24 dagen Lentebloesems Japan - maart/april 2019 - Boek nu!

Delen op sociale media:

Deze Japanreis combineert de lentebloesems met beroemde plekken en verborgen schatten op het belangrijkste eiland Honshuu

In Tokyo vind je parken met kersenbloesems, moderne architectuur, gezellige wijken, de bekende Sky Tree, ... maar ook rustige charmante hoekjes. Drie dagen onderdompeling in één van de meest geweldige steden ter wereld.

Daarna reis je naar het beroemde Nikko. Dat wordt geen haastige dagtrip zoals bijna alle toeristen hem doen. Neen, je neemt er meer tijd en verblijft in het heerlijk groene gebied dat net uit zijn winterslaap komt. Voor het eerst kan je baden in vulkanisch water!

Het bruisende Osaka is de culinaire hoofdstad. Dat wil in Japan al iets zeggen! Vanuit de drukte van de stad is het tempelcomplex in de bergen van Koyasan meteen iets onwezenlijks. Datzelfde geldt voor Nara. De eerste hoofdstad van Japan heeft de oudste tempels en de prachtigste beeldhouwwerken in een heerlijk groen kader. Je bezoekt er ook een theeplantage van een Belgisch-Japans echtpaar!

Het schitterend witte kasteel van Himeji ken je vast van kalenders, postzegels en andere afbeeldingen. Nu staat het, als de seizoenen een beetje volgens schema zijn, in zijn volle pracht tussen de kersenbloesems. Onvergetelijk! Dat smaakt naar meer! 

Je bezoekt ook de beroemde tuin van Okayama. Even fietsen nu in de vlakte van Kibi of het oude stadje Kurashiki bezoeken (facultatief kan het kunsteiland Naoshima) en dan reis je naar Hiroshima. Het oorlogsverleden doet je nadenken over de wereld.

Op een heel andere manier doe je dat op het eiland Miyajima. Ook een plaatje van de kalenders en postzegels: de beroemde grote poort die op het water lijkt te drijven bij hoogtij. De avondwandeling vergeet je nooit meer!

De kersenbloesems zijn ondertussen in Kyoto over hun hoogtepunt heen. Dat is goed want het is echt wel aangenamer de stad te bezoeken in een iets minder chaotische sfeer. Beroemde plekken worden afgewisseld met beklijvende plekken.  Niet enkel Kyoto maar bv. ook Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent, heeft nog oude geishawijken. De stad is ook alom geroemd voor één van de prachtigste tuinen van Japan en het vele bladgoud dat er geproduceerd wordt. Tijdens een tocht door de bergen van de Hida Alpen zie je de schitterende oude landbouwwoningen in de streek van Shirakawago.

Japan heeft in de lente zijn rituelen of festivals in de hoop op een succesrijk landbouwseizoen. De goden moeten goed gestemd worden met praalwagens, poppen, schitterende kostuums en traditionele muziek. Je krijgt ze allemaal in het dorpje Hida Furukawa bij de provinciestad Takayama tussen de bergen van de "Hida Alpen". Helemaal midden in de Centrale Japanse Alpen neem je de langste kabelbaan van Azië naar een prachtig panorama over de streek. Daarna proef je in Matsumoto en omgeving weer van het zuivere vulkaanwater. Ondertussen staan op deze hoogten de kersenbomen normaal volop in bloei.

Dat is ook zo aan de voet van het symbolische pronkstuk van Japan: de Fujiberg. Als sluitstuk van onze exclusieve Japanreis verken je de omgeving van deze unieke berg die zo inspirerend werkt op het Japan uit verleden en heden.

Kaart reisroute: 
Begeleide groepsreis
Dag 1: Brussel - Tokio

Luchthaventransport wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

Internationale vlucht(en) naar Tokio.

 

, , ,
Dag 2: Eerste kennismaking Tokio

Indien uw vlucht in de vroege ochtenduren aankomt, wordt door Ying Ying een extra nacht geboekt, zodat je toch meteen even in je hotelkamer kunt bekomen. Een absoluut Ying Ying-pluspunt !

Dan volgt een korte kennismaking met de omgeving.

De thuishaven in Tokio wordt een erg gerieflijk en centraal gelegen hotel met kamers in Japanse en westerse stijl.

 

Je gids in Tokio en op de hele rondreis door Japan is Marieke, onze eigen ervaren Ying Ying-gids, die het land al sedert 1976 kent. Het gidsen gebeurt volledig en enkel in het Nederlands. Er wordt niet vertaald van plaatselijke gidsen. Erg aangenaam !

, , , , , , ,
Dag 3: Verkenning Tokio (B)

Ying Ying biedt je niet gewoon een snelle toeristische rit door Tokio. Deze reis begint met een heuse city trip van bijna 4 dagen. Uniek in een reisprogramma. We nemen uitgebreid de tijd om ons onder te dompelen in de Japanse hoofdstad Tokio vooraleer we verder naar het binnenland reizen. 

Je gaat Tokio echt doorgronden, de verschillende wijken, de manier waarop mensen in deze unieke omgeving leven en werken. Hoe is trouwens dat vissershaventje dat Tokio tot 1600 was in amper 400 jaar tijd kunnen uitgroeien tot de grootste metropool ter wereld, met 39 miljoen inwoners?

Die boeiende geschiedenis begrijp je in een oogwenk bij de zeer bevattelijke tentoonstellingen van het Edo-Tokiomuseum. Een goed begin van je trip door Tokio dus. Zo heb je meteen een beeld van het waarom en hoe van de verschillende wijken die je in de komende dagen zult bezoeken.

Tokio is een geweldig labyrint, bruisend van activiteit. Je maakt kennis met de verschillende stadsdelen en je bezoekt de meest bekende en/of authentieke hoeken van Tokio. Je ziet de mensen in hun dagelijks leven in de grote stad. Tokio is ook een echte speeltuin voor de moderne Japanse architectuur. Tokio’s meest recente symbool is de fameuze Sky Tree waarin je van op 450 meter hoogte het fantastische kluwen beneden kunt bekijken. Vlakbij ligt de volkswijk van Asakusa met zijn beroemde Sensoji tempel en de bekende Kappabashistraat waar je alles vindt als je een restaurant zou willen beginnen. Heel boeiend zo op zijn Japans!

Gedurende het hele verblijf van onze reis in Tokio logeren we in een centraal gelegen hotel met kamers in Japanse en westerse stijl. 

, ,
Dag 4: Tokio (B)

vervolg van dag 3

Iedereen kent Ginza, het district  in de Japanse hoofdstad Tokio dat bekend staat als één van de meest luxueuze winkeldistricten ter wereld, maar er wandelen is nog net wat anders. Je ziet het Kabukitheater, de beroemde Wakotoren en wel heel erg sjieke winkels. Even verder liggen het conferentiecentrum van Yurakuchou en de poorten tot de tuinen van het keizerlijke paleis.

Ueno is een wat oudere wijk met gezellige kleine straatjes maar ook het grote stadspark en het Nationaal Museum. Onder de kersenbloesems picknicken mensen er bij duizenden.

Shinjuku is een zakenwijk met indrukwekkende gebouwen aan de ene kant, en een levendig uitgaansleven aan de andere.

In het nagelnieuwe en futuristische Tokio vind je in wijken zoals Roppongi, die zakendoen, wonen en ontspanning aantrekkelijk proberen te combineren.Bij het Meijischrijn en de Omotesandou (de ‘Champs Elysées’ van Tokio!) zijn normaal de kersenbloesems ook op de afspraak! Trendy Tokio zie je in Harajuku en Aoyama.

, , ,
Dag 5: Tokio (B)

Vervolg van dag 4

Tijdens onze citytrip in Tokio bezoeken we de verschillende wijken en districten zodat je de stad vanbinnenuit leert kennen. Je proeft er van de Japanse keuken in lokale restaurantjes en wordt volledig ondergedompeld in één van de meest fascinerende steden ter wereld.

, ,
Dag 6: Tempelcomplex van Nikkō (B, D) en omgeving

De kustvlakten van Japan zijn een door industrie zwaar gehavend gebied. Meer in het binnenland is nog zeer aanlokkelijke natuur te vinden, in Nikkō bijvoorbeeld.

Meestal bezoekt men Nikkō in een haastige dagtrip vanuit Tokio. Ying Ying gaat in Nikko overnachten en gebruikt hier een eigen bus waarmee je ook nog de streek van het Chuizenji-meer en de Kegon-waterval bezoekt. Prachtige panorama's verzekerd.  In deze tijd van het jaar is de sneeuw  in het hooggebergte nog alom aanwezig. Je bezoekt het tempelcomplex van de shōguns in Nikkō en blijft er genieten als alle dagjestoeristen weg zijn. Geen avondrit terug naar Tokio dus. Bij het avondmaal in een gezellig klein en zeer lokaal restaurantje biedt Ying Ying een reeks streekgerechten met als thema ‘Yuba’, een soyaderivaat. Uniek voor die streek.

Overnachten doen we in een ryokan of pension in Nikkō in Japanse en westerse stijl.

Dag 7: Osaka (B)

De supersnelle Shinkansentrein brengt je in slechts enkele uren via Tokio naar Ōsaka. Je werpt tijdens de treinreis misschien al een eerste blik op de Fujiberg, die verder het sluitstuk zal worden van deze geweldige reis.

Osaka doet zijn naam van culinaire hoofdstad van Japan alle eer aan. Dat merk je snel in wijken zoals Amerikamura en Dōtombori. Een nooit geziene concentratie van restaurantjes, vintage-stores, de zo geroemde Japanse 'Kawai'-cultuur, "anime" en "manga" en noem maar op. Na valavond krijg je er meteen de meest gekmakende neonlichtervaring bij!

De Ying Ying-gids neemt je mee op een wandeltocht waarvan je mond zal openvallen en de lachspieren zeker ook zullen werken!

Overnachting in hotel westerse stijl in centraal Ōsaka.

, , , ,
Dag 8: Osaka (B)

Vervolg dag 7

Midden op de immense grond van het kasteel van Ōsaka staat een replica van de oorspronkelijke centrale verdedigingstoren.  Hij moest de vijand imponeren. Dat zal ook bij ons werken! In die toren vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van het imposante gereconstrueerde kasteel en zijn (even imposante) heersers. De bijzondere kasteelmuren zijn afgelijnd met honderden Prunus serrulata, de Japanse kerselaars. Met enig geluk zorgen ze allemaal voor een gigantisch bloemenfestijn waarop bij goed weer duizenden picknickers een plaatsje proberen te veroveren. Een hele kunst want er zijn veel gegadigden!

Verder proef je in Osaka van een paar staaltjes fantastische moderne architectuur. Je gids maakt voor u een aantrekkelijke en inspirerende selectie.

Opnieuw overnachting in hotel westerse stijl in centraal Ōsaka.

Dag 9: Kōyasan (B, D)

Ver in de heuvels ten zuiden van Ōsaka, in Kōyasan, werd in de 9e eeuw een kloostergemeenschap opgericht. Die is er nog steeds! Kōyasan staat werkelijk vol, vol met tempels, de ene naast de andere.  Samen vormen ze een zeer idyllisch dorp, maar met een ongezien nationale uitstraling, omwille van een uitgestrekte begraafplaats

Je bezoekt alle belangrijke sites en verblijft in ‘shukubō’, een accommodatie oorspronkelijk gebouwd voor monniken, niet in de eerste plaats voor hotelgasten. Uw accommodatie is namelijk een echte tempel met echte monniken. Meestal is er geen privésanitair in de kamer. Er is wel een badinstelling Japanse stijl (mannen en vrouwen afzonderlijk) waar je je net zo heerlijk kunt wassen bij de zeer ruime voorzieningen. Bovendien krijg je een onvoorstelbare sfeer bovenop. Een onvergetelijke avondwandeling is ook verzekerd.  De tempelvaders zullen je verwennen met een hoogstaand veganistisch diner en ontbijt. 

Overnachting in een tempelcomplex in Kōyasan. 

 

, ,
Dag 10: Kōyasan - Dorp in de omgeving van Nara (B)

De hele vroege ochtend in Koyasan is perfect om nog verder een kijkje te nemen op de begraafplaats en in de omliggende gebouwen of het ochtendritueel bij te wonen in de tempel.

De groene bergen van dit schiereiland krijgen behoorlijk veel neerslag te verwerken. Daarom zijn ze ook bijzonder geschikt voor de theeteelt. Je kunt wel overal theeplantages bezoekn. Maar Ying Ying Travel gaat prat op een wel zeer bijzondere introductie. Onze gids is al meer dan 20 jaar kind aan huis bij een Belgische vrouw die met haar Japanse man een theeplantage uitbaten. Hun specialiteit is het zeer eigentijdse "Matcha", heel trendy overal ter wereld. U gaat op bezoek bij vrienden. Ze spreken beiden Nederlands! Het bezoek aan de plantage is persoonlijk en u komt meteen nog heel wat te weten over het leven in een Japans dorp! Een echt unieke Ying Ying-troef!

Overnachting in hotel westerse stijl in het nabijgelegen stadje Nara. 

, ,
Dag 11: Nara (B)

Vandaag bezoek je de eerste hoofdstad van Japan, Nara. Nara is zowat de geboorteplaats van de Japanse beschaving.  Men ging kijken in het nabije en toen veel meer geavanceerde China. Men kopieerde vlijtig: onderdelen uit het geschrift, de kunst, de bouwtechnieken en nog zoveel meer. De resultaten zijn vandaag nog steeds in Nara te zien. Je doolt rond in tempels, schrijnen en rond pagoda’s in de groene rand van het stadje waar de kersenbloesems normaal stilaan aan hun einde komen. Hele groepen Japanners zitten dan graag onder de vallende bloemblaadjes te picknicken, een teken van hernieuwd leven.

 

In deze intense reis mag best eens een rustmoment zijn. Nara is hiervoor bijzonder geschikt, groen, gezellige winkels en terrasjes, theehuizen en een fijne sfeer. U komt vandaag even op adem om weer extra te genieten van al wat nog komen gaat.

Overnachting in hotel westerse stijl in Nara. 

,
Dag 12: Himeji (B)

Het kasteel van Himeji is net ingrijpend gerestaureerd. Japan’s meest gefotografeerde authentieke kasteel is weer in volle glorie open. Perfect voor jou!

Normaal zijn de kersenbloesems ook van de partij. Een mooier kader voor het kasteel is niet voor te stellen. De omliggende reconstructies van Samuraituinen maken dit helemaal af. De supersnelle Shinkansentrein brengt je dan in geen tijd verder naar Okayama.

Overnachting in hotel westerse stijl in Okayama.

,
Dag 13: Okayama (B) en omgeving

De provinciestad Okayama kan trots zijn op het bezit van wat velen de prachtigste thee- en wandeltuin van Japan noemen: Kōrakuen.  We kunnen het er alleen maar mee eens zijn. Bij goed weer ga je op fietstocht in de natuur van het oude koninkrijk Kibi. Je fietst door gehuchtjes, langs rijstvelden, tempeltjes, grafheuvels, een pagoda, een kerkhof……

De tocht zal zo’n 4 uren in beslag nemen.  Het parcours is vlak, zeer veilig en in het totaal amper ongeveer 23 km ver.  Je neemt rustig de tijd en op heel veel plaatsen kun je halt houden voor een close-up van het Japanse plattelandsleven. 

Als je geïnteresseerd bent in een meer cultureel programma, zet onze gids je op weg naar het stadje Kurashiki. Deze enclave is bekend door de ‘machiya’ en de ‘kura’, de koopmanshuizen en magazijnen uit de Meiji-periode wanneer Kurashiki een belangrijk textielproductiecentrum was. Het stemmige stadje, met kanalen vol karpers, is bezaaid met musea, waarvan het Ōhara kunstmuseum het bekendste is voor zijn westerse kunst.

Overnachting in een hotel westerse stijl in Okayama.  

, , , ,
Dag 14: Hiroshima - Miyajima (B)

Met de Shinkansentrein bereik je in minder dan een uur Hiroshima.  Je bezoekt het vredespark met zijn talrijke betekenisvolle monumenten en het vredesmuseum. Dat laatste is tot juli 2018 in verbouwing maar er is nog wel een beperkte tentoonstelling.

Je reist verder naar het uiterst sfeervolle eiland Miyajima, een uniek kader voor een overnachting aan de rand van de Japanse binnenzee de “Seto-Naikai”.  Miyajima biedt een aangename mengeling tussen cultuur (o.a. het Itsukushimaschrijn, wereldberoemd van afbeeldingen op postzegels, kalenders enz. en de schrijfhal) en natuur. 

Overnachting in een hotel Japanse stijl in Hatsukaichi.

, ,
Dag 15: Kyōto (B)

Je verlaat het eiland Miyajima en de Shinkansentrein neemt je in geen tijd van Hiroshima naar Kyōto.

We hebben de drukte van de kersenbloesem hier bewust grotendeels aan ons laten voorbijgaan. Gelukkig want je wil ook echt wat van de stad zien.

Met zoveel moois in Kyōto, is de selectie uit het grote aanbod moeilijk.  Er zijn de beroemde plekken zoals Kiyomizudera, wat letterlijk 'de Helder Water Tempel' betekenten Heianjingū, bekend uit de film Lost in Translation.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

Bekijk hier een fragment uit de film Lost in Translation van Sofia Coppola met Scarlet Johansson. Vanaf 1:56 speelt het fragment zich af  in Heianjinguu. ©Focus Features.

, , ,
Dag 16: Kyōto (B)

In Kyoto bezoeken we verder nog speciale plekken die beklijven: tuinen, tempels, schrijnen, markten, ateliers,...  Uiteraard zullen Ryōanji (de ‘droge tuin’) en Kinkakuji (het ‘Gouden Paviljoen’) niet ontbreken. Voor de filmliefhebbers bezoeken we ook het Nijō-kasteel , bekend van  ‘The Last Samurai’ 

Maar we nemen u ook graag mee naar andere boeiende en veel rustigere plaatsen, zoals Arashiyama.

Kyōto biedt ook een paar staaltjes van totaal aparte moderne architectuur en kunst die meer dan het bekijken waard is. Natuurlijk gaan we ook een kijkje nemen in de geishawijk Gion.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

, , ,
Dag 17: Kyōto (B)

Vervolg dag 15 en 16.

Vandaag verkennen we de stad Kyōto verder.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kyōto.

, , , ,
Dag 18: Kanazawa (B)

Een zeer aangename treinrit brengt u langs de kusten van de Japanse zee naar de stad Kanazawa, een zusterstad van het Belgische Gent. Deze provinciestad is erg "in" omwille van zijn lokaal karakter.

De lokale voedingsmarkt is een erg gezellige plek voor de lunch! Meteen zie je wat er in deze streek aan zee zoal op de lokale borden komt! Herkenbare en minder herkenbare dingen!

In dit seizoen komen de bezoekers er ook voor de prachtige tuin, steevast in de top drie van de Japanse tuinen en toch heel anders dan die van Okayama die u al bezocht (dag 13).

De sloophamer die in Japan zo veelvuldig werd gehanteerd in de na-oorlogse jaren van de voorbije eeuw, heeft gelukkig enkele wijken van Kanazawa niet bereikt. Gezellige theehuizen, geisha-huizen en ja, de geisha zijn er nog! Je leert hoe ze geisha worden, hoe ze leven en werken, wie hun gasten zijn en hoe ze dat worden. Een glimp achter de muren van een heel gesloten wereld.

Overnachting in centraal gelegen hotel westerse stijl in Kanazawa.

, , ,
Dag 19: Shirakawago - Takayama (B)

Geïsoleerde dorpen zoals in de streek van Shirakawago, langs de Shogawa-rivier zijn sedert 1995 als UNESCO-Werelderfgoed opgenomen. Wat maken ze zo bijzonder? De landbouwhuizen in ‘Gassho-Zukuri’-stijl zou je de oude versie van kangoeroewoningen kunnen noemen.  Gassho-Zukuri betekent: ‘gebouwd zoals handen in gebed’. Verschillende generaties wonen samen onder deze reusachtige rieten daken zonder nagels, zo stijl dat de sneeuw er makkelijk afschuift en ook nog eens groot genoeg om er zijdewormen te kweken. Je kuiert door het dorp Ogimachi, bezoekt enkele indrukwekkende huizen en je kunt er ook nog heerlijke traditionele souvenirs vinden.

Je kunt Japan niet verlaten zonder een festival mee te maken. In tegenstelling tot de zomerfestivals zijn de festivals in de lente overwegend rustiger en religieuzer getint. Vandaag en morgen is het hier zover. Hidafurukawa viert feest! Hidafurukawa is bekend om zijn ingenieuze praalwagens, loodzwaar en voortgetrokken door mannen met slechts een lendenband, al kan het hier in de Hida Alpen nog aardig fris zijn in deze tijd van het jaar. De sfeer zit erin en de kleurenpracht spreekt voor zich. Alvast duimen we voor goed weer!

Overnachting in Takayama, in westerse of Japanse stijl.

Dag 20: Takayama (B)

Takayama heeft bijna elke ochtend een markt met lokale producten. Je geniet er van typische kraampjes en sfeervolle oude huizen in een aandoenlijk decor! 

Je bezoekt er huizen waar je de ingenieuze Japanse houtbewerking in detail kunt bestuderen, een gevoel krijgen van het Japan van weleer, sake en ander lekkers kunt proeven en dies meer.  Pure streling voor het oog en het hart. 

Vandaag zie je de praalwagens van het lentefestival nog een laatste keer. Sensatie verzekerd !

Dit is de streek van het beroemde Wagyu-vlees, hier Hida genoemd. Liefhebbers hebben hier keuze te over.

Overnachting in Takayama.

, ,
Dag 21: Matsumoto (B, D)

U rijdt met onze eigen bus naar het dorp Okuhidaonsen. Okuhida ligt aan de voet van een reuzenlange kabelbaancombinatie, de langste van Azië. 3800 meter verder en je staat meteen op een hoogte van 2156 meter, bij de top van de Nishi Hotakadake-berg. We duimen voor goed weer en dan is het uitzicht zondermeer spectaculair. Hier ziet u echt een staaltje van het voor vele bezoekers zo onbekende aspect van Japan: een wild en moeilik toegankelijk berglandschap dat wel ongeveer 80% van dit land uitmaakt.

Je reist verder naar Matsumoto, een kleine stad in de centrale Japanse Alpen. 

Het kasteel van Matsumoto is één van de weinige die nog zowat volledig authentiek zijn, net zoals dat van Himeji dat je reeds bezocht (zie dag 12), maar toch helemaal anders. Verder is het gezellig kuieren in de oude wijk Nakamichi.

Maar je wil natuurlijk ook echt genieten van de heilzame Japanse Alpen. Dat kan volop in en om de accommodatie voor vannacht. Het vulkaanwater is zijdezacht. De kamers hebben hier meestal volledig privé-sanitair, wel een toilet en lavabo, maar de sfeer is er ongelooflijk. Laat je heerlijk verwennen in een reeks vulkaanbaden!

Overnachting in hotel Japanse stijl buiten Matsumoto in de Japanse Alpen. 

, ,
Dag 22: Fujiberg - Kawaguchimeer (B, D)

Het sluitstuk van deze zo afwisselende reis is niet van de minste: de Fujiberg, meteen ook de hoogste berg van Japan, bijna 3800 meter! De lente is niet meteen het klimseizoenDe routes zijn enkel in juli en augustus open en u hebt er minsens 2 volle dagen voor nodig.  Maar de bloesems zullen overal te zien zijn. Kleuren en geuren in een prachtig decor. Japan’s heiligste bedevaartsoord spiegelt zich volop in het Kawaguchimeer, een uniek panorama voor de deur van uw heel authentieke accommodatie. Maar ook kimono’s met de beroemde berg erop, een kabelbaan met uniek panorama, stemmige oude nederzettinge, de bekende Fuji-noedels, alles heeft als thema de Fujiberg.

Ondertussen levert uw accommodatie alles wat heilzaam is aan de voet van een vulkaan: heerlijk thermaal water en heerlijke streekgerechten.

Overnachting in hotel Japanse stijl in Kawaguchiko.

, ,
Dag 23: Kawaguchimeer - Tokio (B)

Vervolg van dag 22.

In de late namiddag voert de eigen Ying Ying-bus u terug naar Tokio.

Overnachting in centraal gelegen hotel in Tokio.

, , ,
Dag 24: Tokio - België

Internationale vlucht(en) van Tokio naar Europa. 

Luchthaventransport tot aan uw woning wordt voor elke reis door YYT voorgesteld en je kan hier vrijblijvend gebruik van maken.

  Faciliteiten

  Comfortabele en zeer gerieflijke toeristenaccommodaties in westerse stijl afgewisseld met zeer karaktervolle, Japanse accommodaties. Niveau ***. 

  Naar onze normen zijn in de steden de kamers in westerse stijl klein maar ze zijn wel telkens voorzien van een vijfsterrencomfort! De meeste kamers in Japanse stijl zijn dan weer erg ruim en overigens prachtig ingericht.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten Brussel-Tokio & Tokio-Brussel
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen (gekend op 30/06/18)
  • Japan Rail Pass van 2 weken
  • Alle openbaar vervoer en enkele keren eigen bus tijdens het volledige programma
  • Alle transfers voor het volledige programma inclusief luchthavenvervoer in Japan
  • Nederlandstalige reisleiding gedurende volledige reis
  • Alle toegangsgelden voor bezoeken en activiteiten zoals voorzien in het programma
  • Alle overnachtingen tijdens de tour in comfortabele toeristenaccommodaties, zowel westerse als Japanse stijl en een tempel
  • Ontbijt vanaf dag 2 tem dag 23 en diners op dag 6, 9, 14, 19, 20, 21 en 22
  • Alle fooien en servicetaksen bij het volledige programma
   

  Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Transfer luchthaven Zaventem, heen en terug (vrijblijvend via YYT te reserveren)
  • Annulatie- en/of bijstandsverzekering. Polisvoorwaarden 'Allianz Global Assistance' beschikbaar in ons kantoor. Informeer naar onze voordelige gezins/jaarpolissen die vaak interessant zijn voor verre reizen.
   

  Reisformaliteiten

  Voor Japan volstaat een internationaal reispaspoort dat geldig is tot 6 maanden na retour. Deelnemers met de Belgische nationaliteit hebben voor Japan geen visum nodig.

   

  Extra informatie

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

   

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Deelnemers:

  De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke.

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard werkt Ying Ying Travel ook voor losstaande groepen Japanreizen op maat uit. Neem hiervoor even contact op via email (info@yingyingtravel.eu) of telefonisch: +32 497 63 42 20 (Mario).