32D: Australië van Perth tot Sydney - sep/okt 2019 - Boek nu!

Australië, het oudste continent met ook een heel nieuwe geschiedenis, een wereld in één land in volle uitbouw.

Je verkent het gevarieerde zuiden tussen Perth en Sydney, de bevolking, de kunst en cultuur, het land en de zee en ook een flink stuk “Outback”. Dat is het ruige binnenland. Deze reis biedt een uitermate veelzijdige kennismaking met de staten West-Australië, Zuid-Australië, Victoria, New South Wales en ACT.

Je verblijft in hotels in toeristenklasse, steeds kraaknet. Sommige in de “Outback” hebben enkele heerlijk lokale kenmerken zoals een sfeervolle lokale “pub”.  

Reistroeven Australië van Perth tot Sydney

 • Unieke route vol afwisseling
 • De belangrijkste steden van het land in één reis
 • Een route ver weg van het massatoerisme
 • Lokale gids en tweetalige eigen Vlaamse Ying Ying-gids, beiden met jarenlange ervaring en officieel gecertificeerd
 • Eigen terreinbus, geen grote groep in een toeristenbus

 

Klik bij het reisverloop op elke dag afzonderlijk en het dag-tot-dag programma met foto's van de verschillende locaties verschijnt. 

Kaart reisroute: 
Dag 1: Vertrek

Transfer naar de luchthaven en vertrek richting Australië. 

Dag 2: Aankomst Australië

Na ongeveer 18 uren vliegen, kom je aan in Perth (1,8 miljoen inwoners) in de staat Western Australia.

Marieke ontmoet je op de luchthaven. Bij de meeste vluchtschema’s is de aankomst in de late avond. 

Dag 3: Perth

De snel groeiende maar heel groene metropool is een dynamische stad in volle opbouw. Je vindt er een heerlijke mengeling van koloniale stijl en hypermodern glas en beton.  Er zijn ook zeer aantrekkelijke musea en sierlijke koloniale bouwwerken. 

In het Western Australian Museum vind je een uitgebreide toelichting rond een aantal aspecten die je tijdens de tocht ook zal tegenkomen: de emigratie, de politiek aangaande de Aboriginals, het afstandsonderwijs, de geologie, de fauna enz. 

Of je verkiest misschien de Art Gallery of Western Australia.  Luchtige architectuur, de gezellige omgeving van het stadhuis en de steeds drukke Murray Street Mall, de prachtige kade van de Swanrivier…

Je eindigt je programma in Kings Park, een stadspark om nooit te vergeten. 

Dag 4: Fremantle - Perth

Op 17 km van Perth ligt Fremantle (25.000 inwoners). In de Australische zomer is dit een bruisend toeristisch oord. In de Australische lente is de sfeer er provinciaal gezellig.

Het westen van Australië lag op de ontdekkingsroute voor Nederlandse scheepvaart en maakte ooit deel uit van de tocht naar ‘Indië’. Maar koralen en ander onheil zorgden ervoor dat menig schip averij opliep of helemaal ten prooi viel aan de ruige kust. Zo verging het o.a. de Batavia, waarvan de fascinerende (en bloedige!) geschiedenis weergegeven is in de Fremantle Shipwreck Gallery.

Fremantle is overigens een bijzonder sierlijk stadje dat onze verdere exploratie meer dan waard zal zijn en dat het uitje bij uitstek is voor de ‘Perthites’. Bovendien is het vandaag ook marktdag in Fremantle! Een ecclectisch geheel van voeding, snuisterijen en nog heel veel meer vind je in de “Fremantle Markets”. De grote Italiaanse gemeenschap zorgt verder langs de Cappucino Strip voor…schitterende koffie op heerlijke terrassen! 

Al bezocht? 
Als je Perth en/of Fremantle al tijdens een vorig bezoek ontdekte, zijn er een aantal fijne alternatieven die je op individuele basis kunt afwerken. Ying Ying Travel helpt bij de organisatie. Sommige van de voorstellen hierna, kosten wel extra en zijn niet in de deelnameprijs begrepen. Je kan bv. een fiets huren en van Perth naar Fremantle fietsen langs de vele stadsbaaien, een tocht van ongeveer 30 km. Dat kost ongeveer 20-25 EUR. Of je kan een uitstap naar Rottnest Island maken. Hiervoor zijn verschillende arrangementen. Voorbeelden en prijzen vind je op http://www.rottnestfastferries.com.au/. Bij goed weer kan je er heerlijk fietsen en kennis maken met de geschiedenis van o.a. Nederlandse zeevaarders. Gelieve Ying Ying Travel minstens een maand vooraafgaand aan je vertrek te verwittigen, als je één van deze alternatieven zou willen boeken.

Dag 5: Mandurah (L)

We staan klaar met een flink uitgeruste bus vol gezonde voeding en alle verdere uitrusting die nodig is tijdens de tocht van de volgende weken. 

Je verlaat Perth en bereikt de badplaatsen Mandurah (85.000 inwoners) met zijn dolfijnen in de baai en Busselton (20.000 inwoners) met zijn bekende pier, de langste van het zuidelijk halfrond. De kusten verderop werden ooit door de Fransen bezocht. Je vindt er namen zoals Point D’Entrecasteaux en Cape Naturaliste. Je komt dan in één van Australië’s bekende wijnstreken: de Margret River. Maar onder de grond is het net zo interessant als erboven. Het gebied heeft een weelde aan grotten, die je uiteraard bezoekt.

Dag 6: Cascades wandeling (B, L)

Je komt in het gebied van het ‘grote houtland’, het land van de maagdelijke wouden met Karri- en Jarrahbomen. Sommige bomen, zoals in de bekende Gloucester Tree bij Pemberton (800 inwoners), zijn voorzien van een ladderstel om te dienen als branduitkijktoren. Je kiest zelf of je een kijkje gaat nemen, hoog en droog naar 60 meter. De trap kan glad zijn en de klim is niet ongevaarlijk en op eigen verantwoordelijkheid. Een pak veiliger is de lichte ‘Cascades’-wandeling, ongeveer een uur langs mooie watervallen en rotspartijen. 

Dag 7: Valley of the Giants (B, L)

Via de South-West Highway bereik je de Valley of the Giants in het Nationaal Park van Walpole-Nornalup. Een volkomen beveiligde wandelweg van 600 meter laat je toe werkelijk vanuit vogelperspectief een idee te krijgen van de opbouw van deze wouden. Op zijn hoogste punt loopt de wandelweg over bruggen die zonder gevaar 40 meter boven de grond, net onder de boomkruinen zweven. Het landschap doet denken aan Zuid-Engeland, iets wat je niet meteen verwacht in Australië.

Dag 8: Albany (B, L)

Je bereikt het stadje Albany (25.000 inwoners) met zijn rijke geschiedenis rond kolonisering en de zee. Het plaatselijke Whale World Wildlife Discovery Centre geeft je even het gevoel van de voorbije eeuwen van walvisvaart in de Great Australian Bight, de zuidelijke oceaan of Grote Australische bocht zoals die hier wordt genoemd.

Je gaat wandelen op het schiereiland van het Torndirrup Nationaal Park. De enorme stroming zorgt voor prachtige natuurlijke beeldhouwwerken zoals ‘the Gap’ en ‘the Natural Bridge’. Met enig geluk wat het getij betreft, zullen de natuurlijke spuitgaten voor een waterfestijn zorgen. 

De 600 meter hoge heuvels van het Porongurup Nationaal Park vangen de wolken van de zuidelijke oceaan op. Met hun groene hellingen en kale toppen zouden ze de oudste heuvels ter wereld zijn. Heerlijk voor een prachtige wandeling tussen de overvloedige vegetatie.

Dag 9: Hyden (B, L)

Snel kom je in een droger gebied, het begin van dat enorme binnenland van de staat Western Australia. Eerst komen de boomloze heuvels en bergen van het Stirling Range Nationaal Park. Daar zijn de hoogste toppen meer dan 1000 meter en ze kunnen in de winter nog wel wat sneeuw krijgen. 

De bekende Bluff Knoll-berg toont een weelde aan Xanthorrhoea , de wel erg fotogenieke grasbomen. Het panorama is prachtig en je proeft van de sfeer van de ‘Outback’. Nadien rijd je verder naar het dorpje 'Hyden', met ongeveer 190 inwoners.

Dag 10: Hyden (B, L)

Hyden is een begrip in Australië. Deze kleine landbouwgemeenschap vertoont wat je een vreemde snuiter van de natuur zou kunnen noemen: Wave Rock. De rots van 15 meter hoog, 110 meter lang en ziet er perfect uit als een zeegolf. Eigenlijk is ze het resultaat van wind en regen.

Maar er is meer, Hyden is het dorp waar onze gids/bestuurder Mark opgroeide. De ouderlijke boerderij is inmiddels onbewoond maar je bezoekt de velden waar eens zoveel schapen liepen en Mark toont je alle hoeken van zijn thuisland. Je leert er hoe het rooien van vegetatie zorgde voor rampzalige verzilting en hoe dat nu met succes ongedaan gemaakt wordt.

Dag 11: Esperance - Norseman (B, L)

Weer bereik je de boorden van de zuidelijke oceaan. Het Cape Legrand Nationaal Park bij de kustplaats Esperance (10.000 inwoners) ademt één en al frisheid. De grote duinen en het strand zijn een feest voor het oog. Dit is het soort strand dat je zou willen oprollen en mee naar huis nemen. Dit landschap bevindt zich al ruim 200 miljoen jaren boven de zeespiegel en werd nooit bedekt door gletsjers. Dat resulteert in vele primitieve plantensoorten. Dan bereik je het oude mijnstadje Norseman (860 inwoners). 

Dag 12: Nullarbor (B, L)

Norseman is het begin van een golfterreintje…. (18-hole/par-72), de ‘Nullarbor Links’. Het einde ligt 1362 km verder! Nullarbor komt van het Latijnse Nullus Arbor, of ‘geen bomen’. In de Nullarbor woestijn, jawel, helemaal langs de zeekust,  moet je dit echt letterlijk nemen. De volgende 1200 km langs de Great Australian Bight, zijn absoluut niet vruchtbaar. Het panorama is ….uitgestrekt! Dit is een ervaring op zich. 

Dag 13: Ceduna (B, L)

Je bent ondertussen in de staat South Australia. Je komt aan in Ceduna (3.800 inwoners) en dat zal je geweten hebben. In het centrum staat één van de bekendste wegwijzers van het land, met de afstand naar Perth en Sydney. Deze twee dagen zijn wel bij uitstek de kilometerkampioenen van de hele reis. 

Dag 14: Ceduna - Port Augusta (B, L)

De zoutvlakten tussen Ceduna en Port Augusta (14.000 inwoners) aan de kust van de zuidelijke oceaan hebben een behoorlijk avontuurgehalte. De lichtinval en weerspiegelingen zijn betoverend. Een geweldige set voor films. Toegankelijkheid hangt af van de ondergrond op dat moment. 

In Port Augusta bezoek je (behoudens ‘high alert’) de plaatselijke afdeling van de Royal Flying Doctor Service. Helemaal echt ! Ook zal je niet snel uitgekeken zijn in het cultuurcentrum en de botanische tuin van (half-)woestijnplanten.

Dag 15: Quorn (B, L)

Je rijdt even naar het noorden naar Quorn, een stadje dat in zijn geheel net uit een film gestapt is. Dit wordt de uitvalsbasis voor een tocht naar de Flinders Ranges, een wel heel bijzonder en erg fotogenieke bergketen. De landschappen zijn er 540 miljoen jaar oud! 

Dag 16: Wilpena Pound (B, L)

In Wilpena Pound zie je een natuurlijk amfitheater van 80 km². Dit is een fantastische plek voor een wandeling. De Aboriginal overlevering vertelt ons dat het landschap gevormd is door grote oerslangen en reuzen. Diepe kloven en groene heuvels worden afgewisseld met ruige woestijnbergketens.

Dag 17: Clare en Barossa Valley (B, L)

Meer naar het zuiden worden de unieke maar zeer droge Zuid-Australische woestijn geruild voor de lieflijke groene dorpjes en wijngebieden van de Clare en Barossa Valley. 
Dan bereik je de stad Adelaide (1.3 miljoen inwoners). 

Dag 18: Adelaide

Adelaide voelt nooit druk aan en het centrum is erg compact. De ligging bij de Torrens Rivier, de omgeving van glooiende heuvels van de Mount Lofty Ranges en de heerlijke parken worden aangevuld door een mooi aantal bezienswaardigheden.

Je vindt er de Art Gallery of South Australia. Op de kunstwerken herken je landschappen die je tijdens de reis reeds zag of nog zal zien. De gids stelt je beknopt de hoogtepunten van dit museum voor. De Aboriginal kunst is van de beste van het land. Unieke natuurlijke kleuren en unieke patronen vol symboliek.

Even verderop vind je de botanische tuinen. Het museum van de migratie vertelt de boeiende en soms ontnuchterende verhalen van de vele migranten. Het begon met vooral Italianen maar in hun spoor kwam de hele wereld hier aan. Gewoon even shoppen en de vele Italiaans cafés of de markt bezoeken? Ook dat kan. 

Dag 19: De Grampians (L)

Na een ongetwijfeld boeiende dag in Adelaide zoek je opnieuw de natuur op. Uit de vlakten en wijngebieden rond Adelaide verrijst plots een reeks zandstenen bergruggen: de Grampians in de staat Victoria. Het is nu ook in de bergen volop lente en er zullen best een flink pak bloemen in bloei staan. 

Dag 20: Halls Gap - Warrnambool (B, L)

In het stadje Halls Gap grazen de kangoeroes in de straat! Tower Hill State Wildlife Reserve kan ook toegankelijk zijn. Dat hangt af van de waterstand en het nestgedrag van de vogels. Je wandelt in een uitgedoofde vulkaankrater met koala’s, kangoeroes, echidna’s en met prachtige moerassen vol vogels.

Je komt opnieuw aan de kusten van de Zuidelijke Oceaan en bereikt Warrnambool (33.000 inwoners). Deze stad wordt aanzien als het begin van de wereldberoemde en uiterst prachtige Great Ocean Road. 

Dag 21: Shipwreck Coast - Melbourne (B, L)

De kusten van het Port Campbell Nationaal Park en Great Otway Nationaal Park worden gevormd door het machtige spel van de beukende golven. Het deel tussen Port Fairy en het door de wind gepolijste Moonlight Head staat bekend als Shipwreck Coast. Je ziet er de Twaalf Apostelen en een aantal andere bekende rotsformaties langs de ruige kust. Ook in verdere stukken van deze weg zal je de pracht van de streek helemaal absorberen. 

De Great Ocean Road eindigt in de metropool Melbourne (4 miljoen inwoners).

Dag 22: Melbourne

In Melbourne hoef je je geen moment te vervelen! Behalve het ‘eetmecca’ vind je er ook een flinke portie cultuur en anticultuur. Melbourne ligt niet aan zee zoals alle andere grote steden in dit land maar heeft wel een prachtige rivierpromenade en een Central Business Disctrict die er mogen zijn.

Wil je binnen zitten en dolgedraaid worden door gaming en films? Dan is er het Australia Centre for the Moving Image. Australische kunst, fotografie, textiel en juwelen vind je in het Ian Potter Centre.

Echt gezellig is het in de Queen Victoria Market en een picknick neem je bv. naar de Flagstaff Gardens. Of wou je naar Chinatown en eindigen in één van de vele kosmopolitische restaurantkwartieren? Je gaat mee met onze gids of trekt er alleen op uit, zoals je wil. 

Dag 23: Beechworth - Glenrowan (L)

Je komt in de sfeer van de goudkoortsjaren in het gezellige Beechworth (2.800 inwoners). Dit is bekend als het meest gezellig historisch stadje van de staat Victoria, vol honingkleurige granieten gebouwen. Je ziet er bv. nog de oude gevangenis en het telegraafstation. De goudjacht is er trouwens nog steeds aan de gang.

In het nabije Glenrowan (300 inwoners) leefde een legende van formaat, de in ijzeren harnas bekende nationale held Ned Kelly. Geen vrees hield hem ervan misdaden tegen het gezag te begaan en telkens weer te ontsnappen. Ruim 150 jaar later kan de man nog steeds rekenen op de sympathie van sommigen, terwijl hij voor anderen een geduchte misdadiger was. 

Dag 24: Mount Kosciuszko (B, L)

De valleien in de omgeving voegen enkel nog toe aan het romantisch karakter van Beechworth. Je komt nu in de staat New South Wales en het reliëf wordt meer uitgesproken. Je associeert Australië vast niet met skiën en sneeuw. Toch kan het, al is het dan enkel in zeer beperkte mate en enkel in juli en augustus bij de hoogste berg van het continent: Mount Kosciuszko (2228 meter). Nu is het er fijn wandelen en vanuit je accommodatie geniet je van de zuivere hoogte en de unieke vergezichten.

Dag 25: Canberra (B, L)

Niet veel verder bereik je Canberra (170.000 inwoners), het autonome hoofdstaddistrict binnen New South Wales. Hoe z'n groot land aan die hoofdstad komt (al is Sydney de economische hoofdstad) is het resultaat van een dispuut om ofwel Sydney ofwel Melbourne tot hoofdstad van het land te maken. Eén van de meest in het oog springende monumenten is het ‘War Memorial and Museum’, dat je bezoekt. 

Dag 26: Canberra

De nieuwe ontmoetingsplaats of ‘Canberra’ in de plaatselijke Aboriginaltaal, is gebouwd met een grondplan van concentrische cirkels. Dat is het symbool van de vereniging van de verschillende staten en volkeren. Het ontwerp komt van een landschapsarchitect en staat borg voor ruime straten met veel groen.

Behalve de bestuurlijke architectuur, vind je ook enkele erg interessante musea en kunstgallerijen. Je bezoekt bv. het prachtig gelegen Parliament House, het Hooggerechtshof, de National Library en the National Gallery of Australia.

Dag 27: Blue Mountains (L)

Via landbouwgebieden bereik je het heuvellandschap van de Blue Mountains. Het zandstenen plateau van ‘the Great Dividing Range’ is op een heel vreemde manier geërodeerd. Kloven tot 760 meter diep, mooie grotten en vooral de beroemde blauwe walmen (te zien op warme dagen), die afgescheiden worden door de meer dan 600 soorten eucalyptusbomen, maken dit tot een aantrekkelijk geheel. 

Je kan er volop van genieten tijdens een zeer toegankelijke wandeling, tenzij je gewoon liever het landschap bekijkt vanop een uitzichtpunt. Je neemt er de tijd voor en overnacht in het gebied. 

Dag 28: Blue Mountains - Sydney (B, L)

Na een heerlijke verdere verkenning van de Blue Mountains, kom je aan het veelzeggende einde van de reis. Je komt aan in Sydney (4,5 miljoen inwoners). 

Dag 29: Sydney

Sydney is een kleurrijke wereldstad met een weelde aan bezienswaardigheden: the Rocks, Hyde Park, Darling Harbour met zijn Chinese tuin, …. Er wacht je een uiterst boeiende rondleiding van het beroemde Sydney Opera House. Je proeft van de ontspannen ‘Aussie’ manier van leven. Je verkent deze stad twee dagen.

Dag 30: Sydney

Vervolg van de city tour in Sydney. Twee ruim gevulde dagen om nooit te vergeten. Als je de stad al bezocht, stelt de groepsleiding je een hoop nieuwe alternatieven voor. Je bent meer dan welkom, dit minstens een maand op voorhand met Ying Ying Travel te bespreken.  

Dag 31: Retour naar Europa

Vandaag vangt de terugreis aan. Het vluchtschema wordt meegedeeld tijdens de vertrekbijeenkomst.

Dag 32: Aankomst

Aankomst en einde van onze 32-daagse rondreis Australië van Perth tot Sydney.

  Faciliteiten

  Accommodatie

  In de grotere steden verblijf je in een centraal gelegen hotel. YYT voorziet standaard tweepersoonskamers met badkamer of een appartement. De kamers hebben meestal verwarming/airco en een koelkastje. Er is bijna overal WIFI, behalve in zeer geïsoleerde streken zoals de Nullarbor-woestijn. Buiten de steden wordt de accommodatie verder bepaald door de omstandigheden. Dat zijn in de meeste gevallen motels, volwaardig ingerichte bungalows en zelfs een keer een hotelafdeling verbonden aan een jeugdherberg.

  Maaltijden

  Alle ontbijten en lunches zijn ingebrepen in de prijs behalve in de steden Perth, Adelaide, Melbourne, Canberra en Sydney. Het ontbijt wordt door YYT geleverd of ter plaatse geboekt. Deze maaltijden zijn eenvoudig en worden vaak in de hotelkamer opgegeten maar zijn zeer voedzaam. De lunches zijn vers bereid tijdens de tocht en zeer gezond met verse groenten. Alle bestek is voorzien.

  Voor de avondmaaltijden ben je volledig vrij. In vele accommodaties is een voordelig dagmenu beschikbaar vanaf bv 12-15 euro. Vaak boeken je gidsen vooraf een tafel in een restaurant. Je kan kiezen of je hiervan gebruik maakt of niet. De meeste Australiërs eten naar onze normen veel vlees maar men biedt ook een (veelal goedkoper) vegetarisch alternatief. Gelieve bij inschrijving melding te maken van medisch noodzakelijke diëten. Drinkwater is altijd vrij ter beschikking in het voertuig.

  Bagage en voertuig

  De ruimte in het voertuig willen we best gebruiken voor je eigen comfort. Om die reden is het absoluut nodig dat je dagrugzak niet al te groot is. Ons advies is max 22-28 liter. Best geschikt voor de hoofdbagage is een stevige tas gehuld in een stofbeschermende hoes of een koffer die tegen een stootje kan. De bagage wordt meegevoerd in een aanhangwagen, de koffer van de bus of op het dak. Je reist in een robuuste bus, speciaal uitgerust voor het terrein.

   

  Inclusief

  • Internationale vluchten 
  • Luchthaventaksen, brandstoftoeslag en speciale veiligheidstaksen vd internationale vluchten
  • Alle vervoer ter plaatse: eigen bus, taxi's, stadsbussen, stadstreinen
  • Transfers luchthaven/hotel/luchthaven
  • 17 ontbijten en 20 lunches + vliegtuigmaaltijden
  • Alle excursies, toegangsgelden, licenties voor alle Nationale Parken en deelname aan de in het programma vermelde activiteiten en bezoeken
  • Alle materiaal en drinkwater ter beschikking aan boord van de bus
  • De dienstverlening van beide geaccrediteerde gidsen/bestuurder Mark Raine en Marieke Van Beylen
  • De volledig Nederlandstalige begeleiding door Marieke Van Beylen, met simultaanvertaling van de begeleiding van Mark Raine (indien noodzakelijk)
  • Vertrekvergadering georganiseerd door Ying Ying Travel en gebracht door gids Marieke Van Beylen
  • ETA-visum voor Australië
  • Latere consultatie van Marieke's Australiëbibliotheek
   

  Exclusief

  • Niet inbegrepen maaltijden (= avondmaaltijden tijdens het bustraject en maaltijden in de grootsteden)
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • De in Australië gebruikelijke tip voor gids/bestuurder Mark Raine (gebruikelijk is minimaal 1 EUR per dag)
  • Internationaal reispaspoort geldig tot minstens 6 maanden na retour
  • Andere persoonlijke uitgaven
  • Transfer naar de luchthaven van vertrek en terugkomst (vrijblijvend voorstel via YYT)
   

  Reisformaliteiten

  Belgische en Nederlandse burgers hebben een Electronisch visum (ETA) nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Ying Ying Travel regelt dit voor jou en het ETA-visum is in je deelnameprijs begrepen.

  Bij reservatie stuur je meteen ook aan Ying Ying Travel een kopie van de fotopagina van je geldig internationaal reispaspoort. Als je dat nog niet hebt, stuur je in de tussentijd een kopie van je identiteitskaart.

  Het programma is uiteraard enkel veilig uitvoerbaar in normale omgevingsomstandigheden. De uitvoerders behouden zich het recht voor het programma aan te passen als materiële of fysieke omstandigheden dit noodzakelijk maken.

   

  Extra informatie

  Begeleiding

  • Marieke Van Beylen: uit Gierle/ België. Ze heeft een loopbaan als hoofddocente informaticatoepassingen en internationaal ondernemen in Thomas More University College en diverse andere colleges en universiteiten in Europa. Ze verzorgde ook diverse (internationale) projecten, doceerde gedurende een viertal jaren 'Globalization' in Xingzhi University College in Xian, China. Ook is ze auteur van boeken op het vlak van administratieve software. Marieke is moeder van 3 kinderen. Ze maakte in Australië al maandenlange zwerftochten, vaak samen met haar jarenlange vriendin, Anne Ross, professor Archeologie aan de universiteit van Brisbane. Marieke begeleidde in het verleden studenten in de Outback van Queensland voor Gatton College van de St. Lucia Universiteit van Brisbane. Marieke is gecertificeerd gids in Australië, afgestudeerd aan de Universiteit van Darwin. Ze is eveneens reisleider van alle Japanreizen die Ying Ying Travel organiseert.

             Klik hier en verneem meer over onze 24-daagse rondreis Lentebloesems Japan - Uitvoering maart/april 2019.

  • Mark Raine doet reeds gepersonaliseerde reisbegeleidingen in zijn thuisland Australië sinds 1994, deels via zijn eigen bedrijf, deels voor derden. Hij werkt ook als consultant in de toeristische industrie en als trainer van gidsen in Australië. Hij heeft drie zonen. Als gids is hij bijzonder goed in 'geologie voor leken'. Hij groeide op in een veeteeltbedrijf aan de rand van de Outback in Hyden, West-Australië. Daardoor kan hij je ontzettend goed vertellen wat het betekent om in de verlaten vlaktes van dit land je jeugd door te brengen, school te lopen en zoveel meer. Mark is ook de leermeester van onze eigen YYT-gids voor Australië en Japan, Marieke Van Beylen. 

   

                                                                                          Marieke Van Beylen en Mark Raine

  Deelnemers

  Wij voorzien een groep van minimum 12 en maximum 18 deelnemers. Een behoorlijke fysieke conditie is een voordeel om volop te genieten. Deze rondreis biedt een brede waaier aan activiteiten. Een aantal van de bezienswaardigheden kan enkel mits een wandeling bezocht worden. Bijna altijd is die erg kort en makkelijk. Enkel de excursie in Porongurrup NP vergt een drietal uren stappen.

  De reis is ongeschikt indien je lijdt aan aandoeningen die de motoriek, het cardiovasculair stelsel of andere essentiële levensfuncties ernstig beïnvloeden. Bij twijfel, gelieve hierover contact op te nemen met je huisarts en je gids Marieke.

  Vertrekvergadering

  Enkele weken voor afreis organiseert Ying Ying Travel een vrijblijvende vertrekvergadering. Deze bijeenkomst geeft je de kans om de andere deelnemers al een keer voor afreis te ontmoeten en je kan met al je vragen bij je gids/reisleider Marieke Van Beylen terecht.

  Inentingen

  Geen enkele inenting is verplicht. Tetanus wordt aanbevolen.

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

  Betalingsvoorwaarden voor Australië afreis 20/09/19 :

  • 35% voorschot binnen 14 dagen na boeking
  • Saldo 100 dagen voor afreis na ontvangst saldofactuur

  Afwijkende annuleringsbepalingen voor Australië afreis 20/09/19 :

  • Voor annulaties meer dan 100 dagen voor afreis: kost van het voorschot van 35% van de totale reissom
  • Vanaf 100 dagen tot en met 30 dagen voor afreis: kost van 60% van de totale reissom
  • 100% annulatiekost indien annulatie minder dan 30 dagen voor afreis