18 dagen: Japan Volop herfst: centrum en zuiden - nov. '20 - Boek nu!

Deze Japanreis biedt een kennismaking met de herfst op de eilanden Honshuu en Kyūshū. Dan is het er heerlijk rustig. De temperatuur is nog behoorlijk lekker. Deze reis is de kortste die Ying Ying Travel je op dit moment voor Japan aanbiedt.

In Tokio vind je een bijzonder eclectische verzameling van moderne architectuur, beroemde overheidsgebouwen, gezellige wijken, de bekende Sky Tree, ... maar ook rustige charmante hoekjes. Twee dagen plus je aankomstdag ben je ondergedompeld in één van de meest geweldige steden ter wereld.

Daarna reis je naar het beroemde Nikkō. Je bezoekt er o.a. het beroemde mausoleum van Shōgun Tokugawa Ieyasu.

Dat is ook zo voor de voet van het symbolische pronkstuk van Japan: de Fujiberg en het bijbehorende nationaal park van Fuji-Hakone. Je verkent de omgeving van deze unieke berg die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden. Je verblijft aan de boorden van het Kawaguchimeer.

Tijd nu voor  Kyoto waar 20% van de al sowieso rijke voorraad kunstschatten van het land zitten. Beroemde plekken worden afgewisseld met beklijvende plekken.  De herfstkleuren ontroeren behoorlijk! Het blijft een aartsmoeilijke selectie in deze zo, zo veel biedende stad. Een echte theeceremonie mag niet ontbreken! Het is niet zomaar eentje voor de toeristen!

Nara, de eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader.

Het schitterend witte kasteel van Himeji ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen. Nu staat het, als fiere getuigenis van een rijk verleden statig voor je. We hebben geluk. Dit is één van de weinige kastelen die niet aangevallen, platgebrand of door de sloophamer omver gehaald is. Onvergetelijk! Dat smaakt naar meer! 

Dan reis je naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld. Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Ook een plaatje van de kalenders en postzegels: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij. De avondwandeling langs de Japanse Binnenzee vergeet je nooit meer! Met Ying Ying Travel verblijf je immers op het eiland en geniet van de rust als alle dagtoeristen weg zijn!

Nu ga je naar het zuidelijk eiland Kyūshū, dat ook wel “het Land van Vuur” genoemd wordt. Inderdaad, vulkanen alom. Daar is dus ook vulkaanwater. Je verblijft in Kurokawa Onsen, een nog heel traditioneel en onvoorstelbaar schilderachtig dorp dat de bouwwoede van het massatoerisme buiten heeft weten te houden. Dit is het Japan van de filmdecors, zo authentiek dat je jezelf in het samurai-tijdperk waant.

Het Land van Vuur is ook nog eens het Land van de Goden. Het is in het mystieke Takachihō, de woonplaats van de zonnegodin; de grootmoeder van de eerste Keizer van Japan. De legende wordt elke avond levendig voorgesteld in aantrekkelijke ‘Kagura’-toneelstukken. De natuur ademt ook echt de goddelijke aanwezigheid in de Takachihō-kloof.

Via ’s werelds meest actieve vulkaanlandschap van Aso, beland je in het verscholen Hitoyoshi. Dit authentieke stadje biedt een staalkaart van Japanse tradities en je Ying Ying-gids heeft er de juiste vrienden! Dat belooft!

Vanuit de stad Kagoshima wordt dan de reis huiswaarts aangevat.

Welkom op dit heerlijke herfstparcours in Japanse steden en bergland!

Deelnemers: De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke. Op een gemiddelde dag doe je in Japan, het land bij uitstek van openbaar vervoer, al snel 15.000 tot 18.000 stappen.

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel - Tokio

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

Internationale vlucht(en) naar Tokio.

Dag 2: Eerste kennismaking met Tokio

Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht, maak je nog een eerste excursie. Dat hoeft niet ver te zijn. Je hotel ligt midden in het centrum en is omringd door een hele reeks beroemde plekken!

De thuishaven in Tokio wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in westerse stijl, dus met gewone bedden en een privébadkamer.

Je gids in Tokio en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren in 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 3: Tokio (B)

Hoe is een kleine vissershaven in amper 400 jaar kunnen uitgroeien tot de grootste metropool ter wereld, met meer dan 39 miljoen inwoners? Het moet dan ook nog de efficiëntste stad ter wereld zijn. Je gaat uiteraard niet enkel kijken naar beroemde plekken, maar ook naar hoe de mensen er leven en werken. Dat doen in slechts enkele dagen is een hele uitdaging voor zoveel boeiends! Maar je gids kent de stad als haar binnenzak en weet je in deze tijd het meest intrigerende, mooiste en interessantste te combineren.

Je gids zal je verschillende wijken en verschillende aspecten van deze massieve metropolis tonen. Tijdens onze citytrip in Tokio (eigenlijk Tōkyō) zullen we ons net zoals Tōkyōites (ja, zo noem je ze!) met de metro en te voet verplaatsen. Meteen ben je op de eerste rij om het leven van elke dag te bestuderen.

Je zult snel ontdekken dat Tokio helemaal niet de jungle is die je misschien verwacht. Je bent snel deel van de discipline. Ja, die moet er wel zijn om deze stad prima leefbaar te maken. Je merkt de kalmte tussen de massa die naar en van het werk pendelt. Je vindt er de vele groene longen, geweldige shopping-mekka’s, rustige achterstraatjes die meer van een dorp hebben, de visionaire benadering van leven in een stad, trendy modeboetieks, zakenbars en kleurige eethuisjes vol bruisend leven, de traditionele theaterwijken. Geen tijd om je te vervelen! Te voet is werkelijk de beste manier om de stad te verkennen. Ook de lokalen lopen er vaak op sportschoenen!

In de buurt van je accommodatie ligt de volkswijk van Asakusa met haar beroemde Sensōji tempel. Een zo boeiende wijk aan je deurdorpel! Boven de gebouwen zie je de hoogste alleenstaande structuur ter wereld: de Sky Tree. Ying Ying Travel reserveert een plaatsje op voorhand zodat je zeker niet tussen de drommen toeristen moet aanschuiven!

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 4: Tokio (B)

vervolg van dag 3

Iedereen kent Ginza, het district in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren, een reeks paradepaardjes van beroemde architecten en wel heel erg sjieke merkwinkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark. In de lente picknicken mensen er bij duizenden onder de kersenbloesems. In de herfst bewonderen ze de kleurenpracht.

Shinjuku is een zakenwijk met indrukwekkende gebouwen aan de ene kant, en een levendig uitgaansleven aan de andere.

Bij het Meijischrijn (indien u de wandeling wenst te doen en de tijd het toelaat) en de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!) zijn de shoppers en wandelaars steeds op de afspraak! Trendy en jong Tokio zie je in Harajuku.

Hoe navigeer je door zo een grote keuze? Geen probleem. Onze Ying Ying-gids kent de weg zonder zoeken of tijdverlies! Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van onze tocht door de stad, kom je toch wel in de meeste van deze wijken.

Je proeft er ook van de Japanse keuken in lokale restaurantjes of aan de volstrekt veilige straatstalletjes. Dat hoort erbij als je volledig ondergedompeld wordt in één van de meest fascinerende steden ter wereld.

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 5: Dagexcursie -Nikkō: mausoleumcomplex van Shogun Tokugawa Ieyasu (B) (B)

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie en bewoning ingenomen gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Nikko is al sedert eeuwen een pelgrimsoord en heilige plaats voor zowel het Boeddhisme als het Shintoïsme (typisch Japanse levensfilosofie). Daarom koos de derde Shōgun van het Tokugawatijdperk (1603-1868), Shōgun Tokugawa Iemitsu, dit als locatie om voor zijn grootvader, de fel geroemde Shōgun Tokugawa Ieyasu, een reusachtig mausoleumcomplex neer te zetten. Landheren van het hele land moesten "schenkingen" overmaken en de beste houtbewerkers werden naar Nikkō gehaald. Ze moesten o.a. "de mooiste poort ter wereld" bouwen. Het resultaat mag gezien worden. Het is verbluffend qua opbouw, symboliek, kleur en detail.

Verder breng je een uitgebreid bezoek aan het hele complex. Vlakbij bezoek je ook de imposante Rinnoji-tempel en de bijbehorende Zentuin.

Deze excursie is een daguitstap per luxetrein vanuit Tokio.

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 6: Nationaal park van Hakone (B, D)

De bergen van Nikkō begrenzen de miljoenenstad Tokio aan de noordzijde. Aan de zuid-westzijde wordt de stad begrensd door een ander uitmuntend natuurgebied, eentje dat soms flink leeft! Het Hakone Art Museum is als geen ander: een ecclectische kunstpracht, een beeldentuin in het groen. Maar in Hakone borrelt de vulkaangrond ook af en toe letterlijk onder je voeten. Als het weer en de vulkaan het goed vinden, ga je via een kabelbaan naar de kokende massa kijken bij de zwavelbronnen van Owakudani. .Ze ontstonden als gevolg van een vulkaanuitbarsting ongeveer 300 jaar geleden. Je bezoekt dan ook het plaatselijke vulkaanmuseumpje.

Je vaart dan over het Ashiko-meer en onze eigen Ying Ying Travel-bus brengt je verder tot in Fujikawaguchiko aan de voet van de Fujiberg. Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van je heel authentieke accommodatie. Die levert alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Kawaguchiko.

Dag 7: Kawaguchi , de meren rond de Fujiberg – Kyōto (B, L)

Alles is ‘Fuji’ hier, zelfs de ontwerpen op de kimono’s en de weerspiegeling van deze prachtberg in het Kawaguchimeer. Je maakt kennis met een oude batiektechniek met als thema, inderdaad, de Fujiberg.

De lunch moet uiteraard de bekende Hotou zijn, het traditioneel en overheerlijk noedelgerecht dat eertijds de geïsoleerde woongemeenschappen in de ruige bergen deed overleven.

Je neemt dan een ongewone route langs één van de andere bekende meren in zeer natuurlijk kader. Je bezoekt een bekende waterval en bereikt het station van de bekende Tokaido-treinlijn. Daar neem je de supersnelle Shinkansentrein die je in slechts 2 uren helemaal tot in Kyōto brengt.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 8: Kyōto (B, D)

Japan is oeverloos rijk aan kunstschatten. 20 % daarvan zitten dan nog eens bij elkaar gepakt in Kyōto. Dat wil wel wat zeggen! Het aanbod is zowat grenzenloos

Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie moeilijk.  Er zijn de beroemde plekken zoals het Gouden Paviljoen, de 'Droge Zentuin - Karesansui', Kiyomizudera, wat letterlijk 'de Helder Water Tempel' betekent.

Sommige tempels of schrijnen zijn bijzonder mooi in een bepaald seizoen of op een bepaald moment van de dag. Je gids brengt je uiteraard naar diegene die tegelijk algemeen boeiend zijn en het mooiste van zichzelf tonen op het moment van je bezoek. Tussendoor verrast je gids je met enkele van de meest authentieke hoekjes van de stad.

Ook nemen we graag voldoende tijd voor een theeceremonie, niet de klassieke versie van “snel een kommetje thee” voor de vele toeristen. Onze gids heeft persoonlijke contacten in de wereld. Je wordt voor een volle toelichting en bijbehorende kaiseki-maaltijd opgewacht door één van ’s lands hoogst geklasseerde theemeesters, die ook nog eens theeleraar en theesommelier is. Met de nodige uitleg en tijd begrijp je meteen beter het “hoe” en het “waarom”. Het decor is dan ook nog eens een hoogtepunt op zich. Dit moet je gewoon beleven om te geloven !

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 9: Kyōto (B)

Tempelmoe? Je gids zorgt er door afwisseling en een uitstekende selectie wel voor dat het niet zover komt! Kyōto straalt in alle opzichten verfijning uit. Ook in het straatbeeld zie je de elegantie in uitstalramen, de dames en heren in prachtige kimonostoffen op weg naar één of ander cultureel evenement, de stemmige straatjes in het avondlicht en zoveel meer. We maken er een veelzijdige tocht van!

Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) is wereldberoemd omwille van zijn harmonie met de omgeving. De bijzonder gelauwerde schrijver Mishima schreef erover in een roman over een monnik die de tempel deed afbranden.

Uiteraard zal Ryōanji (de ‘droge tuin’) niet ontbreken. De “droge tuin” met zijn 15 stenen in een ritueel gevormd patroon van wit grint, wordt beschouwd als een plaats voor ultieme beleving van het Zenboeddhisme. Daar staat ook wat het meest beroemde Tsukubai of wasbekken voor je handen. Dat wordt gebruikt voorafgaand aan het bijwonen van een theeceremonie.

Maar ook minder beroemde maar daarom niet minder interessante, en dus rustigere plaatsen staan op het programma.

Arashiyama is een voorstadje van Kyoto, gebouwd aan de beide oevers van de Katsurarivier. Tegen de hellingen van de bergen ligt de Tenryuujitempel, temidden de beroemde en meestal fel bezochte bamboelaan. Maar je gids neemt je ook graag mee naar een veel rustigere kant.

Kyōto biedt verder een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het station, en kunst die meer dan het bekijken waard is.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 10: Nara daguitstap (B)

Er zijn zo van die plekken waar je het gevoel hebt totaal op adem te kunnen komen. Dat is echt helemaal Nara!

Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving.  Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje waar de kersenbloesems normaal stilaan aan hun einde komen. Hele groepen Japanners zitten dan graag onder de vallende bloemblaadjes te picknicken, een teken van hernieuwd leven.

Japan was het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Zo werd Nara een juweeltje in dat Verre Oosten. In het uitgestrekte park lopen honderden tamme damherten vrij rond. Het zijn de boodschappers van de Goden van het Kasuga Taisha-schrijn. Dit schrijn is omringd door duizenden stenen lantaarns. Even verder ligt het complex van de Tōdaiji-tempel. De imposante toegangspoort van 19 meter hoog, is nog maar een klein begin! Je bent hier bij het grootste houten gebouw ter wereld, de thuishaven van een niet minder imposant en reuzengroot Boeddhabeeld.

In deze intense reis mag best eens een rustmoment zijn. Nara is hiervoor bijzonder geschikt, groen, gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. Je komt vandaag even op adem om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 11: Kasteel van Himeji en samuraituinen (B)

Je neemt de Shinkansen, de supersnelle kogeltrein naar de kleine provinciestad Himeji. Een behoorlijk fijne ervaring en ondertussen raast het landschap voorbij tegen soms 320 km/u.!

Het kasteel van Himeji is Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel. Het is net zeer ingrijpend gerestaureerd en weer in volle glorie open. Je verneemt er alles over de wel zeer specifieke en uiterst elegante architectuur die toch optimale verdedigingsmechanismen huisvest. Je verneemt ook heel wat over de positie en rol van de samurai en de feodale landheren.

De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal tot een topbestemming. Negen tuinen bieden je een inzicht in de schoonheid, discipline maar ook in het klassenstelsel binnen de samurai. De tuinen zijn allemaal erg verschillend, sommige zeer open met grote waterpartijen, andere intiem en fel begroeid met bamboe, prachtig gesnoeide bomen of seizoensbloemen. Dit is op en top schoonheid!

Nog even een kijkje nemen in de gezellige winkelgallerij en dan brengt de supersnelle Shinkansentrein je in geen tijd verder naar Hiroshima.

Overnachting in hotel westerse stijl in Hiroshima.

Dag 12: Hiroshima – Miyajima (B)

Hiroshima staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten. Je ziet bv. de Atoombomkoepel. Deze vroegere Kamer van Koophandel staat op 160 meter van het hypocentrum van ‘Little Boy’, zoals de bewuste atoombom genoemd werd. Het skelet van het gebouw vertelt een onthutsend verhaal. Even verder, aan de overkant van de Motoyasu-rivier bezoek je het vredesmuseum, met foto’s, video’s en vele getuigenissen van het onvoorstelbare impact van de gebeurtenis. Bij leven en welzijn zul je een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt je wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft. Deze man is dus een kennis van je gids Marieke.

Dit is een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai. Miyajima is altijd een mystieke plek geweest en er kwamen dus over de eeuwen heen een aantal boeddhistische en shintoïstische heiligdommen. Het Itsukushimaschrijn met zijn roemrijke Tōrii-toegangspoort, waarvan de toegankelijkheid onderhevig aan de getijden van de zee, zijn hier het beroemdste.

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi/Miyajima.

Dag 13: Het eiland Miyajima (B)

Door op het eiland te logeren, bezoek je het Itsukushimaschrijn op een moment dat het niet overrompeld wordt door toeristen. Die zijn er meestal in de late namiddag. Dit reisschema vermijdt dit mooi!

Miyajima heeft erg veel groen. Bij goed weer ga je met de kabelbaan tot bij de top van de heilige Misenberg. De beroemde monnik Kōbō Daishi, stichter van de kloostergemeenschap van Kōyasan, stak er 1200 jaar geleden een vuurtje aan om thee te koken. Dat vuur brandt nog steeds en wordt dag en nacht bewaakt, ook bij regen en ontij.

Je kunt er wandelen of meteen weer naar beneden. Daar vind je enkele prachtige tempels in Tibetaanse stijl, een geweldige pagoda, een door Shōgun Tokugawa Ieyasu gebouwde, en bij zijn dood onafgewerkte, bibliotheek en nog veel meer boeiends.

Maar in deze fase van je reis kan een winkelstraat ook interessant zijn. Miyajima is de geknipte plek om je voorraad souvenirs op te halen. Je vindt er een bonte verzameling van uitstekende winkels met al het typische van Japan bij elkaar. Dat is pas handig!

In de late namiddag ga je per ferry weer naar het vasteland. Per trein reis je naar Hiroshima en je neemt verder de supersnelle Shinkansen. Je verlaat het grootste eiland van Japan, Honshuu waar je al de hele tijd op reisde, en bereikt nu het zuidelijke eiland Kyuushuu.

Meteen zit je van hieruit in de beste uitgangspositie voor weer een bijzondere dag morgen.

Overnachting in een hotel westerse stijl in Hakata/Fukuoka.

Dag 14: Aso-Kuji Nationaal Park, Kurokawa Onsen (B, D)

De bergen van Kyuushuu zijn een weelde van plantengroei, grasland en actieve vulkanen. Je reist nu met onze eigen Ying Ying Travel-bus. Onderweg maak je een korte wandeltocht door een moerasgebied.  Je reist dan naar een klein juweel, een soort dorp uit Duizend en Eén Nacht. Kurokawa Onsen heeft het massatoerisme zowat volledig kunnen buiten houden en de atmosfeer van een authentiek Japans dorp-kuuroord weten te bewaren.

Volledig traditioneel, heerlijk stemmig en je wandelt zomaar, als je wil in je yukata (typisch Japanse katoenen kimono waarin je ook slaapt) door de straten. Als het een beetje wil lukken, is dat zelfs op “geta”, de typische houten teenslippers. Nog meer Japans kan echt niet. Je kunt zo van het ene badhuis naar het andere gaan en overal in het vulkaanwater baden. Het avondmaal geeft je alles wat de bergen en rivieren ter plekke bieden.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Kurokawa Onsen. Indien onbeschikbaar zal de ryokan in de omgeving zijn, zoals Aso of Yufuin.

Dag 15: De vulkanen van Aso, het Land van de Goden: Takachihō (B, D)

De bus voert je door de hooglanden van centraal Kyuushuu. Je bereikt het vulkaangebied van  Aso. Na perioden van zeer grote activiteit is het gebied weer beperkt toegankelijk en krijg je een indruk van de kracht van de natuur. De omliggende graslanden zijn het geliefkoosd domein voor vleeskoeien en paarden. Als de natuur zich mild gedraagt, zie je de krater en je verneemt alles over het geweld van vulkanen in het nabijgelegen vulkaanmuseum.

Nog verder in het hart van het eiland bereik je het betoverende stadje Takachihō. Het is in alles duidelijk: hier wonen de Goden! Elke avond laten ze zich zien in het plaatselijke schrijn en komen ze enkele verhalen vertellen tot grote bewondering van groot en klein. De sfeer is ergens tussen adembenemend serieus en kinderlijk grappig. Het landschap liegt er ook niet om. De Goden wonen in de reuzenhoge bomen, in de rotsen en in de prachtige Takachihō-kloof. Bij goed weer en beschikbaarheid kun je met een roeiboot de kloof in.

Om even duidelijk te maken hoe geïsoleerd deze streek wel is, er rijdt hier in de ruime omgeving helemaal geen trein. Dat betekent al iets in het treinland Japan!

Het avondmaal is geheel in stijl, met een heerlijke verzameling streekproducten uit deze totaal geïsoleerde bergstreek.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Takachihō. 

Dag 16: Hitoyoshi: culturele namiddag (B, D)

Het landschap in Zuid-Kyuushuu wordt mooi in twee gesneden door de nu weer eens rustige, dan weer grillige Kumarivier. In het schilderachtige stadje Hitoyoshi gebruikte men volop het water voor alles wat goed was: stoffen wassen, dranken brouwen, vissen en varen.

Uw Ying Ying Travel-gids kent er een echtpaar dat je de kans geeft op een unieke en persoonlijke wijze kennis te maken met enkele van Japan’s traditionele kunsten. Een kimonospecialiste zal ieder van de groep op professionele wijze in een kwaliteitskimono uitdossen. Je leert de kunsten van het ontvangen van gasten met thee en bloemschikken. Helemaal in je mooie kimono word je rondgereden in een jinriksha (loopfiets of wat elders een riksha genoemd wordt). Bij de buren zie je hoe soyasaus en aanverwante producten gemaakt worden. Voor wie wil, is er ook nog een shoyubrouwerij (sake van graan).

Hitoyoshi heeft dan ook nog al dat heerlijke vulkaanwater om in te baden, aan de boord van de rivier. Wat moet het nog meer zijn? Eten natuurlijk.  Je wordt voor de laatste keer deze reis verwend met een op en top culinaire maaltijd van streekgerechten.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Hitoyoshi.

Dag 17: Hitoyoshi - Kagoshima luchthaven (B)

De Kumarivier heeft geen grote diepgang. Dus erop varen is een hele kunst en er zijn links en rechts stroomversnellingen. Afhankelijk van de beschikbaarheid (waterstand op dat moment) ga je mee met een bootsman die het gezwind loodsen van de boot door de stroomversnellingen afwisselt met  traditionele gezangen.

In de namiddag ga je naar de prachtige bergen van Kirishima naar de luchthaven bij de stad Kagoshima.

Overnachting in hotel westerse stijl op de luchthaven van Kagoshima.

Dag 18: Vlucht naar Europa (B en maaltijden aan boord)

Met een bagage vol verrijkende herinneringen reis je terug naar Europa.

Afhankelijk van de route kom je door het tijdverschil (8 uren, 7 uren na de zomertijd) wellicht nog dezelfde dag aan.

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

  Faciliteiten

  Comfortabele en zeer gerieflijke toeristenaccommodaties in westerse stijl afgewisseld met zeer karaktervolle, Japanse accommodaties. Japan werkt niet met een sterrenstelsel.

  Naar onze normen zijn in de steden de kamers in westerse stijl klein maar ze zijn wel telkens voorzien van een vijfsterrencomfort! De meeste kamers in Japanse stijl zijn dan weer erg ruim en overigens prachtig ingericht. Het ontbijt is wisselend westers, Japans of beide.

   Net zoals de Japanners zelf, maken we tijdens deze reis waar het gerieflijk is, gebruik van het openbaar vervoer. Dat is wereldwijd bekend en geroemd als het best mogelijke. Waar het makkelijk is, hebben we een eigen Ying Ying Travel-bus. Er wordt wel behoorlijk wat te voet rondgelopen, de ideale manier om echt tussen de mensen te zijn. Uiteraard is dat zowat altijd zonder bagage. Die moet enkel over korte afstanden vervoerd worden in de stations of in de omgeving van je accommodatie. Het is erg nuttig vooraf goed te oefenen om vlot te kunnen stappen tijdens de vele bezoeken. 

  Deze reis is volkomen ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden.  Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel-Tokio & Kagoshima-Brussel
  • Luchthaventaksen, brandstoJapan Rail Pass van 2 weken
  • Alle transfers voor het volledige programma inclusief luchthavenvervoer in Japan
  • Nederlandstalige reisleiding (die ook Japans spreekt) gedurende volledige reis
  • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
  • Alle overnachtingen tijdens de tour in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl
  • Ontbijt alle dagen,gastronomische diners op dag 6, 8, 14, 15 en 16
  • Alle fooien en servicetaksen bij het volledige programma
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven of treinstation van vertrek, heen en terug (vrijblijvend via YYT te reserveren)
  • Annuerings- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Informeer naar onze voordelige gezins/jaarpolissen die vaak interessant zijn voor verre reizen.
   

  Reisformaliteiten

  Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 3 volle maanden na retour. Deelnemers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig.

   

  Extra informatie

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Deelnemers:

  De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke. Op een gemiddelde dag doe je in Japan, het land bij uitstek van openbaar vervoer, al snel 15.000 tot 18.000 stappen.

   

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard werkt Ying Ying Travel ook voor losstaande groepen Japanreizen op maat uit. Neem hiervoor even contact op via email (info@yingyingtravel.eu) of telefonisch: +32 497 63 42 20 (Mario).