8 dagen Trip : Avontuur per hondenslee in Mongolië

Husky Tour Mongolië.

Op zoek naar een winteravontuur in Mongolië dat je je leven lang zal bijblijven ? Check dan deze 8-daagse Husky- of Hondenslee Tour ! Niets kan het zalige gevoel van controle over je eigen hondenslee evenaren. Geef je volledige vertrouwen aan de Huskies en krijg hun verdiende vriendschap in ruil. Na een deskundige instructie word je baas over je eigen hondenslee team. Rijden met een hondensleetocht in Mongolië door oneindige witte sneeuwvlaktes is een onvergetelijke ervaring. Onze Husky Tour vraagt geen perfecte fysieke fitheid, maar wel de bereidheid om een totaal nieuwe wereld te ontdekken.

En er is meer ! Je logeert 2 nachten bij een Mongoolse nomadenfamilie en in het Khustai Nationaal Park ga je op zoek naar het enige overlevende wilde paard ter wereld, de Takhi. 

In het aanbod van YYT vind je 2 verschillende Winter Husky Tours Mongolië. Dit is de meest avontuurlijke waarbij je werkelijk overnacht bij een nomadenfamilie ! Bij de iets minder avontuurlijke versie verblijf je in een Tourist GER Camp. Aan jou de keuze !

Tip : De Husky Tour Mongolië valt perfect te combineren met een rondreis of verblijf in China dankzij de vlotte verbinding per Transsiberië Express tussen Beijing en Ulaanbaatar. Informeer naar onze winterprogramma's China met o.a. het grootste ijssculpturenfestival ter wereld en het Siberische Tijgerpark in het Chinese Harbin.

Kaart reisroute: 
Dag 1: Brussel of Amsterdam of Beijing (per Trein) - Ulaanbaatar

Internationale vlucht(en) vanuit Brussel of Amsterdam tot Ulaanbaatar, de Mongoolse hoofdstad. Het is eveneens mogelijk om per Transsiberië Express vanuit Beijing naar Ulaanbaatar te reizen en deze Husky Tour Mongolië dus te koppelen aan een rondreis of verblijf in China.

 

Dag 2: Ulaanbaatar (L, D)

Verwelkoming door de Mongoolse gids en chauffeur op Chinggis Khaan Int. Airport of aan het spoorwegstation indien je met de Transsiberië Express van Beijing naar Ulaanbaatar reist. Aansluitend transfer naar het hotel voor rustmoment en opfrissing.

Lunch in een lokaal restaurant in Ulaanbaatar.

Na een lekker middagmaal bezoek je samen met je gids het Nationaal Historisch Museum. Informatieve displays tonen de boeiende en rijke geschiedenis van Mongolië. Op het centrale Sükhbaatar Plein zie je Chinggis Khaan op zijn troon. Hij is vandaag de dag nog steeds de held van de Mongoolse natie.

Welkomstdiner met nadien overnachting in het centraal gelegen 4- of 5-sterren hotel.

Hotelkeuze te bespreken bij opmaak van de "à la Carte" prijsofferte.

Dag 3: Chinggis Khaan Statue Complex - Gorkhi Terelj Nationaal Park (B, L, D)

Na het ontbijt check-out en je verlaat Ulaanbaatar.

Op ongeveer 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad zie je plots aan de horizon een indrukwekkend ruiterstandbeeld van Chinggis Khaan verschijnen. Met zijn 40 meter hoogte is dit het grootste ruiterstandbeeld ter wereld. Bezoek aan het Complex. Boven op de hals van het paard maak je de mooiste foto's van de omgeving. Het bijhorende Museum over het Grote Mongoolse Rijk is altijd inclusief en op de 1ste verdieping zie je eveneens de grootste laars en zweep ter wereld. Beiden staan in het World Guiness Book of Records geregistreerd.

Heerlijke lunch binnen het Chinggis Khaan Complex.

Na de lunch vervolgen we onze rit naar het Gorkhi Terelj Nationaal Park. In de winter ligt het Nationaal Park er met zijn besneeuwde valleien en torenhoge granietstenen bergen prachtig bij. Blikvanger is de gigantische "Turtle Rock". Wandeling door de besneeuwde majestueuze bergvalleien.

Diner en vrije avond in dit prachtige gebied. Overnachting in een met kachel verwarmde Tourist GER.

Dag 4: Husky Tour met verblijf bij nomadenfamilie (B, L, D)

Na het ontbijt korte transfer per privé car naar het startpunt van het avontuur met de slee en de huskies.

Kennismaking met de Engelssprekende lokale begeleider van de tocht per hondenslee. Onze Mongoolse gids stelt zijn goedaardige en intelligente, maar soms ook wat ongeduldige, huskies voor. Ongeduldig.. want deze dieren zijn in de éérste plaats "born to run" ! Er volgt een introductie over de activiteit en je leert hoe je het materiaal en de slee dient te gebruiken. 

Start van een wonderbaarlijke hondensleetocht langs het stroomgebied van de Terelj Rivier. Terelj Nationaal Park is gelegen aan de rand van het Khan Khentii Park dat bekend is om zijn alpine bergmassief. Het gebied is hier sterk bebost en bijgevolg een toevluchtsoord voor heel wat wilde dieren.

Vandaag maak je prachtige foto's van de natuurlijke schoonheid van de besneeuwde steppen, bergen, valleien en verbazingwekkende rotsformaties. Je stopt regelmatig voor een drankje. Grijp telkens de kans om je fototoestel boven te halen !

Tijdens dag 4 en dag 5 zorgt je lokale begeleider telkens voor een picnic lunch en picnic diner.

's Avonds maak je kennis met een echte nomadenfamilie. Je brengt de nacht samen met hen door. Op deze manier leer je de levenswijze van de Mongoolse nomaden kennen en besef je al snel dat het hoeden van de dieren voor deze mensen van cruciaal belang is in hun dagdagelijks voortbestaan.

De tijd gaat hier langzamer, je ervaart het echte leven. Back to basics. Vind innerlijke rust tijdens een vakantie in de wilde Mongoolse natuur.

Dag 5: Husky Tour met verblijf bij nomadenfamilie (B, L, D)

Je bent vroeg uit de veren. Vooraleer je zelf ontbijt moeten eerst de koeien gemolken worden. Je ervaart het dagdagelijkse leven van een Mongoolse nomadenfamilie.

Na het ontbijt in openlucht check je samen met je tour- en met je hondengids of alles in orde is met de huskies en het materiaal. Het is belangrijk om voor aanvang van het vervolg van de tour goed na te gaan of de huskies op de juiste manier verbonden zijn met teugels en kar. Eénmaal alles klaar, vervolg van de hondensleetocht.

Ook vandaag is er op verschillende plekken een stop voorzien. De huskies kunnen even op adem komen en je krijgt de tijd om mooie foto's te maken en om iets te drinken en te eten. Er is opnieuw picnic lunch en picnic diner. Onderweg stop je aan de "lifting stone". Achter deze steen schuilt een verhaal dat ver terug gaat in de tijd. Als een man deze steen kan liften, dan is dat het bewijs van zijn kracht en heeft hij in één keer ook de huwelijksleeftijd bereikt. Probeer een keer !

's Avonds geniet je aan het kampvuur met een glaasje wijn en/of bier van een party in de Mongoolse wildernis.

Overnachting bij een Mongoolse nomadenfamilie.

Dag 6: Khustai Nationaal Park (B, L, D)

Na het ontbijt neem je afscheid van de nomadenfamilie, van je hondengids en uiteraard van je huskies.

Per privé car rijden we ongeveer 100 kilometer tot aan het Khustai Nationaal Park waar je op zoek gaat naar de als enige overlevende wilde paarden ter wereld. 

Sinds 1993 is dit beschermd natuurgebied en dit ter behoud van de biodiversiteit en om de herintroductie van het in het wild uitgestorven verklaarde Przewalskipaard te vergemakkelijken. We voorzien 1 uur paardrijden over de zachtglooiende heuvels van Khustai Nat. Park. Naast de wilde paarden of Takhi leven er nog vele andere wilde diersoorten zoals de marmot, de wolf en het zeldzame rode hert. In dit gebied van bergen, zandduinen en steppen leven sierlijke gazelles en groeien vele soorten wilde bloemen.

Overnachting in het Tourist GER Camp van Khustai Nationaal Park. 

Dag 7: Khustai Nationaal Park - Ulaanbaatar (B, L, D)

Ontbijt in het Tourist GER Camp en aansluitend vervolg van de reis naar Ulaanbaatar.

Bezoek aan het boeddhistische Gandan klooster dat door de communisten gespaard bleef. Hier worden jonge kinderen tot monnik opgeleid. Gandan klooster is het grootste boeddhistische centrum van Mongolië. Je beleeft er samen met de gelovigen één van de ceremonies. Er heerst altijd een vredevolle sfeer. De 26-meter hoge vergulde boeddha is de blikvanger binnen het klooster.

Tijd voor shopping. Het is geen geheim dat je hier in Mongolië de meest kwaliteitsvolle kasjmir ter wereld kan terugvinden. Uiteraard zijn ook allerlei andere souvenirs in Ulaanbaatar te verkrijgen. Nadien relax en opfrissing in het hotel.

Als afscheidsdiner is er Mongoolse barbecue à volonté. Overnachting in het centraal gelegen hotel.

Dag 8: Ulaanbaatar - Brussel/Amsterdam of Beijing (Transsiberië Express)

Ontbijt in het hotel. Einde van onze avontuurlijke Mongoolse Wildernis of Husky Tour. Transfer naar de luchthaven of naar het treinstation van Ulaanbaatar indien u doorreist naar Beijing in China.

  Faciliteiten

  In Ulaanbaatar verblijf je in een 4* of 5* hotel (2n). De hotelkeuze wordt besproken bij opmaak van uw à la Carte prijsofferte.

  Hotels kunnen uitzonderlijk vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie. Ze bieden alle wenselijk comfort. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.

  Tourist Ger Camp

  Deze rondreis voorziet 2 overnachtingen in een Tourist GER Camp. Een GER is een ideale vorm van accommodatie in Mongolië. De GER Campen zijn steeds in de buurt van de belangrijke sites of bezienswaardigheden gelegen. Verblijven in een GER is de beste manier om de nomadische levensstijl te ervaren. Het is een ronde vilten tent waarin maximaal 4 personen logeren.

  De meeste GER Campen hebben aparte badkamers voor mannen en vrouwen. Tijdens deze reis worden Mongoolse en Europese gerechten geserveerd. Het personeel van de GER Campen doet al het nodige om de bezoekers het optimaal mogelijke comfort te bieden. Tijdens deze rondreis streven wij naar een correcte balans tussen comfort en authenticiteit. Logeren in een GER of Yurt past perfect in dit kader.

  Verblijf bij Nomadenfamilie

  Deze wildernis of Husky Tour Mongolië is in principe wat extremer of avontuurlijker in vergelijking met de 2de Husky Tour uit het YYT-aanbod. Je verblijft 2 nachten bij een echte nomadenfamilie en je leeft, slaapt, eet opdezelfde manier als de lokale mensen. Enige vereiste is dat je openstaat voor deze andere cultuur met zijn specifieke gewoonten. Er is geen betere manier om de nomadische levensstijl van zo dichtbij te ervaren.

   

  Inclusief

  • 2 overnachtingen in 4* of 5* hotel te Ulaanbaatar met verblijf in twin/dubbel kamer
  • 2 overnachtingen in Tourist GER Camp 
  • 2 overnachtingen bij lokale nomadenfamilie
  • Engelssprekende Mongoolse gids/vertaler voor het volledige programma in Mongolië
  • Engelssprekende Mongoolse expert voor het gedeelte hondensleetocht
  • 2 dagen hondensleetocht
  • Alle materialen die nodig zijn voor de tocht per hondenslee
  • 1 Uur paardrijden in Khustai Nationaal Park (met zadel, helm en schoenbeschermer)
  • Alle transportkosten (jeep) gedurende volledige reis
  • Professionele gids bij het paardrijden
  • Vol pension gedurende de volledige reis (excl. dranken)
  • Toegang tot alle Nationale Parken
  • Ulaanbaatar citytour en sightseeing met museumtickets
  • 1 liter mineraal water per persoon per dag
  • Afscheidsdiner Mongoolse barbecue
  • Alle taksen tijdens de tour
   

  Exclusief

  • Internationale vluchten of treintickets Transsiberië Express indien aankomst vanuit Beijing (China)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Overige maaltijden
  • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
  • Alle dranken met uitzondering van 1 liter mineraal water per persoon per dag
  • Fooien
  • Visum Mongolië
  • Slaapzak
  • Alle andere kosten die hierboven niet vermeld staan
   

  Reisformaliteiten

  Internationale reispas geldig tot 6 maanden na retour. Visum voor Mongolië is verplicht. Visum kan door YYT afgehandeld worden. Visumkosten vallen nooit onder de annulatiedekking.

   

  Bij reservatie officiële namen zoals vermeld op het paspoort en geboortedatum doorgeven!

  Het programma kan gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.

   

  Extra informatie

  Munt

  de Tögrög (T), 1 euro = +/- T 2350.

  Vreemde munten

  USD (voor uitwisselen van plaatselijke munt). Het is aan te raden cash biljetten USD mee te nemen en bij aankomst in Ulaanbaatar om te wisselen naar Tögrög.

  In Ulaanbaatar kan aan de pinautomaten enkel VISA als kredietkaart gebruikt worden. Vergeet niet je kredietkaart te laten ontgrendelen voor gebruik buiten Europa.

  Kleding

  Temperaturen kunnen tijdens de wintermaanden ver beneden het vriespunt dalen. Zorg voor aangepaste kledij.

  Vaccinaties

  Hepatitis A wordt standaard geadviseerd. Vaccinaties voor Mongolië zijn in grote mate persoonsgebonden. Informeer daarom bij uw huisarts.

  Neem zeker ook mee

  • Zaklamp (in je handbagage)
  • Goede wandelschoenen
  • Zeep en shampoo (Tourist GER Campen stellen dit niet ter beschikking)
  • Rol toiletpapier
  • Slaapzak

   

  Reisverzekeringen

  Vind jij het ook zo belangrijk om volledig zonder zorgen op reis te vertrekken ? Check daarom de verschillende verzekeringsformules van Allianz Global Assistance die door Ying Ying Travel als erkend tussenpersoon aangeboden worden.

  Een jaarlijkse of tijdelijke formule : kies het contract dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

  Ga je verschillende keren per jaar op vakantie ? Reis je naar verre en vaak duurdere bestemmingen ? Reis je eveneens voor het werk ? Of ga je gewoon graag zonder zorgen door het leven ?  Kies dan voor één van onze jaarformules.

  Ben je op zoek naar een volledige bescherming tijdens de hele duur van uw reis ? Met een tijdelijke formule ben je uitstekend beschermd. Zelfs voor het vertrek indien je contract ook een annuleringsverzekering bevat.

  De productfiches van de belangrijkste Jaarlijkse en tijdelijke formules kan je hier raadplegen:

  Productfiche jaarformules :

  Productfiche tijdelijke formule :

  Tip: Combineer Assistance Only met een Cancellation Only!

  Voor meer inlichtingen neem je best even contact op met het reiskantoor van Ying Ying Travel.

  Email : info@yingyingtravel.eu

   

  Alternatieve reisformules

  Uiteraard kan deze rondreis ook als groepsreis à la Carte en dus voor jouw vereniging georganiseerd worden. Voor verdere info en tarieven neem je best even contact op met YYT.