22 Dagen Herfstreis Japan - oktober / november 2018 - Volgeboekt!

Delen op sociale media:
Dag 1: Brussel (of Amsterdam)-Tokio

Internationale vlucht(en) naar Tokio.

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

Opgelet:  Onze  Nederlandstalige Japangids zal de groep opwachten bij aankomst op de luchthaven in Tokio. Normaal gezien gaan onze gidsen steeds vanuit Europa mee met de rest van de groep. Voor deze afreis kan dit uitzonderlijk niet en ziet u onze gids op de luchthaven van Tokio.

Dag 2: Tokio

U vlucht komt aan in de voormiddag. Ying Ying heeft voor u een vroege check-in bij het hotel gevraagd.

Dan volgt een korte kennismaking met de omgeving.

De thuishaven in Tokio wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in Japanse en westerse stijl.

 

Je gids in Tokio en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

Dag 3: Tokio (B)

Ying Ying biedt je niet gewoon een snelle toeristische rit door Tokio. Deze reis begint met een heuse city trip van bijna 4 dagen. Uniek in een reisprogramma. We nemen uitgebreid de tijd om ons onder te dompelen in de Japanse hoofdstad Tokio vooraleer we verder naar het binnenland reizen. 

Je gaat Tokio echt doorgronden, de verschillende wijken, de manier waarop mensen in deze unieke omgeving leven en werken. Hoe is trouwens dat vissershaventje dat Tokio tot 1600 was in amper 400 jaar tijd kunnen uitgroeien tot de grootste metropool ter wereld, met 39 miljoen inwoners?

Die boeiende geschiedenis begrijp je in een oogwenk bij de zeer bevattelijke tentoonstellingen van het Edo-Tokiomuseum. Een goed begin van je trip door Tokio dus. Zo heb je meteen een beeld van het waarom en hoe van de verschillende wijken die je in de komende dagen zult bezoeken.

Tokio is een geweldig labyrint, bruisend van activiteit. Je maakt kennis met de verschillende stadsdelen en je bezoekt de meest bekende en/of authentieke hoeken van Tokio. Je ziet de mensen in hun dagelijks leven in de grote stad. Tokio is ook een echte speeltuin voor de moderne Japanse architectuur. Tokio’s meest recente symbool is de fameuze Sky Tree waarin je van op 450 meter hoogte het fantastische kluwen beneden kunt bekijken. Vlakbij ligt de volkswijk van Asakusa met zijn beroemde Sensoji tempel en de bekende Kappabashistraat waar je alles vindt als je een restaurant zou willen beginnen. Heel boeiend zo op zijn Japans!

Gedurende het hele verblijf van onze reis in Tokio logeren we in een centraal gelegen hotel met kamers in Japanse en westerse stijl. 

, , ,
Dag 4: Tokio (B)

Vervolg van dag 3

Iedereen kent Ginza, het district  in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren en wel heel erg sjieke winkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark. Onder de herfstkleuren genieten mensen van deze groene stadslong.

Shinjuku is een zakenwijk met indrukwekkende gebouwen aan de ene kant, en een levendig uitgaansleven voor jong en minder jong aan de andere.

In het nagelnieuwe en futuristische Tokio vind je in wijken zoals Roppongi, die zakendoen, wonen en ontspanning aantrekkelijk proberen te combineren.Bij het Meijischrijn en de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!) zijn normaal de kersenbloesems ook op de afspraak! Trendy Tokio zie je in Harajuku en Aoyama

, ,
Dag 5: Tokio (B)

Vervolg van dag 4

Tijdens onze citytrip in Tokio bezoeken we de verschillende wijken en districten zodat je de stad vanbinnenuit leert kennen. Je proeft er van de Japanse keuken in lokale restaurantjes en wordt volledig ondergedompeld in één van de meest fascinerende steden ter wereld.

, ,
Dag 6: Tokio-Nikko (B, D)

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie zwaar gehavend gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Meestal bezoekt men Nikkō in een haastige dagtrip vanuit Tokio. Ying Ying gaat in Nikko overnachten en gebruikt hier een eigen bus waarmee je ook nog de streek van het Chuizenji-meer en de Kegon-waterval bezoekt. Prachtige panorama's verzekerd.  In deze tijd van het jaar is de sneeuw  in het hooggebergte nog alom aanwezig. Je bezoekt het tempelcomplex van de shōguns in Nikkō en blijft er genieten als alle dagjestoeristen weg zijn. Geen avondrit terug naar Tokio dus. Bij het avondmaal in een gezellig klein en zeer lokaal restaurantje biedt Ying Ying een reeks streekgerechten met als thema ‘Yuba’, een soyaderivaat. Uniek voor die streek.

Overnachten doen we in een hotel vlakbij het historische station van Nikkō, westerse stijl maar wel met een prachtig Japans bad als toemaatje.

, , , , ,
Dag 7: Nikko-Fujiberg-Kawaguchiko (B, D)

Vanaf hier tot dag 11 reis je hoofdzakelijk in onze eigen bus. Zo bereik je vlot alle bezienswaardigheden in de bergen.

De miljoenenstad Tokio wordt begrensd door een uitmuntend natuurgebied, maar wel eentje dat leeft! In Hakone borrelt de vulkaangrond af en toe onder uw voeten. Als het weer en de vulkaan het goed vindt, gaat u naar de kokende massa kijken bij Owakudani. Het Hakone Art Museum is ook als geen ander: een ongeëvenaarde kleurenpracht.

In deze afwisselende reis mag de Fujiberg, niet ontbreken. De hoogste en wellicht mooiste berg van Japan toornt bijna 3800 meter boven de nabije zee!  De herfst is niet meteen het klimseizoen. De routes zijn enkel in juli en augustus open en je hebt er minstens 2 volle dagen voor nodig.  Maar de herfstkleuren zullen overal te zien zijn in een prachtig decor. Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van uw heel authentieke accommodatie. Ondertussen levert uw accommodatie alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Kawaguchiko.

Dag 8: Kawaguchiko-Matsumoto (B, L, D)

Vervolg van dag 8.

Kimono’s met de beroemde berg erop, een kabelbaan met uniek panorama, stemmige oude nederzettingen, de bekende Fuji-noedels, alles heeft als thema de Fujiberg.  U geniet verder van alles wat deze omgeving te bieden heeft.

Meer naar het binnenland liggen de Japanse Alpen. Op het einde van de 19e eeuw maakten bezoekende westerlingen er het alpinisme populair, vandaar de naam. Het kasteel van Matsumoto is één van de weinige die nog zowat volledig authentiek zijn. Het heeft bovendien de oudste centrale toren van het land. Verder is het gezellig kuieren in de oude wijk Nakamichi.

Maar je wil natuurlijk ook echt genieten van de heilzame Japanse Alpen. Dat kan volop in en om de accommodatie voor vannacht. Het vulkaanwater is zijdezacht. De kamers hebben hier meestal volledig privé-sanitair, wel een toilet en lavabo, maar de sfeer is er ongelooflijk. Laat je heerlijk verwennen in een reeks vulkaanbaden!

Overnachting in hotel Japanse stijl buiten Matsumoto in de Japanse Alpen. 

Dag 9: Matsumoto-Kanazawa (B)

Je mag jezelf hier voorbereiden op een bijzonder originele dag in de bergen tussen Matsumoto en Toyama, langs een heilige berg, een diepe kloof, een kokende bron en een hemels berglandschap. Het traject is 90 km en je gebruikt zowat alle denkbare vervoermiddelen: een bus, een trein, kabelbanen. Ook zijn er enkele korte wandeltrajecten. De eerste wintersneeuw is hier mogelijk van de partij.  Aan het einde van het traject bereik u de provinciestad Toyama en je reist verder naar Kanazawa. 

Uiteraard is het steeds mogelijk dat de weersomstandigheden de route onmogelijk maken. In dat geval reist u langs een alternatieve route met onze eigen bus naar Toyama en worden diverse excursies onderweg voorzien (bv. Obuse Hokusai ateliers voor houtblokdrukkunst, Yudanaka sneeuwapen).

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kanazawa. 

Dag 10: Kanazawa (B)

Kanazawa is de zusterstad van het Belgische Gent en de thuishaven van de fantastische Kenrokuen-tuin. In de herfst zijn er weinig bezienswaardigheden die de schoonheid ervan kunnen evenaren.

Verder geniet je van de lokale voedselmarkt die door de ligging van de stad alles combineert dat uit de zee en de nabije bergen komt. Je kijkt er je ogen uit naar wat de natuur hier zoal levert. Voor wie van moderne kunst houdt, is er ook nog die glazen cylinder die het 21e eeuwmuseum voor hedendaagse kunst bevat. U kunt ook lekker gaan winkelen en de stationsbuurt.

De sloophamer die in Japan zo veelvuldig werd gehanteerd in de na-oorlogse jaren van de voorbije eeuw, heeft gelukkig enkele wijken van Kanazawa niet bereikt. Gezellige theehuizen, geisha-huizen en ja, de geisha zijn er nog! Je leert hoe ze geisha worden, hoe ze leven en werken, wie hun gasten zijn en hoe ze dat worden. Een glimp achter de muren van een heel gesloten wereld.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kanazawa. 

, , , , , , , ,
Dag 11: Kanazawa-Ainokura-Ogimachi-Takayama (B)

Geïsoleerde dorpen zoals in de streek van Shirakawago, langs de Shogawa-rivier zijn sedert 1995 als UNESCO-Werelderfgoed opgenomen. Wat maken ze zo bijzonder? De landbouwhuizen in ‘Gassho-Zukuri’-stijl zou je de oude versie van kangoeroewoningen kunnen noemen.  Gassho-Zukuri betekent: ‘gebouwd zoals handen in gebed’. Verschillende generaties wonen samen onder deze reusachtige rieten daken zonder nagels, zo stijl dat de sneeuw er makkelijk afschuift en ook nog eens groot genoeg om er zijdewormen te kweken. Je kuiert door het dorp Ainokura of Ogimachi, bezoekt enkele indrukwekkende huizen en je kunt er ook nog heerlijke traditionele souvenirs vinden.

Je bereikt dan Takayama, netjes verscholen in de bergen en ver weg van de grootsteden. Takayama leverde vele van de houtbewerkers voor de bouwwerken van de grote steden. Ook hier is dus heel wat te bekijken op dat vlak. Je bezoekt er huizen waar je de ingenieuze Japanse houtbewerking in detail kunt bestuderen, een gevoel krijgen van het Japan van weleer, sake en ander lekkers kunt proeven en dies meer.  Pure streling voor het oog en het hart. 

Dit is de streek van het beroemde Wagyu-vlees, hier Hida genoemd. Liefhebbers hebben hier keuze te over.

, , , , ,
Dag 12: Takayama-Kyoto (B)

Takayama heeft bijna elke ochtend een markt met lokale producten. Je geniet er van typische kraampjes en sfeervolle oude huizen in een aandoenlijk decor! 

Vanaf nu zal je voornamelijk met de trein reizen, een echte revelatie in Japan qua stiptheid en netheid!

Een prachtige rit door smalle dalen brengt je tot in de meer dichtbevolkte kustvlakte van het land.

Je bereikt wat ooit gedurende vele eeuwen de hoofdstad was: Kyōto. Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod moeilijk. De stad huisvest 20% van de kunstschatten van dit zo rijke land!

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl.

, , , , , , , ,
Dag 13: Kyoto (B)

Vervolg van dag 12.

We bezoeken uiteraard de bekende hoogtepunten zoals Kyoumizudera (Tempel van het zuivere water) maar ook speciale plekken die beklijven. Uiteraard zullen Ryōanji (de ‘droge tuin’) en Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) niet ontbreken. Onvoorstelbaar mooi zijn de herfstkleuren in enkele andere plaatsen zoals Arashiyama en tempeltuinen in volle herfsttooi zoals die van Tōfukuji.

Kyōto biedt ook een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur, in het bijzonder het centrale treinstation dat meer dan het bekijken waard is. Natuurlijk gaan we ook een kijkje nemen in de geishawijk Gion.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl.

, , , , , , , , ,
Dag 14: Kyoto (B)

Vervolg van dag 12 en 13.

Dit programma neemt echt wel meer tijd voor Kyoto. Je wil tijd nemen voor deze onuitputtelijke plek en je reisleidster toont graag nog enkele van de minder bezochte en dus rustigere hoekjes van de stad.

Ook nemen we graag voldoende tijd voor een theeceremonie, niet de klassieke versie voor toeristen maar wel met de nodige uitleg en tijd zodat u beter het waarom en hoe begrijpt. Dit is mogelijk door de persoonlijke contacten van uw reisleiding ter plaatse.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl.

, , , , , , , , ,
Dag 15: Kyoto-Nara (B)

Vandaag bezoek je de eerste hoofdstad van Japan, Nara. Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving.  Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. De groene stadsrand heeft het grootste houten gebouw ter wereld: de Tōdaiji met een reusachtige Boeddha die op je neerkijkt. Japanners hechten veel belang aan de verandering van de seizoenen. Schooluitstappen, clubs en families, iedereen komt naar de mooie bladerkleuren kijken. Gelukkig zijn er ook hele rustige plekken in de onmiddellijke omgeving en daar gaan we graag bijzonder genieten. 

In deze intense reis mag best eens een rustmoment zijn. Een namiddag in het stadje Nara is hiervoor bijzonder geschikt, een kleine stad met gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. U komt vandaag even op adem om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.

Overnachting in hotel westerse stijl in Nara. 

,
Dag 16: Nara (B)

De groene bergen van het schiereiland Kii waarop Nara ligt, krijgen behoorlijk veel neerslag te verwerken. Daarom is de streek bijzonder geschikt voor de theeteelt. Je kunt wel overal theeplantages bezoeken. Maar Ying Ying Travel gaat prat op een wel zeer bijzondere introductie. Onze gids is al meer dan 20 jaar kind aan huis bij een Belgische vrouw die met haar Japanse man een theeplantage uitbaten. Hun specialiteit is het zeer eigentijdse "Matcha"-fijne theepoeder, heel trendy overal ter wereld. U gaat op bezoek bij vrienden. Ze spreken beiden Nederlands! Het bezoek aan de plantage is persoonlijk en u komt meteen nog heel wat te weten over het leven in een Japans dorp! Een echt unieke Ying Ying-troef!

Overnachting in hotel westerse stijl in Nara. 

, , , , ,
Dag 17: Nara-Koyasan (B, D)

Ver in de heuvels ten zuiden van Ōsaka, in Kōyasan, werd in de 9e eeuw een kloostergemeenschap opgericht. Die is er nog steeds! Kōyasan staat werkelijk vol, vol met tempels, de ene naast de andere.  Samen vormen ze een zeer idyllisch dorp, maar met een ongezien nationale uitstraling, omwille van een uitgestrekte begraafplaats

Je bezoekt alle belangrijke sites en verblijft in ‘shukubō’, een accommodatie oorspronkelijk gebouwd voor monniken, niet in de eerste plaats voor hotelgasten. Uw accommodatie is namelijk een echte tempel met echte monniken. Meestal is er geen privésanitair in de kamer. Er is wel een badinstelling Japanse stijl (mannen en vrouwen afzonderlijk) waar je je net zo heerlijk kunt wassen bij de zeer ruime voorzieningen. Bovendien krijg je een onvoorstelbare sfeer bovenop. Een onvergetelijke wandeling is ook verzekerd.  De tempelvaders zullen je verwennen met een hoogstaand veganistisch diner en ontbijt. 

Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Dag 18: Koyasan-Himeji-Hiroshima (B)

Een eigen Ying Ying-bus brengt u in geen tijd naar het station van Shin-Oosaka. Daardoor vermijdt u een lastige treintransfer.

Dan rijdt u met de supersnelle Shinkansentrein naar de kasteelstad Himeji.

Het kasteel van Himeji is net ingrijpend gerestaureerd. Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel is weer in volle glorie open. Perfect voor jou!

De herfstkleuren zullen prachtig contrasteren met de helwitte muren. Een mooier kader voor het kasteel is niet voor te stellen. De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal af. De supersnelle Shinkansentrein brengt je dan in geen tijd verder naar Hiroshima

, , , , , , , , , , , , , ,
Dag 19: Hiroshima-Miyajima (B)

Hiroshima staat in het geheugen van de wereld gegrift als de plaats die de eerste atoombom te verwerken kreeg. Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten en het vredesmuseum. Via connecties van onze gids zult u een man ontmoeten die als enige van zijn familie miraculeus de bom overleefde als driejarig kind. Hij vertelt u wat dit voor zijn verdere leven betekend heeft.

Je reist verder naar het uiterst sfeervolle eiland Miyajima, een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai”.  Miyajima biedt een aangename mengeling tussen cultuur (o.a. het Itsukushimaschrijn, wereldberoemd van afbeeldingen op postzegels, kalenders enz. en de schrijfhal) en natuur. Het avondmaal is een culinair hoogstandje. 

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi/Miyajima.

, , , , , , , , , , ,
Dag 20: Miyajima-Okayama (B)

Die heerlijk handige Shinkansen neemt je weer erg snel naar de provinciestad Okayama. De provinciestad Okayama kan trots zijn op het bezit van wat velen de prachtigste thee- en wandeltuin van Japan noemen: Kōrakuen.  We kunnen het er alleen maar mee eens zijn.

In de namiddag gaat u naar Imbe, een pottenbakkersdorp waar u zelf de knepen van het vak kunt leren met naar keuze een handgedreven of elektrisch wiel. Imbe is het centrum van de Bizenkunst. De stijl is erg natuurlijk, sober, roodachtig en wat ruw. Uw eindproduct wordt keurig na het doorlopen van het hele bakproces naar u thuis gestuurd!

Als dit u niet echt aanspreekt, kan je heel eenvoudig na een korte treinrit naar Kurashiki voor de namiddag. De enclave Kurashiki is bekend door de ‘machiya’ en de ‘kura’, de koopmanshuizen en magazijnen uit de Meiji-periode wanneer Kurashiki een belangrijk textielproductiecentrum was. Het stemmige stadje, met kanalen vol karpers, is bezaaid met musea, waarvan het Ōhara kunstmuseum het bekendste is, o.a. voor zijn westerse kunst.

Overnachting in een hotel westerse stijl in Okayama. 

, , ,
Dag 21: Okayama-Osaka (B, D)

Opnieuw ga je met de supersnelle Shinkansentrein , dit keer naar Ōsaka. Je proeft er van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur, voornamelijk in de stationsbuurt. Je gids maakt u een aantrekkelijke en inspirerende selectie. Osaka doet verder zijn naam van culinaire hoofdstad van Japan alle eer aan. Dat merk je snel in wijken zoals Amerikamura en Dōtombori. Een nooit geziene concentratie van restaurantjes, vintage-stores, de zo geroemde Japanse 'Kawai'-cultuur, "anime" en "manga" en noem maar op. De Ying Ying-gids neemt je mee op een wandeltocht waarvan je mond zal openvallen en de lachspieren zeker ook zullen werken!

Na valavond krijg je er meteen de meest gekmakende neonlichtervaring bij! Een wel heel bijzondere manier om deze geweldige reis af te sluiten.

Overnachting in een hotel westerse stijl in Ōsaka

, , , , , , , , , ,
Dag 22: Osaka-Brussel (of Amsterdam) (B)

Retourvlucht vanuit Osaka naar Europa (Brussel of Amsterdam).

  Faciliteiten

  Comfortabele en zeer gerieflijke toeristenaccommodaties in westerse stijl afgewisseld met zeer karaktervolle, Japanse accommodaties. Niveau ***. 

  Naar onze normen zijn in Japan de kamers in westerse stijl klein maar ze zijn wel telkens voorzien van een vijfsterrencomfort! De meeste kamers in Japanse stijl zijn dan weer erg ruim en overigens prachtig ingericht.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel (of Amsterdam)-Tokio & Osaka-Brussel (of Amsterdam)
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 26/02/18)
  • Japan Rail Pass
  • Alle openbaar vervoer en enkele keren eigen bus tijdens het volledige programma
  • Alle transfers voor het volledige programma inclusief luchthavenvervoer in Japan
  • Nederlandstalige reisleiding gedurende volledige reis
  • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
  • Alle overnachtingen tijdens de tour in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl en een tempel
  • Alle maaltijden zoals in het programma vermeld
  • Alle fooien en servicetaksen bij het volledige programma
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven Zaventem (of Schiphol), heen en terug (vrijblijvend via YYT te reserveren)
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Informeer naar onze voordelige gezins/jaarpolissen die vaak interessant zijn voor verre reizen.
   

  Reisformaliteiten

  Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 6 maanden na retour. Deelnemers met de Belgische nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig.

   

  Extra informatie

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

   

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Deelnemers:

  De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke.

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard werkt Ying Ying Travel ook voor losstaande groepen Japanreizen op maat uit. Neem hiervoor even contact op via email (info@yingyingtravel.eu) of telefonisch: +32 497 63 42 20 (Mario).