16D. : Jamaica off the beaten track (local tour) - mei 2021 - Boek nu!

Ontdek hier onze splinternieuwe en uiterst unieke rondreis 16 Dagen Jamaica off the beaten track. Dit is ongetwijfeld de meest uitgebreide en indepth rondreis die je op het Jamaicaanse eiland kan vinden. We zoeken de mooiste en meest rustige plekjes van het eiland op, we staan tussen de locals en reizen het volledige eiland rond.

Ter plaatse word je bijgestaan door Carina, Vlaamse en al jaren wonend in Jamaica. Dankzij Carina en haar team kom je op plekjes waar de klassieke toerist echt niet komt. Elk aspect van Jamaica en de Jamaicanen komt aan bod: de geschiedenis van het eiland, het eten, Bob Marley en zijn Reggae muziek, de rastas en boven alles de adembenemend mooie natuur. Uiteraard nemen we op de meest gezellige strandjes onze tijd om te relaxen, te zwemmen, te snorkelen of te zonnebaden. Dit is Jamaica!

De internationale vluchten van TUI FLY zijn niet in onze pakketprijs inbegrepen omdat het eenvoudiger is om deze gewoon zelf op de website van TUI FLY te reserveren. Op deze manier kan je ook je persoonlijke bagagevoorkeur opgeven en reserveren. Neem hierover even contact op en we helpen je graag verder. Op de heenreis voorziet TUI FLY een korte stop in Punta Cana, de terugreis naar Brussel is rechtstreeks. Voor deze afreis in mei 2021 schommelt de kost van de internationale vluchten rond 500/600 euro per persoon (onder voorbehoud van wijziging door TUI FLY).

Reis je liever op individuele basis naar Jamaica, geen probleem. Contacteer Ying Ying Travel en wij bezorgen je een voorstel op maat en dit voor de periode en de duur dat je wenst te reizen.

Veel leesplezier met Jamaica off the beaten track!

Vergeet bij het dag-tot-dag verloop de vele foto's niet te bekijken! Klik op "open het volledige reisverloop op een aparte pagina" om op die manier het reisprogramma (zonder de foto's) makkelijk te kunnen afprinten.

Opgelet: Maximaal 12 deelnemers per afreis Jamaica! Wees er dus snel bij!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel-Montego Bay (D) (Heenvlucht via Punta Cana)

Vertrek 07u15 vanuit Brussel Zaventem richting Jamaica. Korte stop in Punta Cana om daarna door te reizen naar Montego Bay. Aankomst omstreeks 15u20 (zelfde dag).

Verwelkoming door onze lokale Nederlandstalige gids Carina en onze Jamaicaanse chauffeur. 

Carina woont en werkt in Jamaica maar zij is Vlaamse en afkomstig uit Geel, de thuisbasis van Ying Ying Travel. 

Transfer naar het hotel. Lichte avondmaaltijd onderweg of in het hotel.

Aankomst in het hotel, check-in en overnachting in Montego Bay.

Informeer vrijblijvend naar luchthavenvervoer bij Ying Ying Travel.

Dag 2: Montego Bay-Lucea-Green Island-Whitehouse (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Na een lange reisdag houden we het vandaag een beetje rustig. Tijdens onze Jamaica off the beaten track rondreis maken we gebruik van onze eigen privébus met vaste chauffeur. We trekken langs de kust zuidwestwaarts.

Bezoek aan Fort Charlotte in Lucea, het hoofdstadje van de Hanover Parish. Vervolg van onze route naar Green Island. Bezoek aan een oud plantagehuis en de ruïnes van een oude windmolen waar men vroeger suikerriet in vermaalde.

Daarna brengen we jullie naar een privéstrandje van een Belgische dame waar het ideaal is om te snorkelen. Met een boot kan je naar een klein eilandje dat tegenover het privéstrand gelegen is. 

Mogelijkheid tot lunch op het privéstrand of het eilandje. Lunch is vandaag op vrije basis.

Na een heerlijke relaxe tijd reizen we met onze autocar door naar Whitehouse waar we 6 nachten verblijven.

Avondmaal. Vrije avond en overnachting in Whitehouse.

Dag 3: Whitehouse-Little Bay-Blue Hole Mineral Spring-Whitehouse (B, D)

Ontbijt in het hotel.

We maken een ritje door kleine, typisch Jamaicaanse dorpjes en langs de 2de oudste school van Jamaica waar het originele schooltje, gebouwd in 1738, nog steeds staat. We stoppen in het idyllische vissersdorpje Little Bay.

Tijdens de wandeling krijg je een woordje uitleg over de planten, het fruit en de gewoontes van de lokale mensen. We bezoeken de bathing hole in wat vroeger de tuin van Bob Marley zijn huisje was. Het is een "natuurlijk zwembad" waar hij zich baadde en waar de locals zich nog steeds gaan wassen. 

Korte halte voor een drankje bij een lokaal barretje waar we met een beetje geluk de blowholes (= water dat door gaten in de rotsen omhoog spuit) kunnen zien. Daarna naar Blue Hole Mineral Spring. Dit is een diep gat waar mensen met een ladder inkunnen en waar zij de duikers (waaghalzen) kunnen aanschouwen. Zwembad en bar. 

Gelegenheid tot lunch.

Retour naar Whitehouse. Vrije avond en overnachting in Whitehouse.

Dag 4: Whitehouse-Benta River Falls-Abeokuta Paradise Nature Parc-Whitehouse (B, L, D)

Ontbijt in het hotel in Whitehouse.

Nadien maken we een mooie rondrit door de bergen, langs suikerrietvelden en kleine typische dorpjes tot Benta River. We brengen je naar een prachtig ongerept plekje. Onder begeleiding van ervaren gidsen gaan we de rivier in. Hier zien we mooie watervallen, kleine grotjes en natural bubble baths. Op deze idyllische locatie voorzien we voor iedereen een deugddoende moddermassage. Genieten maar!

Tijd voor een typisch Jamaicaanse lunch met Jamaican Jerk chicken of vis, rijst en bonen.

Alle tijd om te relaxen en om prachtige foto's te maken. Nadien vervolg van onze trip tot Abeokuta of het Abeokuta Paradise Nature Parc. Nergens op het eiland ervaar je de sereniteit van de natuur als bij Abeokuta.

Jamaica is trouwens al meer dan 300 jaar rechtstreeks verbonden met de stad Abeokuta in het zuidwesten van Nigeria. Deze stad werd in 1825 in Nigeria gesticht als verdedigingsplaats tegen overvallen van slavenhandelaars. De link met Jamaica ontstond toen de eerste slaven vanuit Nigeria naar Westmoreland Jamaica gebracht werden om er op de plantages te werken. 

Abeokuta Parc beslaat 13 hectare land en ligt op een heuvel die oorspronkelijk een plantagewerf was. De overblijfselen van het grote huis staan er nog steeds. Op dit terrein ligt het oudste zwembad van Jamaica. Het gaat 300 jaar terug in de tijd en heeft bijna Olympische afmetingen. Het zwembad is vernoemd naar de dorpjes waar de Nigeriaanse slaven tijdens de Spaanse bezetting vandaan kwamen. Het mineraalwater van het zwembad heeft een belangrijke therapeutische waarde en kan verlichting bieden bij mensen met artritis en spier- of botproblemen.

Vanuit Natuurpark Abeokuta heb je een adembenemend uitzicht over de wijdse omgeving en het gebied is prachtig onderhouden met bloemen en fruitbomen rondom.

Retour naar ons hotel in Whitehouse. Lichte maaltijd in het hotel.

Lunch en Diner zijn vandaag inbegrepen. Vrije avond en overnachting in Whitehouse.

Dag 5: Whitehouse-Black River-Parottee-Whitehouse (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar Black River, ooit het rijkste stadje van Jamaica omdat vele slaven via hun haven ingevoerd werden. Suiker, logwood en pimento werden vanuit Black River uitgevoerd. Na een wandeling door dit historisch stadje gaan we met een bootje Black River op. In de prachtige mangroven van Black River gaan we op zoek naar vogels en krokodillen.

Na onze boottocht door de mangroven trekken we verder tot Parottee. Gelegenheid tot lunch (vis of kreeft) in een barretje met terras in het moeras, birdview!

Daarna gaat het met een bootje naar Pelican bar, een barretje gemaakt van drijfhout op een zandbank in het midden van de zee. De moeite om eens mee te maken en met wat geluk zien we dolfijnen onderweg.

Retour naar ons hotel in Whitehouse. Lichte maaltijd in het hotel of onderweg.

Avondmaal is vandaag inbegrepen. Vrije avond en overnachting in Whitehouse.

Dag 6: Whitehouse-Middle Quarters-YS Falls-Lovers Leap-Whitehouse (B, D)

Ontbijt in het hotel.

We rijden langs Middle Quarters, bekend voor hun pepper shrimp, naar YS Falls. Dit prachtige park is gelegen op het domein van een ex-plantage. Er zijn ook hier weer zeer mooie watervallen (afhankelijk van de regen in de bergen), zwembaden, een zipline, enzoverder.

Bij YS Falls heb je gelegenheid om te lunchen.

Na het middagmaal rijden we door de beroemde Bamboo Avenue waar we even halte houden voor vers kokoswater. We vervolgen onze rit richting Lovers Leap. Een tocht door heuvels en velden brengt ons naar een plek waar de rotsen 600 meter naar beneden de zee induiken. De legende vertelt ons dat een verliefd slavenkoppeltje hier enkele eeuwen geleden naar beneden sprong omdat ze verkocht werden en niet meer samen konden zijn. Vrije tijd bij Lovers Leap, een mooie plek voor foto's en een drankje.

Retour naar ons hotel in Whitehouse. Lichte maaltijd in het hotel of onderweg.

Avondmaal is vandaag inbegrepen. Vrije avond en overnachting in Whitehouse.

Dag 7: Whitehouse (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Volledig vrije dag voor relax in Whitehouse.

Avondmaal is tijdens deze vrije dag eveneens inbegrepen.

Overnachting in Whitehouse.

Optioneel: Wandel je tijdens deze vrije dag graag een keertje met onze gids Carina tot aan de Memorial Garden van Peter Tosh, dan kan dit zeker. Er is enkel een kleine inkom te betalen (optioneel). Nadien neemt Carina je mee naar een nabijgelegen strandje voor een relaxe tijd.

Dag 8: Whitehouse-Kingston-Blue Mountains-Port Antonio (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Check-out en vervolg van onze rondreis. Vandaag reizen we naar Kingston, de hoofdstad van Jamaica en sinds 2015 UNESCO City of Music. 

Wie Jamaica zegt, zegt Bob Marley en vice versa. Bij een bezoek aan Jamaica mag een bezoek aan het Bob Marley Museum niet ontbreken. Het museum is prachtig ingericht en het idee dat Bob Marley hier geleefd en muziek opgenomen heeft, maakt het allemaal des te specialer. Tijdloos en geweldig. Hier moet je, of je hem nu wel of niet kent qua muziek, geweest zijn.

Tijd voor lunch in de Blue Mountains bij EITS Café. Hoog in de bergen op ongeveer 1100 meter is dit café gelegen. Geniet midden in de natuur en tussen de kolibries van een lekkere maaltijd en het prachtige uitzicht over de dalen en de koffieplantage Blue Mountains.

Klik hier voor een korte impressie van EITS Café Blue Mountains.

Bij EITS Café hangen hier en daar drinkbakjes met nektar. Hier komen allerlei kleurrijke kolibries op af waarvan sommige met uitzonderlijk lange staartveren van soms wel 25 centimer lang. De nektar bieden de mensen aan in de hoop dat ze zich gaan vermenigvuldigen, zodat de kolibries niet meer met uitsterven bedreigd worden. Tijdens de lunch zie je ze geregeld voorbijvliegen en aanlanden.

Daarna bezoeken we nog een coffie plantation waar je de kans krijgt om Blue Mountain koffie aan te kopen.

Vervolg van onze reis tot Port Antonio. Check-in, lichte maaltijd en vrije avond.

Vandaag zijn zowel middag- als avondmaal inbegrepen in het pakket. Overnachting.

Dag 9: Port Antonio-Boston Bay-Port Antonio (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Vandaag gaan we de Blue Lagoon op. Ongelooflijk hoe helder en blauw het water hier is. Je kan er lekker baden in het azuurblauwe en heerlijk frisse water. 

Wist je dat Port Antonio en de buurt rond Blue Lagoon zowat de eerste plaatsen waren waar de jetsets op vakantie kwamen. Zo is er Errol Flynn Marina waar bijvoorbeeld Daryl Hannah regelmatig verblijft. Deze filmster (gekend van Blade Runner, Splash en Kill Bill) heeft een huis aan de Blue Lagoon. Prettig om weten is dat de film The Blue Lagoon met Brooke Shields onder meer in Jamaica opgenomen is.

Daarna gaan we naar de markt en het beroemde Jerk center van Boston Bay. Gelegenheid om te proeven.

Avondmaal onderweg of in het hotel. Vrije avond.

Vandaag is het avondmaal inclusief. Overnachting in Port Antonio. 

Dag 10: Port Antonio-Portland-Port Antonio (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Vandaag voorzien we een stranddagje Portland.

We gaan naar Winnifred Beach, één van de weinige publieke strandjes in Portland waar het gezellig toeven is tussen de Jamaicaanse families die op zondag naar stranden en rivieren gaan.

Diner is vandaag inbegrepen. Overnachting in Port Antonio.

Dag 11: Portland-Ocho Rios (B, L, D)

Ontbijt in het hotel.

Vertrek naar het gezellige Ocho Rios. Bezoek aan the Blue Hole, een prachtige plaats in de natuur met watervallen en blue holes. Onvergetelijk mooi!

We gaan lunchen en de stad in met nog een later te bepalen bestemming.

Avondmaal is inbegrepen. Overnachting in Ocho Rios.

Dag 12: Ocho Rios (B, D)

Ontbijt in het hotel.

Vrije dag in het ontzettend mooie Ocho Rios.

Diner is vandaag inclusief. Overnachting in Ocho Rios.

Dag 13: Ocho Rios-Fern Gully-Nine Miles-Montego Bay (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. Check-out en vervolg van onze reis.

We rijden door Fern Gully, een kronkelweggetje waar 350 soorten varens groeien, hoog de bergen in. Het is een mooie rit door een klein dal waarbij je aan beide kanten de grote verscheidenheid aan varens ziet. De varens toornen hoog boven de weg uit en creëren een tunnelachtige ervaring tijdens het rijden. Onderweg zie je ambachtelijke stalletjes van de locals.

Prachtige uitzichten, foto's !!

Verder door naar Nine Miles, de geboorteplaats van Bob Marley, en de plaats waar hij begraven ligt. We krijgen een rondleiding door één van de rastas daar en we bezoeken de graftombe. 

Na de afdaling lunchen we bij Roxborough, een mooi restaurantje aan de zee.

Vervolgens gaat het richting Montego Bay. Onderweg voorzien we een stop om een beetje te shoppen en de benen te strekken. Diner in het hotel.

Check-in en overnachting in Montego Bay.

Dag 14: Montego Bay-Rasta Village-St. James Parish Church-Montego Bay (B, D met afscheidsfeestje)

Ontbijt in het hotel.

We save the best for last!

Vandaag bezoeken we een Rasta Village waar zij zelf de filosofie en geschiedenis van de Rasta's vertellen. Ze brengen rituele gezangen begeleid met drums. Er wordt getoond hoe ze hun drums, calabas, juwelen, natuurlijke zepen en chocolade maken. Ervaar de Rastafarische cultuur in de Rasta Village.

Erg leuk is een bezoek aan een klein plaatselijk schooltje. We maken een wandeling door het stadje Montego Bay met de achttiende-eeuwse St James Parish Church, Sam Sharpe square en we gaan een Jamaican Pattie proeven. Dit typisch Jamaicaans gerecht is gemaakt van bladerdeeg met een vulling van kip, beef of veg.

Retour naar het hotel in Montego Bay. Avondmaal onderweg of in het hotel.

's Avonds voorzien we een gezellig en typisch Jamaicaans afscheidsfeestje!

Avondmaal is vandaag inclusief. Overnachting in Montego Bay.

Dag 15: Montego Bay-Brussel (B) - rechtstreekse retourvlucht

Ontbijt in het hotel.

Check-out tegen het middaguur. Transfer naar de luchthaven van Montego Bay voor de rechtstreekse retourvlucht naar Brussel. 

15u40 vertrek Montego Bay. Aankomst om 07u30 de volgende dag in Brussel.

Dag 16: Aankomst Brussel

Aankomst Brussel omstreeks 07u30 in de ochtend.

Einde van onze 16-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis Jamaica off the beaten track.

Informeer vrijblijvend naar luchthavenvervoer bij Ying Ying Travel.

  Faciliteiten

  Comfortabele en goed gelegen accommodaties in Jamaicaanse stijl afgewisseld met karaktervolle guesthouses.

  Logies > 

  1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer / 2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed

  • Toby's Resort - Montego Bay (3 nachten)
  • Luna Sea Inn - Blue Fields (6 nachten)
  • All Nations Guesthouse - Port Antonio (3 nachten)
  • Kaz Kreol Beach Lodge - Ocho Rios (2 nachten)

   

             

               Bird's Eye View on the Luna Sea Inn - Blue Fields                    Spa on the Kaz Kreol Beach - Ocho Rios

          

   

  Inclusief

  • Vervoer ter plaatse met lokale autocar
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Nederlandstalige gids
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle overnachtingen in de verschillende hotels 
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch D: Diner)
  • Toegang tot de vermelde parken
  • Moddermassage bij Benta River op dag 4
  • Boottocht door de mangroven van Black River en bootje tot Pelican Bar op dag 5
  • Bezoek aan een Rasta Village op dag 13
  • Afscheidsfeest in Montego Bay op dag 13
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten via TUI FLY (contacteer Ying Ying Travel voor meer info. Kost ca. 500 euro pp)
  • Overige maaltijden en drank
  • Transfer Zaventem luchthaven (heen en terug) (vrijblijvend voorstel via YYT)
  • Optionele activiteiten
  • Persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering (zie reisverzekeringen Allilanz Global Assistance)
  • Verplichte fooi: € 80,- voor onze Vlaamse lokale gids en onze Jamaicaanse chauffeur samen en dit voor de volledige rondreis. Ter plaatse aan het einde van de reis te voldoen.

  Op Jamaica is het gebruikelijk om fooien te geven.

   

  Reisformaliteiten

  Een geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) volstaat voor reizen in Jamaica.

   

  Extra informatie

  Munt

  Jamaicaanse Dollar. US Dollar wordt eveneens aanvaard.

  Vreemde munten

  Euro (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Fooien/tips

  Op Jamaica is het gebruikelijk om fooien te geven.

  Tijdsverschil

  In de winter is het in Jamaica 6 uur vroeger en in de zomer 7 uur.

  Vaccinaties

  Er zijn geen vaccinaties vereist voor reizen naar Jamaica. Meer info: www.itg.be

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel. Email : info@yingyingtravel.eu

  Bij reservatie hebben wij een scan of copie nodig van de 1ste pagina van uw geldig internationaal reispaspoort.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

  Opgelet: Indien TUI FLY vluchtdata zou wijzigen, dan kan dit betekenen dat we ook het programma in Jamaica enigszins dienen aan te passen.