8 Dagen trip : Als nomaden in Mongolië

Tijdens deze bouwsteen Mongolië verblijf je bij een nomadenfamilie en leer je écht hun cultuur kennen. Van paardrijden tot koeien melken je maakt het allemaal mee! Ook ontdek je de prachtige natuur die Mongolië te bieden heeft.

Dag 1: Brussel of Amsterdam of Beijing (Per trein) - Ulaanbaatar

Internationale vlucht(en) vanuit Brussel of Amsterdam tot Ulaanbaatar, de Mongoolse hoofdstad. Het is eveneens mogelijk om per Transsiberië Express vanuit Beijing naar Ulaanbaatar te reizen en deze Tour Mongolië dus te koppelen aan een rondreis of verblijf in China.

Dag 2: City tour, Elsen Tasarkhai, Nomadenfamilie (L, D)

Vandaag bezoek je het Gandan klooster. Het is een van de oudste kloosters uit de communistische tijd van Mongolië. 

Na de lunch rijd met de privéchauffeur naar Elsentasarkhai, 275km ten westen van Ulaanbaatar. Het landschap daar is een unieke combinatie van bergen en woestijn. De perfecte plaats om een kamelentocht te doen. Overnachten doe je in een traditionele 'ger' bij een gastfamilie. 

Dag 3: Shuranga Valley, overnacht in Guest House (B, L, D)

Vandaag gaan we naar Shuranga Valley en we gaan vanaf hier paardrijden. We zullen de kleine stad Arvaiheer passeren. We zullen ook het historische standbeeld van de beroemde racepaarden van jaren geleden zien. 

 

Dag 4: Shireet Meer - Khuis Meer- Met verblijf bij nomadenfamilie (B, L, D)

Maak je klaar om ter paard te vertrekken. De jakken zullen al je spullen dragen dus daarover moet je je alvast geen zorgen maken. Nadien komen we aan het prachtig Shireet Meer. Het Shireet Meer is gecreeërd door een vulkaanuitbarsting. Aan het meer is er tijd om even uit te rusten. Nadien maak je er een korte wandeling.

Na de lunch gaan we verder te paard naar de nomadenfamilie. Ze wonen heel ver van de stad samen met hun dieren. Hier kom je meer te weten over het lokale nomadenleven. Overnachting in tourist Ger camp.

Dag 5: Khuis Meer - Met verblijf bij nomadenfamilie (B, L, D)

Vandaag mak je kennis met het dagelijkse leven van de nomaden. Van koeien melken tot schapenherder zijn ter paard en lokale producten maken, je leert het allemaal. Je maakt echt kennis met hun cultuur en je zal ontdekken hoe gastvrij de Mongolen zijn. 's Avonds kan je genieten van een traditioneel Mongools gerecht 'Khorkhog'.

Dag 6: Orkhon Waterval - Mogoit Hot Spring - Overnacht tourist Ger camp (B, L, D)

Vandaag rijden we met ons paard naar Hyatruu Mouth. Daarna ontmoeten we de chaffeur halverwege om de waterval in OrkhonValley eens te zien. Na het paardrijden geniet je van een heerlijke hot spa bij Mogoit Hot Spring.

Overnachting tourist Ger camp.

Dag 7: Chinghis Khaan statue complex - Ulaanbaatar hotel (B, L, D)

Na het ontbijt in het hotel, gaan we terug naar Ulaanbaatar om het reuze standbeeld van de machtige koning Chinghis Khaan te zien. Je hebt ook tijd om te shoppen bij de winkels in de buurt zodra we daar zijn. Het is geen geheim dat je hier in Mongolië de meest kwaliteitsvolle kasjmir ter wereld kan terugvinden. Uiteraard zijn ook allerlei andere souvenirs in Ulaanbaatar te verkrijgen. 

Afscheidsdiner Mongoolse BBQ. Overnachting hotel.

Dag 8: Ulaanbaatar - Brussel/Amsterdam of Beijing (Transsiberië Express) (B)

Ontbijt in het hotel. Einde van onze fantastische Mongolië Tour. Transfer naar de luchthaven of naar het treinstation van Ulaanbaatar indien u doorreist naar Beijing in China.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijf je in een 4* of 5* hotel (2n). De hotelkeuze wordt besproken bij opmaak van uw à la Carte prijsofferte.

  Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Tourist Ger Camp

  Deze rondreis voorziet 2 overnachtingen in een Tourist GER Camp. Een GER is een ideale vorm van accommodatie in Mongolië. De GER Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste GER Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de GER Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Verblijf bij Nomadenfamilie

  Je verblijft  een echte nomadenfamilie en je leeft, slaapt, eet opdezelfde manier als de lokale mensen. Enige vereiste is dat je openstaat voor deze andere cultuur met zijn specifieke gewoonten. Er is geen betere manier om de nomadische levensstijl van zo dichtbij te ervaren.

   

  Inclusief

  • 1 overnachting guest house
  • 1 overnachtingen in 4* of 5* hotel te Ulaanbaatar met verblijf in twin/dubbel kamer
  • 2 overnachtingen in Tourist GER Camp 
  • 2 overnachtingen bij lokale nomadenfamilie
  • Engelssprekende Mongoolse gids/vertaler voor het volledige programma in Mongolië
  • Engelssprekende Mongoolse expert voor het gedeelte hondensleetocht
  • Alle transportkosten (jeep) gedurende volledige reis
  • Vol pension gedurende de volledige reis (excl. dranken)
  • 1 liter mineraal water per persoon per dag
  • Afscheidsdiner Mongoolse barbecue
  • Alle taksen tijdens de tour
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten of treintickets Transsiberië Express indien aankomst vanuit Beijing (China)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • Alle dranken met uitzondering van 1 liter mineraal water per persoon per dag
  • Fooien
  • Visum Mongolië
  • Slaapzak
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

   

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T), 1 euro = +/- T 2350.

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  Temperaturen kunnen tijdens de wintermaanden ver beneden het vriespunt dalen. Zorg voor aangepaste kledij.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier
  • Slaapzak

   

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze rondreis ook als groepsreis à la Carte en dus voor jouw vereniging georganiseerd worden. Voor verdere info en tarieven neem je best even contact op met YYT.