17 dagen trip: China natuurlijk & Hong Kong

Tijdens deze 17 daagse reis ontdek je zowel de prachtige natuur van China als de grootstad Hong Kong. Je bezoekt het 'Zhangjiajie National Park', het eerste erkende nationale bospark in China, gekenmerkt door zijn unieke heuvels, toppen, rustige valleien, heldere beken, een overvloed aan flora en fauna en een gastvrij klimaat. In het Pandacentrum in Chengdu zie je panda's in een omgeving die bijna hetzelfde is als hun natuurlijke leefomgeving. Daarbovenop slaap je tijdens deze trip 1 nacht op de top van de gele berg, natuur ten TOP!

Dag 1: Vertrek Europa - Guangzhou

Vertrek vanuit Zaventem, Schiphol of een andere Europese luchthaven.

YYT  bekijkt samen met jou de beste vluchtcombinaties en dit aan de scherpst mogelijke prijzen.  Je bent trouwens nooit verplicht om de internationale vluchten via YYT te reserveren. YYT biedt je hierin alle flexibiliteit. Je kan zonder problemen enkel het landpakket in China bij YYT reserveren.

Uiteraard kies je voor een privéreis op maat zelf je vertrekdatum.

Dag 2: Aankomst in Guangzhou

Eénmaal aangekomen op de luchthaven ontmoet je in de aankomsthal onze lokale Engelstalige gids. Je herkent hem of haar aan het bordje met logo "Ying Ying Travel". Voor aanvang van de tour krijg je trouwens naam en mobiel telefoonnummer van onze lokale begeleiders. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Samen met onze gids maak je per privé car en met privé chauffeur de transfer naar uw hotel. Onze gids zorgt voor de check-in en je kan met alle vragen bij hem of haar terecht (geldwissel, openbaar vervoer, bezienswaardigheden, ...). Je spreekt het aanvangsuur af voor de volgende dag.

Dag 3: Guangzhou - Hong Kong (B) per CRH trein en privécar

Transfer naar het station waar je de CRH hogesnelheidstrein neemt naar Hong Kong. Bij aankomst ontmoet je de lokale gids en start je de tour met privé busje:

Je start met de Peak Tram naar Victoria Peak en geniet van het panoramische uitzicht op de haven en de stad. vervolgens bezoek je Aberdeen Fishing Village, de thuisbasis van traditionele volkeren waarvan de levensstijl niet veel is veranderd sinds de begindagen van hun vestiging in Hong Kong. Nadien bezoek je de Stanley Market en maak je een wandeling door de charmante bazaar van het dorp aan de kust van Stanley.

We eindigen de tour met wat vrije tijd in het centrum van de stad.

Transfer naar het station en per CRH-trein terug naar Guangzhou. 

Dag 4: Guangzhou - Zhangjiajie (B) met vlucht

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Zhangjiajie. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Als de tijd het toelaat, rijden we naar het Zhangjiajie National Park voor een bezoek aan de Ten Mile Nature Art Gallery. Er zijn dichte bossen, geurende bloemen en groteske rotsen in deze vallei, die als een natuurlijke kunstgalerij is.

Dag 5: Zhangjiajie Avatar Mountain (B)

Na het ontbijt bezoek je de mooiste schilderachtige plekjes in Zhangjiajie National Forest Park. Je ziet de Bailong Elevator, dat is een glazen lift gebouwd op de zijkant van een grote rots.  De lift heeft een hoogte van wel 330 meter. Onderaan begint de lift tussen de rotsen. Hogerop klimt de lift op de rotswand omhoog naar de top. Nadien neem je de shuttlebus naar het schilderachtige gebied Yuanjiajie, waarvan de bergen de inspiratie zouden zijn voor de Hallelujah-berg in Avatar. Dit gebied is het meest bezochte gebied vanwege zijn bekendheid. 

Dag 6: Zhangjiajie Glass Bridge (B)

Vandaag bezoek je de Grand Canyon waar de wereldberoemde, lange glazen brug van Zhangjiajie gelegen is. Je krijgt een paar leuke slofjes om je schoenen die het glas beschermen en dan is het tijd om over de brug te schuifelen. Durf jij over de glazen brug van Zhangjiajie lopen? Dit is jouw kans!

Dag 7: Zhangjiajie - Heavenly Gate Mountain (B)

Tianmen Shan is zonder twijfel één van 's werelds mooiste bergen.

Met de kabellift ga je naar de top. Sommigen stellen dat de kabellift van Tianmen Shan de langste ter wereld is, anderen verwijzen naar de kabellift van Da Nang in Vietnam. Met een lengte van 7 kilometer duurt het 30 minuten om van de stad Zhangjiajie naar de top van de berg Tianmen te reizen. De rit is adembenemend en erg spannend. Eerst gaat de kabelbaan over de rand van de stad en dan over landbouwgrond. Ongeveer halverwege begint de echte beklimming. Tianmen Mountain doemt voor je op. Vanuit de kabelbaan heb je een perfect zicht op Heaven's Door, de ovale opening in de zijkant van de berg. Je ziet Tongtian Highway. Dit is de snelweg met 99 bochten die beschouwd wordt als een van China's gevaarlijkste autobanen.

Tianmen Cave is een groot gat dat zich op natuurlijke wijze gevormd heeft in Tianmen Mountain. Geloof het of niet, maar mensen in wingsuits en straaljagers zijn door deze nauwe opening gevlogen. Als je wil kan je de 999 trappen naar de Deur van de Hemel doen.

Dag 8: Zhangjiajie - Chengdu (B) met vlucht, indien mogelijk via Changsha

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Chengdu, mogelijks via Changsha. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 9: Chengdu - City Tour en bezoek aan het Panda Research Center (B)

ochtendrit naar het Panda Research Center. In het Panda Onderzoekscentrum wordt de natuurlijke leefomgeving van de panda’s zo goed mogelijk nagebootst zodat de panda’s zich goed kunnen voortplanten. In het Panda Onderzoekscentrum zie je de panda’s dus in een omgeving die bijna hetzelfde is als hun natuurlijke leefomgeving. De panda`s zijn erg leuk om te zien en besteden het grootste gedeelte van de dag aan het eten van hun lievelingseten: bamboe. 

Rond de middag ga je terug naar de stad. Je bezoekt Kuanzhai Xiangzi (宽窄巷子). Kuanzhai Xiangzi betekent letterlijk “wijde en smalle steegjes”.  De beroemdste stegen in Chengdu zijn de zogenaamde Kuan Xiangzi (brede laan) en de Zhai Xiangzi (smalle laan), beide zijn gegentrificeerde oude steegjes uit de Qing-Dynastie(1644-1911). Ook maak je een korte stop bij Jinli street. Als laatste staat een bezoek aan het lokale theehuis op het programma.

Dag 10: Chengdu (B)

Volledige dag vrije tijd. Je kan altijd tips vragen aan je gids.

Dag 11: Chengdu - Shanghai (B) met vlucht

Ochtendtransfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Shanghai. Bij aankomst transfer naar het hotel. Je hebt de rest van de dag vrij. 

Dag 12: Shanghai – Mt Huangshan per CRH trein (B)

Transfer naar het station voor je trein naar Mt Huangshan. Bij aankomst transfer naar het hotel. Je bezoekt het oude stadsdeel van Huangshan. 

Dag 13: Mt Huangshan (B) Overnachting op de top van de berg

Vandaag zal je een dag en nacht verblijven op de Yellow Mountain. Je verwondering over de Gele Berg begint met de Yungu-kabelbaan. Kijk je ogen uit en geniet van het prachtige landschap tijdens dit 10 minuten durende ritje met de kabelbaan. Nadien maak je een wandeling.

Overnachting op de top van de berg.

Dag 14: Mt. Huangshan – Hong Cun village (B)

Vandaag begint de dag vroeg zodat je foto`s kan maken van de prachtige zonsopgang bij het Refreshing Terrace, iets wat erg geliefd is bij iedereen die de Gele Berg bezoekt. Je neemt de kabelbaan terug naar beneden. Transfer naar het hotel voor uitcheck. Nadien transfer naar het oude dorpje Hong Cun.

Hongcun is een charmant oud dorpje dat een geschiedenis van meer dan 800 jaar kent. In het dorpje zie je verschillende gebouwen die gebouwd zijn in de originele Hui-stijl ( een vorm van traditionele Chinese architectuur). Je hebt vrije tijd om rond te wandelen in het dorp.

Overnachting in een guesthouse van een lokale familie.

Dag 15: Hong Cun village - Shanghai (B) per CRH Trein

Transfer terug naar het Huangshan treinstation in de ochtend. Je neemt de CRH-trein terug naar Shanghai. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 16: Shanghai (B)

Volledige dag vrij in Shanghai. Je kan altijd tips vragen aan de lokale gids.

Dag 17: Shanghai - vertrek (B)

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis ofwel terug naar Guangzhou voor je terugvlucht.

  Faciliteiten

  Lijst van mogelijke hotels:

  • Guangzhou: 4-sterren Ocean Hotel of vergelijkbaar
  • Zhangjiajie: 4-sterren Sunshine Hotel of vergelijkbaar
  • Chengdu: 4-sterren Tibet Hotel of vergelijkbaar
  • Shanghai: 4-sterren Ocean Hotel of vergelijkbaar
  • Huangshan stad: 4-sterren International Hotel of vergelijkbaar
  • Top van de berg: 3-sterren Yu Ping Lou Hotel of vergelijkbaar
  • Hong Cun village: lokaal Guesthouse 

   

  Opmerking:
  We kunnen ook de Hanting Express Hotels op elk van de bestemmingen aanbieden met cleanroom, wifi, airconditioning en een eigen wasruimte. Dit kan de kosten verlagen, vooral in de zomer van het hoogseizoen. MAAR er is dan geen ontbijt beschikbaar.

   

  Inclusief

  • CRH trein van Guangzhou - Hong Kong in 2de klasse
  • Binnenlandse vlucht van Guangzhou - Zhangjiajie in Economy seat
  • Binnenlandse vlucht van Zhangjiajie - Chengdu in Economy seat
  • Binnenlandse vlucht van Chengdu - Shanghai in Economy seat
  • CRH trein van Shanghai - Mt Huangshan in 2de klasse
  • CRH trein van Hong Cun - Shanghai in 2de klasse
  • maaltijden zoals vermeld in het programma
  • Alle transfers tussen hotels-luchthavens-treinstations met lokale gidsen en privé car/chauffeur
  • Entree National Park Zhangjiajie voor alle dagen. Ticket waarbij alle toegangen inbegrepen zijn: Bailong Elevator, Glazen brug, Scenic Zone van Heavens Gate en de kabellift 
  • Alle entreegelden zoals vermeld in het programma
  • Engelstalige lokale gidsen 
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Overige optionele activiteiten
  • Reisverzekering (mogelijk via YYT)
  • Visum China (mogelijk via YYT)
  • Eventuele extensies (zie bestemmingen)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 30/09/17 : € 126,50- (= indien je zelf alle formaliteiten in orde brengt).

  Prijs indien visum China DOUBLE Entry via Ying Ying Travel geregeld wordt : ca. € 180,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu