6 Dagen extensie Mongolië: Beauty of the eastern Mongolia

Deze tour neemt je mee naar het oostelijke deel van Mongolië en het thuisland van Chinghis Khan. Naast enkele bezoeken aan historische plaatsen in Mongolië, dompelen we je onder in het nationale park met inheemse dieren - Wilde schapen. Je zal historisch erfgoed zien, overblijfselen van de bronzen tijd en prachtige muurschilderingen.

Dag 1: Ulaanbaatar - Gun Galuut Nature Reserves (B,L,D)

Je komt aan in de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbaatar. Je rijdt meteen 2 uur richting de Gun-Galuut Nature Reserves. Hier ontdek je het magnifieke ecosystem voor een vrij klein gebied. In het reservaat gaan de hoge berg, de Kherlen-rivier, de steppe en het meer harmonieus samen. Dit is de thuis van uitgestorven vogels en grote gehoornde "Argali schapen". We fietsen op groene steppe en langs de Kherlen-rivier om zeldzame dieren zoals de wilde schapen te spotten. 

Dag 2: Baldan Bereeven Monastery - Uglugch Wall (B,L,D)

Vandaag rijden we verder naar het oosten om de ruïnes van het Baldan Bereeven-klooster te bezoeken. Het is één van de grotere religieuze centra van Khalkh Mongolië met ongeveer 800 monniken. Op de rotsachtige heuvels rond het klooster, kan je religieuze schilderijen en kunstwerken bekijken. Vervolgens rijden we 14 km richting zuidoosten van de tempel om het stenen monument van Deer te bezoeken.

Onze volgende stop is een unieke ontdekking van muurschilderingen, Rashaan Khad in het oosten van Mongolië. Dit behoort tot de periode tussen de stone age en de 16e eeuw. De omgeving staat vol met grotschilderingen en vele soorten inscripties in Khitan, Arabisch, Perzisch, Tibetaans, Chinees en Mongools schrift. Ook is de klif omgeven door vele oude begraafplaatsen. Aankomst op de Ugluch-muur en overnachting in het toeristen ger camp. 

 

Dag 3: Duurilag Nars - Gurvan Nuur Lake (B,L,D)

Na het ontbijt gaan we naar een van de 6 grote begraafplaatsen van de Hunnu-dynastie. Deze begraafplaats bevat trouwe figuren die het oostelijke deel van het Hunnu-rijk bestuurd hebben.

We bezoeken in de buurt ook het complex van de koningin dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Mongoolse geschiedenis. In dit complex zullen we de geschiedenis van de afgelopen Mongoolse koninginnen bestuderen en leren. Het complex ligt in de buurt van Onon Murun (Onon rivier) en Balj Murun (Balj rivier) waar Chinggis Khaan werd geboren. De plaats is een prachtige combinatie van 3 meren omgeven door dennenbossen dat een heerlijke ervaring is voor liefhebbers van fotografie.  

Dag 4: Chinghis City (B,L,D)

Na het ontbijt gaan we naar de provincie Khentii aimag. De tour van vandaag omvat; een mensachtige rots genaamd Gelen Khushuu, dit is een graf van 13e-eeuwse loyale figuren. Ongeveer 21 km ten zuidwesten van de Gelen khushuu ligt de ruïne van 2 steden van de Khitan-dynastie met een scheidingswand ertussen. 

Dag 5: 13th Century Complex (B,L,D)

Rit naar het XIII eeuwse complex, 100 km naar de oostkant van de stad Ulaanbaatar. De rit duurt 1,5 uur. Het complex is opgericht om de levensstijl van de 13de-eeuw voor te stellen. Door het kamp te bezoeken, ervaar je hoe het er toe naan toe ging in het ambachtskamp, het educatieve kamp, het herderkamp, het sjamanenkamp en het koningspaleis. Ritje terug naar Ulaanbaatar en verblijf in hotel. 

Dag 6: Vertrek (B)

Transfer naar de luchthaven of het treinstation van Ulaanbaatar voor het vertrek.

  Faciliteiten

  De hotelkeuze wordt besproken bij opmaak van uw à la Carte prijsofferte.

   

  Inclusief

  • Hotel in Ulaanbaatar
  • Tourist ger camp
  • Gidsen en tolken
  • Maaltijden Vol pension
  • Transport: voertuig 4x4 of busje
  • Inkomtickets voor de Nationale Parken
  • Fietsen om wilde schapen te gaan spotten
  • 2 flesjes water per dag
   

  Exclusief

  • Internationale vliegtickets
  • Persoonlijke uitrusting
  • Kosten voor optionele activiteiten
  • Single kamer toeslag
  • Alcoholische dranken 
  • Reisverzekering
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

   

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T), 1 euro = +/- T 2350.

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  Temperaturen kunnen tijdens de wintermaanden ver beneden het vriespunt dalen. Zorg voor aangepaste kledij.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier
  • Slaapzak

   

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

   

  De productfiches van de belangrijkste jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen.

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu