24 dagen trip: grote rondreis door Tibet

Deze 24 daagse rondreis door Tibet brengt je naar de mooiste tempels en kloosters en langs de prachtigste natuur van Tibet.

Dag 1: Aankomst in Beijing

Vroege aankomst in Beijing. Ontmoeting met je gids en transfer naar het hotel. In de namiddag transfer naar Yonghegong of de 17de eeuwse Lama Tempel van Beijing. Een tijdlang was deze tempel het centrum van een gemeenschap van Tibetaanse Lama-boeddhisten. Later verbleven er om en bij de 1500 Tibetaanse, Mongoolse en Chinese Lama's. Yonghegong is één van de belangrijkste heiligdommen van de boeddhisten in China. Dit is de grootste Tibetaanse tempel buiten Tibet. 

Dag 2: Beijing (B)

City tour met privécar en gids. Je bezoekt het Plein van de Hemelse Vrede. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Bij het uitbreken van de Culturele Revolutie, midden jaren zestig, waren hier de hysterische bijéénkomsten van de Rode Gardisten. In groten getale zwaaiden zij hier met het Rode Boekje naar Mao Zedong.

Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad ! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie. Dit was de grootste zaal in het paleis en werd onder meer gebruikt voor de kroning van de keizer. We zien er de prachtig versierde troon.

Vrije tijd in de namiddag. 

Dag 3: Beijing - Lhasa (B) per vlucht

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Lhasa. Je privégids en chauffer staan je op te wachten op de luchthaven van Lhasa. Transfer naar het hotel bij aankomst.

Dag 4: Lhasa (B)

Volledige dag sightseeing met je privégids.

Potala Palace: Het wereldberoemde Potala Palace is gelegen op de “Rode Berg” ten westen van oud Lhasa. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 640 gedurende het bewind van koning Songstan Gampo. Het gebouw met zijn 13 verdiepingen staat op 117 meter hoogte en heeft meer dan 1,000 kamers en bedekt een oppervlakte van 130,000 vierkante meters. Het ganse gebouw is gemaakt van steen en hout, met muren, gemiddeld 3 meter dik.

Jokhang Tempel: De Jokhang Tempel, gelegen in het midden van oud Lhasa, was oorspronkelijk gebouwd in 647 na Christus. Er wordt verteld dat de plaats persoonlijk uitgekozen werd door de vrouw van koning Songstan Gampo, de Tang-prinses Wen Cheng. Het werd gebouwd door vaklui uit Tibet, China en Nepal en vertoont dus verschillende architecturale stijlen. De Jokhang is het spirituele centrum van Tibet en de meest heilige bestemming voor alle Boeddhistische pelgrims.

Barkhorstraat: De Barkhorstraat vindt men in het hart van Lhasa en omringt de tempel van Jokhang. Het betekent ‘de binnen cirkel/kring van de pelgrim’ en is de oudste straat van Lhasa. Heel wat mensen noemen deze straat “het venster van Tibet” omdat het een typische weerspiegeling is van het Tibetaanse leven. Het is een magische plaats, vol mysterie en bewondering die verbonden zijn met Tibet. 

Dag 5: Lhasa (B)

Vandaag bezoek je Norbulingka, dat is een paleis en bijbehorend park in Lhasa en diende als zomerverblijf van de dalai lama's van rond 1780 tot de invasie door China in het eind van de jaren '50.

nadien bezoek je nog twee kloosters, het eerste is het Drepung Monastery. Het Drepungklooster is een van de drie grote kloosters van Tibet. De andere twee zijn Ganden en Sera. Drepung is het grootste klooster in Tibet en was het grootste klooster van alle religies in de wereld.

Daarna bekijk je het debat tussen monniken in het Klooster van Sera op een hoogte van 4000 meter. Het Klooster van Sera is het tweede klooster van Tibet en er wordt van elke dag (behalve op maandag) een debat gehouden tussen de monniken die met veel toewijding de Boeddhistische geschriften bestuderen.

Dag 6: Lhasa - Gyangtse - Shigatse (B)

Na het ontbijt halen jouw gids en chauffeur je op in het hotel voor de transfer naar Gyangtse. Na een rit van ongeveer 2,5 uur kom je aan bij het Yamdrok Yumtso Lake. Het meer wordt beschouwd als een van de grootste heilige meren in Tibet, samen met Lake Namtso en Lake Manasarovar. Met een lengte van 130 kilometer en een breedte van 70 kilometer is het ook het grootste binnenlandse meer aan de noordelijke voet van de Himalaya.

Nadien bezoek je het Palcho klooster. Het is het belangrijkste Tibetaans boeddhistisch klooster in Gyantse.

De fantastische Karola Gletsjer mag natuurlijk niet ontbreken op het programma. Ijstorens en elegante patronen zijn de hoogtepunten van de Karola Gletsjer die tot de top 3 gletsjers in Tibet behoort.

Je rijd door naar Shigatse en kan wat uitrusten in het hotel.

Dag 7: Shigatse - Dingri (B)

Rit naar Dingri. Bij aankomst bezoek je het Tashilhunpo klooster.

Het Klooster van Tashilhunpo is de oudste en grootste Gelugpaklooster van Tibet. Hier zie je een gigantisch standbeeld van de toekomstige boeddha, de grootste van zijn soort ter wereld. Het standbeeld is versierd met kostbare parels, turquoise edelstenen, koraal en barnsteen. Je brengt ook een bezoek aan het Sakya klooster. Het klooster is de zetel van de sakyaschool in het Tibetaans boeddhisme en werd gesticht in 1073. 

Dag 8: Dingri - Everest Base Camp - Shigatse (B)

Ochtendrit naar het Mount Everest Base Camp. Je zal de Mount Everest vlak voor je neus zien en beseffen dat je dit waarschijnlijk maar 1 keer in je leven zal meemaken, een geweldige ervaring!

Nadien bezoek je het Rongbuk klooster. Het is de hoogste tempel in de wereld met zo'n 5100 meter.

Je rijd terug naar het hotel in Shigatse voor wat rust en vrije tijd.

Dag 9: Shigatse - Lhasa (B)

Vandaag staat in het teken van je terugrit naar Lhasa. Op deze 5 uur durende rit langs de legendarische Yarlung Tsangpo, die beschouwd wordt als de belangrijkste rivier van Tibet, zie je fantastische landschappen en krijg je het speciale gevoel van reizen in de wildernis, ver weg van de moderne wereld.

Bij aankomst in Lhasa check je in bij het hotel, en geniet je vervolgens van wat vrije tijd. 

Dag 10: Lhasa - Namtso Heavenly Lake (B)

Ochtendrit naar het Namtso, Hemelse meer.

Namtso Lake wordt ook wel het 'Hemelse meer' genoemd vanwege zijn schoonheid en helder blauw water. Overnachting in een lokaal guesthouse. Je bezoekt ook:

Het Tashi Dor Monastery: Dit is eerder een kapel dan een klooster. Het gebouw heeft een paar kleine kapellen met afbeeldingen van plaatselijke goden.

Tidrum Nunnery: Het klooster, hoewel klein, is de thuisbasis van honderd nonnen. Pelgrims en bezoekers komen naar Tidrum voor de zwavelhoudende warmwaterbronnen, ook bezocht door de nonnen.

Tsosum Gompa: Het klooster, opgericht in 1400, volgt de Nyingma-traditie. Tsozong Gongba betekent "kasteel in het meer" in het Tibetaans. Het klooster heeft vier gebouwen rond een kleine tuin.

Dag 11: Namtso Lake - Detzong

Prachtig wakker worden met de zonsopgang over het Hemelse meer. Transfer naar Detzong. Onderweg bezoek je het Reting klooster en het nonnenklooster van Detzong.

Reting klooster: De Reting Rinpoches waren belangrijk voor de zoektocht naar de veertiende dalai lama, Tenzin Gyatso, in 1939. Enkele Reting Rinpoches waren regenten in historisch Tibet tijdens de kinderjaren van dalai lama's tussen 1845-55 en 1933-47. De laatste regent, de vijfde Reting Rinpoche Jampäl Yeshe Gyaltsen, was betrokken bij de zoektocht naar de veertiende dalai lama en werd zijn hoofdleermeester. Hij werd later afgezet en overleed in Tibetaanse gevangenschap in 1947. Overnachting in een lokaal guesthouse.

Dag 12: Detzong - Lhasa (B)

Bezoek aan het Drigung Monastery. Binnen het Tibetaans boeddhisme is dit het moederklooster voor de traditie drigung kagyü. Het klooster werd gesticht in 1179 door de oprichter van deze traditie, Kyobpa Rinpoche. Drigung Kagyü legt de nadruk op tantrischemeditatie. Nadien ga je terug naar Lhasa.   

Dag 13: Lhasa - Nyingchi (B)

Ochtendrit van Lhasa naar Bayi Town (Nyingchi). Onderweg rijden we over de Milapas (5013m) en bereiken de stad Kongpo Gamda.

Je bezoekt het Basom tso meer,  het meer is gelegen op 3.500 meter boven de zeespiegel en komt voort vanuit de Nyching Tangha berg. De stroom is wel 12 kilometer lang. Met sneeuw bedekte bergen, gletsjers en bomen worden weerspiegeld op het golvende oppervlak van het meer. Er zijn kleine eilanden in het midden van het meer met Lamaïstische tempels.

Daarna rijden we verder langs de Nyiyang Riveren-route naar Bayi-stad.

Overnacht in Nyingchi.

Dag 14: Nyingchi - Great Cypress Nature Reserve Area (B)

Vandaag bezoek je als eerste het Great Cypress Natuurreservaat. De grootste boom in het reservaat is ongeveer 50 meter hoog en zo’n 2500 jaar oud. Daarna rijden we naar de Sekyim la Pass (4720 meter) geniet van het prachtige uitzicht op de Namjia Bawa berg (7700 meter) in de verte. Daarna rijden we verder naar het wilde Lunang Forest, het bos heeft een hoogte van zo’n 3700 meter. De verre wolken, de met sneeuw bedekte bergen, de eindeloze pijnbomen en het stille pastoraat vertonen een prachtig landschap. Nadien terugrit naar Nyingchi.

Dag 15: Nyingchi - Rawok Lake (B)

Rit naar het Rawok meer. Het is de belangrijkste hoofdstroom van de samenvloeiing van de Yarlung Tsangpo rivier. Aan de noordkant ligt de beroemde Laigu-gletsjer die zich uitstrekt tot aan het meer. Wanneer het ijs en de sneeuw smelten, zal dat in het meer stromen, wat de overvloedige bron van het meer is.

Overnachting in Ranwu.

Dag 16: Rawok Lake - Pomi (B)

Sta vroeg op, zo kan je mooie foto’s maken van de zonsopgang aan de Ranwu rivier. Nadien ga je naar de Midui gletsjer, daar bevinden zich twee watervallen van wereldklasse. In het midden van de twee watervallen ligt een inheems bos. Tijdens deze trip zie je grenzeloze bossen, sneeuwbergen, meren, landbouwgronden en kleine gehuchten. Vooral de prachtige landelijke omgeving van Midui is de moeite. Overnachting in Pomi.

Dag 17: Pomi - Niyang River - Bayi (B)

Na het ontbijt ga je naar de samenvloeiing van de Niyang rivier en de Yarlung Tsangpo rivier. Je ontdekt de machtigheid van de spectaculaire natuur.  

Nadien passeer je de charmante en zachte Niyang Riverside, op het dok ga je aan boord van een schip. Je vaart over het water met aan beide zijden van de oever de dicht bezaaide, inheemse bossen. Je ziet ook de Heilige Benri berg.  

Geniet onderweg van de Qujiaowu tempel en de Fozhang Dene, dé pijnboom van het meer om uiteindelijk te eindigen bij de Yarlun Tsangpu vallei in Rukoupai. Wij regelen een speciale tour die je naar één van de beste plaatsen brengt van de Nanjiabawa berg. Als het een mooie dag is zal je de beroemde Nanjiabawa berg goed kunnen zien.

Overnachting in Bayi.

Dag 18: Bayi Town - Darksum Tso – Lhasa (B)

S’ Morgens bezoek je de Zuid-oost Pontlevis vallei en het Darksum Tso meer. Het meer is 12 km lang en honderden kilometers breed. Je spot er witte kraanvogels en verschillende vissen. De weerspiegeling van de natuur in het meer is fantastisch. Nadien terugrit naar Lhasa.   

Dag 19: Lhasa - Tsedang (B)

Ochtendrit richting Tsedang. De oude hoofdstad Tsedang is prachtig gelegen in de vruchtbare Yarlung vallei, die bekend staat als de wieg van de Tibetaanse beschaving. Je bezoekt het Yambulakhang paleis, het eerste paleis gebouwd door de Tibetanen voor hun eerste geregistreerde koning Nyatri Tsedpo. Nadien bezoek je de Traduk Tempel. Traduk is het grootste en belangrijkste gebouw van de overgebleven koninklijke fundamenten in de Yarlung-vallei. Naar verluidt is het in de 7e eeuw gesticht onder koning Songtsen Gampo. Overnachting in Tsedang. 

Dag 20: Tsedang - Samye Monastery (B)

Vandaag bezoek je het Samye klooster, het is het eerste boeddhistische klooster gebouwd in Tibet in de 7de eeuw. De hoofdtempel bestaat uit drie verschillende Tibetaanse stijlen. Je kan ook genieten van prachtige uitzichten over de Yarlung Tsangpo rivier. Overnachting in Tsedang.

Dag 21: Tsedang - Lhasa (B)

Terugrit naar Lhasa, geniet van je vrije tijd. Vraag gerust wat tips aan de gids. Nadien bezoek je het Tsurphu klooster, Tsurpu werd opgericht door de eerste karmapa Düsum Khyenpa in 1159. Nadat hij de plek bezocht, richtte hij het klooster hier op en offerde hij geschenken aan de lokale beschermheiligen.

Dag 22: Lhasa - Beijing (B)

Transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Beijing in de ochtend. Bij aankomst transfer naar het hotel. Geniet van wat vrije tijd.

Dag 23: Beijing - vertrek (B)

Volledige dag vrije tijd in Beijing. Nadien transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.

Dag 24: Aankomst Europese luchthaven

Aankomst op een Europese luchthaven, meestal is dit Brussel of Amsterdam.

  Faciliteiten

  Beijing: 3/4/5* hotel naargelang je wensen
  Lhasa: Lokaal 4* Thangka Tibetan Style Hotel
  Tsetang: Lokaal 3* Tsetang Hotel 
  Shigatse:  Lokaal 3* Gasar Hotel 
  Dingri: Lokaal 2* Mountain Everest Hotel 
  Namtso - Detzong : Lokaal Guesthouse bij het Hemelse meer 
  Nyingchi: Lokaal 3* Nyingchi Hotel
  Ranwo:  Lokaal Nanhu Yizhan guesthouse
  Pomi: Lokaal 2* Dengfeng Hotel
  Bayi : Lokaal 3* Nyinchi Hotel

   

  Inclusief

  • Permit tot de Autonome Regio Tibet
  • Alle maaltijden zoals vermeld in het programma (B: Ontbijt, L: Lunch, D: Diner)
  • Engelssprekende lokale gidsen (1 plaats = 1 gids)
  • Binnenlandse vlucht Beijing - Lhasa in Economy seat
  • Binnenlandse vlucht Lhasa - Beijing in Economy seat
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden zoals opgegeven in het reisprogramma
  • Vervoer in Tibet: lokaal privé busje of minivan
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • Visum China
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven
  • Koffie, wijn en vers geperst fruitsap indien gewenst bij lunch en/of diner
  • Luchthaventransport naar Europese luchthaven (vrijblijvend via YYT)
  • Annulatieverzekering en/of reisbijstandsverzekering (vrijblijvend via YYT)
  • Fooien
  • Alle andere diensten die niet vermeld staan onder inclusief
   

  Reisformaliteiten

  Geldig internationaal reispaspoort (= geldig tot 6 maanden na retour) en visum China Single Entry verplicht. 

  Het is niet verplicht om de visumafhandeling door Ying Ying Travel te laten regelen. U kan dit ook zelf doen, maar hou er rekening mee dat alle verantwoordelijkheid hieromtrend dan ook bij u ligt. Zorg er in dat geval ook voor dat YYT tijdig in het bezit is van een scan van uw internationaal paspoort en van de visa copie.

  Prijs indien visum China Single Entry via YYT €180,- per visum. Dit is niet inbegrepen in de basisprijs. Deze kostprijs is onder voorbehoud van wijziging.

  Visumkosten vallen niet onder de annulatie-dekking.

  U heeft eveneens een Tibet Travel Permit nodig. Dit wordt door Ying Ying Travel geregeld en de kost hiervan is reeds inbegrepen in de totale pakketprijs. Om uw Tibet Travel Permit in orde te brengen hebben wij nodig : scan van het internationaal reispaspoort, scan van de visa copie, volledige naam, geslacht, geboortedatum, beroep en paspoortnummer. 

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven ! 

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  De Yuan (CNY)

  Vreemde munten

  Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Permit Tibet

  Ying Ying Travel regelt uw Tibet Travel Permit. De kost hiervan is reeds inbegrepen in de pakketprijs. 

  Tijdsverschil 

  In de zomer is het tijdsverschil tussen België en Tibet 6 uur en tijdens de winter 7 uur.

  Gezondheid

  Reis je naar Tibet dan zijn er geen specifieke vaccinaties nodig. Vaccinatie tegen hepatitis A is sterk aan te raden. Ga een keer langs bij uw huisdokter en vraag een update naar polio, tetanus en difterie.

  Lokaal vervoer

  In Tibet maak je gebruik van:

  • 7-seats minivan voor 2 tot 4 mensen
  • 15-seats voertuig vanaf 6 mensen

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan je behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van je reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd, zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Deze reis kan ook in groep à la Carte uitgevoerd worden. Interesse ? Neem dan even contact op en wij werken graag een voorstel op maat voor uw organisatie uit. Hetzelfde geldt uiteraard voor allerlei alternatieve programma's binnen de Autonome Regio Tibet.

  Wij werken uw droomreis Tibet graag à la Carte voor u uit !