18D.: China Avontuurlijk met Tibetaans plateau - mei/juni 2021 - boek nu!

Onze rondreis China avontuurlijk is een unieke belevenis met China's mooiste natuurwonderen.

Topper in de provincie Gansu zijn de Danxia Landformaties of ook wel Regenboogbergen. De kleuren van dit gebergte lijken onecht, maar het is geen Photoshop. Dit is absoluut the place to be voor (hobby)fotografen. We reizen door tot de Jiayuguan Pass of het westelijk eindpunt van de Chinese Muur. Hier bij Jiayuguan bezoek je een van de meest majestueuze militaire forten die ooit langs de Grote Chinese Muur gebouwd werden. Je daalt af in een tombe uit de Wei Dynastie en bezoekt het grootste wijnkasteel van China.

Het natuurgebied Zhangjiajie in de provincie Hunan is wereldberoemd geworden omdat de 'drijvende bergen' de inspiratie vormden voor de Hollywood-film Avatar. Hier ligt de lange glazen brug, die 300 meter boven een diepe kloof hangt. Het natuurgebied heeft met de Baolong Lift de hoogste ter wereld en er is Tianmen Cave waar mensen ooit in wingsuits en zelfs met straaljagers door de nauwe opening vlogen.

We verbinden de bouwstenen Gansu en Hunan met de graslanden van Langmusi en Ruoergai waar minder gekende Tibetaanse gemeenschappen leven. Een topper is het Tibetaans boeddhistisch Labrang klooster van Xiahe.

Ontdek deze avontuurlijke en wondermooie China rondreis door bij reisverloop op elke dag te klikken. Een uitvoerige beschrijving van elk dagprogramma verschijnt en wordt met mooie foto's geïllustreerd.

Vanuit Shanghai en na 18 dagen van avontuur verlaat je China.

Veel leesplezier bij deze splinternieuwe 18-daagse rondreis China vol natuurschoon, geschiedenis, cultuur en avontuur!

Kaart reisroute: 
Dag 1: Vertrek naar Beijing

Internationale vluchten met FINNAIR via Helsinki tot Beijing. Aankomst in de vroege ochtend van dag 2 in Beijing.

Tip 1 : Ying Ying Travel bezorgt je vrijblijvend een voorstel voor het vervoer naar de luchthaven. Tijdens de voorbereidingsvergadering die voorafgaat aan elke begeleide rondreis kan je dan beslissen of je hierop inschrijft.

Tip 2 : Wens je vóór onze groepsaankomst in Beijing op privébasis enkele dagen Beijing te bezoeken, dan kan dat! Ying Ying Travel haalt in dat geval de kost van de internationale vluchten uit de vermelde pakketprijs en bekijkt samen met jou het programma en de nieuwe internationale vluchten. 

Dag 2: Aankomst Beijing - Lanzhou (D) per binnenlandse vlucht

Na de vroege aankomst in Beijing nemen we de eerstvolgende connecterende vlucht naar Lanzhou. 

Lanzhou, hoofdstad van de Chinese provincie Gansu, is de enige stad waar de Gele of Moeder-rivier van China dwars door het stadscentrum stroomt. De Gele Rivier is de tweede langste rivier van China en de vijfde langste ter wereld.

Aankomst Lanzhou en verwelkoming door onze lokale Engelstalige gids en de privé chauffeur. Transfer per privé car naar het hotel. De luchthaven ligt op een uurtje rijden van het stadscentrum. Ten noorden van het West Lake Park passeren we langs een mooie sculptuur van een moeder met kind, uiteraard verwijzend naar de Moeder-rivier van China. De sculptuur is één van de mooiste van zijn soort en heeft hoge artistieke waarde. 

Ter info: Later tijdens onze rondreis (dag 10) maken we op het Tibetaans plateau een wandeling op de plaats waar de Gele Rivier haar eerste bocht maakt. We bevinden ons dan in Tibetaans gebied.

Aankomst in het Lan Baoshi of Sapphire hotel in hartje Lanzhou. Tijd voor vrije lunch. Rechtover het hotel kan je hét gerecht van de streek proeven: Lanzhou Beef Noodles. Nadien opfrissing en een welgekomen verpozing na onze vluchten.

Welkomstdiner en vrije avond in het centrum van Lanzhou.

Dag 3: Lanzhou-Zhangye (B, L, D) per hogesnelheidstrein (ca. 3 uur)

Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Lanzhou. Boarding voor de hogesnelheidstrein naar Zhangye. Over dit traject doen we een 3-tal uurtjes. Aankomst Zhangye.

Na de lunch start sightseeing.

Zhangye, gelegen halverwege de Hexicorridor, is onder meer gekend om zijn Grote Boeddhatempel of Dafo Tempel. Het grootste liggende en houten boeddhabeeld van China, 34.5 meter lang en 7.5 meter hoog, slaat je met verstomming. 

Wist je trouwens dat deze tempel de befaamde geboorteplaats is van de Mongoolse leider Kublai Khan, kleinkind van Dzjengis Khan? Kublai Khan was de stichter en dus ook 1ste keizer van de Yuan Dynastie in China (13de eeuw). Hij verenigde de verschillende keizerrijken in China onder zijn macht.

Wist je dat in deze Dafo Tempel handgeschreven gouden inscripties uit de Ming Dynastie terug te vinden zijn? Onze gids zal je vertellen hoe deze de Culturele Revolutie overleefd hebben.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Zhangye.

Dag 4: Zhangye en de Danxia landformaties (B, L, D)

Na het ontbijt transfer naar een van China's Highlights. We verkennen vandaag een ontzettend mooi natuurfenomeen: het Geologisch Park met de Danxia Landformaties.

Het Geopark bestaat uit twee delen, de Qicai Danxia Landformaties en de Binggou Danxia Landformaties. Dit bijzondere natuurwonder is uitgegroeid tot een 'nieuwe liefde' voor fotografen en natuurliefhebbers.

De Binggou Landformaties hebben vaak vlakke kleuren en een wat eigenaardige vorm. De Qicai Landformaties staan bekend om hun kleurrijk gelaagde rotsformaties. Binnen het Geopark verplaatsen we ons per sightseeingbus naar de verschillende viewpoints: 2 spots bij Binggou en 4 bij Qicai. Op elke locatie heb je meer dan voldoende tijd om de mooiste foto's te maken.

De kleuren lijken onecht, maar het is geen Photoshop. De regenboogbergen, zoals men deze gemakkelijkheidshalve vaak benoemd, werden in 2010 erkend als Unesco Werelderfgoed. En terecht want de Danxia landformaties zijn uniek in de wereld!

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Zhangye.

Dag 5: Zhangye - Jiayuguan Pass (B, L, D)

Ontbijt en check-out. Per autocar vervolg van onze reis richting Jiayuguan.

We volgen een bijna 3-uur durend traject dat in lang vervlogen tijden een sleutelgedeelte van de oude Zijderoute vormde. Geen wonder dat door toedoen van dit 'gouden deel' van de Zijderoute de Chinese provincie Gansu over een verbazingwekkend cultureel en historisch erfgoed beschikt.

Het aantal culturele sites en historische monumenten van Gansu is ontelbaar: Mogao Grotten, Jiayuguan Pass, Leitai Han Tombes, Dafo Tempel, Wuwei Confucianistische Tempel, Wei-Jin Art Gallery, ... Stuk voor stuk zijn het erg waardevolle bronnen voor de studie van een van 's werelds oudste beschavingen: de Chinese!

Op 15 km ten noordoosten van de Jiayuguan Pass ligt de indrukwekkende Wei-Jin Art Gallery, een groep van 1400 tombes, gebouwd tussen de 3de en de 5de eeuw tijdens Wei en Jin dynastieën. Dankzij haar vele kleurrijke muurschilderingen staat Wei-Jin Art Gallery bekend als de grootste ondergrondse kunstgalerie ter wereld. We bezoeken één van de tombes die opengesteld is voor het publiek en het bijhorende museum. De muurschilderingen in de tombe wierspiegelen een unieke 1500 jaar oude cultuur.

              

De provincie Gansu, maar vooral Jiayuguan, is in China bekend om zijn wijnbouw. We brengen een bezoek aan één van China's grootste wijnkastelen. Uiteraard gevolgd door een degustatie van Chinese wijnen.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief. Rechtover ons verblijfshotel is er een dagelijkse avondmarkt. We nemen een kijkje op deze altijd levendige markt en proeven er in een lokaal restaurant van oa. gegrild vlees waar de regio voor gekend is.

Overnachting in ons centraal gelegen hotel in Jiayuguan.

Dag 6: Jiayuguan Pass (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. Aansluitend transfer naar Jiayuguan Pass.

Jiayuguan is zowel de naam van de stadsprefectuur waar we logeren als die van de meest westelijke poort van de Chinese Ming-Muur. Vandaag bezoeken we de grootse en imposante Jiayuguan Pass. Ons bezoek bestaat uit drie onderdelen: het westelijk eindpunt van de Ming-Muur, het belangrijkste en meest majestueuze militaire fort langs de Grote Chinese Muur en de overhangende Chinese Muur. De Chinezen spreken zelf over de 'Grootste Pass onder de Hemel'. 

Het fort zelf heeft een binnenstad, buitensteden, uitkijktorens en andere gebouwen. Vanop het hoogste niveau van het fort krijg je de mooiste uitzichten. 

Ten noordwesten van de fortificatie bezoeken we de 1ste vuurtoren van de Grote Chinese Muur. Dit is tevens het westelijk eindpunt van dit immense bouwwerk. 

Een 700 meter lang gedeelte, gebouwd in de Ming Dynastie, is het enige stuk Muur dat nog rest in dit gebied. Aan de oostkant lopen we over de "overhanging" Great Wall of China.

De fortificatie, de Muren, de vallei in het westen en gebergtes als Ma Zang en Bei Sai beschermen de Hexi Corricor Route, één van de belangrijkste uit de geschiedenis van de Zijderoute. De structuur van de pass was essentieel voor communicatie, militaire strategie en het beschermen van China tegen Mongoolse indringers. 

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Jiayuguan.

Dag 7: Jiayuguan Pass - Lanzhou - Xiahe (B, L, D)

Check-out. Een ontbijtpakketje staat klaar want we nemen een vroege transfer naar het treinstation van Jiayuguan. Boarding voor de trein naar Lanzhou. De rit is erg mooi met soms besneeuwde bergtoppen in de verte.

Aankomst in de vroege namiddag. Per autocar gaat het onmiddellijk richting Xiahe dat gelegen is in de Autonome Tibetaanse prefectuur Gannan, nog steeds in de provincie Gansu. In of even buiten Lanzhou houden we nog een korte halte voor een lichte lunch. We proeven de lokale specialiteit Lanzhou Beef noodles. Heerlijk!

Tijdens de rit naar Xiahe zie je overal waar je kijkt moskeeën tot een witte stupa het Tibetaans plateau aankondigd en dus de overgang van het moslimgeloof naar het Tibetaans boeddhisme. Kleurrijke Tibetaanse vlaggetjes kleuren nu het landschap en de dorpjes die we passeren.

Aankomst in "Klein Tibet" op net geen 3000 meter hoogte.

Opgelet: De weersomstandigheden op het Tibetaans plateau zijn onvoorspelbaar. Op één dag is het mogelijk om de vier seizoenen van het jaar mee te maken. Zorg daarom zeker voor warme kleding. 

Check-in in het centraal gelegen hotel. Avondmaal in het hotel en aansluitend verkennende wandeling in de hoofdstraten van Xiahe. Avondje uit voor wie niet al te moe is. 

Overnachting in Xiahe.

Dag 8: Xiahe - Sanke Graslanden en het Labrang Klooster (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. 

In de ochtend bezoeken we het Tibetaans boeddhistische Labrang klooster. Samen met vele lokale gelovigen wandelen we naar het klooster dat prachtig tussen de bergen gelegen is. De sfeer is mystiek.

Boeddhistische activiteiten en ceremonies zie je sowieso. Hier wordt het Tibetaans boeddhisme op de beste manier onderwezen. We doen ons best om een gesprek en rondleiding te regelen met één van de monniken die in het Labrang klooster leven.

Nadien maken we een ritje naar de Sangke Graslanden waar reeds generaties lang Tibetaanse herders leven. Sangke staat voor het Tibetaanse land van ruiters. De prairie is weids, zeer groot in oppervlakte en licht hellend. Omringd door bergen en doormidden gesneden door een rivier lijken de Sangke Graslanden op een dik groen tapijt met hier en daar een witte Hada (*). Rustige wandeling in de omgeving van Xiahe met koffiebreak.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Overnachting in Xiahe.

(*) Hada = witte, zijden sjaal met religieuze betekenis in het Tibetaans boeddhisme

Dag 9: Xiahe - Ruoergai (B, L, D)

Ontbijt in het hotel. Nadien trekken we dieper door in Tibetaans gebied.

Transfer tot Langmusi en verkenning van het oude stadsdeel. Bezoek aan het lokale Tibetaanse klooster en de natuurlijke omgeving rondom. Dit is het meest afgelegen gebied dat we tijdens deze rondreis aandoen en dat voel je aan alles. Hier ervaar je het dagdagelijkse leven van de monniken en de lokale bevolking. De omstandigheden zijn basic.

Overnachting in Ruoergai. We logeren in de best mogelijke accommodatie van dit gebied. Dazang Shengdi Hotel maakt deel uit van een gezellig klein "dorpje" met winkeltjes, bars, shops en eetkraampjes.

Belangrijk: Op vlak van logement hebben we in dit afgelegen gebied geen hotels voorhanden waarbij de standaard vergelijkbaar is met deze van de hotels in de grotere steden van China, maar dit heeft absoluut zijn charme. We staan erg dicht bij de Tibetaanse cultuur.

Chinese lunch en diner zijn vandaag inclusief.

Dag 10: Ruoergai - Bloemenmeer en de 1ste bocht van de Gele Rivier (B, L, D)

Na het ontbijt transfer naar het Bloemenmeer temidden de Graslanden van Langmusi. Het wandelgebied is heel erg mooi aangelegd met houten paden. Geniet van alle rust en probeer een kraanvogel te spotten.

Daarna transfer naar de plek waar de brede Gele Rivier, de Moederrivier van China, haar eerste bocht maakt. We zijn uiteraard nog steeds in Tibetaans gebied en we passeren dorpjes met prachtige kloosters en tempels die schitteren in de zon. Tweede wandeling van de dag over mooi aangelegde paden. Met wat geluk zien we yaks grazen in de velden en langs de oevers van de Gele Rivier. We nemen de lift (inclusief) om alles vanuit de hoogte te kunnen aanschouwen. 

Kortom, een prachtige dag vol natuurschoon. Vergeet je fotocamera zeker niet!

Chinese lunch en diner zijn inclusief.

Overnachting in Ruoergai.

Dag 11: Ruoergai - Hezuo - Lanzhou (B, L)

Ontbijt.

Tijd voor verpozing en relax.

Nadien transfer naar Lanzhou, onze uitvalsbasis in de Provincie Gansu. De route is erg mooi en geleidelijk dalen we af naar een hoogte van om en bij de 1.500 meter. Onderweg voorzien we koffiestop(s).

Lunch in Hezuo. Aansluitend fotostop bij het mooie klooster van Hezuo.

Aankomst Lanzhou. Check-in in het ons reeds vertrouwde Sapphire Hotel.

Chinese lunch is vandaag inclusief. Diner is optioneel en maakt deel uit van een facultatief avondprogramma.

Optioneel: Avondprogramma met speciaal diner en avondexcursie langs de mooi verlichte oevers van de Gele Rivier. Meer info tijdens onze infoavonden en tijdens de reis zelf.

Dag 12: Lanzhou - Zhangjiajie (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Lanzhou. 

Boarding voor de binnenlandse vlucht van Lanzhou naar Zhangjiajie dat in het noordwesten van de zuidelijke Chinese provincie Hunan gelegen is. Mogelijk is er een stop in Changsha of Xian. Bij aankomst in Zhangjiajie verwelkoming door onze lokale gids en transfer per privé car naar het luxueuze 5* hotel waar we drie nachten zullen verblijven.

Nationaal Park Zhangjiajie staat vandaag de dag op de bucketlist van zeer vele Chinese en westerse toeristen. Het natuurgebied is wereldberoemd geworden omdat de 'drijvende bergen' van Yuanjiajia de inspiratie vormden voor de Hollywood-film Avatar.  Na de bouw van een lange glazen brug, die 300 meter boven een diepe kloof hangt, wil iedereen er naartoe. En wij dus ook!

Vrije avond en eerste overnachting in het mooie 5* Pullman Hotel Zhangjiajie.

Dag 13: Zhangjiajie met Bailong Lift (B, L)

Uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel.

Transfer per privé car naar één van de noordelijke entrees van het immens grote Nationaal Park van Zhangjiajie. De eerste dag bezoek je het gebied van Yuanjiajie met Tianzi Mountain.

Met de glazen Bailonglift, de hoogste buitenlift ter wereld, gaat het tegen een snelheid van 5 meter per seconde naar boven. Op amper 66 seconden ben je 335 meter hoog en temidden het Avatar landschap. Het uitzicht is adembenemend mooi. Samen met onze gids wandelen we naar de verschillende viewpoints. De pieken in Yuanjiajie zijn bijna op dezelfde hoogte zoals in deze van de film Avatar. Vanaf de platformen geniet je van geweldige vergezichten. Met de kabellift gaat het later op de dag terug naar beneden. Enig mooi.

De futuristische bergen in combinatie met vele kleurrijke vlinders, heldere rivieren, prachtige watervallen en nieuwsgierige aapjes die je achtervolgen maken dit gebied tot een paradijs zoals je het enkel kent uit de filmwereld. 

Je maakt gebruik van een toeristisch treintje om de Ten-Mile Natural Gallery te ontdekken. Three Sisters Peak is slechts één van de vele rotsformaties. Onze Chinese gids vertelt over de vele figuren die in de bergen terug te vinden zijn en de verhalen die er mee gepaard gaan.

Chinese lunch is inclusief.

Transfer naar het hotel en overnachting in Zhangjiajie. 

Dag 14: Zhangjiajie met Glazen Brug (B, L)

Na het ontbijt retour naar het park. Dit keer gaat het naar het oostelijk gelegen Wulingyuan District van Zhangjiajie.

Vandaag bezoeken we de Grand Canyon waar de wereldberoemde, lange glazen brug van Zhangjiajie gelegen is. Je krijgt een paar leuke slofjes om je schoenen die het glas beschermen en dan is het tijd om over de brug te schuifelen. Durf jij over de glazen brug van Zhangjiajie lopen? Dit is jouw kans!

Na de glazen brug neem je de trapjes naar beneden en begin je aan een wandeling doorheen de wondermooie Grand Canyon met zijn idylissche watervallen en prachtig blauw water. Na de hiking keer je terug naar je beginpunt met een bootje. Deze dag zal je nooit meer vergeten!

Chinese lunch is inclusief.

Transfer naar het hotel.

Optioneel: Vanavond kies je of je mee naar het openluchttheater van Zhangjiajie gaat om te genieten van de prachtige Tianmen Fox Fairy Show. Deze fantastische show brengt een enig mooi liefdesverhaal dat zich afspeelt aan de voet van de berg Tianmen of Hemelpoort. Dit is een overgetelijke belevenis in een sprookjesachtig kader. Tijdens de reis informeert je reisleider of je dit optionele programma al dan niet meedoet.  Wij geven alvast mee dat Tianmen Fox Fairy Show een absolute aanrader is! 

Klik hier en geniet alvast van een voorproefje van de 2-uur durende Tianmen Fox Fairy Show. 

Dag 15: Zhangjiajie met Tianmen Shan - Shanghai (B, L)

Ontbijtbuffet in het hotel. Voor de 3de keer op rij transfer naar het Nationaal Park maar ook nu weer bezoek je een andere locatie van dit immens grote park.

Tianmen Shan of de Hemelpoort Berg is zonder twijfel één van 's werelds mooiste bergen.

Met een indrukwekkende kabellift ga je naar de top van de berg. Sommigen stellen dat de kabellift van Tianmen Shan de langste ter wereld is, anderen verwijzen naar de kabellift van Da Nang in Vietnam. Met een lengte van 7 kilometer duurt het 30 minuten om van de stad Zhangjiajie naar de top van de berg Tianmen te reizen. De rit is adembenemend en erg spannend. Eerst gaat de kabelbaan over de rand van de stad en dan over landbouwgrond. Ongeveer halverwege begint de echte beklimming. Tianmen Mountain doemt voor je op. Vanuit de kabelbaan heb je een perfect zicht op Heaven's Door, de ovale opening in de zijkant van de berg. Je ziet Tongtian Highway. Dit is de snelweg met 99 bochten die beschouwd wordt als een van China's gevaarlijkste autobanen.

Tianmen Cave is een groot gat dat zich op natuurlijke wijze gevormd heeft in Tianmen Mountain. Geloof het of niet, maar mensen in wingsuits en straaljagers zijn door deze nauwe opening gevlogen. Als je wil kan je de 999 trappen van de Deur van de Hemel naar beneden doen. Anders neem je verschillende lange roltrappen.

Klik hier en vlieg mee door het gat van Tianmen Mountain of de Hemelpoort.

Alsof het nog niet genoeg is valt er boven nog een spannende sensatie te beleven: de Cliff Hanging Walkway. Deze hangende loopbrug, bevestigd aan een klif, hangt 1400 meter boven de grond en dat is erg hoog, geloof me. We zouden niet in China zijn mocht er geen gedeelte van de loopbrug van dik glas gemaakt zijn. Dit stuk loopbrug is erg populair en je ziet er bij momenten de gekste taferelen. 

Chinese lunch is vandaag inbegrepen.

's Avonds transfer naar de luchthaven van Zhangjiajie voor een late vlucht naar Shanghai. Late aankomst Shanghai, verwelkoming door de lokale gids en transfer naar het hotel.

Overnachting in Shanghai.

Dag 16: Shanghai (B)

Ontbijt in het hotel. Vrije dag Shanghai. 

Je hebt de gelegenheid om op eigen houtje de stad te verkennen. Shanghai biedt ontzettend veel mogelijkheden. Onze YYT-reisleider en lokale Chinese gids geven je tips en helpen je waar nodig.

Ben je voor het eerst in Shanghai dan moet je de Bund, de Skyline van Pudong en Nanjing Road gezien hebben. Maar Shanghai heeft nog zoveel meer te bieden zoals de Jade Boeddha Tempel, het Shanghai Art Museum, Old China Town met Yu Garden of één van de wolkenkrabbers bij Pudong. Voor de liefhebbers.. Shanghai is een paradijs voor shopping en lekker eten!

's Avonds kan je genieten van een terrasje bij de Franse Concessie of Xintiandi.

Overnachting in Ocean Hotel Shanghai.

Dag 17: Shanghai (B, Afscheidsdiner met rode wijn inclusief)

Ontbijt in het hotel. 

Vrije dag Shanghai. 

Afspraak in de vooravond in het Ocean Hotel. Transfer naar het restaurant voor het afscheidsdiner van onze rondreis Avontuurlijk China. Rode wijn is vanavond inclusief.

Tip: Een erg mooie afsluiter van je reis en van Shanghai is een boottocht van een klein uurtje over de Huangpu rivier met aan de oostkant de prachtig verlichte wolkenkrabbers van Pudong en aan de westkant de Bund met zijn imposante koloniale gebouwen. Spreek je reisleider hierover aan. Boottocht Huangpu River Shanghai is altijd optioneel en ter plaatse te regelen.

Overnachting in Ocean Hotel Shanghai.

Dag 18: Shanghai (B) - Retourvlucht

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Shanghai Pudong voor de internationale vlucht met FINNAIR over Helsinki.

Einde van onze 18-daagse rondreis Avontuurlijk China.

  Faciliteiten

  In de provincie Gansu en in meer afgelegen gebieden, zoals in Ruoergai, streven wij er altijd naar om de best mogelijke accommodaties te gebruiken die er voorhanden zijn. De standaard van accommodaties in deze gebieden kan je niet vergelijken met deze van hotels in Chinese grootsteden zoals bijvoorbeeld in Shanghai. Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie of hoger. De maaltijden zijn steeds van goede kwaliteit.

  Logies > 1A: standaard éénpersoonskamer / 2A: standaard tweepersoonskamer / 2B: Standaard tweepersoonskamer met bijzetbed

  Overzicht hotels Avontuurlijk China mei/juni 2020 :

  • Lanzhou : 3* Lan Baoshi Hotel
  • Zhangye : Lokaal 4* Qi Cai Hotel
  • Jiayuguan : Lokaal 3* Jiayuguan Hotel
  • Xiahe : Lokaal 4* Labrang Civic Hotel
  • Ruoergai : Dazang Shengdi Hotel 
  • Zhangjiajie : 5* Pullman Hotel
  • Shanghai : 4/5* Ocean Hotel
   

  Inclusief

  • Internationale vluchten over Helsinki met FINNAIR
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd internationale vluchten
  • 3 binnenlandse vluchten in economy seat: Beijing-Lanzhou, Lanzhou-Zhangjiajie, Zhangjiajie-Shanghai
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen van de alle binnenlandse vluchten
  • CRH Hogesnelheidstrein : Lanzhou-Zhangye (3u), Jiayuguan Pass-Lanzhou (4u)
  • Vervoer ter plaatse met lokale luxe car voorzien van airconditioning
  • Excursies zoals vermeld in programma met lokale Engelstalige gidsen
  • YYT-reisleider (Ned., Eng. en Chineestalig) van bij aanvang tot einde van de reis
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden, tenzij aangegeven als facultatief/optioneel
  • Alle transfers vermeld in programma (hotel/treinstation/luchthaven)
  • Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
  • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, D: Diner)
  • Afscheidsdiner in Shanghai (dag 17) met rode wijnen inclusief
  • 1 lokaal bier, cola of mineraal water bij elke inbegrepen lunch en diner (bruiswater is moeilijk te verkrijgen in de meeste Chinese restaurants en maakt nooit deel uit van de inbegrepen drank)
  • Golfcar (H/T) bij Jiayuguan Pass wachttoren
  • Lift bij de 1ste bocht van de Gele Rivier in Langmusi
  • Degustatie na het geleid bezoek aan wijnkasteel Zi Xuan in Jiayuguan
  • Toegang Danxia Nationaal Park
  • Toegang Zhangjiajie Nationaal Park
  • Bailong Lift Zhangjiajie
  • Glazen brug Zhangjiajie
  • Kabellift Tianmen Mountain
  • Roltrappen Tianmen Mountain
  • Cliff Hanging Walkway Tianmen Mountain
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap bij lunch en diner 
  • Transfer Zaventem (of Schiphol) luchthaven (heen en terug) (vrijblijvend voorstel via YYT)
  • Optionele activiteiten: Tianmen Fox Fairy Show & Avondexcursie met speciaal diner in Lanzhou
  • Visumkosten Single Entry China (zie reisformaliteiten)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering. 
  • Verplichte fooi : € 90,- per persoon (cash in euro & in China af te rekenen met YYT-reisleider - hiermee worden fooien van lokale chauffeurs, gidsen en bagagedragers in Chinese munt betaald - voor de rest van de reis betaal je nergens fooien/tips)
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal paspoort (geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht.

  Hoe regel ik mijn visum China? Maak gebruik van "Mijn Ying Ying" account en geniet van 10% korting!

  Log via het account van "Mijn Ying Ying" op de Belgische of Nederlandse website van CIBT Visas in. Heb je hulp nodig bij de aanvraag van je visum? Volg de stappen in deze handleiding en geniet zonder zorgen van je reis! 

  Opgelet: Je dient altijd ingelogd te zijn om gebruik te maken van de 10% korting. Vergeet dus niet om via Mijn Ying Ying in te loggen alvorens het visum aan te vragen en blijf ook ingelogd via dit account.

  Bij vragen rond regeling visum China neem je contact op met CIBT Visas:

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Kennismaking met de andere deelnemers

  Voorafgaand aan elke begeleide rondreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvend kennismakingsmoment of voorbereidingsvergadering. Tijdens deze avond leer je je medereizigers alvast kennen en kan je met al je vragen bij je reisleider terecht. Deze avonden vinden altijd plaats in Geel (B). 

  Voor deze reis staat de kennismakingsavond gepland op ...................... (datum wordt zo snel mogelijk ingevuld).

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze reis ook op privébasis uitgevoerd worden en dan bepaal je zelf de gewenste vertrekdatum. De basisprijs is dan niet dezelfde aangezien je privé reist en niet in groep. Kostprijs is afhankelijk van de periode, het aantal deelnemers, de keuze van de hotels, de keuze van transport en de te voorziene maaltijden.

  Deze rondreis kan eveneens in groep voor een vereniging, organisatie of club privé uitgevoerd worden. Ook dan bepaal je zelf de vertrekdatum en krijg je van YYT een programma met prijsofferte op maat. Dit kan met Nederlandstalige YYT-reisleider van bij vertrek tot aankomst in België, informeer ernaar !