18-D. China for Kids met Beihai & Weizhou Island

De nieuwe 18-daagse YYT-rondreis "China for Kids" is helemaal klaar ! Nieuw is het strandverblijf in Beihai. De stad is beroemd om haar uitgestrekte stranden, eilanden en meren, bossen en bergen. Beihai Zilverstrand strekt zich uit over een afstand van meer dan 24 kilometer. Beihai wordt beschouwd als één van de vijf mooiste resortgebieden van China en dit omwille van het witte zand, het helder warm water en de zachte golven. Aan het einde van een prachtige rondreis China, die volledig op maat voor families met kinderen is samengesteld, kom je helemaal tot rust in de Yuansu Guesthouse op Weizhou Eiland.

Deze "China for Kids" is de ideale nederlandstalig begeleide rondreis China voor gezinnen met kinderen. Overloop een keer het dag-tot-dag programma, geniet van de vele foto's en ontdek de vele leuke activiteiten die deze familiereis voor onze kids zo speciaal maken. Zo leren de kids bij een lokale Chinese hutongfamilie onder meer vliegertjes en kleifiguurtjes maken terwijl de ouders het populaire Mahjong of Taiji aangeleerd krijgen. Dit en veel meer verneem je in het gedetailleerd uitgeschreven dag-tot-dag programma. 

Alvast veel leesplezier ! Nog vragen ? Neem dan even telefonisch of per email contact op met YYT. Wij helpen je graag verder !

Dag 1: Brussel of Amsterdam - Internationale vlucht tot Beijing (CHINA IN)

Internationale vlucht vanuit Brussel, Amsterdam of andere luchthaven tot Beijing.

YYT bekijkt samen met jou de meest comfortabele vluchtschema's en tarieven voor de internationale vluchten.

Ter info : Internationale vlucht bij de heenreis is niet in de pakketprijs inbegrepen.

Dag 2: Beijing (L)

Aankomst op de Internationale luchthaven van Beijing.

Verwelkoming door het lokale team. Check-in tijd in China is 14u00. De kamers zijn normaal gezien zo vroeg nog niet klaar dus we beginnen onze 1ste dag op Chinese bodem met een bezoek aan het Domein van de Tempel van de Hemel. Transfer telkens per privé car met airconditioning.

We plannen dit bezoek bewust vroeg omdat het er bij het krieken van de dag werkelijk bruist van het leven.

Je staat versteld van de lenigheid van Chinese senioren die hier aan ochtendgymnastiek doen. Je ziet er stijldans en Taiji. Anderen jongleren met een pluimpje, vliegeren, kalligraferen, breien of spelen het populaire mahjong. Vaak dansen groepen met of zonder rode waaiers. Je wordt vriendelijk verzocht om het ook eens te proberen.

Chinese lunch in een lokaal restaurant. 

Nadien retour naar het hotel, rustmoment en aansluitend geleide wandeling over Wangfujing en de beroemde eetstraatjes. Wangfujing is misschien niet de drukste maar zeker de bekendste winkelstraat van China. Naast de chique zijde- en lederwinkels staat Wangfujing bekend om zijn straatjes met "exotische" eetwaren. Schorpioenen, zeepaardjes, zijderupsen en allerlei andere insecten worden er als snack gegeten. 

Diner is vrij. Op Wangfujing en dus vlakbij het hotel zijn meerdere gelegenheden.

Overnachting in 4* Sunworld Wangfujing Hotel Beijing. Verblijf in een superior kamer.

Dag 3: Beijing (B, L, Speciaal Diner)

Na het ontbijt, westers en Chinees, begin je aan het dagprogramma. Je start met een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong. Je bezoekt het Mausoleum van Mao.

Nadien wandel je onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

In de namiddag ga je op ontdekking door de Hutongs of de oude wijken van Beijing. Je doet dit op de leukste manier, per rickshaw. Kinderen leren bij één van de Hutongfamilies hoe men vliegers en kleifiguurtjes maakt. De bewoners tonen hoe een krekelgevecht er in het echt uit ziet. Dit is een traditioneel spel van de echt lokale mensen van Beijing. Als volwassene krijg je de beginselen van Mahjong aangeleerd of je kiest voor een privéles in Taiji.

's Avonds voorzien we een speciaal diner : Beijing Duck ! Transfer naar restaurant Quanjude voor het gerecht van de stad, Peking Eend. Quanjude is prachtig gelegen aan de mooi verlichte meren Houhai en Qianhai die gescheiden worden door een pittoresk bruggetje. Een zeer mooie locatie.

Dag 4: Beijing (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees.

Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Grote Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in het leven ! Transfer zoals elke dag per privé car met airco.

Tijdens deze reis bezoeken we de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China : de Chinese Muur !  Met de kabelbaan ga je naar boven en met de toboggan is de afdaling van de Muur echt wel superleuk.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag rijden we terug naar Beijing downtown en brengen nog een bezoek aan het Natuurmuseum van de stad.

Vrije avond bij Wangfujing.

Overnachting in Sunworld Wangfujing Hotel. Verblijf in superior kamer.

Dag 5: Beijing - Zhengzhou (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel, zowel westers als Chinees.

Tijdens deze voormiddag ga je een halve dag samen met enkele lokale mensen uit Beijing op pad en je leeft een tijdje zoals de gewone burgers in Beijing dat doen. Eerst ga je samen met hen naar een park dat dicht bij hun woning gelegen is. Tijd voor enkele ochtendoefeningen. Daarna ga je samen met de huiseigenaar naar een lokale markt om groenten en vlees aan te kopen. Eénmaal terug in de woning help je de mensen met de voorbereiding van de maaltijd. Je leert dumplings en enkele typische gerechtjes van Beijing klaarmaken.

Rond het middaguur wordt het hoog tijd om de zelfgemaakte gerechtjes en dumplings te proeven !

Daarna nemen we afscheid van onze familie en maken we de transfer naar het domein van het Zomerpaleis dat voor 2/3 uit het Kunmingmeer bestaat. Binnen het domein van het Zomerpaleis konden keizers in het verleden even bekomen van hun leven achter de muren van de Verboden Stad. De Lange Gang met meer dan 800 prachtige taferelen, de Langlevenheuvel en de in 2013 gerestaureerde Marmeren Boot zijn werkelijk topattracties. 

Het Zomerpaleis was het favoriete stekje van keizerin-regentes Cixi en de Marmeren Boot was haar idee.

Als afsluiter maken we nog een tochtje met de Drakenboot op het Kunmingmeer. Geniet van het zicht op de Langlevenheuvel aan de noordkant en de Zeventienbogenbrug aan de zuidkant. Op de terugweg naar Beijing downtown voorzien we een fotostop aan de Olympische site met de Watercube, het Zevensterrenhotel en uiteraard het immense Vogelneststation of Bird's Nest. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk.

's Avonds transfer naar het spoorwegstation voor de nachttrein naar Zhengzhou, hoofdstad van de provincie Henan. We reizen uiteraard in softsleeper, de beste klasse in de trein.

Dag 6: Zhengzhou - Dengfeng (B, L)

Aankomst Zhengzhou. Ontvangst door de lokale gids en chauffeur. Transfer per privé car met airconditioning naar Dengfeng. Onderwege houden we halte in een 4* hotel en genieten er van een lekker ontbijt. Nadien zetten we onze weg verder tot Dengfeng.

Uitgebreid bezoek aan het beroemde Shaolin Klooster. Dengfeng is het hart van de Shaolin Kungfu. Hier vind je dan ook ontzettend veel Kungfu of Martial Arts scholen terug. Er zijn zelfs scholen met meer dan 30.000 leerlingen in Martial Arts. Niet te geloven ! Vandaag krijgt ieder van ons de unieke kans om 1 uur Kungfu les te volgen in één van de Kungfu scholen. Uiteraard wordt de les gegeven door één van de meesters in Kungfu.

Transfer naar het 4* Dengfeng Shaolin International Hotel. Check-in en opfrissing.

Optioneel :  's Avonds krijg je de kans om de prachtige avondshow Chanzong Shaolin mee te maken. Iedereen beslist ter plaatse over al dan niet deelname.

Overnachting in 4* Dengfeng Shaolin International Hotel. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 7: Dengfeng - Luoyang - Xian (B, L)

Na het ontbijt transfer naar en bezoek aan de indrukwekkende Longmen Grotten. In de bergwanden zie je ontzettend veel kleine en ook grote grotten met uitgehakte boeddhafiguren. Sommige zijn meer dan 2000 jaar oud.  

Lunch in de omgeving van de Longmen Grotten. 

In de latere namiddag gaat het naar het treinstation van Luoyang waar we boarden voor een rit met de hogesnelheidstrein naar Xian, de oude hoofdstad van China. In net geen 2 uur tijd leggen we deze afstand af.

Verwelkoming door het team van Xian en transfer naar het hotel.

Check-in en overnachting in 4* Aurum International Hotel Xian. Verblijf in een standaard kamer. Aurum International Hotel heeft een binnenzwembad.

Dag 8: Xian (B, L, Speciaal Diner)

Uitgebreid ontbijtbuffet, westers en Chinees.

Vandaag staat een nieuwe topper op het programma : het Terracotta Leger van Qin, de 1ste keizer van China.

Tijdens de busrit naar de site van het wereldberoemde Terracotta Leger maak je nader kennis met Xian, hoofdstad van de provincie Shaanxi. Van alle hoofdsteden die China doorheen haar jarenlange geschiedenis heeft gekend, is Xian misschien wel de stad met de rijkste historie. De legendarische Zijderoute kende hier haar oostelijk start- en eindpunt.

Xian is hét hoogtepunt van de reis voor wie gefascineerd is door geschiedenis en cultuur.

Hier ligt het hart van de Chinese beschaving. Vandaag neem je ruim de tijd voor een bezoek aan het Terracotta Leger van keizer Qin. Massa’s toeristen van over de hele wereld bewonderen de soldaten die door vele archeologen als het achtste wereldwonder worden aanzien. Vooraleer je de 3 pits met soldaten en paarden bezoekt ga je naar de 360° cinemazaal. Daar krijg je het verhaal dat in de autocar reeds werd verteld nog een keer op het witte doek te zien. Hoog tijd nu voor de 3 pits en de musea met de twee strijdwagens. Het bezoek aan het Terracotta Leger is uiteraard één van de hoogtepunten van onze rondreis.

Lunch vlakbij de site. Hier leren de kids hoe je zelf terracottasoldaatjes maakt.

In de namiddag gaat het terug naar Xian downtown en maak je een fietstocht over de nog volledig intacte stadsmuur van Xian (12 meter hoog). De zadels van de fietsen kunnen laag gezet worden en er zijn fietsen voor 2 personen. Fietsen voor de kleinste kinderen zijn er spijtig genoeg niet.

's Avonds is er opnieuw een speciaal diner. Dit keer voorzien we een dumpling banquet, de specialiteit van Xian. Tijdens de Tang Dynastie was dit een keizerlijk gerecht.

Na het diner maak je nog een wandeling naar het centrale ronde punt van Xian waar Drum- en Beltoren gelegen zijn. Vrije tijd bij de Food Market van de Hui bevolking of het moslimkwartier.

Retour naar het hotel en overnachting in het 4* Aurum International Hotel. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 9: Xian - Guilin - Longji (B, L)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en binnenlandse vlucht van Xian naar Guilin, hoofdstad van de Zhuang Autonome Regio Guangxi.

Ontvangst door lokale gids en chauffeur. Aansluitend transfer naar Longji of beter de "Dragon's Backbone" rijstterrassen. Eénmaal aan de voet van de berg laat je je hoofdbagage veilig in een depot achter. Onze eindbestemming, het dorpje Ping'an, ligt helemaal op de top.

Het eerste deel van de beklimming doe je met een lokale bus, daarna gaat het te voet verder.

Heb je geen zin om je handbagage gedurende het laatste gedeelte zelf naar boven te dragen, dan kan je dit overlaten aan één van de oersterke Chinese dametjes. Zij stoppen je handbagage in een grote rieten mand op hun rug en lopen vrolijk met jou mee naar boven. Wie geen zin heeft om te stappen kan gebruik maken van de draagstoelen die hier aangeboden worden. Niet vergeten af te dingen.

Je geniet de hele tijd van de schitterende vergezichten over de rijstvelden. De Zhuang en Yao minderheden die er leven maken de wandeling des te boeiender. Getooid in hun kleurrijke klederdracht proberen ze een handgemaakt souvenir te verkopen aan voorbijwandelende toeristen, leggen ze grote stukken bamboe gevuld met rijst op een vuur of zijn ze gewoon druk met elkaar in gesprek.

Bij aankomst in ons hotel is er eerst lunch voorzien.

Check-in in het Guesthouse Hotel. Tijd voor verfrissing en rust. Er zijn diverse wandelroutes met verschillende prachtige viewpoints. Kom je de in paarse kleur geklede Yao dames onderweg tegen, vraag dan een keer of je hun haar los mag zien. Dit is het dorp waar de dames het langste haar ter wereld hebben, sommigen wel meer dan twee meter lang. Ontdek hun geheime Shampoo !

Ben je een (hobby)fotograaf dan maak je hier gegarandeerd je beste kiekjes !

Vrije avond en overnachting in het gezellige Ping'An Guesthouse Hotel. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 10: Longji - Guilin (B, L)

Ontbijt in het hotel.

Vrije tijd en relaxe ochtend. Uitchecken rond 10u00. Afdaling van de berg en transfer terug naar Guilin.

Lunch in Bravo Hotel Guilin.

Het Bravo Hotel heeft een tof buitenzwembad waar je tot 23u00 gebruik van kan maken. Vergeet je badmuts en zwemgerief dus zeker niet mee te nemen. 

In de loop van de namiddag maak je nog een uitstap naar een grote theeplantage. Uiteraard proef je er van de lokale Guilin thee. Vooral de groene thee is populair. Nadien rijden we naar de Yao Berg en gaat het met de kabellift naar boven (kabellift is inbegrepen). Eénmaal boven krijg je een prachtig zicht over Guilin dat mooi tussen de vele karstbergen gelegen is. Op de top van de berg zie je eveneens de 12 dieren van de Chinese Dierenriem of Zodiac.

Stel dat het vandaag slecht weer is en het zicht niet al te goed, dan bezoek je in plaats van Yao Mountain de Rietfluitgrot van Guilin. Eveneens een topper van formaat.

Vrije tijd in het bruisende centrum van Guilin. Aansluitend overnachting in 4* Bravo Hotel Guilin. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 11: Guilin - Yangshuo (B, L)

Na het uitgebreide ontbijt transfer naar de pier van Guilin. Je scheept in voor een boottocht over de Li Rivier. Je vaart van Guilin tot Yangshuo en geniet van de prachtige karstformaties. Zo zie je onder meer de Negenpaardenrots en de bergen van het briefje van 20 Yuan. Zeer leuk.

Lunchbox aan boord.

Aankomst in Yangshuo en wandeling naar het zeer centraal gelegen 4* New Century Hotel Yangshuo.

In de namiddag maak je een geleide fietstocht door deze prachtige streek. Je fietst langs de mooie, rustig kabbelende Yulongrivier en geniet van de schoonheid van de natuur en de gezellige, pittoreske dorpjes.

Retour naar het hotel en vrije avond in West Street. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om 's avonds iets te eten : uiteraard Chinees.. maar ook pizza of steak met frietjes. Geniet van de sfeer van West Street.

Overnachting in 4* New Century Hotel Yangshuo dat zeer centraal, maar toch nog rustig genoeg, gelegen is. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 12: Yangshuo (B, Speciale Lunch)

Na het ontbijt bezoek je de lokale markt en aansluitend gaat het naar één van de plaatselijke boeren. Je maakt vandaag van dichtbij kennis met het landelijke leven. Je leeft een halve dag samen met de Chinese mensen op het platteland. 

Speciale lunch bij deze lokale familie.

Voor de namiddag plannen we een leuke activiteit : je maakt een kayak tour of je gaat rotsklimmen. Avontuurlijk en sportief !

Overnachting in 4* New Century Hotel Yangshuo. Verblijf in een standaard kamer.

Dag 13: Yangshuo - Guilin - Beihai (B)

Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Guilin. Per hogesnelheidstrein reizen we naar Beihai helemaal in het zuiden van de Autonome Regio Guangxi en gelegen aan de Zuid-Chinese Zee.

In de 19de eeuw is Beihai enige tijd bezet geweest door de Fransen, die de stad bij Indochina wilden inlijven. Na korte tijd werden de Fransen weer uit Beihai verdreven. Je ziet in de stad nog historische panden die verwijzen naar de Franse tijd. 

Ontvangst door het lokale team en transfer naar het luxueuze 5* Shangri-La Beihai Hotel. Je verblijft er in een Superior Sea View kamer. Beihai Shangri-La biedt 5-sterrenluxe aan zee en uitzicht op de kust van Beihai én de stad. Vrije avond in Beihai. Relaxe tijd bij Beihai Zilverstrand.

Dag 14: Beihai - Weizhou Island (B)

Na het ontbijt transfer naar de pier en we nemen de Ferry naar Weizhou Eiland.

Weizhou is een Chinees eiland gelegen in de Golf van Tonkin. Het is het grootste eiland van Guangxi en ligt ten westen van het schiereiland Leizhou, ten zuiden van Beihai en ten oosten van Vietnam. Eénmaal aangekomen op Weizhou is er de transfer naar onze Yuansu Guesthouse.

Verblijf in Deluxe Sea View kamer (extra bed is in deze kamer niet mogelijk) of in een Familiekamer (= 1 dubbel + 1 single - vgl. beschikbaarheid). Weizhou Eiland is een gezellig en relatief klein eiland met een helderblauwe zee en veel groen. Er is een klein katholiek kerkje, het is er schoon en de stranden zijn niet overdreven groot. Weizhou kent een rotsachtige vulkaankust en je kan er zeer lekker lokaal eten, vooral seafood uiteraard.

Tip : Ga een keer naar de Seafood Market en proef er van de gezouten vis of de garnaaltjes.

Relax tijd op het eiland. Geniet van de rust, de strandactiviteiten en de faciliteiten van Yuansu Guesthouse, categorie Charming. Ben je duikliefhebber dan kan je hier alvast je hartje ophalen.

Dag 15: Weizhou Island (B)

Volledig vrije dag op Weizhou Eiland.

Gelegenheid om het eiland te verkennen. Mogelijkheid om te duiken, zwemmen, wandelen, ... noem maar op.

Overnachting in Yuansu Guesthouse Weizhou Eiland.

Dag 16: Weizhou Island - Beihai (B)

Vandaag nemen we de ferry terug naar Beihai en we verblijven nog 1 dag en nacht in het luxueuze 5* Shangri-La Hotel in Beihai.

Praktisch : uren van de ferry tussen Weizhou Eiland en Beihai kunnen wijzigen. We voorzien daarom uit voorzorg zeker nog 1 extra nacht in Beihai.

Relax en genieten van de kustplaats Beihai en van alle luxe en comfort van 5* Shangri-La Beihai Hotel.

Dag 17: Beihai - Guangzhou (Kanton) - vanaf Guangzhou (CHINA UIT) eventueel over Beijing

Ontbijt in het hotel.

Transfer naar de luchthaven van Beihai en binnenlandse vlucht naar Guangzhou (Kanton). Vanaf Guangzhou verlaat je China.

Stel dat je vliegt via Beijing en rond 16u00 in Beijing landt, dan voorzien we in Sanlitun Beijing nog een shopping programma. We hebben dit programma in Beijing mee ingecalculeerd :

Bagage wordt gestockeerd op de luchthaven van Beijing en samen met de lokale gids uit Beijing maken we per metro nog een uitstapje naar Beijing downtown of meer specifiek Sanlitun. Bij Sanlitun voorzien we dan vrije tijd om te shoppen. Hier vind je heel veel goede eetgelegenheden. Later op de avond terug per metro naar de luchthaven. 

Opgelet : Net zoals bij de intern. heenvlucht tot Beijing is ook de intern. retourvlucht vanaf Ghuangzhou niet inbegrepen. Stel dat je via Guangzhou over Beijing terug naar Europa vliegt dan is de binnenlandse vlucht Guangzhou-Beijing in dit voorstel eveneens niet inbegrepen, wel het programma in Beijing.

YYT bekijkt samen met jullie de meest comfortabele vluchtschema's en bijhorende tarieven. Je hoeft niet terug te keren over Beijing. Hierin ben je vrij.

Dag 18: Aankomst Brussel, Amsterdam of andere luchthaven

Normaal gezien kom je op dag 18 in de ochtend aan in Europa. Dit is uiteraard afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij en het land naar waar je vliegt.

Einde van de 18-daagse begeleide rondreis op maat : "China for Kids met Beihai & Weizhou Eiland".

  Faciliteiten

  Al onze verblijfshotels behoren tot de betere 4* en 5* categoriehotels in de normen van het land. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort, zowel voor de kamers als de accommodaties. De maaltijden zijn van goede kwaliteit. Tijdens deze rondreis verblijf je zowel in Longji (top van de rijstterrassen) als op Weizhou Eiland in een Charming Guesthouse.

  Mogelijke kamerverdeling :

  1A : Standaard Eénpersoonskamer / 2A : Standaard tweepersoonskamer (Twin/Dubbel)

  Indien 2 volwassenen met 2, 3 of 4 kinderen aan deze rondreis wensen deel te nemen, dan wordt nagegaan welke kamerverdeling op het moment van boeking mogelijk is en wat het meest interessant is op zowel vlak van budget als op vlak van comfort. Neem daarom even contact op met het reiskantoor zodat wij alle mogelijkheden rond kamerverdeling grondig kunnen bekijken.

  Weetje : In China wordt prijsonderscheid gemaakt indien een kind ofwel het bed deelt met de ouders of wanneer er een extra bed op de kamer van de ouders wordt voorzien.

  Overzicht hotels China for Kids  :

  • 4* Sunworld Wangfujing Hotel - Beijing
  • 4* Dengfeng Shaolin International Hotel - Dengfeng
  • 4* Aurum International Hotel - Xian 
  • Charming Guesthouse Ping'An - Longsheng (top van de berg)
  • 4* Bravo Hotel - Guilin 
  • 4* New Century Hotel - Yangshuo
  • 5* Shangri-La Hotel - Beihai
  • Charming Guesthouse Yuansu - Weizhou Island

          

                                                            Openluchtzwembad 5* Shangri-La Hotel Beihai China

   

  Inclusief

  • 2 binnenlandse vluchten in economy class : Xian-Guilin; Beihai-Guangzhou
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd binnenlandse vluchten gekend op 20/11/2016
  • Softsleeper nachttrein Beijing-Zhengzhou
  • Hogesnelheidstrein 2de class : Luoyang-Xian; Guilin-Beihai
  • Ferry Beihai-Weizhou Eiland (Heen en terug)
  • Alle transfers vermeld in het programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in het programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-gids/reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij begin van de reis in Brussel of Amsterdam
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Metro in Beijing op dag 17 (indien retour over Beijing)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels op basis van verblijf in 1/2 twin/dubbel (of gelijkwaardig : zie faciliteiten)
  • Maaltijden zoals vermeld ih programma (B: Breakfast, L: Lunch, SL: Special Lunch, D: Diner, SD: Special Diner)
  • Beijing Duck Diner; Dumplingbanquet Xian; Lunch lokale familie Beijing; lunch familie platteland Yangshuo
  • 1 cola, sprite, lokaal bier of mineraal water bij elke inbegrepen lunch en diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Boottocht op de Li-rivier van Guilin tot Yangshuo
  • Drakenboot op het Kunmingmeer bij Zomerpaleis Beijing
  • Golfcar bij aanvang bezoek Terracottaleger in Xian
  • Kabellift en Toboggan bij Chinese Muur Mutianyu
  • Kabellift Yao Mountain Guilin (bij slecht weer vervangen door Rietfluitgrot Guilin)
  • Dépotkost aan de voet van de Longji rijstterrassen
  • Dépotkost op luchthaven Beijing (indien retour over Beijing op dag 17)
  • Kungfu les gegeven door een Shaolin Kungfu Master in één van de befaamde scholen van Dengfeng
  • Huur fiets op stadsmuur van Xian
  • Theeceremonie bij de plantage van Guilin
  • Huur fiets voor tocht door platteland in en rond Yangshuo
  • Kayaktocht of rotsklimmen in Yangshuo op Dag 12
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten Bxl of Ams-Beijing & Guangzhou-Bxl of Ams (retour eventueel over Beijing)
  • Persoonlijke uitgaven (laundry, telefoon, drinks, tip, ...)
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner (opgelet: in China wordt een fles wijn met kurksmaak niet teruggenomen)
  • Transfer Zaventem luchthaven (heen en terug)
  • Visumkosten Single Entry China (vrijblijvend via Ying Ying Travel - zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • Chanzong Shaolin Show Seat-A in Dengfeng (optioneel en vrijblijvend)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te regelen. Je kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan bij jezelf ligt. Nettokost visum China dd. 20/11/16 : € 126,50- (= indien je zelf alle formaliteiten in orde brengt).

  Prijs indien visum China Single Entry via Ying Ying Travel geregeld wordt : € 180,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Prijs is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen die ten alle tijde door de Chinese regering doorgevoerd kunnen worden (zowel goedkoper als duurder). YYT volgt dit voortdurend op. Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu