19 dagen Japan: smaak van de herfst - november 2019 - Volgeboekt!

Deze Japanreis biedt een kennismaking met de herfst op de eilanden Honshuu en Kyūshū. Dan is het er heerlijk rustig. De temperatuur is nog behoorlijk lekker. Deze reis is de kortste die Ying Ying Travel je op dit moment voor Japan aanbiedt.

In Tokio vind je een bijzonder eclectische verzameling van moderne architectuur, beroemde overheidsgebouwen, gezellige wijken, de bekende Sky Tree, ... maar ook rustige charmante hoekjes. Twee dagen plus je aankomstdag ben je ondergedompeld in één van de meest geweldige steden ter wereld.

Daarna reis je naar het beroemde Nikkō. Dat wordt geen haastige dagtrip zoals bijna alle toeristen hem doen. Ying Ying Travel zet een eigen bus in, zodat je veel tijd wint. Zo zie jel het moois van Nikkō en de bergen van het Oku- Nikkō Nationaal Park.

Dat is ook zo voor de voet van het symbolische pronkstuk van Japan: de Fujiberg en het bijbehorende nationaal park van Fuji-Hakone. Je verkent de omgeving van deze unieke berg die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden. Je verblijft aan de boorden van het Kawaguchimeer.

Tijd nu voor  Kyoto waar 20% van de al sowieso rijke voorraad kunstschatten van het land zitten. Beroemde plekken worden afgewisseld met beklijvende plekken.  De herfstkleuren ontroeren behoorlijk! Het blijft een aartsmoeilijke selectie in deze zo, zo veel biedende stad. Een echte theeceremonie mag niet ontbreken! Het is niet zomaar eentje voor de toeristen!

Nara, de eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader.

In vergelijking met Tokio  is ōsaka  wat chaotischer maar ook meer relax. Je bent hier ook in de culinaire hoofdstad. Dat wil in Japan al iets zeggen!

Het schitterend witte kasteel van Himeji ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen. Nu staat het, als fiere getuigenis van een rijk verleden statig voor je. We hebben geluk. Dit is één van de weinige kastelen die niet aangevallen, platgebrand of door de sloophamer omver gehaald is. Onvergetelijk! Dat smaakt naar meer! 

Dan reis je naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld. Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Ook een plaatje van de kalenders en postzegels: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij. De avondwandeling langs de Japanse Binnenzee vergeet je nooit meer! Met Ying Ying Travel verblijf je immers op het eiland en geniet van de rust als alle dagtoeristen weg zijn!

Nu ga je naar het zuidelijk eiland Kyūshū, dat ook wel “het Land van Vuur” genoemd wordt. Inderdaad, vulkanen alom. Daar is dus ook vulkaanwater. Je verblijft bij beschikbaarheid in Kurokawa Onsen, een nog heel traditioneel en onvoorstelbaar schilderachtig dorp dat de bouwwoede van het massatoerisme buiten heeft weten te houden. Dit is het Japan van de filmdecors, zo authentiek dat je jezelf in het samurai-tijdperk waant.

Het Land van Vuur is ook nog eens het Land van de Goden. Het is in het mystieke Takachihō, de woonplaats van de zonnegodin; de grootmoeder van de eerste Keizer van Japan. De legende wordt elke avond levendig voorgesteld in aantrekkelijke ‘Kagura’-toneelstukken. De natuur ademt ook echt de goddelijke aanwezigheid in de Takachihō-kloof.

Via ’s werelds meest actieve vulkaanlandschap van Aso-Kirishima, beland je in het verscholen Hitoyoshi. Dit authentieke stadje biedt een staalkaart van Japanse tradities en je Ying Ying-gids heeft er de juiste vrienden! Dat belooft!

Vanuit de stad Kagoshima wordt dan de reis huiswaarts aangevat.

Welkom op dit heerlijke herfstparcours in Japanse steden en bergland. 

Het programma is ontworpen op basis van de schema's van openbaar vervoer in januari 2019 en beschikbare accommodaties. Onbeschikbaarheid bij elk van deze kan betekenen dat er wijziging is in de timing of accommodatieplaats.

Dag 1: Brussel - Tokio

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

Internationale vlucht(en) naar Tokio.

Dag 2: Eerste kennismaking Tokio

Afhankelijk van het aankomstuur van je vlucht, maak je nog een eerste excursie. Dat hoeft niet ver te zijn. Je hotel ligt midden in het centrum en is omringd door een hele reeks beroemde plekken!

De thuishaven in Tokio wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in westerse stijl, dus met gewone bedden en een privébadkamer.

Je gids in Tokio en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert haar jeugdjaren in 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands maar je gids kent wel Japans. Dat is een groot voordeel. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Dag 3: Tokio (B)

Twee dagen is niet veel voor een stad van die omvang. Maar je gids kent de stad als haar binnenzak en zal je toch verschillende wijken en verschillende aspecten van deze massieve metropolis tonen. Tijdens onze citytrip in Tokio zullen we ons net zoals de Tokyoites (ja, zo noem je ze!) met de metro en te voet verplaatsen. Meteen ben je op de eerste rij om het leven van elke dag te bestuderen.

Je zult snel ontdekken dat Tokio helemaal niet de jungle is die je misschien verwacht. Je bent snel deel van de discipline, de kalmte tussen de massa die naar en van het werk pendelt. De vele groene longen, geweldige shopping-mekka’s, rustige achterstraatjes die meer van een dorp hebben, de visionaire benadering van leven in een stad, trendy modeboetieks, zakenbars en kleurige eethuisjes vol bruisend leven, de traditionele theaterwijken. Geen tijd om je te vervelen! Te voet is echt de beste manier om de stad te verkennen. Ook de lokalen lopen er vaak op sportschoenen!

In de buurt van je accommodatie ligt de volkswijk van Asakusa met haar beroemde Sensoji tempel. Heel boeiend zo op zijn Japans! Boven de gebouwen zie je de hoogste alleenstaande structuur ter wereld: de Sky Tree. Ying Ying Travel reserveert een plaatsje op voorhand zodat je zeker niet tussen de drommen toeristen moet wachten!

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 4: Tokio (B)

vervolg van dag 3

Iedereen kent Ginza, het district in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren, een reeks paradepaardjes van beroemde architecten en wel heel erg sjieke merkwinkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark. In de lente picknicken mensen er bij duizenden onder de kersenbloesems. In de herfst bewonderen ze de kleurenpracht.

Shinjuku is een zakenwijk met indrukwekkende gebouwen aan de ene kant, en een levendig uitgaansleven aan de andere.

In het futuristische Tokio vind je nagelnieuwe wijken zoals Roppongi, die zakendoen, wonen en ontspanning aantrekkelijk proberen te combineren. Bij het Meijischrijn (indien u de wandeling wenst te doen en de tijd het toelaat) en de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!) zijn de shoppers en wandelaars steeds op de afspraak! Trendy en jong Tokio zie je in Harajuku en Aoyama.

Hoe navigeer je door zo een grote keuze? Geen probleem. Onze Ying Ying-gids kent de weg zonder zoeken of tijdverlies! Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van onze tocht door de stad, kom je toch wel in de meeste van deze wijken.

Je proeft er ook van de Japanse keuken in lokale restaurantjes of aan de volstrekt veilige straatstalletjes. Dat hoort erbij als je volledig ondergedompeld wordt in één van de meest fascinerende steden ter wereld.

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 5: Dagexcursie Oku-Nikkō nationaal park en Nikko tempel- en mausoleumcomplex (B)

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie zwaar gehavend gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Ying Ying gaat naar Nikko met een eigen bus. Dat geeft veel tijdwinst en meteen kun je ook de streek van het Oku-Nikkō Nationaal Park bewonderen. Je gaat naar de herfstkleuren kijken bij het Chuizenji-meer en de Kegon-waterval. Prachtige panorama's verzekerd. Dan bezoek je het tempelcomplex en de mausolea van de shōguns in Nikkō.

Overnachting: zeer centraal gelegen hotel westerse stijl in Tokio.

Dag 6: Nationaal park van Hakone en de Fujiberg (B, D)

De miljoenenstad Tokio wordt begrensd door een uitmuntend natuurgebied, maar wel eentje dat leeft! In Hakone borrelt de vulkaangrond af en toe onder je voeten. Als het weer en de vulkaan het goed vinden, ga je naar de kokende massa kijken bij de zwavelbronnen van Owakudani. Het Hakone Art Museum is ook als geen ander: een ongeëvenaarde kleurenpracht.

In deze afwisselende reis mag de Fujiberg, niet ontbreken. De hoogste en wellicht mooiste berg van Japan toornt bijna 3800 meter boven de nabije zee!  De herfst is niet meteen het klimseizoen. De routes zijn enkel in juli en augustus open en je hebt er minstens 2 volle dagen en veel doorzettingsvermogen voor nodig. Maar de herfstkleuren zullen overal te zien zijn in een prachtig decor. Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van je heel authentieke accommodatie. Die levert alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Kawaguchiko.

Dag 7: Kawaguchi , de meren rond de Fujiberg – Kyōto (B, L)

Alles is ‘Fuji’ hier, zelfs de ontwerpen op de kimono’s en de weerspiegeling van deze prachtberg in het Kawaguchimeer. Je maakt kennis met een oude batiektechniek met als thema, inderdaad, de Fujiberg. De lunch moet uiteraard de bekende Hotou zijn, het traditioneel en overheerlijk noedelgerecht dat eertijds de geïsoleerde woongemeenschappen in de ruige bergen deed overleven. Je neemt dan een ongewone route langs één van de andere bekende meren in zeer natuurlijk kader. Je bezoekt een bekende waterval en bereikt het station van de bekende Tokaido-treinlijn. Daar neem je de supersnelle Shinkansentrein die je in slechts 2 uren helemaal tot in Kyōto brengt.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 8: Kyōto (B)

Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod wel bijzonder moeilijk. Je reisleidster toont graag een mooie selectie van deze rijke stad.

In Kyoto bezoeken we uiteraard de beroemde trekpleisters.  Uiteraard zullen Ryōanji (de ‘droge tuin’) en Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’), de tempels van Higashiyama en Arashiyama niet ontbreken. Maar we nemen u ook graag mee naar andere boeiende en veel rustigere plaatsen, speciale plekken die beklijven...  alles wat enigszins mogelijk is binnen de beschikbare tijd. Je gids maakt de keuze volgens de beschikbare tijd, de wandelafstand, het seizoen en de weersomstandigheden.

Kyōto biedt verder een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het station, en kunst die meer dan het bekijken waard is. Natuurlijk ga je ook een kijkje nemen in de geishawijk Gion.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 9: Kyōto (B)

Sommige bezienswaardigheden zijn bijzonder mooi in een bepaald seizoen. Je gids brengt je uiteraard naar diegene die tegelijk algemeen boeiend zijn en het mooiste van zichzelf tonen in de herfst.

Ook nemen we graag voldoende tijd voor een theeceremonie, niet de klassieke versie van “snel een kommetje thee” voor de vele toeristen. Onze gids heeft persoonlijke contacten in de wereld. Je wordt voor een volle avondceremonie opgewacht door één van ’s lands hoogst geklasseerde theemeesters, die ook nog eens theeleraar en theesommelier is. Met de nodige uitleg en tijd begrijp je meteen beter het “hoe” en het “waarom”.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Dag 10: Nara (B)

Vanuit Kyōto ga je naar de provinciestad Nara. Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving. Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje.   

In deze intense reis mag best eens een rustmoment zijn. Nara is hiervoor bijzonder geschikt, groen, gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. Je beperkt je dan tot de belangrijkste bezienswaardigheid, de Hal van de Grote Boeddha en brengt dan rustig enkele uren in en om de grotendeels verkeersvrije hoofdstraat door. Je komt vandaag hoe dan ook even op adem om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Nara.

Dag 11: Ōsaka (B)

Met de trein ben je in geen tijd in Ōsaka. Midden op de immense grond van het kasteel van Ōsaka staat een replica van de oorspronkelijke centrale verdedigingstoren. Hij moest de vijand imponeren. Dat zal ook bij ons werken! In die toren vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van het imposante gereconstrueerde kasteel en zijn (even imposante) heersers. De bijzondere kasteelmuren zijn afgelijnd met honderden Prunus serrulata, de Japanse kerselaars, nu in herfsttooi. Verder proef je in Osaka van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur. Je gids maakt voor jou een aantrekkelijke en inspirerende selectie.

De stad doet haar naam van culinaire hoofdstad van Japan alle eer aan. Dat merk je snel in wijken zoals Dōtombori. Een nooit geziene concentratie van restaurantjes, vintage-stores, de zo geroemde Japanse 'Kawai'-cultuur, "anime" en "manga" en noem maar op. Na valavond krijg je er meteen de meest gekmakende neonlichtervaring bij!

De Ying Ying-gids neemt je mee op een wandeltocht waarvan je mond zal openvallen en de lachspieren zeker ook zullen werken!

Overnachting in hotel westerse stijl in centraal Ōsaka.

Dag 12: Kasteel van Himeji (B)

In geen tijd brengt de supersnelle Shinkansentrein je naar Himeji.

Het kasteel van Himeji is recent ingrijpend gerestaureerd. Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel staat er in volle glorie.

Met wat behendigheid kun je helemaal tot in de donjon, de bovenste verdieping van de centrale kasteeltoren. Zo zie je hoe het kasteel gebouwd is, welke verdedigingstechnieken het een relatief veilige plek moesten maken en je krijgt er nog een prachtig uitzicht over de naburige bergen en zelfs de Japanse Binnenzee bij.

De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal af. De herfstkleuren zijn tegen deze tijd meer dan ooit warmrood. Heerlijke rust, een prachtig theehuis en zoveel hoekjes voor de mooiste foto’s krijg je zomaar cadeau. De supersnelle Shinkansentrein brengt je dan in geen tijd verder naar Hiroshima.

Overnachting in hotel westerse stijl in Hiroshima.

Dag 13: Hiroshima – Miyajima (B)

Hiroshima staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten en het vredesmuseum. Via connecties van onze gids zal je bij leven en welzijn een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt je wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft. Deze man is een kennis van je gids Marieke.

Je reist verder naar het uiterst sfeervolle eiland Miyajima, een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai.

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi/Miyajima.

Dag 14: Miyajima - Hakata (B)

Miyajima biedt een aangename mengeling tussen cultuur (o.a. het Itsukushimaschrijn, wereldberoemd van afbeeldingen op postzegels, kalenders enz.), andere aantrekkelijke gebouwen in een bijzonder historisch kader zoals de schrijfhal enerzijds en natuur anderzijds. Bij goed weer nemen we de kabelbaan naar de buurt van de top van de Misenberg. Het uitzicht over de Japanse binnenzee heeft iets van een schilderij met 100 kleuren van blauw!

In de loop van de namiddag verlaat je via Hiroshima met de supersnelle Shinkansentrein het eiland Honshuu waar je nu reeds de hele tijd op reisde. Je gaat naar Hakata op het zuidelijke eiland Kyuushuu. Meteen zit je van hieruit in de beste uitgangspositie voor weer een bijzondere dag morgen.

Overnachting in een hotel westerse stijl in Hakata/Fukuoka.

Dag 15: Kurokawa Onsen (B, D)

De bergen van Kyuushuu zijn een weelde van plantengroei, grasland en actieve vulkanen. Met een bus reis je naar een klein juweel, een soort dorp uit Duizend en Eén Nacht. Kurokawa Onsen heeft het massatoerisme zowat volledig kunnen buiten houden en de atmosfeer van een authentiek Japans dorp-kuuroord weten te bewaren. Volledig traditioneel, heerlijk stemmig en je wandelt zomaar in je yukata (typisch Japanse dracht waarin je ook slaapt) door de straten. Als het een beetje wil lukken, is dat zelfs op “geta”, de typische houten teenslippers. Nog meer Japans kan echt niet. Je kunt zo van het ene badhuis naar het andere gaan en overal in het vulkaanwater baden. Het avondmaal geeft je alles wat de bergen en rivieren ter plekke bieden.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Kurokawa Onsen. Indien onbeschikbaar zal de ryokan in de omgeving zijn, zoals Aso of Yufuin.

Dag 16: Takachihō (B, D)

Met bus rijd je door de hooglanden van centraal Kyuushuu. Je bereikt het vulkaangebied van  Aso. Na perioden van zeer grote activiteit is het gebied weer gedeeltelijk toegankelijk en krijg je een indruk van de kracht van de natuur. De omliggende graslanden zijn het geliefkoosd domein voor vleeskoeien en paarden. Als de natuur zich mild gedraagt, zie je de krater en je verneemt alles over het geweld van vulkanen in het nabijgelegen vulkaanmuseum.

Nog verder in het hart van het eiland bereik je het betoverende stadje Takachihō. Het is in alles duidelijk: hier wonen de Goden! Elke avond laten ze zich zien in het plaatselijke schrijn en komen ze enkele verhalen vertellen tot grote bewondering van groot en klein. De sfeer is ronduit adembenemend. Het landschap liegt er ook niet om. De Goden wonen in de reuzenhoge bomen, in de rotsen en in de prachtige Takachihō-kloof. Om even duidelijk te maken hoe geïsoleerd deze streek wel is, er rijdt hier in de ruime omgeving helemaal geen trein. Dat betekent al iets in het treinland Japan!

Het avondmaal is geheel in stijl, met een heerlijke verzameling streekproducten uit deze totaal geïsoleerde bergstreek.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Takachihō. 

Dag 17: Takachihō - Hitoyoshi (B, D)

Vervolg dag 16.

Het landschap in Zuid-Kyuushuu wordt mooi in twee gesneden door de nu weer eens rustige, dan weer grillige Kumarivier. In het schilderachtige stadje Hitoyoshi gebruikte men volop het water voor alles wat goed was: stoffen wassen, dranken brouwen, vissen en varen. Afhankelijk van de beschikbaarheid (waterstand op dat moment) gaat u mee met een bootsman die het gezwind loodsen van de boot door de stroomversnellingen afwisselt met verhalen en traditionele gezangen.

Uw Ying Ying Travel-gids kent er ook een echtpaar dat je de kans geeft op een unieke en persoonlijke wijze kennis te maken met enkele van Japan’s traditionele kunsten. Je mag er een echte zijden kimono dragen (kopen is geheel vrijblijvend), je leert de kunsten van het ontvangen van gasten met thee, bloemschikken, rondrijden met een jinriksha (loopfiets). Bij de buren zie je hoe soyasaus en aanverwante producten gemaakt worden. Voor wie wil, is er ook nog een shoyubrouwerij (sake van graan).

Hitoyoshi heeft dan ook nog al dat heerlijke vulkaanwater om in te baden, aan de boord van de rivier. Wat moet het nog meer zijn? Eten natuurlijk.

Je wordt voor de laatste keer deze reis verwend met een op en top culinaire maaltijd van streekgerechten.

Overnachting in ryokan Japanse stijl in Hitoyoshi.

Dag 18: Hitoyoshi - Kagoshima (B)

Vervolg van dag 17.

In de namiddag ga je met de trein door de prachtige bergen van Kirishima naar de luchthaven van de stad Kagoshima. Bij goed weer maak je een mooie wandeling in het ruige gebied van de meren van Ebino Kougen.

Overnachting in hotel westerse stijl op de luchthaven van Kagoshima.

Dag 19: Vlucht naar Europa (B en maaltijden aan boord)

Met de meeste vluchtschema’s kom je nog dezelfde dag thuis.

  Faciliteiten

  Comfortabele en zeer gerieflijke toeristenaccommodaties in westerse stijl afgewisseld met zeer karaktervolle, Japanse accommodaties. Niveau ***. 

  Naar onze normen zijn in de steden de kamers in westerse stijl klein maar ze zijn wel telkens voorzien van een vijfsterrencomfort! De meeste kamers in Japanse stijl zijn dan weer erg ruim en overigens prachtig ingericht. Het ontbijt is wisselend westers, Japans of beide.

  Net zoals de Japanners zelf, maken we tijdens deze reis veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Dat is wereldwijd bekend en geroemd als het best mogelijke. Waar het makkelijk is, hebben we een eigen Ying Ying Travel-bus. Er wordt wel behoorlijk wat te voet rondgelopen, de ideale manier om echt tussen de mensen te zijn. Uiteraard is dat zowat altijd zonder bagage. Die moet enkel over korte afstanden vervoerd worden in de stations of in de omgeving van je accommodatie. Het is erg nuttig vooraf goed te oefenen om vlot te kunnen stappen tijdens de stadsbezoeken. 

  Deze reis is volkomen ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden.  Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel-Tokio & Nagasaki/Kumamoto/Fukuoka-Brussel
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 20/10/2018)
  • Alle openbaar vervoer tijdens het volledige programma en eigen bus volgens programma
  • Alle transfers voor het volledige programma inclusief luchthavenvervoer in Japan
  • Nederlandstalige reisleiding (die ook Japans spreekt) gedurende volledige reis
  • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
  • Alle overnachtingen tijdens de tour in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl 
  • Ontbijt alle dagen, lunch op dag 7 en gastronomische diners op dag 6 en 15, 16 en 17
  • Alle fooien en servicetaksen bij het volledige programma
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven Zaventem, heen en terug (vrijblijvend via YYT te reserveren)
  • Annulerings- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Informeer naar onze voordelige gezins/jaarpolissen die vaak interessant zijn voor verre reizen.
   

  Reisformaliteiten

  Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 3 volle maanden na retour. Deelnemers met de Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig.

   

  Extra informatie

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard werkt Ying Ying Travel ook voor losstaande groepen Japanreizen op maat uit. Neem hiervoor even contact op via email (info@yingyingtravel.eu) of telefonisch: +32 497 63 42 20 (Mario).