32-daagse tour : China & uitgebreid Mongolië

China en Mongolië zijn allebei fantastische landen om te bezoeken. Kun je niet kiezen welke van de twee je wilt zien? Haal dan het beste uit je volgende reis en combineer deze twee landen voor een onvergetelijke ervaring! 

Dag 1: Vertrek Beijing

Rechtstreekse internationale vlucht Brussel-Beijing. 

Dag 2: Beijing (B)

Vroege aankomst in Beijing 05:30. Kennismaking met het lokale team en transfer naar het hotel.

Het is nog te vroeg om in te checken, maar ontbijten is al mogelijk.

Afspraak met de lokale Engelstalige gids in de lobby van het hotel. Aanvang Highlights of Beijing City Tour met o.a. het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Verplaatsingen doe je per metro. Het Tiananmenplein is het politieke hart van Beijing en het grootste openbare plein ter wereld. Hier komen monumenten van het Chinese keizerrijk samen met monumenten van het communistische tijdperk. Je wandelt onder de Tiananmenpoort naar het grootste paleizencomplex ter wereld, de Verboden Stad! Sterattracties zijn de Marmeren Rijbaan, de vijf bruggen over het Gouden Water en de Zaal van de Opperste Harmonie.

Check-in, verpozing en vrije tijd in de namiddag.

Overnachting Beijing.                           

Dag 3: Beijing (B)

Ontbijt in het hotel. Volledige dagtrip met lokale gids. Je verplaatst je eerst per metro naar het vertrekpunt van de fietsverhuurder.

Vandaag staat een fietstocht door de traditionele oude Hutongwijken van Beijing op het programma. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe de lokale mensen leven. Enig leuk in Beijing!

Dag 4: Beijing- Ulaanbaatar (B)

Na het ontbijt: check-out en transfer naar het treinstation. De gids begeleidt je om bij de juiste trein te komen. Stap in de trein voor de 28 uur durende rit naar de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar.

Overnachting in softsleepercabine op de nachttrein. Een unieke ervaring.

Dag 5: Aankomst Ulaanbaatar (L, D)

Aankomst treinstation Ulaanbaatar en kennismaking met het lokale Mongoolse team van gids en chauffeur. Transfer naar het centraal gelegen hotel. Check-in en tijd voor even op te frissen in het hotel. Tijd voor de eerste bezienswaardigheid van vandaag: het Gandan Klooster, waar een groot gouden boeddhabeeld op je staat te wachten. Luister naar het gezang in de hoofdtempel en kijk je ogen uit in dit grote tempelcomplex.

Op onze weg naar het Nationaal Historisch Museum lopen we over het Main Square, het hart van de Mongoolse hoofdstad. In het Nationaal Historisch Museum wordt alles op een duidelijke en informatieve manier weergegeven. Je komt hier meer te weten over de fascinerende geschiedenis van dit bijzondere land. Na de lunch is het tijd voor een muzikaal dansoptreden in het theater, uitgevoerd door de populaire groep Tumen Ekh. De dag wordt afgesloten met een heerlijk welkomstdiner. Overnachting in het centraal gelegen 4* hotel.

Dag 6: Baga Gazriin Chuluu (B, L, D)

De zesde dag staat in het teken van het machtige Baga Gazriin Chuluu.

Chuluu (Mongools: “чулуу”) betekent steen, deze granieten rotsformatie doet zijn naam alle eer aan. Baga Gazriin Chuluu is zo`n 1768 meter hoog, 15 kilometer lang en 10 kilometer breed. Ook in de omgeving is er veel te zien, zo kun je er graven, rotsschilderingen en oude monumenten tegenkomen. Op vele plekjes krijg je vandaag een fantastisch uitzicht zoals bij de rocky ravine, de Jargalant cave, Ger Chuluu mountain, tevens bezoeken we het graf van Hunnu. Overnachting in een gerkamp.

Dag 7: Tsagaan Suvarga - Yoliin Am (B, L, D)

Vandaag is het de hoogste tijd om een bezoek te brengen aan Tsagaan Suvraga, een witte klif met een fantastisch uitzicht. Als je vanaf een afstandje naar Tsagaan Suvraga kijkt, lijkt het wel alsof je de ruïnes van een oude stad ziet. Na Tsagaan Suvarga staat “eagle valley” op het programma.

Beter bekend als Yoliin Am, een diepe kloof in het zuiden van Mongolië waar je bijna het hele jaar door ijsgletsjers kunt zien. De vallei is genoemd naar de lammergier, die we met een beetje geluk kunnen zien. Gelegenheid voor een uur paardrijden (inclusief). Overnachting in hotel.

Dag 8: De Zandduinen van Khongor (B, L, D)

Heerlijk ontbijt. Vervolg van de route naar de Khongoryn Els of de Zingende Zandduinen van Khongor. De wind doet het zand letterlijk “zingen”. Dit zijn de grootste zandduinen van Mongolië.

Met een lengte van 180 km, een breedte van 15 tot 20 km en een hoogte van 300 meter kunnen we echt wel spreken van buitengewone afmetingen. Het is werkelijk een plezier om door de zandduinen te lopen en de top van een zandduin te halen. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht. Aan de noordkant van de zandduinen bij de Khongor rivier ligt er een verborgen oase.

Tijd voor een kameeltocht (inclusief)! Geniet van een 2 uur durende tocht op de rug van een kameel. Overnachting in een gerkamp.

Dag 9: De Vlammende Kliffen van Bayanzag (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist GER Camp. Vervolg van onze reis met dit keer als bestemming de Vlammende Kliffen van Bayanzag. Bekijk de oranje kleur van de rotsformaties op onze foto’s en je begrijpt meteen de naam die Roy Chapman Andrews aan dit gebied gaf. De Amerikaanse ontdekkingsreiziger en paleontoloog ontdekte deze Zuid-Mongoolse plek in het begin van de 20e eeuw. Hij gaf het de naam “Flaming Cliffs”. Dit deel van de Gobiwoestijn is wereldberoemd geworden omdat resten van dinosaurussen, met name complete skeletten en hun gefossiliseerde eieren, hier voor het eerst gevonden werden. Wie aandachtig de omgeving verkent kan misschien zelf een stukje bot terugvinden.

In de namiddag is het tijd voor een wandeling door de Gobiwoestijn. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden te zien in het zuiden van de Gobi zoals een oase, Mount Nemegt, de Altan Mountains en uitgestrekte steppes en valleien waar veel bijzondere dieren leven zoals de Aziatische wilde ezel, de kropgazelle en de steppewolf. Overnachting in een tent.

Dag 10: Ongi Klooster (B, L, D)

Na het ontbijt gaat de route verder naar Ongi. Aankomst bij de ruïnes van het Ongi Klooster die verspreid liggen op de zuidelijke helling van de rotsachtige bergen langs de oevers van de rivier Ongi.

Het Ongi Klooster was ooit het grootste boeddhistische centrum van de regio Gobi en een van de 7 grootste tempels van Mongolië. Twee complexen werden gebouwd in de jaren 1780. Na de volksrevolutie in 1921 werden de twee tempels verwoest en vele lama’s werden door de communisten geëxecuteerd of gevangen gezet. Een van de tempels is in de oorspronkelijke Tibetaans-boeddhistische stijl heropgebouwd. Overnachting in één van de allerbeste gerkampen.

Dag 11: De waterval van Orkhon (B, L, D)

Vandaag verlaten we de Gobiwoestijn en zien we hoe de Mongoolse steppes eruitzien. Na het ontbijt transfer naar de Orkhon Valley, deze vallei heeft een belangrijke historische betekenis. De waterval wordt ook wel Ulaantsugalan genoemd en is ontstaat door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Bezoek aan een nomadische familie. De gastvrouw zal je laten zien hoe je traditionele lekkere melkproducten zoals gedroogde kwark (“aaruul”) en Mongoolse kaas (“byaslag”) kunt maken. Maak zeker eens een praatje met de lokale nomadische familie en leer hun unieke manier van leven beter kennen. Overnachting bij een lokale nomadische familie. Zeer uniek!

Dag 12: Tuvkhun Klooster (B, L, D)

Onze reis gaat verder naar het Klooster van Tuvkhun, gelegen op een afgelegen beboste berg.

Het klooster is gebouwd in 1651 door Undur Gegeen Zanabazar, een religieuze leider, filosoof, kunstenaar en beeldhouwer. Een mooie tocht van zo`n 4 kilometer brengt u naar het klooster. Hier genieten we van het mooie, vredige landschap en brengen we een bezoek aan de grotten die nabij het klooster zijn gelegen. Overnachting in een tent.

Dag 13: De oude hoofdstad Kharkhorum (B, L, D)

Vervolg van onze reis richting de oude hoofdstad Kharkhorum. Kharkhorum werd gesticht in 1220 en is voor 140 jaar de hoofdstad van Mongolië geweest. In 1388 werd de stad volledig vernietigd.

Ongeveer 200 jaar later (1586) werd op de ruïnes van Kharkhorum het oudste boeddhistische klooster van Mongolië gesticht. Het Erdene Zuu klooster werd meermaals door oorlogen verwoest en telkens weer heropgebouwd. In het begin van de 20e eeuw waren er meer dan 100 tempels en leefden er meer dan 1000 lama’s. Slechts enkele gebouwen bleven gespaard na de zuiveringen van de communisten in 1937.

Gelukkig werd de prachtige muur (400x400m) die het klooster omringd samen met de 108 stoepa’s niet verwoest. Ondertussen wordt het complex opnieuw als klooster gebruikt. In een aantal musea worden belangrijke kunstschatten bewaard en Erdene Zuu staat uiteraard op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Wanneer het mystieke Erdene Zuu met zijn lange muur vanuit de verte in de graslanden verschijnt en het gezang van de monniken ons bereikt, dan wanen we ons even in Tibet.

Bezoek aan het Kharkorum Museum. Overnachting in gerkamp.

Dag 14: De heetwaterbronnen bij Tsenkher (B, L, D)

Vandaag staat de heetste warmwaterbron van Mongolië op het programma. De warmwaterbron wordt gebruikt vanwege zijn helende krachten. Het is een diepe warmwaterbron en dit zorgt ervoor dat het in de kern wel 86 graden kan zijn. De gerkampen in dit gebied zijn de meest comfortabele plekken voor te genieten van je vrije tijd. Ook kun je je er laten behandelen tegen huidproblemen en chronische ziektes. De route van Kharkhorum naar Tsenkher is geweldig. Je rijdt door rivieren en ziet Yaks, gieren, misschien wel een wolf aan de rand van het woud. Overnachting in gerkamp.

Dag 15: Khorgo - Terkhiin National Park (B, L, D)

Na het ontbijt rijden we door naar het Terkhiin National Park. Onderweg zien we een bijzondere boom met 108 takken die aanbeden wordt. De boom is bedekt met blauwe sjaals (“khadag”). Mongolen geloven dat deze heilige boom geluk brengt. Eenmaal in het National Park stoppen we langs de Chuluut (“stony river”), deze rivier stroomt vanuit de valleien van de Khangai Mountains in centraal Mongolië. Daarna gaan we door naar de dode vulkaan van Khorgo. Vanaf de top van de vulkaan heb je een geweldig uitzicht over het Terkhiin Tsagaan Lake. Overnachting in een gerkamp.

Dag 16: Terkhi Lake (B, L, D)

Vandaag doen we het lekker rustig aan bij het prachtige Terkhi-Meer. Het meer is ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen. Luister naar de verhalen die de gids je over dit meer kan vertellen. Overnachting in een gerkamp.

Dag 17: Khovsgol Lake (B, L, D)

Na het ontbijt rijden we door naar Uushig Deer Stones, een complex van 30 zogenaamde hertenstenen: oude megalieten met ingekerfde symbolen. Deze hertenstenen zijn meer dan 3000 jaar oud en werden in de bronstijd gebruikt bij begrafenissen, offerrituelen en als kunstvorm.

De kunstzinnige illustraties van herten en andere dieren op de stenen zijn inmiddels het symbool van het sjamanisme, het belangrijkste geloof in Mongolië.

Vervolg van onze reis naar Khovsgol Lake, dit meer is gelegen in de provincie Hövsgöl in het noordoosten van Mongolië. Hövsgöl staat bekend als het Zwitserland van Mongolië. Het Khovsgol Lake is een van de zeventien ancient lakes ter wereld en is meer dan twee miljoen jaar oud.

Het is het belangrijkste waterreservoir. Het water is van nature helder en drinkbaar.

Overnachting in een gerkamp.

Dag 18: Khovsgol Lake (B, L, D)

Op onze tweede dag bij het Khovsgol Lake gaan we niet stilzitten. Trek je wandelschoenen aan en maak een stevige wandeling door de mooie natuur. Geniet van het uitzicht op dit oeroude meer. Voordat we gaan paardrijden, gaan we nog even langs bij een lokale familie die rendieren houdt. 

Overnachting in gerkamp.

Dag 19: Vulkaan Urantogoo (B, L, D)

Vandaag bezoeken we de Urantogoo Vulkaan in het noorden van Mongolië. Deze machtige vulkaan is zo`n 1686 meter hoog en ongeveer 25.000 jaar geleden ontstaan. Beklim de vulkaan en geniet van de vergezichten en de vele dieren die er broeden. De vulkaan heeft broedpopulaties van verschillende vogels zoals de hoen, mus, uil, valk, koekoek en hop. Ook komen er slangen, herten en marmotten voor. Overnachting in een gerkamp.

Dag 20: Het Amarbayasgalant Klooster (B, L, D)

Vandaag staat het beroemde Amarbayasgalant Klooster op het programma. Het klooster is gelegen aan de voet van de Burenkhaan Mountain, nabij het stadje Erdenet. Amarbayasgalant (“het klooster van vredig geluk”) is een van de grootste en belangrijkste kloosters van Mongolië.  Het werd gebouwd tussen 1727 en 1736 en telt meer dan 40 tempels die toegewijd zijn aan een belangrijke geestelijke: Zanabazar.

Zanabazar (“schitterende heiligheid”) was de eerste Mongoolse jebtsundamba (“ Tibetaans boeddhistische monnik”) die in de 16de eeuw een belangrijke rol speelde bij de herintroductie van het boeddhisme in Mongolië. Tevens behoort Amarbayasgalant tot een van de weinige kloosters die ongeschonden uit de strijd kwam nadat in 1937 de communisten het land wilden zuiveren. Overnachting in een gerkamp.

Dag 21: Khustai National Park (B, L, D)

Na het ontbijt worden we volgens de Mongoolse traditie op hartelijke wijze uitgewuifd. We rijden tot aan het Nationale Park Khustai. Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. Na de lunch nemen we ook een kijkje in het Przewalski Horse Museum. Naast de wilde paarden (“Takhi”) leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen. Overnachting in een gerkamp.

Dag 22: Stadstour Ulaanbaatar (B, L, D)

Na het ontbijt rijden we door naar Ulaanbaatar. Transfer naar het hotel. Na even te zijn bijgekomen is er de mogelijkheid om de stad in te gaan. Je bezoekt een groot winkelcomplex waar je allerlei souvenirs voor thuis kan aankopen. Je bezoekt eveneens een fabriek met de beroemde Mongoolse Kashmir.

Tijd voor het afscheidsdiner, althans vanavond nemen we afscheid van Mongolië en onze Mongoolse vrienden. Je reist de volgende ochtend per Siberië Express naar het Chinese Beijing.

Je geniet van een heerlijke Mongoolse barbecue. Buffet en barbecue à volonté!

Overnachting in 4* hotel.

Dag 23: Vertrek Monogolië (B)

Vroeg ontbijt in het hotel en check-out. Aansluitend transfer naar het treinstation van Ulaanbaatar. We nemen afscheid van onze Mongoolse vrienden en boarden voor de Transsiberië Express Ulaanbaatar-Beijing. Verblijf in 4-persoonscabines die volledig afsluitbaar zijn. We reizen in softsleeper, de best mogelijke klasse in de trein. Er is een restaurant en bar op de Transsiberië Express. Overnachting in de Transsiberische Trein en dat is uiteraard weer een ervaring op zich. Tijdens de rit zijn er enkele stops waarbij je een keer een luchtje kan scheppen. De volgende dag komen we even voor het middaguur aan in de Chinese hoofdstad Beijing en worden we hartelijk ontvangen door onze gids en chauffeur van Beijing.

Dag 24: Aankomst Beijing

Aankomst Beijing even voor het middaguur. Ontvangst door onze lokale Chinese gids en aansluitend transfer naar het hotel. Check-in en verpozing. Vrije namiddag en avond. Overnachting in Beijing.

Dag 25: Chinese Muur Mutianyu (B, Speciale Lunch aan de Chinese Muur met gegrilde vis)

Ontbijtbuffet in het hotel, keuze uit westers en Chinees. Naar deze dag heb je vast en zeker lang uitgekeken. Tijd voor de uitstap naar de Chinese Muur, voor de meeste mensen een uniek moment in hun leven!

Je bezoekt de Chinese Muur bij Mutianyu. Dit deel van de Muur ligt op 70 kilometer ten noorden van Beijing en in een erg mooie omgeving. Je hebt ruim de tijd om te genieten en om foto's te maken van de vergezichten vanop hét symbool van China: de Chinese Muur! Mutianyu heeft kabelbaan en rodelbaan voor de afdaling (kabellift/rodelbaan facultatief). Je kan ook gewoon te voet naar boven.

Lunch bij lokale mensen die vlakbij de Chinese Muur wonen. Op die manier ervaar je het lokale leven van hen die aan de voet van de bergen wonen. Specialiteit is vers gegrilde vis.. heerlijk!

Op de terugweg naar de binnenstad van Beijing voorzien we een fotostop aan de Olympische site van Beijing met de watercube, het zevensterrenhotel en uiteraard het immense Vogelneststadion (“Bird’s Nest”). Hier sprong onze Tia Hellebaut in 2008 naar gouden hoogtes. Het Vogelnest is niet enkel een stadion, het is vooral een verbazingwekkend kunstwerk. 

Dag 26: Beijing (B, Speciale Lunch bij hutongfamilie)

Ontbijt in het hotel. “GoGoBeijing way of travel”, per metro en volledige dag met lokale gids.

Hotel – ochtendoefeningen binnen het Domein van de Tempel van de Hemel – de oude Hutongwijken van Beijing met o.a. Drum- en Beltoren. Bezoek en lunch bij een lokale Hutongfamilie.

De vrouw des huizes leert je hoe je dumplings ("jiaozi") moet maken. Zeer leuk!

We sluiten de dag af met een wandeltocht door de oude wijken van Beijing! Neem de metro terug naar het hotel. Overnachting in het hotel.

 

Dag 27: Beijing- Luoyang met de hogesnelheidstrein (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar het treinstation voor de hogesnelheidstrein richting Luoyang.

Bij aankomst in Luoyang, kennismaking met het lokale team bestaande uit privégids en chauffeur. Transfer naar hotel voor Check-in. Kennismaking met Luoyang en bezoek aan “Witte Paard Klooster”. 

Dag 28: Luoyang- Shaolin Tempel (B, L)

Ochtendrit naar de Shaolin Tempel. De Shaolin Tempel werd gebouwd in het jaar 495 tijdens de Noordelijke Wei-Dynastie en wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Shaolin Martial Art. Tevens wordt de tempel, die in het beboste gebied aan de voet van de berg Songshan is gelegen, beschouwd als de bakermat van het Chinese zenboeddhisme. Beleef een kungfu-training en breng een bezoek aan de Shaolin tempel. Lunch is vandaag ook inbegrepen. Retour naar de binnenstad van Luoyang voor vrije avond. Er zijn zeer goede restaurants voor heerlijke noodlesoepjes.

Dag 29: De Grotten van Longmen - Beijing met de hogesnelheidstrein (B)

Ochtendbezoek aan de Grotten van Longmen. De Grotten van Longmen zijn een van de drie belangrijkste grotten van China, tevens zijn er prachtige grottekeningen te vinden. De grotten zijn ontstaan tijdens de Noordelijke Wei-dynastie (386-534) en staan sinds november 2000 op de Werelderfgoedlijst. 

Na uitgebreide bezoeken en wandeling, transfer naar het treinstation voor boarding de hogesnelheidstrein richting Beijing. Bij aankomst in Beijing, verwelkoming door het lokale team bestaande uit privégids en chauffeur. Transfer naar hotel. 

Dag 30: Beijing (B)

Ontbijt in het hotel. Geniet van een heerlijke, vrije dag in Beijing. Ik bezorg u nog allerlei tips. De zijde- en parelmarkten zijn interessant. Maar ook de mooie merengebieden zijn de moeite waard om rustig te vertoeven. Mogelijkheden genoeg. Overnachting in het hotel.

Dag 31: Vertrek Beijing (B)

Ontbijt in het hotel. Vrije dag Beijing. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht richting Brussel.

Dag 32: Aankomst Brussel

Einde van een prachtige en avontuurlijke rondreis 32 dagen China en Mongolië.

  Faciliteiten

  Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Tourist Ger Camp

  Deze rondreis voorziet 12 overnachtingen in een Tourist Ger Camp (3 à 4 personen in één Ger). Een Ger is een ideale vorm van accommodatie in Mongolië. De Ger Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een Ger is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste Ger Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de Ger Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een Ger of Yurt past perfect in dit kader.

  Tourist Tent Camp

  Deze rondreis voorziet 2 overnachtingen in een Tourist Tent Camp. Mat en slaapzak is steeds voorzien.

  Nomadenfamilie

  Tijdens deze tour verblijf je 1 nacht bij een Mongoolse nomadenfamilie.

   

  Inclusief

  • Alle hotelovernachtingen zoals vermeld in het programma – verblijf in Twin kamer
   • 3* Dong Fang Hotel Beijing (China)
   • 4* Khuvsgul Lake Hotel in Ulaanbaatar (Mongolië)
   • 3* Khan Ull Hotel & Suite in Dalanzadgad (Mongolië)
   • 3* New Friendship Hotel in Luoyang (China)
  • Speciale overnachtingen:
   • 12 Overnachtingen in Tourist Ger Camp (zie tour Mongolië)
   • 1 Overnachting bij een nomadenfamilie (zie tour Mongolië)
   • 2 Overnachtingen in een tent (zie tour Mongolië)
  • Alle maaltijden zoals weergegeven in het reisschema (B= Breakfast, L= lunch, SL = Special Lunch, D= Dinner, SD=Special Dinner)
  • 1 glas softdrink per persoon bij elke inbegrepen lunch of diner. Je kan kiezen uit: Sprite, Cola, lokaal mineraal water of lokaal bier. Koffie, wijn, fruitsap en bruiswater zijn niet inbegrepen.
  • Dranken in Mongolië : flesjes mineraal water tijdens de tour
  • Early Arrival breakfast in Dong Fang Hotel Beijing op dag 2
  • Transsiberië Express  Beijing --> Ulaanbaatar(dag 4) – verblijf in softsleeper
  • Transsiberie Express Ulaanbaatar --> Beijing  (dag 23) – verblijf in softsleeper
  • 2de klas ticket hogesnelheidstrein Beijing --> Luoyang (dag 27)
  • 2de klas ticket hogesnelheidstrein Luoyang --> Beijing (dag 29)
  • Engelssprekende lokale begeleider/vertaler in Mongolië
  • Engelssprekende lokale begeleider/vertaler in China (1 plaats = 1 gids)
  • Alle transport per privé car (Japanse Jeep) met ervaren privé chauffeur in Mongolië
  • Alle overnachtingen van begeleider en chauffeur tijdens de volledige tour in Mongolië
  • Alle maaltijden van begeleider en chauffeur tijdens de volledige tour in Mongolië
  • Alle transfers zoals in programma vermeld (luchthaven-hotel-treinstation) per privécar met airco en privéchauffeur en privégids in China en in Mongolië
  • Alle tours zoals in programma vermeld uitgevoerd met privé-bus met airconditioning in China
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden zoals opgegeven in programma, tenzij vermeld als optioneel
  • Toegang tot alle vermelde Nationale Parken in Mongolië
  • Fietsverhuur 1 dag in Beijing Hutongwijken
  • Alle Museumtickets
  • Cultureel optreden in Ulaanbaatar
  • 1 uur paardrijden in Mongolië
  • 2 uur kameelrijden in Mongolië
  • Alle administratie- en bankkosten voor China en voor Mongolië
  • Speciale lunches aan voet Chinese Muur en bij lokale Hutongfamilie in China
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten
  • persoonlijke uitgaven
  • overige maaltijden en dranken
  • visum Mongolië (vrijblijvend via Ying Ying Travel)
  • visum China (vrijblijvend via Ying Ying Travel)
  • annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • optionele excursies/bezoeken
  • alle andere diensten die niet vermeld staan onder “inbegrepen”
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië en China is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven.

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  Mongolië: de Tögrög (T), 1 euro = +/- T 2600.

  China:   de Yuan (CNY) of Renminbi (RMB)

  Vreemde munten

  Mongolië:: USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög. In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  China: Euro of USD (voor wisselen van plaatselijke munt) en alle belangrijke credit cards.

  Kleding

  Mongolië: De temperaturen kunnen dagelijks schommelen. Verwachte temperatuur overdag: ca 20°C. Verwachte temperatuur 's nachts 10°C.

  Vaccinaties

  Mongolië: Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Petje of hoedje
  • Lippenbalsem
  • Zonnecrème
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen? Reis je eveneens voor het werk? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven? Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu