wel bijzonder moeilijk. Je reisleidster toont graag een mooie selectie van deze rijke stad.

Je bezoekt speciale plekken die beklijven: tuinen, tempels, schrijnen, markten, ateliers,...  Uiteraard zal Ryōanji (de ‘droge tuin’) niet ontbreken. De “droge tuin” met zijn 15 stenen in een ritueel gevormde tuin van wit grint, wordt beschouwd als een plaats voor ultieme beleving van het Zenboeddhisme.

Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) is wereldberoemd omwille van zijn harmonie met de omgeving. De bijzonder gelauwerde schrijver Mishima schreef erover in een roman over een monnik die de tempel deed afbranden.

Arashiyama is een voorstadje van Kyoto, gebouwd aan de beide oevers van de Katsurarivier. Tegen de hellingen van de bergen ligt de Tenryuujitempel, temidden de beroemde en meestal fel bezochte bamboelaan. Maar je gids neemt je ook graag mee naar andere boeiende en veel rustigere plaatsen.

Kyōto biedt verder een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het station, en kunst die meer dan het bekijken waard is. Natuurlijk ga je ook een kijkje nemen in de geishawijk Gion.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 6: Kyōto (B)

Sommige tempels of schrijnen zijn bijzonder mooi in een bepaald seizoen. Je gids brengt je uiteraard naar diegene die tegelijk algemeen boeiend zijn en het mooiste van zichzelf tonen op het moment van je bezoek.

Ook nemen we graag voldoende tijd voor een theeceremonie, niet de klassieke versie van “snel een kommetje thee” voor de vele toeristen. Onze gids heeft persoonlijke contacten in de wereld. Je wordt voor een volle toelichting opgewacht door één van ’s lands hoogst geklasseerde theemeesters, die ook nog eens theeleraar en theesommelier is. Met de nodige uitleg en tijd begrijp je meteen beter het “hoe” en het “waarom”.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 7: Hiroshima en het eiland Miyajima (B)

Hiroshima staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten. Je ziet bv. de Atoombomkoepel. Deze vroegere Kamer van Koophandel staat op 160 meter van het hypocentrum van ‘Little Boy’, de eerste ooit aangewende atoombom. Het skelet van het gebouw vertelt een onthutsend verhaal. Even verder, aan de overkant van de Motoyasu-rivier bezoek je het vredesmuseum en de herdenkingshal; beide met foto’s, video’s en vele getuigen van het onvoorstelbare impact van de gebeurtenis. Via connecties van onze gids zal je bij leven en welzijn een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt je wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft. Deze man is een kennis van je gids Marieke.

Je reist verder met de trein en een ferry naar het uiterst sfeervolle eiland Miyajima, een uniek kader aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai. Miyajima is altijd een mistieke plek geweest en er kwamen dus over de eeuwen heen een aantal boeddhistische en shintoïstische heiligdommen. Het Itsukushimaschrijn met zijn roemrijke Tōrii-toegangspoort onderhevig aan de getijden van de zee, is hier het beroemdste.

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi/Miyajima of omgeving volgens beschikbaarheid.

Dag 8: Himeji-kasteel, Okayama-tuin (B)

De supersnelle Shinkansentrein brengt je dan in geen tijd verder naar de provinciestad Okayama. Daar bezoek je de Korakuentuin, samen met de Kenrokuentuin in Kanazawa, die u op dag 9 bezoekt, de toptuin van Japan! Dat wil al wat zeggen!

Weer op de Shinkansen en je bent meten in het zeer aangename Himeji. Het kasteel van Himeji is recent ingrijpend gerestaureerd. Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel staat er in volle glorie.

Met wat behendigheid, kun je helemaal tot in de donjon, de bovenste verdieping van de centrale kasteeltoren. Zo zie je hoe het kasteel gebouwd is, welke verdedigingstechnieken het een relatief veilige plek moesten maken en je krijgt er nog een prachtig uitzicht over de naburige bergen en zelfs de Japanse Binnenzee bij. In de lente is er wel het voorbehoud dat het kasteel erg drukbezocht is. Als de kersenbloesems net op hun hoogtepunt zijn, kan het er wel een overrompeling zijn. Mogelijk kom je er niet binnen. Mocht binnenkomen niet lukken, dan krijg je een verzekerde tweede kans in Matsumoto om een ander origineel kasteel te bezoeken (dag 11).

De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal af. De lentebloesems zijn daar wellicht tegen deze tijd meer dan ooit overweldigend. Heerlijke rust, een prachtig theehuis en zoveel hoekjes voor de mooiste foto’s krijg je zomaar cadeau.

Overnachting in hotel westerse stijl in HImeji.

Dag 9: Kanazawa (B)

Het efficiënte Japanse treinsysteem brengt je in geen tijd naar Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent, aan de Zee van Japan (tussen Japan en Korea).

Je rijdt langs het beroemde Biwameer (vaak afgebeeld op kunstwerken) en hoge bergen bij Hakusan waar monniken veelvuldig komen mediteren. De provinciestad Kanazawa is erg "in" omwille van zijn lokaal karakter..

De lokale voedingsmarkt is een erg gezellige plek voor de lunch! Meteen zie je wat er in deze streek aan zee zoal op de lokale borden komt! Herkenbare en minder herkenbare dingen!

De vroegere heersers, de Maeda-clan, drukten overal hun stempel. Zo legden ze bv. de beroemde tuin van het (inmiddels grotendeels verdwenen) kasteel aan. In dit seizoen komen de bezoekers deze tuin volop bekijken. Hij zit steevast in de top drie van de Japanse tuinen en toch heel anders dan die van Okayama die u al bezocht (dag 8).

Aan de overkant vind je het Museum van de 21e eeuw voor moderne kunst. Je kiest tussen deze beide.

De sloophamer die in Japan zo veelvuldig werd gehanteerd in de na-oorlogse jaren van de voorbije eeuw, heeft gelukkig enkele wijken van Kanazawa niet bereikt. Gezellige theehuizen, geisha-huizen en ja, de geisha zijn er nog! Bij beschikbaarheid ga je naar een voorstelling met dans en info-avond over en door geisha.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kanazawa.

Dag 10: Shirakawago, Takayama (B)

Geïsoleerde dorpen zoals in de streek van Shirakawago, langs de Shogawa-rivier zijn sedert 1995 als UNESCO-Werelderfgoed opgenomen. Wat maken ze zo bijzonder? De landbouwhuizen in ‘Gassho-Zukuri’-stijl zou je de oude versie van kangoeroewoningen kunnen noemen. Gassho-Zukuri betekent: ‘gebouwd zoals handen in gebed’. Verschillende generaties wonen samen onder deze reusachtige rieten daken die met koord en twijgen aan elkaar gehouden worden. Ze zijn zo steil dat de sneeuw er makkelijk afschuift en ze zijn ook nog eens groot genoeg om er zijdewormen te kweken. Je kuiert door het dorp Ogimachi, bezoekt enkele indrukwekkende huizen en je kunt er ook nog heerlijke traditionele souvenirs vinden.

Je komt verder in Takayama, een pittoresk stadje in de Hida Alpen en een centrum van ambachtslui. Zij leverden hun diensten aan Japan’s mooiste paleizen en kastelen. Het stadje ontsnapte wonderwel aan vele oorlogen en conflicten. Zo konden mooie huizen bewaard blijven. Dus je bezoekt er huizen waar je de ingenieuze Japanse houtbewerking in detail kunt bestuderen. Je krijgt het gevoel van het Japan van weleer, je kunt sake en ander lekkers proeven. Pure streling voor het oog en het hart. Hier waan je je echt nog in een filmdecor, het zo traditionele Japan dat je wellicht verwacht te zien in een dergelijke reis.

Overnachting in Takayama, in westerse of Japanse stijl.

Dag 11: Matsumoto (B, D)

Vanuit Takayama rijd je regelrecht langs het dak van Japan. Het waren westerlingen die het alpinisme er razend populair maakten. Het gebied zal nog behoorlijk onder de sneeuw liggen. Maar onze eigen bus brengt je veilig tot het heerlijke Matsumoto.

Het kasteel van Matsumoto is één van de weinige die nog zowat volledig authentiek zijn, net zoals dat van Himeji (zie dag 8), maar toch helemaal anders. Het Kraaienkasteel, zoals het genoemd wordt, telt 7 verdiepingen en het heeft de oudste verdedigingstoren van Japan. Van op de bovenste verdieping krijg je een prachtig uitzicht over de stad, het omliggende landbouwgebied en de Japanse Alpen. Het is ook gezellig kuieren in de oude wijk Nakamichi met zijn prachtige winkeltjes en gezellige eethuisjes.

Maar je wil natuurlijk ook echt genieten van de heilzame Japanse Alpen. Dat kan volop in en om de accommodatie voor vannacht. Het vulkaanwater is zijdezacht. De kamers hebben hier meestal geen volledig privé-sanitair, wel een toilet en lavabo, maar de sfeer is er ongelooflijk. Laat je heerlijk verwennen in een reeks natuurlijke vulkaanbaden!

Overnachting in hotel Japanse stijl buiten Matsumoto in de Japanse Alpen. 

Dag 12: Fuji Nationaal Park (B, L, D)

In de schaduw van de miljoenenstad zie je hem dan: de Fujiberg, meteen ook de hoogste berg van Japan, bijna 3800 meter! De lente is niet meteen het klimseizoen. De routes zijn enkel in juli en augustus open en je hebt er minstens 2 volle dagen en een flink pak volharding voor nodig. Kleuren en geuren in een prachtig decor. Japan’s heiligste bedevaartsoord-bergd spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van je heel authentieke accommodatie. Maar ook kimono’s met de beroemde berg erop, een kabelbaan met uniek panorama (bij minder gunstig weer wordt een alternatief voorgesteld), de bekende Fuji-noedels, alles heeft als thema de Fujiberg.

Ondertussen levert je accommodatie alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Fujikawaguchiko.

Dag 13: via het natuurgebied Hakone naar Tokio (B)

Je rijdt nu naar Hakone. Na een tocht per ferry op het Ashiko-meer ga je bij goed weer met een imposante kabelbaan tot aan de sulferbronnen van Owakudani. Dat is een vulkanische vallei vol actieve zwavelbronnen. Ze ontstonden als gevolg van een vulkaanuitbarsting ongeveer 300 jaar geleden. Dan ga je weer verder met een kabelbaan tot bij Gora.

Dan kom je in de late namiddag aan in de enige, echte grootste stad van de wereld, het voorbeeld van organisatie in de massa: Tokio.

Je trekt 's avonds nog de stad in. Ongeziene lichtreclamepanelen, geurige restaurantjes overal !

Overnachting in hotel westerse stijl in hartje Tokio

Dag 14: Tokio (B)

Als de seizoenen op post zijn, is het festijn van kersenbloesems hier nu volop aan zijn hoogtepunt toe.

Hoe is overigens een kleine vissershaven in amper 400 jaar kunnen uitgroeien tot de grootste metropool ter wereld, met bijna 40 miljoen inwoners? Het moet dan ook nog de efficiëntste stad ter wereld zijn. Je gaat uiteraard niet enkel kijken naar beroemde plekken, maar ook naar hoe de mensen er leven en werken. Twee dagen en een avond zijn een hele uitdaging voor zoveel boeiends! Maar je gids kent de stad en weet je in deze tijd het meest intrigerende, mooiste en interessantste te combineren.

Tokio is een geweldig labyrint, bruisend van activiteit. Je maakt kennis met de verschillende stadsdelen en je bezoekt de meest bekende en/of authentieke hoeken van Tokio. Je ziet de mensen in hun dagelijks leven in de grote stad. Tokio is ook een echte speeltuin voor de moderne Japanse architectuur. Tokio’s meest recente symbool is de fameuze Sky Tree waarin je van op 450 meter hoogte het fantastische kluwen beneden kunt bekijken. Vlakbij ligt de volkswijk van Asakusa met zijn beroemde Sensoji tempel.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark.

Overnachting in hotel westerse stijl in hartje Tokio

Dag 15: Tokio (B)

Iedereen kent Ginza, het district  in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren en wel heel erg sjieke winkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Afhankelijk van de beschikbare tijd bezoek je ook nog andere wijken. Zo is er bv. de omgeving van de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!), waar ook het Meijischrijn is. Ook hier moeten de kersenbloesems op de afspraak zijn. Trendy Tokio zie je in Harajuku..

Je gids neemt je als in een labyrint door deze grootstad, zonder zoeken! De Ying Ying Travel-ervaring is uiteraard een enorm voordeel. Zo haal je steeds het maximale uit de tijd.

Tokio is een afsluiter van formaat! Je zult deze dagen meer dan volop nodig hebben. Tokio is een stad die nooit slaapt…

Overnachting in hotel westerse stijl in hartje Tokio.

Dag 16: Terugreis (B)

Met een bagage vol verrijkende herinneringen reis je terug naar Europa.

Afhankelijk van de route kom je door het tijdverschil (8 uren, 7 uren na de zomertijd) wellicht nog dezelfde dag thuis.

  Faciliteiten

  Comfortabele en zeer gerieflijke toeristenaccommodaties in westerse stijl afgewisseld met zeer karaktervolle, Japanse accommodaties. Niveau ***. 

  Naar onze normen zijn in de steden de kamers in westerse stijl klein maar ze zijn wel telkens voorzien van een vijfsterrencomfort! De meeste kamers in Japanse stijl zijn dan weer erg ruim en overigens prachtig ingericht. Het ontbijt is wisselend westers, Japans of beide.

  Net zoals de Japanners zelf, maken we tijdens deze reis veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Dat is wereldwijd bekend en geroemd als het best mogelijke. Maar dit betekent dat er wel behoorlijk wat te voet gelopen wordt. Uiteraard is dat altijd zonder bagage. Die moet enkel over korte afstanden vervoerd worden in de stations of in de omgeving van je accommodatie. Het is erg nuttig vooraf goed te oefenen om vlot te kunnen stappen tijdens de bezoeken.

  Waar nuttig of gerieflijk gebruikt Ying Ying Travel een eigen privébus. Dat is voornamelijk het geval in de bergen (tussen Kanazawa en Tokio).

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten 
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen
  • Alle openbaar vervoer (voornamelijk treinen) en enkele keren eigen bus tijdens het volledige programma
  • Alle transfers voor het volledige programma inclusief luchthavenvervoer in Japan
  • Nederlandstalige reisleiding/gids (die ook Japans spreekt) gedurende volledige reis
  • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma 
  • Alle overnachtingen tijdens de tour in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl
  • Maaltijden volgens het programma
  • Alle servicetaksen en belastingen ter plaatse.
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven, heen en terug (vrijblijvend via YYT te reserveren)
  • Annuerings- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Informeer naar onze voordelige gezins/jaarpolissen die vaak interessant zijn voor verre reizen.
   

  Reisformaliteiten

  Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 3 volle maanden na retour. Deelnemers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig.

   

  Extra informatie

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Deelnemers:

  De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke. Op een gemiddelde dag doe je in Japan, het land bij uitstek van openbaar vervoer, al snel 15.000 tot 18.000 stappen. 

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard werkt Ying Ying Travel ook voor losstaande groepen Japanreizen op maat uit. Neem hiervoor even contact op via email (info@yingyingtravel.eu) of telefonisch: +32 497 63 42 20 (Mario).